kompromisszum, amit SOHA ne köss egy kapcsolatban

A kapcsolat két ember együttélése, ezért állandó kompromisszumokat kell kötni. De azt is tudnod kell, mikor kell alkalmazkodnod a partneredhez, és mikor állj határozottan a döntésed mögé.

A tolerancia ugyanolyan fontos egy kapcsolatban, mint a szeretet és a bizalom. Ezért meg kell tanulni kijönni a pároddal. Megpróbál mindkettőre megfelelő megoldást találni. Csak így fog működni a kapcsolatod. Ennek ellenére van néhány dolog, amitől soha nem szabad visszariadnod. Még egy kapcsolatban sem. Hiszen ha valóban egymásnak vagytok teremtve, a kedvesetek soha nem fogja felszólítani, hogy lemondjatok erről. Tehát miben ne kössön kompromisszumot?

1. A családdal való kapcsolat feláldozása

Ha a kedvesed és a szüleid nem jönnek ki, akár egyformán, akár egy oldalon, akkor nehéz. De semmiképpen ne add fel a kapcsolatokat "csak a béke megőrzése érdekében"! Sem a pároddal, sem a családoddal. Megpróbálhat fokozatosan barátkozni velük, vagy úgy tervezheti meg az eseményeket, hogy a lehető legkevesebbet találkozzanak. De semmiképpen ne akarj önként feladni egyet sem. Ezenkívül tiltsa le ezt a témát szerettei elől - a szülők vagy más rokonok nem fognak téged hibáztatni a kapcsolatért, és kedvesed nem próbál meg elszakítani a családtól. Szomorú, ha tényleg nem jönnek ki egymással. De hogy őszintén szóljak: ez az ő dolguk.

2. Ne hagyja, hogy karrierje tönkretegye Önt

Mindannyiunknak vannak karriercéljai. Teljesen mindegy, hogy a vezérigazgató egy multinacionális cégnél, vagy egy bizonyos pozíció a helyi boltban. Egy egészséges kapcsolatban támogatjátok egymást ezekben a célokban. Bizony, néha el kell fogadni egy kis kompromisszumot, hogy a kedvesed előre tudjon lépni a karrierjében. És néha ugyanezt megteszik érted. De soha, de soha, soha ne add fel teljesen az álmaidat csak azért, hogy megmentsd a kapcsolatodat. A kapcsolatodnak támogatnia kell mindkét karriered során. Nem a kapcsolatod a karrier rovására.

3. Adja fel belső meggyőződését és értékeit

Valószínűleg nem fog hosszú távú kapcsolatot kialakítani valakivel, akinek teljesen más értékrendje van. Persze ha igen, az nem jelenti azt, hogy fel kell adnod a tiédet! Természetesen nem fogsz egyetérteni mindennel, amit a kedvesed tesz vagy gondol. Az ebből fakadó viták nagyban gazdagíthatják kapcsolatukat. De ne gondolja úgy, hogy kapcsolatban áll valakivel, aki nem hajlandó megvitatni a témát. Azt mondják neked, hogy a nézeteid ostobaak, vagy más módon megpróbálják elrontani az értékeid miatt. Ne add fel mélyen megőrzött meggyőződéseidet, csak azért, hogy a kapcsolatod működjön.

4. Engedj utat annak a viselkedésnek, amelyet nem vagy hajlandó elviselni

Soha ne tűrj olyan viselkedést veled szemben, amely ellened. Megérdemled a tiszteletet. Ha kedvesed másképp bánik veled, ne hagyd, hogy megkedveltesse, csak a kapcsolat kedvéért. A megaláztatás, káromkodás, indokolatlan ordibálás vagy akár fizikai erőszak teljességgel elfogadhatatlan. Olyan ez, mint a Budulínekről szóló mesében – ha csak egy kisujjat engedsz, végül a párod egészben átnyúlik a határokon. Mindenki megcsúszik valamikor az életben, így nem kell összepakolni a csomagokat, és egyetlen dührohamban véget vetni az egész kapcsolatnak. De mindig ne feledje, hogy mindketten tiszteletet érdemeltek, és ennek megfelelően bánjatok egymással.

5. A barátságod

Kedvesed egy mérgező barátság jeleit láthatja ott, ahol te nem tudod. Ebben az esetben egy barát lebeszélhet, és meg kell hallgatnia őt vagy az érveit. De végül mindig csak TE döntöd el, hogy véget vetsz-e a barátságnak vagy sem. Mindenképpen ne mondj le a barátaidról ok nélkül, vagyis az olyan magyarázatok miatt, mint "csak nem szeretlek", "Ez az ellenkező nem, egy férfi és egy nő nem lehetnek barátok!", "Akarlak téged" mind magamnak" és hasonlók. Valójában csak egyetlen okból beszéljenek a barátságról - ez a barátság mérgező számodra.


Hasonló cikkek

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Tanácsot adunk Önnek!

Számtalan tipp és tanács található a boldog párkapcsolathoz. De melyik a megfelelő? Azok, amelyekről bölcs könyvekben vagy az interneten olvasol? Vagy esetleg tanácsot a legjobb barátaitól és haverjaitól? Mi a helyzet a pszichológusok és más kapcsolati szakértők tanácsaival? Hogyan válasszuk ki a legjobbakat a rengeteg tanács és tipp közül? Megcsináltuk neked!

Amikor a „bántalmazás” szót kimondják, a legtöbben egy nőt képzelnek el monoklival a szeme alatt és egy kolerikus vadállattal. De több módja is van annak, hogy férfiak és nők kínozzák egymást. Az utóbbi időben főleg a fizikai bántalmazás volt a trend. A finomabb formák ilyenkor feledésbe merülnek. Könnyebb leverni őket. Bár kegyetlenek, és nincs ilyen feltűnő tartós hatásuk, sajnos teljesen "legálisak". Milyen módon bántalmazzák leggyakrabban a nők a férfiakat?

Talált már új partnert, de azon tűnődik, van-e jövője a kapcsolatának? Megértünk téged! Nem könnyű felismerni. A következő tanácsok azonban segítenek ebben, ezért olvass tovább.

Ha a dolgok lefelé süllyednek egy partnerséggel, mindig mindkét fél a hibás. Tehát ne mindig a másikat hibáztasd. Általában mindketten okolhatók a kapcsolat hibáiért. Elmondjuk azokat a dolgokat, amiket gyakran rosszul csinálsz, és amelyekkel garantáltan tönkreteszed a kapcsolatodat.

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.