Egy életre szóló szerződés velem. Őrület vagy jó ötlet?

A szerelmi kapcsolatnak nincsenek szabályai! Ez igaz, de amint összeköltözöl, a szerelmi életed mellett a szobatársak életét kezded élni. A szerelem ekkor kezd eltűnni mosatlan edények vagy a fürdőszobában szétszórt kifestőkönyvek formájában. Hogyan lehet küzdeni az ilyen kellemetlenségek ellen? Tanuljon az üzlet világából, és írjon "szerződést".

Az apró dolgok számítanak

Rengeteg kapcsolat csődöt mond a mindennapi élet apró dolgai miatt, amelyek állandóan bosszantanak. De túl kicsik ahhoz, hogy lefordítsák nekik a beszédet. És a kapcsolat végül a nagyon romantikus "Százszor semmi sem ölt meg egy szamarat" című dallal. De ezt a madárijesztőt nagyon könnyű megpörgetni.

Mindenki más

Emlékszel arra, amikor először elköltöztél a szüleidtől? Valószínűleg egy vagy több barátoddal éltél valahol egy bérelt lakásban. Biztosan meghatároztad a szabályokat, hogy ki takarít, hogyan főz, kinek melyik a helye a hűtőben. Miért nem állítanak fel soha ilyen szabályokat az emberek egy kapcsolatban sem?

Először magad, később együtt

Írd le magadnak, mi idegesít. Mihez szokott az otthonából, ahol felnőtt. Soha semmit nem gurítanak a földre, az edényeket soha nem hagyják az asztalon. Minden tagnak megvolt a saját fürdőszobája. Törölköző és fogkefe egyszerűen nem bérelhető. Hasonlítsa össze a listákat partnerével, és alkosson közös szabályokat. Akaszd fel őket valahova, ahol láthatod őket, és mindketten kötelezzék el magukat, hogy követik őket. Egy ilyen „életre szóló szerződés” sokkal könnyebbé teheti kapcsolatát.

Tölts időt azzal, ami fontos

Olyannak, sőt méltóságtalannak tűnhet. De a világosan meghatározott szabályok lehetővé teszik, hogy foglalkozz magaddal. A megspórolt időt fordítsa kapcsolatára. Szerelmeskedj, szeress, beszélj. A beszélgetések nem pótolják azt a megbánást, hogy a másik olyasmit tett, amit te nem tűrsz el a közös otthonban. És semmi akadálya, hogy leírd magaddal kapcsolatos szabályokat - Soha nem fogok tréningruhát hordani vasárnaponként, vigyázok magamra, hogy a párom még szeressen...... Hagyj időt a szerelemre, ne apróságokra pazarolja.


Hasonló cikkek

Minden jól működő kapcsolat alapja nem csak az, hogy szeretitek egymást, mint partnereket, hanem az, hogy mindannyian saját magatokat (önmagatokat) kedveljétek. Ha kedveled magad és van elég önbizalmad, sokkal jobban fog működni a kapcsolatod, mintha alábecsülnéd magad. Miért van ez így? Hogy állsz az önbizalmaddal?

A házasságkötés hatalmas lépés. Egy kicsit félni természetes emberi reakció. És ez még minden tanács, leckék és ijesztő történetek nélkül is olyan barátoktól, akik már tettek hasonló lépést. Utánajártunk, mit gondolnak erről a tudósok. Nézzen be velünk.

Talált már új partnert, de azon tűnődik, van-e jövője a kapcsolatának? Megértünk téged! Nem könnyű felismerni. A következő tanácsok azonban segítenek ebben, ezért olvass tovább.

Biztos benne, hogy ez a megfelelő? Úgy döntöttél, hogy megkéred őt, és valami eredetibbet akarsz kitalálni, mint egy meghívó vacsorára és egy pohár bor melletti vallomás? Olyan helyzeteket hozunk neked, amelyekben jobb, ha a gyűrűt még egy ideig a zsebedben hagyod.

A legújabb kutatások szerint a nők gyakrabban nyújtanak be válókeresetet. Többek között azért is, mert a családi jólétről alkotott véleményük alapvetően eltér a férfiakétól. Hogyan látják a férfiak és a nők a családot? Felsoroltuk a legnagyobb különbségeket.

Az önzés meglehetősen gyakran megjelenik a kapcsolatokban. A probléma az, hogy nehéz beismerni. Valószínűleg nem is tud róla, de nagyon valószínű, hogy viselkedésével meglehetősen kellemetlenné teszi partnere életét. Olvass el néhány bizonyítékot, amelyek megmondják, hogy szerelmednek biztosan nem lesz könnyű élete veled.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.