Az 5 legveszélyesebb mítosz a kapcsolatokról

Saját elképzelést alkotunk egy kapcsolat megfelelő működéséről. Gyakran mások szerint, hogy mi működik és mi nem megy nekik egy kapcsolatban. Még gyakrabban azonban a kultúra alakítja véleményünket. Tündérmesék gyerekkorban, filmek és sorozatok felnőttkorban. Sajnos miattuk több mítoszt is megjavítottunk, amelyek az igaz szerelemre nem érvényesek. Melyek ezek?

1. mítosz: A szikra első látásra nem pattant ki, nem érdemes próbálkozni egy kapcsolatért

Az egyik legveszélyesebb mítosz. Főleg a tündérmesék arra tanítanak gyerekkorunktól kezdve, hogy ha a herceg első látásra szerelmes lesz, az nyer. De a szexuális vágy és a mély szerelem egészen más. Azonnal érezhető a vágy. Az érzelmek viszont nap mint nap változnak. Azonban akár több éves ismeretség után is szerelem szövődhet köztetek. Csak adj neki egy esélyt.

2. Tévhit: A fizikai vonzalom idővel elhalványul

A szexuális vágy az életkor előrehaladtával változik. A férfiak a húszas éveikben a legaktívabbak, míg a nők csak a harmincas éveikben. Ötven éves kortól mindkét nemnél csökken a szerelmi vágy. De ez nem jelenti azt, hogy teljesen eltűnik. Az érzelmek valójában nagyobb hatást gyakorolnak a vágyra, mint a hormonok. Ellenkezőleg, egyes egyéneknél még a fizikai vonzerő is idővel növekedhet.

3. mítosz: A szerelmem meg fogja változtatni őt

Senkit nem lehet erőszakkal megváltoztatni. A szerelem első szakaszában a párod egy kicsit másképp viselkedhet. De végül mindig visszatér igazi Énjéhez. Az ember csak akkor tud megváltozni, ha akar, nem azért, mert te akarod!

4. mítosz: A rossz kapcsolat jobb, mint a kapcsolat hiánya

Sokan azért maradnak rosszul működő kapcsolatban, hogy elkerüljék az egyedüllétet. A magányon, mint olyanon kívül időnként tartanak egy bizonyos társadalmi kirekesztéstől is, ha egyedülállók. De egyedül lenni és magányosnak lenni két különböző dolog. Kevés dolog ártalmasabb az egészségre és a lelki jólétre, mint egy rosszul működő kapcsolatban maradni.

5. mítosz: A nők és a férfiak másképp érzik magukat

A Vénusz és a Mars lakói eltérően fejezik ki belső érzelmeikat. Százból 99 esetben aszerint, hogy mit vár el tőlük a társadalom. De az, hogy egy férfi nem sóhajt fel szerelemtől, vagy hogy egy nő nem a bokszórákon vezeti ki a haragját, nem jelenti azt, hogy mindenki másképp érzi ezeket az érzelmeket.


Hasonló cikkek

Mindenki mást szeretne az életben. De nem kell mindig a nulláról kezdeni. Vannak sajátos női tulajdonságok és szokások, amelyek erős mágnesként vonzzák a férfiakat. A férfiak vonzódnak hozzájuk, és ha egyszer szerelmesek lesznek, soha nem hagynak el egy ilyen nőt. Mely női tulajdonságok ezek?

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

Annak ellenére, hogy Ön felnőtt, a családja egyértelművé teszi, hogy nem helyesli partnerét? Minden látogatáskor visszahúzódnak, és rendszeresen elmagyarázzák, hogy nem ő a megfelelő az Ön számára? A szemrehányásaik zavarnak, de nem fogsz lemondani a szerelemről. Szóval azon gondolkodik, hogyan változtassa meg családja véleményét?

Olyan társkereső oldalt keresel, ahol életre szóló társat találhatsz? Eleged van az örökös flörtölésből, amiből végül semmi lesz? Ha elcsábított a könnyű online randevúzás lehetősége, és még nem sikerült találkoznia, akkor egy kicsit csalódott lehet. Még a választott társkereső oldal sem segített megtalálni a megfelelő partnert egy komoly kapcsolathoz? Egyáltalán a jobb oldalon áll?

Az igényeinek megfelelő lakás kiválasztása manapság általában nem jelent problémát. Valójában az egyetlen dolog, ami korlátozhat, az az anyagi helyzete. Sok pár azonban pontosan alábecsüli az ügy nem pénzügyi vonatkozásait. Nem számít, hogy csak az összeköltözésen gondolkodik, vagy évek óta együtt él. Jöjjön el és nézze meg velünk, hogy valójában mitől lesz egy otthon otthon.

Kezd el csókolózni, de a párod eltávolodott tőled? Megemelkedik a pulzusa és izgatottnak érzi magát, míg a partnere nem? Valami elromlott? Lehet, hogy nem vagy jó csókos. Hogyan lehet felismerni, hogy az elvonás hátterében a csókolózás hiánya vagy egyéb probléma áll?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.