Boldogság egy kapcsolatban

Boldog lehetsz egy kapcsolatban még több évtizedes együttélés után is? Igen tudsz. Csak tudnod kell, hogyan bánj egymással a partnereddel. Mely tényezők befolyásolják leginkább a boldogságot egy kapcsolatban? Olvasson tovább, hogy megtudja.

Ünnepelje szerelmét

Nem kell megvárnia február 14-ét, hogy megmutassa partnerének, hogy szereti őt. Tedd rendszeresen és különösen váratlanul. Nem kell drága ajándékot vásárolnia. Csak egy kis odafigyelés egy leszakított virág formájában a réten, egy pár jó csokis praliné, egy italra szóló meghívás, szerelmes sms-ek a munkahelyen, egy romantikus vacsora, egy naplementével végződő séta.... Lehetőségek Amikor elmondhatod a másiknak, hogy ő a mindened, akkor számtalan. Csak egy kis időt és étvágyat kell találnia, hogy a mindennapi sztereotípiát kellemesebbé tegye önmaga és szerelme számára. Keress a Valentin-napon kívüli dátumokat, amikor megünnepelheted szerelmedet.

Ne légy passzív, hanem aktív

És ez nem csak a fiatal párokra vonatkozik, hanem az idősebbekre is. Ha este a számítógép, a mobiltelefon vagy a tévé előtt ül, az nem biztosítja a boldogságot a kapcsolatában. Ugyanígy, ha luxuséttermekbe és borozókba jársz, az sem szórakoztat örökké. Előbb-utóbb mindenki belefárad egy ilyen programba. Próbálj valami akciósabb és eredetibbet kitalálni. Menjetek együtt arra a helyre, ahol találkoztatok. Tervezzen rendszeres utazásokat. Ismerje meg Csehországot és a külföldi régiókat. Sportoljatok együtt. Hajózás a gáton. Menj el egy kiállításra vagy színházba. Piknikezzen a parkban. Menj az obszervatóriumba. Csak csinálj mást, mint a tévé előtt lustálkodni. A közös tevékenységek még jobban megkötnek benneteket.

Közös kommunikáció

A csend soha egyetlen párnak sem tett hasznot. Nem hiába mondják, hogy a kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve. Próbálj meg állandóan erre gondolni. Reggel ébredés után beszélgessetek egymással. Ha együtt reggeliztek, biztosan lesz pár percetek egy csésze kávé mellett egymásra mosolyogni és pár mondatot váltani. Ha másképp ébredtek, legalább puszit adjatok egymásnak indulás előtt, és kívánjatok egymásnak szép napot. Küldjön egy szép szöveges üzenetet vagy e-mailt a munkanap folyamán. Nem olyan üzenetre gondolunk, mint: „Hazafelé vegyen péksüteményt”. Írj valamit, amivel fontosabbá teheted a másik napját. Valami, amitől alig várja, hogy hazajöjjön. Este pedig a közösségi oldalak böngészése helyett szánjon időt önmagára. Beszélj arról, hogyan telt a napod, mit értél el és mit nem. Beszéljétek meg együtt, például egy pohár bor vagy egy csésze jó tea mellett.

Ha vita van, akkor a „szabályok” szerint

Még a legjobb kapcsolat is az nem teljesen felhők nélkül. Minden kapcsolatban előfordulnak olyan időszakok, amikor a partnereknek véleményt kell cserélniük egy ügyben. És ha vita van köztetek, akkor bizonyos "szabályok" szerint vitatkozzatok. Ne mondj olyan dolgokat vita közben, amelyeket később megbánhatsz. Ne szidalmazzon, ne szidjon, ne sértegessen. Ne hozd fel a múltat. Nem tudsz rajta változtatni semmit. Ha véleményt szeretnél cserélni, hallgasd meg a párod véleményét is, és próbálj valami közös kompromisszumot kötni. Csak így tisztul ki újra a légkör a kapcsolatban, és könnyedén kezdheti majd az új napot. Egy csendes háztartás nem old meg semmit.

Ölelj, simogass, csókolj, ölelgess, szerelmeskedj

És tegye ezt bármilyen életkorban. Öleld meg magad reggel az ágyban. Küldjetek egymásnak szerelmi és szexuális irányultságú üzeneteket. Próbáljon vonzó lenni partnere számára. Vigyázz magadra. Provokálja partnerét paradicsomos ruhákkal. Csókold meg, simogasd és élvezd a szexet, amikor csak úgy érzed. Próbálja meg rendszeresen változtatni szexuális gyakorlatát, hogy ne legyen oka máshol keresni a szexuális élményeket.

Ha betartja ezeket a tippeket, látni fogja, hogy Ön és partnere biztosan boldogok lesznek!


Hasonló cikkek

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.