Boldogtalan vagy a kapcsolatodban?

Egy olyan partnerrel élsz, akiről mindenki azt mondja, hogy jó, kedves, megbízható, de nem vagy boldog a kapcsolatban? Úgy érzed nem tökéletes a kapcsolatod, pedig mindenki szereti a párodat? Gyakran aggódsz miatta, sírsz, és állandóan azt kérdezed magadtól, hogy mit kezdj egy ilyen kapcsolattal? Tanácsot adunk Önnek.

Hogyan szabadulhat meg a kapcsolatában lévő feszültségtől? Mit kell tenni, hogy újra boldog legyen az életben? Hogyan lehet visszaadni a szikrát a kapcsolatban, hogy minden olyan legyen, mint korábban?

Minden attól függ, hogyan közelíted meg ezt a problémát. Ebben az esetben ne csak a fejét kövesse, hanem a szívét is. Érzékelje, hogyan érzi magát különböző élethelyzetekben, és ennek megfelelően válasszon megoldásokat.

Válaszoljon a következő kérdésekre:

Mit keres egy kapcsolatban?

Először minden szükséges ahhoz, hogy felismerd, mit vársz a kapcsolattól és a partnertől. Írd le, mi az, ami kiteljesít a kapcsolatodban, mi tesz boldoggá, és éppen ellenkezőleg, mi az, ami bánt és eltántorít a további együttéléstől.

Miért változott meg az együttélés?

Próbáld meg kitalálni, hogy mitől lett a kapcsolatod olyan, amilyen most. Miért érezted magad benne olyan jól korábban és most már nem? Mi váltotta ki a változást partnere vagy Ön viselkedésében? Miért nem tudod most úgy élvezni az életet, mint régen? Miért hallgatsz Miért nem csináltok annyi tevékenységet együtt, mint korábban?

Beszéljétek meg a problémát!

Amikor rájön, mi a baj a kapcsolatában, beszélje meg partnerével, hogy üljön le egy igyál és mindent megbeszélsz együtt. Ne félj ettől, ne félj kifejezni érzelmeidet, ne félj kimondani, amit érzel és mi zajlik éppen benned. Csak így adhat esélyt a kapcsolatának a gyógyulásra.

Maradni vagy távozni?

Ezután kezdjen el azon gondolkodni, hogy mit is szeretne valójában. Adsz még egy esélyt a kapcsolatodnak, vagy annyira elviselhetetlennek találod a helyzetet, hogy ki akarsz lépni a kapcsolatból? Ha úgy döntesz, hogy maradsz, ez a döntés valóban a szívedből jön, vagy inkább mentális döntés? Vagy csak azért maradsz, mert a környezeted és a családod ezt várja el tőled? Ha elmész, úgy gondolod, hogy boldogabb leszel az életben?

Bárhogy is döntesz, először magadra gondolj. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz mit tenni a kapcsolat megmentése érdekében, hogy a szikra soha nem tér vissza a kapcsolatodba, mert már a legjobbat adtad, akkor jobb, ha távozol. Ha szenvedned kellene egy kapcsolatban, nem éred meg sem neked, sem a párodnak. A boldogság nélküli együttélés nem hozna semmit sem neked, sem a "szeretednek".


Hasonló cikkek

Minden jól működő kapcsolat alapja nem csak az, hogy szeretitek egymást, mint partnereket, hanem az, hogy mindannyian saját magatokat (önmagatokat) kedveljétek. Ha kedveled magad és van elég önbizalmad, sokkal jobban fog működni a kapcsolatod, mintha alábecsülnéd magad. Miért van ez így? Hogy állsz az önbizalmaddal?

Az élet nem séta a parkban. Mindennapi feladatok, folyamatosan visszatérő kisebb-nagyobb bajok. Emellett mindannyian megtapasztalunk olyan időszakokat, amikor nem érezzük magunkat a legjobban. Klasszikus tavaszi fáradtság vagy őszi depresszió. Te is szenvedsz tőlük? Vagy már régóta küszködik egy kapcsolatban? Ne ess kétségbe! A kapcsolat javítása nem nehéz. Csak egy másik nézőpontra van szüksége az életről, és azonnal jobban fog menni. Tudjuk, hogyan kell!

Bár a nők szeretnek beszélgetni, bizonyos témákat inkább elkerülnek. Azt kérdezed, mire, azon kívül, hogy mennyit költött fodrászra, új ruhára vagy cipőre? Mit titkolnak még előtted kedves partnereid?

Nem akarjuk lekicsinyelni a hűtlenség következményeit. Vannak azonban más negatív tények is egy kapcsolatban, amik sokkal jobban fájnak, mint ha megcsal a "szerelmed". Melyek ezek?

Bármi megtörténhet. Legyen szó súlyos vádról vagy be nem fizetett pénzbírságról, a törvénybe ütközni sosem kellemes. És ezt mind a vádlott, mind a társai számára. Neked sem könnyű szembesülni ilyesmivel. Mire számíthat, ha párjának baja van a törvénnyel?

A szakítás teljesen normális dolog. De még mindig sok olyan pár van, akik nem tudnak megbirkózni a kapcsolat végével. Különösen olyan helyzetekben adódnak nehéz idők, amikor a pár egyike megtudja, hogy hosszú idő telt el a kapcsolat vége felé. De honnan tudhatod, ha még mindig rajtad van a rózsaszín szemüveged, és nem tudsz semmi problémáról? Néha a szakítás megelőzhető. Máskor legalább érzelmileg készülj fel a szakításra. Szóval honnan tudod, hogy a párodnak nyúlagyú szándékai vannak?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.