Boldogtalan vagy a kapcsolatodban?

Egy olyan partnerrel élsz, akiről mindenki azt mondja, hogy jó, kedves, megbízható, de nem vagy boldog a kapcsolatban? Úgy érzed nem tökéletes a kapcsolatod, pedig mindenki szereti a párodat? Gyakran aggódsz miatta, sírsz, és állandóan azt kérdezed magadtól, hogy mit kezdj egy ilyen kapcsolattal? Tanácsot adunk Önnek.

Hogyan szabadulhat meg a kapcsolatában lévő feszültségtől? Mit kell tenni, hogy újra boldog legyen az életben? Hogyan lehet visszaadni a szikrát a kapcsolatban, hogy minden olyan legyen, mint korábban?

Minden attól függ, hogyan közelíted meg ezt a problémát. Ebben az esetben ne csak a fejét kövesse, hanem a szívét is. Érzékelje, hogyan érzi magát különböző élethelyzetekben, és ennek megfelelően válasszon megoldásokat.

Válaszoljon a következő kérdésekre:

Mit keres egy kapcsolatban?

Először minden szükséges ahhoz, hogy felismerd, mit vársz a kapcsolattól és a partnertől. Írd le, mi az, ami kiteljesít a kapcsolatodban, mi tesz boldoggá, és éppen ellenkezőleg, mi az, ami bánt és eltántorít a további együttéléstől.

Miért változott meg az együttélés?

Próbáld meg kitalálni, hogy mitől lett a kapcsolatod olyan, amilyen most. Miért érezted magad benne olyan jól korábban és most már nem? Mi váltotta ki a változást partnere vagy Ön viselkedésében? Miért nem tudod most úgy élvezni az életet, mint régen? Miért hallgatsz Miért nem csináltok annyi tevékenységet együtt, mint korábban?

Beszéljétek meg a problémát!

Amikor rájön, mi a baj a kapcsolatában, beszélje meg partnerével, hogy üljön le egy igyál és mindent megbeszélsz együtt. Ne félj ettől, ne félj kifejezni érzelmeidet, ne félj kimondani, amit érzel és mi zajlik éppen benned. Csak így adhat esélyt a kapcsolatának a gyógyulásra.

Maradni vagy távozni?

Ezután kezdjen el azon gondolkodni, hogy mit is szeretne valójában. Adsz még egy esélyt a kapcsolatodnak, vagy annyira elviselhetetlennek találod a helyzetet, hogy ki akarsz lépni a kapcsolatból? Ha úgy döntesz, hogy maradsz, ez a döntés valóban a szívedből jön, vagy inkább mentális döntés? Vagy csak azért maradsz, mert a környezeted és a családod ezt várja el tőled? Ha elmész, úgy gondolod, hogy boldogabb leszel az életben?

Bárhogy is döntesz, először magadra gondolj. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz mit tenni a kapcsolat megmentése érdekében, hogy a szikra soha nem tér vissza a kapcsolatodba, mert már a legjobbat adtad, akkor jobb, ha távozol. Ha szenvedned kellene egy kapcsolatban, nem éred meg sem neked, sem a párodnak. A boldogság nélküli együttélés nem hozna semmit sem neked, sem a "szeretednek".


Hasonló cikkek

Kapcsolatod minden bizonnyal megélt hullámvölgyeket. Több válságon is túljutottatok együtt? Túljutottál egyáltalán a hűtlenségen, pedig sokáig tartott, míg megbocsátott szerelmednek? Vagy félsz tőle, mint a "pestistől", mert az a benyomásod, hogy egy kapcsolatban a hűtlenségnél rosszabb nem történhet veled? Sajnos vannak sokkal rosszabb dolgok egy kapcsolatban, mint ha a kedvesed megcsal.

Egy olyan kapcsolatban élsz, amely nem elégíti ki jól magad, és tétovázol, hogyan kezeld a házasságodat? Válás vagy mégis megpróbálja megmenteni a kapcsolatát? Ha a párkapcsolatodban nem működnek a dolgok, ez a cikk neked szól!

Férfiak és nők egyaránt szeretnek gúnyt űzni az ellenkező nemből. Főleg, ha már egy kicsit részegek, és a társaságuk tisztán egynemű. De akár tetszik, akár nem, minden viccben van egy kis igazság. Szeretnéd tudni, mit beszélnek a férfiak a nőkről? Milyen jellemzők jelennek meg leggyakrabban? Szóval olvass tovább!

A kapcsolata már nem úgy működik, mint az elején? Valahogy újraéleszteni kell? Nézze meg a négy jelet, amelyek azt jelzik, hogy kapcsolatának azonnali változásra van szüksége.

A partnere ideges volt mostanában? Vagy a kedves srác a bárban bizonytalannak találja? Talán a négy legnagyobb férfifélelem egyike nyilvánul meg benne. De mivel ezt soha nem fogja beismerni, még saját magának sem, aligha tudsz rajta segíteni. Tehát nézze meg, mi tartozik a férfiak legnagyobb belső madárijesztői közé.

Sajnos a kapcsolatokban szakítások is szerepelnek. Bár szinte mindenki egy életre szóló szerelemről álmodik, keveseknek sikerül. Ha a dolgok köztetek nem olyanok, mint régen, és ha csak küszködik a kapcsolatban, akkor ezek a fájdalmas szavak: "Válunk" következzenek. De hogyan kell elmondani és minimalizálni a fájdalmas következményeket? Tanácsot adunk!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.