Hogyan lehet fenntartani egy kielégítő partnerséget?

A kezdeti zúzás gyönyörű, de sajnos nem tart örökké. Folyamatosan együtt kell dolgoznod a kapcsolaton a pároddal. Adunk néhány tanácsot, hogyan tarthat fenn egy hosszú és boldog kapcsolatot.

Kommunikáció

Ossza meg egymással érzéseit, gondolatait és véleményét. A kommunikáció elmélyíti és közelebb hozza a kapcsolatot. Időnként mindegyikőtöknek el kell mondania a másiknak, ami eszébe jut. Próbálj te is jó hallgató lenni. Partnere azt akarja, hogy megértse őt.

Nevetés

A nevetés nemcsak meghosszabbítja az életet, hanem elégedettebbé is teszi. Ha gyakran nevettek együtt, és megosztjátok a humorukat, kapcsolatotok csak virágzik.

Támogatjátok egymást

A támogatás nagyon fontos egy kapcsolatban. Minden embernek vannak céljai vagy hobbijai, és egy kis lökésre van szüksége ezek felé. Innentől van egy partner, aki motivál. A nehéz pillanatokban a partner támogatása felbecsülhetetlen.

Tiszteld magad

Ha nem szereted a barátod/barátnőd bizonyos jellemzőit vagy szokásait, akkor nem tudsz mit tenni. Nem változtathatsz meg egy másik embert. Valamit a kapcsolatodért, de meg tudod csinálni. Tiszteld partneredet olyannak, amilyen. Szeresd őt a hibáival együtt. Akkor neki is ugyanúgy kell bánnia veled.

Utazás

Az utazás erősíti a kapcsolatot. Kiszakít a sztereotip napokból, amikor mindig ugyanazokat a problémákat kell megoldania. Ha ismeretlen környezetbe mész, mindketten teljesen más gondolatokkal fognak előállni. Az alkalmankénti utazások felélénkítik kapcsolatát.

Együtt élni

Ha elégedettnek érzi magát, lépjen tovább a kapcsolat következő szakaszába. Költözzön össze. Egyes párok számára ez egy tűzpróba. De csak így tudhatja meg, hogy kompatibilis-e. Ha már az együttélés elején nem szakítasz, az csak erősíti a kapcsolatodat. Közelebb lesztek egymáshoz.

Csók

A testi oldal nagyon fontos egy kapcsolatban. A hosszan tartó és gyakori csókolózás ismét közelebb hoz benneteket egymáshoz. Ha munkában vagy iskolában vagy, mindig alig várod, hogy láthassuk egymást.

Dicsérjétek magatokat

Ne légy feleslegesen gonosz magaddal. Ha valami nem tetszik a párodban, beszélj róla. A sértések és az átkok semmit sem oldanak meg. Emeljék ki egymás pozitív tulajdonságait. Dicsérjétek egymást értük. Csak így nem hal meg a szerelmed.


Hasonló cikkek

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?

Úgy érzi, hogy partnere figyelmen kívül hagy, vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyja? Nem számít, mit csinálsz, mindig rossz? Mindenben alá kell vetned magad a párodnak? Ha ezekre a kérdésekre többször is igennel válaszolt, gondolja át, hogy érdemes-e egyáltalán ilyen partnerrel együtt élni.

A kapcsolatod egy nagy rutin? Kell valami, amivel újraéleszted? Próbálj meg együtt utazni. Megmutatjuk, hogyan javíthatja kapcsolatát a világutazás!

Minden szabad percét együtt töltöttétek kapcsolatotok kezdetén? Együtt feküdtök le, reggel együtt ébredtök, és a közös vacsorák is napirenden voltak. De hirtelen minden más. Az egyik partner hirtelen későn jön haza, és amikor otthon van, inkább egyedül van valahol. Úgy érzed, hogy a párod már nem érdeklődik irántad? Tudjuk, mit tegyünk!

Úgy érzi, hogy ha a korábbi kapcsolatokból származó gyerekek nem tennék tönkre jelenlegi kapcsolatát, akkor az élete partnerként hibátlan lenne? Mit kell vele csinálni? A korábbi kapcsolatokból származó gyerekek mindig problémát jelentenek, vagy lehet velük szép és harmonikus kapcsolatot kialakítani?

Régóta nem volt példa arra, hogy a férjek sült pecsenyével tömjék magukat, míg a másik fél csak egy egészséges zöldségsalátát falat. Mindkét nem fogy! Diétákat keresnek, csökkentik a gyorsételeket, elmennek edzeni. Nem ritka, hogy egy pár vegetáriánus vagy nyers étrendet követ. De ha csak egy fogy, az bizonyos esetekben negatívan befolyásolhatja kapcsolatát. Önt is fenyegeti?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.