Mit kell tenni, hogy működjön a házasság?

Akár tíz éve házas, akár csak a házasságon gondolkozik, vagy éppen egy új kapcsolat elején áll, minden bizonnyal ugyanaz a gondolata lesz. Mit tehetünk, hogy ez együtt működjön? Sajnos a boldogságra nincs recept. Valami mindenkinél másképp működik. Vezető párkapcsolati tanácsadókkal és családterapeutákkal együttműködve azonban megvizsgáltuk, mi köti össze a boldog párokat.

Ne felejtsd el, hogy ketten vagytok

Először is, ráébredni, hogy minden kettőért vagy. Ez felesleges információnak tűnik? Hidd el, hogy nem! Az, hogy életünk során hogyan fejlődünk, nagy szerepet játszik egy kapcsolatban. Tapasztalatot gyűjtünk, megváltoztatjuk a véleményünket és néha a személyiségünk is megváltozik. Valószínűleg ez az egyetlen dolog, amit egyikőtök sem tud irányítani. Amikor az egyik előrehalad, míg a másik mozdulatlan marad, egyfajta "rés" keletkezik közöttetek. Ezt pedig nagyon nehéz leküzdeni.

Óvakodj az elidegenedéstől

A szakítás leggyakoribb oka az, hogy elhidegültél. Hogyan? Egyszerűen. A házasság nem két személyiség harca, hanem együttműködés. A napi kötelezettségek és a rutin nyomása alatt könnyen elfelejthetjük, hogy nem csak az „én életem” és a „mi életünk” létezik. A párod élete még mindig ott van. Gondjai, fájdalmai, sikerei és érdekei. A boldog párok ezt ne felejtsék el. Továbbra is érdeklődnek egymás iránt. Hogy vannak, mi tette őket boldoggá, mi zavarja őket, mit kívánnak... Érdekelnek egymás iránt. Tedd meg te is!

Döntéseket hozz kettesben

A régóta házas párok gyakran esnek abba a hibába, hogy mindig mindkettőjük helyett döntenek. Hova menjen nyaralni, melyik autót vegyen, mit rendeljen étteremben enni... Apró dolgokkal nincs gond, van amikor ő választja az éttermet, van amikor ő. Nagyobb kiadásokat, mint egy családi nyaralás vagy autóvásárlás, de beszéljétek meg. És egyáltalán nem mindegy, hogy valamelyik partner sokkal többet keres-e vagy sem. Egy kapcsolatban egyenrangúak vagytok, ezért hozzatok meg együtt nagy befektetési döntéseket.

Együttműködés

Gondolkodjon jól összehangolt csapatként. A boldog pároknak nincsenek szigorúan megosztott szerepei, amelyeken a vonat nem halad át. Amikor a férjed fáradtan jön haza a munkából, és csak az ágyba akar esni, ne akadályozd meg. A polc falra akasztása holnapig vár. Amikor a feleség beteg vagy éppen fáradt, a férfi segít a házimunkában. Ennek így kell mennie egy megfelelően működő kapcsolatban. Ne hagyj mindent a másikra. Segítsék egymást. Látni fogja, hogy partnere értékelni fogja.


Hasonló cikkek

Úgy érzi, hogy a legtöbb gyönyörű nő körülötte vagy házas, vagy teljesen használhatatlan egy kapcsolat szempontjából? Elmagyarázzuk neked, hogy néhány gyönyörű lány miért nem képes komoly kapcsolatban élni.

7 tipp a boldog kapcsolathoz

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. A több évszázad folyamán azonban a tanács kicsiszolódott számunkra, amely valamilyen formában mindig működik. Tekintsd meg a 7 garantált tippet a boldog kapcsolat fenntartásához.

A triviális kérdések folytatják a beszélgetést, de csak a személyes és az igazán érdeklődő kérdések teremtenek közelséget. Hagyd abba a felszínes közösségi vizeken való vacakolást, és már az elején ismerd meg velünk, hogy kivel üzensz, és hogy ki fogsz-e jönni

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

Még a meleg tavasszal és nyáron is, egyes esték tökéletesek egy filmnézéshez. Ha rossz idő van, tegyél fel otthon egy jó filmet!

Van párod? Szóval boldognak kell lenned. De még mindig úgy érzi, hogy valami nem stimmel. Akár láthatatlanul sétálsz, akár nem emlékszel, mikor öleltél utoljára. Röviden: nem vagy olyan boldog, mint szeretnéd. Honnan tudhatod, hogy valaki jobbat érdemel?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.