kompromisszum, amit SOHA ne köss egy kapcsolatban

A kapcsolat két ember együttélése, ezért állandó kompromisszumokat kell kötni. De azt is tudnod kell, mikor kell alkalmazkodnod a partneredhez, és mikor állj határozottan a döntésed mögé.

A tolerancia ugyanolyan fontos egy kapcsolatban, mint a szeretet és a bizalom. Ezért meg kell tanulni kijönni a pároddal. Megpróbál mindkettőre megfelelő megoldást találni. Csak így fog működni a kapcsolatod. Ennek ellenére van néhány dolog, amitől soha nem szabad visszariadnod. Még egy kapcsolatban sem. Hiszen ha valóban egymásnak vagytok teremtve, a kedvesetek soha nem fogja felszólítani, hogy lemondjatok erről. Tehát miben ne kössön kompromisszumot?

1. A családdal való kapcsolat feláldozása

Ha a kedvesed és a szüleid nem jönnek ki, akár egyformán, akár egy oldalon, akkor nehéz. De semmiképpen ne add fel a kapcsolatokat "csak a béke megőrzése érdekében"! Sem a pároddal, sem a családoddal. Megpróbálhat fokozatosan barátkozni velük, vagy úgy tervezheti meg az eseményeket, hogy a lehető legkevesebbet találkozzanak. De semmiképpen ne akarj önként feladni egyet sem. Ezenkívül tiltsa le ezt a témát szerettei elől - a szülők vagy más rokonok nem fognak téged hibáztatni a kapcsolatért, és kedvesed nem próbál meg elszakítani a családtól. Szomorú, ha tényleg nem jönnek ki egymással. De hogy őszintén szóljak: ez az ő dolguk.

2. Ne hagyja, hogy karrierje tönkretegye Önt

Mindannyiunknak vannak karriercéljai. Teljesen mindegy, hogy a vezérigazgató egy multinacionális cégnél, vagy egy bizonyos pozíció a helyi boltban. Egy egészséges kapcsolatban támogatjátok egymást ezekben a célokban. Bizony, néha el kell fogadni egy kis kompromisszumot, hogy a kedvesed előre tudjon lépni a karrierjében. És néha ugyanezt megteszik érted. De soha, de soha, soha ne add fel teljesen az álmaidat csak azért, hogy megmentsd a kapcsolatodat. A kapcsolatodnak támogatnia kell mindkét karriered során. Nem a kapcsolatod a karrier rovására.

3. Adja fel belső meggyőződését és értékeit

Valószínűleg nem fog hosszú távú kapcsolatot kialakítani valakivel, akinek teljesen más értékrendje van. Persze ha igen, az nem jelenti azt, hogy fel kell adnod a tiédet! Természetesen nem fogsz egyetérteni mindennel, amit a kedvesed tesz vagy gondol. Az ebből fakadó viták nagyban gazdagíthatják kapcsolatukat. De ne gondolja úgy, hogy kapcsolatban áll valakivel, aki nem hajlandó megvitatni a témát. Azt mondják neked, hogy a nézeteid ostobaak, vagy más módon megpróbálják elrontani az értékeid miatt. Ne add fel mélyen megőrzött meggyőződéseidet, csak azért, hogy a kapcsolatod működjön.

4. Engedj utat annak a viselkedésnek, amelyet nem vagy hajlandó elviselni

Soha ne tűrj olyan viselkedést veled szemben, amely ellened. Megérdemled a tiszteletet. Ha kedvesed másképp bánik veled, ne hagyd, hogy megkedveltesse, csak a kapcsolat kedvéért. A megaláztatás, káromkodás, indokolatlan ordibálás vagy akár fizikai erőszak teljességgel elfogadhatatlan. Olyan ez, mint a Budulínekről szóló mesében – ha csak egy kisujjat engedsz, végül a párod egészben átnyúlik a határokon. Mindenki megcsúszik valamikor az életben, így nem kell összepakolni a csomagokat, és egyetlen dührohamban véget vetni az egész kapcsolatnak. De mindig ne feledje, hogy mindketten tiszteletet érdemeltek, és ennek megfelelően bánjatok egymással.

5. A barátságod

Kedvesed egy mérgező barátság jeleit láthatja ott, ahol te nem tudod. Ebben az esetben egy barát lebeszélhet, és meg kell hallgatnia őt vagy az érveit. De végül mindig csak TE döntöd el, hogy véget vetsz-e a barátságnak vagy sem. Mindenképpen ne mondj le a barátaidról ok nélkül, vagyis az olyan magyarázatok miatt, mint "csak nem szeretlek", "Ez az ellenkező nem, egy férfi és egy nő nem lehetnek barátok!", "Akarlak téged" mind magamnak" és hasonlók. Valójában csak egyetlen okból beszéljenek a barátságról - ez a barátság mérgező számodra.


Hasonló cikkek

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Mindannyian különbözőek vagyunk, és valami más bosszant minket. Van azonban bennünk valami közös. Mindannyian emberek vagyunk. És bizonyos dolgok mindannyiunkat idegesítenek. Bizonyos kijelentéseket vagy követeléseket egyszerűen nem tolerálnak egy kapcsolatban. Melyek azok? Mi az, amit szívesebben soha ne mondanál ki a szádon?

Szerencsére az urak gyakran eléggé igénytelenek az ajándékozás terén. De ha eleged van abból, hogy minden alkalommal meghívd vacsorára vagy moziba, van olyan ajándékötletünk, ami biztosan tetszeni fog neki.

Ha a férfiak nem elégedettek egy kapcsolatban, akkor szakítanak. Soha nem csinálják ok nélkül. Néha egyetlen ok is elég. De általában több van belőlük egyszerre. Érdekel, melyek a szakítás leggyakoribb okai?

Egyébként elképzelted az életed, hogy ha találkozol valakivel, aki megéri, akkor letelepedsz vele, közös lakást kapsz, majd szülsz? Nem minden a tervek szerint alakul? Már mindened megvan, de még mindig hiányzik a gyerek? Hosszú évek óta próbál teherbe esni, és hirtelen azt mondja az orvos, hogy nagy valószínűséggel csoda lesz a terhessége, vagy a legrosszabb esetben egyáltalán nem lehet gyereke? Mit kell tenni ilyen helyzetben? Hogyan kezeljük?
Nem tud teherbe esni?

Mivel az elvált párok száma folyamatosan növekszik, nem szokatlan, hogy beleszeret valakibe, akinek korábbi kapcsolatából (házasságából) van egy vagy több gyermeke. Hogyan lehet közelebb kerülni "idegen" gyerekekhez? Könnyű, vagy a párod gyerekei pokollá tehetik az életedet?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.