Szabadság a partnerségben

Mit jelent a szabadság egy kapcsolatban? Szeresd a párodat úgy, ahogy van! Ne korlátozd őt semmiben. Adj neki szabadságot tetteiben és döntéseiben. Ahhoz, hogy minden mindkét irányban működjön, a partnerednek hasonló hozzáállással kell rendelkeznie hozzád, mint te hozzá. Egy szép és egyben szabad kapcsolat felépítése egyáltalán nem egyszerű. És ez az oka annak, hogy a legtöbb pár nem él meg hajadon szerelmet.

A szerelemnek nincsenek követelményei

A szerelmesek többsége szerelmet ad partnerének. De ugyanakkor arra számítanak, hogy visszakapják. És ez nagy hiba. Az igaz szerelem nem arról szól, hogy aki szeret, elvár valamit a másiktól. Ellenkezőleg. Egy szerető ember nem követel semmit a szeretetttől. Elég neki a jelenléte. A szerelmes egyén olyannak fogadja el partnerét, amilyen valójában. Nem bánja a hibáit vagy a rossz tulajdonságait. Sokan meg tudnak bocsátani szerelmüknek.

Szerelem helyett félelem

Sokan a kapcsolatuk egy bizonyos szakaszában ráébrednek, hogy hirtelen elveszíthetik párjukat és pánikba eshetnek. Az egyedülléttől való félelem pusztító lehet. Ez az oka annak, hogy másképp kezdenek el bánni társukkal, mint korábban. Hirtelen a világ legkedvesebb és legkészségesebb partnereivé válnak. Állandóan meglepik valamivel a párjukat. Nem bánják a főzést és a takarítást sem. Az ilyen viselkedés azonban nem helyes. A szerelem ebben a szakaszban szó szerint rabszolgasággá változik. Rossz választás, ha a partnerednek hízelegsz attól félve, hogy a párod elhagy. Az embereknek csak szeretetből kellene ilyesmit tenniük, nem a magánytól való félelemből.

A féltékenység megöli a szerelmet

A féltékenység sok kapcsolat szerves része. A legtöbb esetben teljesen feleslegesen zavarják őket. Az embereknek fel kell ismerniük, miből fakad a féltékenység. A féltékenység csak egy rejtett félelem a partnered számára. "Mit csinál most? kivel van Mi van, ha találkozik valakivel, aki jobb nálam?” Nem szabad aggódnod az ilyen gondolatok miatt. Felesleges! Azonnal dobd el ezeket a gondolatokat. Nagyszerű vagy, ha ébren vagy. Ne csinálj úgy, mintha más lennél, mint aki valójában vagy. Ha a párod szeret, akkor nem kell attól tartanod, hogy szakítasz. A féltékenység által kondicionált szerelem már nem szabad szerelem.


Hasonló cikkek

Ez a pszichológiai elmélet sok mindent megmagyarázhat arról, hogyan alakítunk ki és kezelünk kapcsolatokat. Miért vonzódunk bizonyos emberekhez, miért sikerül vagy nem sikerül a kapcsolataink, és miért jelennek meg újra és újra hasonló problémaminták a kapcsolatainkban.

Honnan tudod, hogy egy olyan személlyel élsz, aki irányítani akar téged? Egy olyan személlyel, aki miatt elveszíted önmagad? Honnan tudhatod, hogy partnered manipulátor, aki csak arra használ, hogy kielégítse igényeit?

Milyen az élet egy felelőtlen partnerrel? Egy partner, aki nem tudja, hogyan kell pénzt keresni vagy kezelni? Olyan partnerrel, aki felesleges adósságot vállal fel? Olyan partnerrel, akire soha semmiben nem lehet számítani? Meg lehet változtatni egy ilyen embert? Mi a helyzet egy ilyen kapcsolattal?

Egy kapcsolatban mindig ketten vannak. Ne feledd! Párat alkottok együtt. Mindazonáltal mindegyikőtök behoz valamit a sajátjából a kapcsolatba, és gazdagítja közös életét. De mi van akkor, ha az egyik túlságosan alkalmazkodik a másikhoz? A kapcsolat ekkor elveszíti töltetét és tulajdonképpen az okát, amiért együtt vagytok. Mi van ezzel?

Viszonylag rövid ideig volt szingli, és kezdi érezni a csípést? A házasságkötés nagy lépés. Százszor is elmondhatod egymásnak, hogy "ez csak papír", de a szimbolika még mindig olyan nagy, hogy a kapcsolat általában megváltozik a házasság után. Ez valós tény. Sok minden jobbá válhat, sajnos a legtöbb esetben a dolgok romlanak. Félsz, hogy ez a te eseted is? Szabadulj meg ezektől a rossz szokásoktól, és a házasságod tartós lesz!

Időnként hallasz egy új és garantált trükkről a párkapcsolat megerősítésére vagy legalább fenntartására. Garantált tanácsok, nagyi tippek, baráti ötletek és még sok más. Négy tippet mutatunk be maguktól a pszichológusoktól. Használja őket úgy, ahogy jónak látja.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.