szerelmes vagy A tudósok tudják a választ

Vannak, akiknek ez könnyű kérdés, másoknak nem. A szerelem minden formában jelentkezik, és a szerelembe esni nem mindig ugyanaz! Szerencsére a tudósok közbeléptek, és öt egyértelmű jelre jutottak, amelyek alapján elmondhatod, hogy szerelmes vagy.

1. „Megrészegedettnek érzi magát”

A Kinsey Intézet összehasonlította az újonnan szerelmesek és az alkohol-, cigaretta- és drogfüggők agyát. Az eredmények megdöbbentőek voltak: az újonnan szerelmesek agyképei gyakorlatilag megegyeztek a kokainfüggőkével! Tehát a "mint részeg / részeg" egyáltalán nem áll messze az igazságtól. Kivéve, hogy sokkal hangsúlyosabb. Folyamatosan úgy érzed, hogy mámorban vagy? Akkor valószínűleg fülig szerelmes vagy.

2. Nem érzel fájdalmat

A szerelmes boldog anyák sokkal kevesebb fájdalmat éreznek a szülés során, mint a hajadonok. A szerelmes urak viszont nagyobb veszélyt is kibírnak, ami korábban a veszélyes foglalkozásokban hasznos volt. Ma már nem veszik észre a kényelmetlen cipőket, a főnök piszkálását, a barátok "jópofa" ütéseit vagy a borotválkozási sérüléseket. De semmiképpen nem javasoljuk, hogy megpróbálja eltörni a karját, csak azért, hogy lássa, mennyire fog fájni. Különben is, a szerelem tudományosan bizonyítottan enyhíti a fájdalmat! Tehát legalább párban menjen el a fogorvoshoz.

3. Bizonyos dolgok nem bánják

Ha eddig rendes volt, hirtelen azt tapasztalhatja, hogy lakása már nem úgy néz ki, mint egy ketrec. A Kaliforniai Egyetem még megerősítette, hogy még a visszataszító dolgok tévében való nézése is egy kicsit kevésbé zavar. Hirtelen meg tudod nézni, ahogy az állatokat etetik, és magad is megeheted? Ez mire való? Szerelmesként sokkal szívesebben osztasz meg egy ágyat, egy tányért, és igen, a csókolózás sem okoz gondot.

4. Többet izzadsz

Ez a bosszantó dolog. Ha hirtelen a szokásosnál jobban izzad, vagy akár szédül is, nem arról van szó, hogy valami nincs rendben veled. Kezdsz beleszeretni. Ha csak arra a személyre gondol, testében a stresszhez hasonló tünetek jelentkeznek, amelyek közül az egyik a fokozott izzadás. Igen, jön a nyár, de tényleg csak az emelkedő hőmérséklet miatt izzad? Ne aggódj, ha jobban megismeritek egymást, ezek az érzések nagyon kellemes érzésekké válnak.

5. Új dolgok kipróbálása

Hirtelen kísértést érez, hogy elkezdjen jógázni, vagy több erősítő edzésen gondolkodik? Bár lehet, hogy még nem tudod, de tudat alatt arra készülsz, hogy lenyűgözd új szerelmedet. Ez nem csak az érdekes tevékenységek listáját jelenti, hanem a tested felépítését és az egészséged javítását is, hogy több kilométeres sétát is lehessen tenni együtt. A tanulmányok egyetértenek abban, hogy azok, akik szerelmesnek tartják magukat, sokkal hajlamosabbak új dolgok kipróbálására. Még akkor is, ha korábban gyűlölték őket, vagy nevetségesnek találták őket.

Ez megfelel Önnek? Szóval menj, készülj egy randevúra!


Hasonló cikkek

Mivel egyikünk sem tökéletes, a kapcsolatokban gyakoriak a nézeteltérések. De nincs benne semmi különös. Viták és ütések cseréje nélkül nincs kapcsolat. De mit tehetsz azért, hogy párod boldog legyen az életben, és hogy az életed elsősorban pozitív pillanatokkal legyen tele?

Szinte soha nincs ideje rád. Miért? Nem vagyok kíváncsi rá? Mindig vele akarok lenni, de ő folyamatosan taszít. Tudod? Nem tudod mennyi időt kellene együtt töltened egy boldog kapcsolathoz? Tanácsot adunk.

Könnyen beleszeretsz első látásra? Vagy még soha nem fordult elő veled? A romantikus filmeknek és könyveknek köszönhetően sokan úgy gondolják, hogy a szerelem első látásra a létező legjobb szerelem. Úgy gondolják, hogy nagyobb eséllyel bírják, és a pár jobban szereti egymást. Tényleg így van?

A Cseh Köztársaságban minden második házasság elvált. Az emberek nem rohannak bele a házasságba, mint régen. Ilyen válási arány mellett nincs min csodálkozni. Ennek köszönhetően egyre több pár dönt úgy, hogy az úgynevezett kutyakönyv szerint él. Férj és feleségként élnek együtt, csak nem házasok. De mi van akkor, ha gyerekek jönnek a kapcsolatba? És mi a helyzet ma a nem házas párok szemszögéből?

A partnere ideges volt mostanában? Vagy a kedves srác a bárban bizonytalannak találja? Talán a négy legnagyobb férfifélelem egyike nyilvánul meg benne. De mivel ezt soha nem fogja beismerni, még saját magának sem, aligha tudsz rajta segíteni. Tehát nézze meg, mi tartozik a férfiak legnagyobb belső madárijesztői közé.

Egyes kapcsolatokban ritkábban fordulnak elő konfliktusok, másokban a viták napirenden vannak. Mit tegyünk hát, hogy boldog és elégedett kapcsolatban éljünk veszekedések és felesleges bonyodalmak nélkül? Tekintse meg tippjeinket az egészséges partnerséghez!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.