Gyerekek egy korábbi kapcsolatból

Mivel az elvált párok száma folyamatosan növekszik, nem szokatlan, hogy beleszeret valakibe, akinek korábbi kapcsolatából (házasságából) van egy vagy több gyermeke. Hogyan lehet közelebb kerülni "idegen" gyerekekhez? Könnyű, vagy a párod gyerekei pokollá teszik az életedet?Az a tény, hogy az új partner nem jön ki az Ön gyermekeivel, vagy éppen ellenkezőleg, a gyermekei vele elég gyakori gyakorlat. Probléma adódhat akkor is, ha gyermekei nem jönnek ki a párja gyerekeivel. És az ilyen helyzetek egyáltalán nem egyediek. Mit tegyünk hát, hogy aggodalmak és felesleges problémák nélkül élvezhessük új szerelmünket? Olvass, és tudd meg!

Soha ne hasonlítsd össze és ne részesítsd előnyben a gyerekeket

Bár logikusnak tűnik, hogy a saját gyerekeidet részesítsd előnyben a „mások” gyermekeivel szemben, ne tedd. Ne próbálja a gyermekeit előnyben részesíteni partnere gyermekeivel szemben. Az ilyen viselkedés soha nem tesz jót neked. Ha lehetséges, egyenlő félként kezeljen minden gyermeket, aki jelenleg a közös háztartásában él. Soha ne hasonlítsd össze őket, és ne mondd, hogy a gyerekeid okosabbak, méltóbbak, okosabbak... mint a párod gyerekei. Ne tegyen köztük különbséget, ne próbálja egymás ellen uszítani őket. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon nehéz lehet, hiszen egyes gyerekek nyugodtak és problémamentesek, míg mások éppen ellenkezőleg. Próbáld meg elmagyarázni nekik a helyzetet, és próbáld megérteni őket. Csak így van esélye a békés életre egy "új családban".

Ne erőltesse magát, várjon

Viszonylag sok időbe telik, amíg a gyerekek elfogadják anyjuk új párját / apjuk új párját. Ez teljesen normális. Minden gyermek azt kívánja, hogy az eredeti családja család maradjon, és a válás soha ne következzen be. Sajnos, ha a szülők válnak, a gyerekek ezeket a negatív tapasztalatokat és érzelmeket magukkal viszik a következő életükbe. Hidd el, nagyon nehéz beletörődni, hogy a szülők már nem egy pár, és mindenki mást talált magának. Adjon teret a gyermeknek, hogy megszokja ezt az új valóságot. Először csak ti ketten – gyerekek nélkül. Várjon egy kicsit, mielőtt elköltözik. Ezenkívül tartsa meg az intim dolgokat olyan időkre, amikor a gyerekek nem látnak. Nem kell más érzelmeket kiváltani a gyerekekben, amelyekkel nem tudnak megbirkózni. Tedd világossá gyermekeidnek, hogy még mindig szereted őket, és nincs okod féltékenykedni.

Ne vásárold meg a gyerekeidet

Soha ne próbáld megvesztegetni a sajátodat vagy "másokat" emberek" gyermekei. És most nem csak a pénzre gondolunk, hanem a drága ajándékokra is. Lehetséges, hogy ez egy ideig rájuk is vonatkozik. Ez azonban később visszaüthet. A gyerekeknek időre van szükségük. Próbálja meg higgadtan kezelni a feszült helyzeteket. Legyél türelmes. Ne kiabálj velük feleslegesen, amiért nem akarják elfogadni az új szerelmedet. Kímélje meg magát a felesleges hisztérikus kitörésektől és megbánástól. Így nem fogod elérni a békét a családban.

Próbálj közös érdeklődési köröket találni

Még ez a feladat sem lehet könnyű a kezdetektől fogva. Ha nem megy azonnal, ne add fel, és próbálj valami közös érdeklődési kört találni. Támogassa a gyermeket abban, amit élvez, és amit igazán szeret. Ha szeret egy sportot, engedje el edzésekre, menjen el vele, menjetek együtt versenyekre, nézzenek sportmeccseket a tévében stb. Ha a gyerek megtudja, hogy valóban érdekli Önt, higgyétek el, változtass jobbra. És ez a legfontosabb számodra egy új kapcsolatban.

Próbálj barát lenni

A gyerekeknek nem szabad úgy érezniük, hogy veszélyt jelentesz rájuk, vagy hogy harcolni akarsz velük. apjuknak/anyuknak. Engedd tehát, hogy a gyerekek jobban megismerjenek. Ne légy az "új szülőjük", légy a barátjuk. Hagyja a tekintélyt elsősorban a biológiai szülőre.

Vegyél komolyan minden fent említett tanácsot, mert különben a kapcsolatban eltöltött idő után azt tapasztalod, hogy bár a párod tökéletes, és nem tudod elképzelni nélküle az életet, nem tudsz harmóniában élni a gyerekei. Ebben az esetben igazi pokolba kerülhetsz az új párkapcsolatodban/házasságodban. Akkor csak azt kívánja, hogy az új együttélés a lehető legkényelmesebb legyen.


Hasonló cikkek

Olyan társkereső oldalt keresel, ahol életre szóló társat találhatsz? Eleged van az örökös flörtölésből, amiből végül semmi lesz? Ha elcsábított a könnyű online randevúzás lehetősége, és még nem sikerült találkoznia, akkor egy kicsit csalódott lehet. Még a választott társkereső oldal sem segített megtalálni a megfelelő partnert egy komoly kapcsolathoz? Egyáltalán a jobb oldalon áll?

Ez a pszichológiai elmélet sok mindent megmagyarázhat arról, hogyan alakítunk ki és kezelünk kapcsolatokat. Miért vonzódunk bizonyos emberekhez, miért sikerül vagy nem sikerül a kapcsolataink, és miért jelennek meg újra és újra hasonló problémaminták a kapcsolatainkban.

Biztos benne, hogy ez a megfelelő? Úgy döntöttél, hogy megkéred őt, és valami eredetibbet akarsz kitalálni, mint egy meghívó vacsorára és egy pohár bor melletti vallomás? Olyan helyzeteket hozunk neked, amelyekben jobb, ha a gyűrűt még egy ideig a zsebedben hagyod.

Egy szakításnak, különösen egy váratlannak vagy sok évnyi együttélés után, ugyanolyan ereje van, mint egy tanknak. És szó szerint. A test mindig ugyanúgy mutatja a fájdalmat. Nem számít, hogy lelki vagy testi fájdalomról van szó. Mindig érezni fogod. Egy szakítás még a legerősebb egyéniséget is megtörheti. Hogyan lehet kilábalni belőle?

Csodálatos kapcsolatod volt? Minden működött? De aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időd magadra? Elhidegült, és gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, hogy még mindig házas és szerelmesek vagytok, vagy csak szülők? Hogyan lehet leküzdeni a klasszikus forgatókönyvet, és maradni a növekvő családdal, különösen a partnerekkel?

Ön olyan házasságban él, amely hosszú ideje nem működik? Egy házasságban, amely már nem hoz boldogságot? Nem annyira a gyerekek vagy a vagyon miatt maradsz benne, hanem főleg azért, mert már rég beletörődtél ebbe a boldogtalan együttélésbe? Miért élsz ilyen életet? Megszokásból?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.