Hogyan javíthatunk egy kapcsolatot a pozitív pszichológia segítségével?

Ha boldogok vagyunk, tisztábban látjuk a dolgokat, könnyebben gondolkodunk, több ötletünk van, és nem utolsósorban toleránsabbak vagyunk másokkal szemben. Ami időről időre a legfontosabb tulajdonság a kapcsolatokban. A Pennsylvaniai Egyetem pszichológuspárja olyan módszereket publikált, és egyben bizonyítékokat is tett arra, hogy a pozitivitás hogyan javíthatja a partnerkapcsolatokat. Közülük a legfontosabbakat mutatjuk be.

Képessünk harmonikus szenvedélyt egymás iránt

Az "egynek lenni" sok ember álma. A filmek és a könyvek erősen támogatnak bennünket ebben. A megszállott vágy a félelmeid rabjává tesz: Mi van, ha nem kedvel engem? Hol volt ilyen sokáig? Valami rosszat mondtam/mondtam? ….

A megszállottság az önbizalom hiányából fakad. Ezután állandóan megnyugtatásra vágysz a szeretődtől, hogy méltó vagy arra, hogy szeressenek. Ehelyett a harmonikus kapcsolat megteremtése a pennsylvaniai pszichológusok szerint elsősorban a bizalomépítésről szól.

Idővel olyan titkokat adsz el, amelyeket általában megtartasz magadnak. Így jobban megbíztok egymásban. Ugyanakkor folytassa a kapcsolat előtti hobbi és érdeklődési körök fejlesztését, és támogassa ebben a párját.

Pozitív érzelmek kialakítása

Öröm, remény és szórakozás a " klasszikus" vágyak és szenvedélyek különböznek egymástól. Az öröm egy adott pillanatban egy bizonyos érzésre összpontosít. A pozitív érzelmek általában megnyitnak a világ felé. Nem korlátoz az érintés vagy konkrét tevékenység. Fejlessze tehát az örömöt, a szórakozást és még sok minden mást, mert önállóan dolgoznak.

Tegye be napirendjébe azokat a tevékenységeket, amelyek pozitív érzelmeket hoznak számodra. Reggel torna, séta a természetben, olvasás. Ugyanakkor gondoljon arra, hogy boldog, és viselkedjen úgy. Viselkedésünk nem érzelmek eredménye, mindkettő egyszerre fejlődik ki. Nem azt mondjuk, hogy hagyjuk figyelmen kívül a problémákat vagy a kellemetlen érzelmeket. Műveld és ápold a pozitívakat. Kitartanak melletted.

Fejlessze erősségeit, és értékelje a megfelelőjét

Amikor az emberek hobbijaikat űzik, és amiben kiemelkedőek, boldogok. Tehát ha az erősségeit arra használod, hogy elérd, amire vágysz, ahelyett, hogy változnál, boldogabb leszel. Könnyű, igaz? Kombináld ezt a kedveseddel, és nagyszerű kapcsolatod lesz!

Gondolj arra, hogy miben jeleskedsz / miben vagy jobban, mint mások. Majd mesélj el kedvesednek olyan történeteket, ahol éppen azért értél el sikereket, mert nem féltél kamatoztatni a tehetségedet. Jobban fogod érezni magad, és egyben eszközt adsz partnerednek, hogy megértsen és esetleg bátorítson a jövőben. Ne csak a saját erősségeidet értékeld, hanem a másik ember erejét is. És ha valaha válság van a kapcsolatában, használja őket a probléma megoldására.

Célja az egyéniség előmozdítása, ne pedig a kiegészítés

Platón szerelemelmélete szerint az emberek egykor lények voltak. két fejjel, négy végtaggal stb. Az istenek haragjukban két lényre hasították őket, és a másik fele örökös keresésére ítélték őket. Ezzel szemben Arisztotelész azt állította, hogy a szerelem arra összpontosít, hogy két ember felismerje és egyénként támogatja egymást.

Platón szerelmi változata romantikus (és népszerű a hollywoodi filmekben). De túl könnyű belecsúszni abba, hogy úgy definiálja magát, mint "az vagyok, ami a páromból hiányzik". Platón változata a függőséget, egy nem létező fogalom keresését és annak keresését ösztönzi, amit még be kell fejeznie. Arisztotelész változata viszont a partner megértésére helyezi a hangsúlyt. Mitől egyedi? Arra ösztönzi, hogy támogassák erősségeiket, értékeljék egyediségüket, és segítsék őket céljaik elérésében.


Hasonló cikkek

A vonzás meglehetősen összetett dolog. Számos szintje van, amelyeket meg kell érteni ahhoz, hogy boldog partneréletet élhessünk. Mi tehát a vonzalom titka? Gazdagságban, intelligenciában, szépségben vagy milyen jellemvonásokkal rendelkezik?

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

A szerelem gyönyörű része egy kapcsolatnak. Minden tökéletes, kedvesed hibátlan, és el sem tudod képzelni nélküle a világot. De előbb-utóbb sorra kerül sor, amikor a legnagyobb szerelem is elhalványul, és te is látni fogod szeretőd hibáit. Hogyan kell csinálni, hogy ez a változás ne törje ki a nyakát? A következő alapelvekkel biztonságosan igazi, tartós kapcsolattá változtathatja szerelmét.

Szerelmes vagy, ez működik neked... de nagyon távol vagytok egymástól. Ráadásul a bezárások és egyéb intézkedések idején az együttlét még nehezebb. Keresi a módját, hogy újra boldog legyen egy távkapcsolatban? A cikkből megtudhatja, mit tehet.

Közeleg a Valentin-nap, és a levegő tele van szeretettel. Akár jegyes, akár nem, sok hízelgést hallasz, különösen ebben az időszakban. Sajnos a legtöbb embert váratlanul éri egy váratlan bók, és nem tudják, hogyan reagáljanak rá. Az elutasítás vagy az elutasítás viszont csalódást okoz annak, aki a bókot fizette. Tehát tanulja meg elfogadni a hízelgést.

Folyamatosan veszekedik a partnerével? A párod sosem ért egyet a véleményeddel? Mindig te vagy az egyetlen, aki meghátrál? Úgy érzed, a kapcsolatod a kiégés szélén áll? Tanácsot adunk, hogyan küzdj ellene.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.