4 pszichológiai eszköz a kapcsolat megerősítéséhez

Időnként hallasz egy új és garantált trükkről a párkapcsolat megerősítésére vagy legalább fenntartására. Garantált tanácsok, nagyi tippek, baráti ötletek és még sok más. Négy tippet mutatunk be maguktól a pszichológusoktól. Használja őket úgy, ahogy jónak látja.

1. Pozitív támogatás

Egy szeretett személy pozitív válasza segít az embernek megbirkózni az élet nehézségeivel. De a kulcs az, hogy szinte teljesen elkerüljük a negativitást. Nem vitákról és klasszikus érvekről van szó. Mindig megjelennek. Kerülje az „én megmondtam” újramesélést, kedvese véleményének lekicsinylését vagy a büntető visszaszólást. Ellenkezőleg, hallgass, amikor a másik félednek meg kell hallani, légy empatikus, és mindig támogasd a szerelmedet. Ha nem tudja, hogyan viselkedjen egy adott pillanatban, kérdezze meg. A pozitív támogatás azt jelenti, hogy mindig ott vagyunk kedvence mellett, bármi történjék vagy hogyan viselkedik.

2. Megbocsátás

Ha a kedvesed valami rosszat tesz, tudnia kell, hogy képes vagy megbocsátani neki. Vagy végül megteszi, ha a legkisebb erőfeszítést is teszi. Mindannyian követünk el hibákat időről időre, és amikor meg tudsz bocsátani, akkor újjáépítheted vagy meggyógyíthatod a kapcsolatodat. Ha a szeretőd fél a hibáktól, azokat eltitkolja előled, elkerül téged, és a végén két idegen leszel, akik történetesen ugyanabban a lakásban laknak.

3. Összpontosítson a pozitívumokra

Használja ezt különösen akkor, ha kedvese megragadt az életében valamilyen negatívumban. Betegség, szerencsétlenség, munkahelyi stressz, gyerekek osztályzatai miatti stressz. Mutasd meg neki a közös életed pozitív oldalait, és próbáld ebbe az irányba terelni a gondolataikat. Minden negatív dologhoz találj egy pozitívumot. A balszerencse "áttörése" a jóra mutatva régi és bevált technika. Az egyetlen probléma az, hogy némi gyakorlatot kell szerezni benne.

4. Tedd szokásoddá a kedvességet

Ez a technika a régi mondást használja: „Bánj másokkal úgy, ahogy szeretnéd, hogy bánjanak veled”. Annyira elterjedt, hogy már szinte senki sem gondol rá. És mégis tényleg működik. Ha valaki szívességet tesz nekünk, késztetést érezünk arra, hogy viszonozzuk. Ha valaki bókot mond neked, te is szeretnél valami módon hízelegni. Kövesse ezt, és automatikusan a pozitivitás birodalmában marad kedvencével. Ez nem üzlet. Nem kényszeríthetsz szívességet. Csak várjon egy kicsit.

Soha ne felejtse el, hogy egy kapcsolat kettős játék. Ahhoz, hogy a fent említett technikák működjenek, mindkettőt követni kell, különösen az elsőt. De a többi is akkor működik a legjobban, ha kedvencével együtt örökbefogadja őket.


Hasonló cikkek

Szereted őt, de egy és ugyanaz a "dolog" folyamatosan idegesít? Nem számít, mit mondasz neki, akkor is megteszi? Van néhány dolog, amit nem tudsz megváltoztatni a párodban, még akkor sem, ha ezt minden nap ismételgeted neki? Ne aggódj. Mindenkinek van valamije. És hidd el, nem vagy ezzel egyedül. Mi az, amit általában soha nem változtat meg a férfiakon?

Ideális kapcsolatot teremthetsz a kompromisszum művészetével, mindkettőtök szabadságával és bizonyos dolgok elkerülésével. Lehet, hogy nehéz elhinni, de van néhány dolog egy kapcsolatban, amit jobb elkerülni. Az egyik ilyen például a tiltott kérdések. Soha ne kérdezd meg tőlük, hogy nyugodt és kényelmes kapcsolatot szeretnél-e. Hogy nem tudod, mik a kérdések? Mi igen!

Szereted a párodat, és ő is szeret téged? Van azonban egy nagy DE? Megint csikorognak a dolgok köztetek? Úgy érzed, hamarosan újra szakítani fogsz? És akkor mi van? Ezúttal végleges lesz a válásod, vagy egy idő után újra összejönnek?

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?

Határtalanul szereted a párodat? Hajlandó vagy bármit megtenni értük, amit a szemükben látsz? Nem számít, mit gondolsz, mindenben csak magadat és a szeretődet látod? Ez igaz? Hogyan kinek és hogyan mikor. A szerelem nem lehet börtön senki számára! A szerelemnek szabadságot kell adnia egy kapcsolatban. Ezt ne felejtsd el.

Mindenki ismer legalább egy olyan párt, amelyik tökéletesnek tűnik. Ki ne szeretne ilyesmit átélni? Sok éven át együtt élni és folyamatosan szeretni egymást, mint a kapcsolat elején? Sajnos nincs garantált és univerzális útmutató a boldog kapcsolathoz. De ezeknek a boldog pároknak van néhány titkos összetevője, amelyekben a kapcsolatuk boldogsága rejlik. Te is szeretnéd megismerni őket?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.