5 veszélyes mítosz a partnerségről

A barátok szeretnek segíteni barátaik kapcsolataiban. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha esetleg jóhiszeműen nem terjesztenének veszélyes pletykákat a soha nem működő partnerkapcsolatokról. Nem akarod tönkretenni a kapcsolatodat? Tehát ne kövesd ezt a kívánatos tanácsot!

1. A szerelem elég

A mesék és a romantikus filmek tele vannak ezzel a hazugsággal. Amíg szeretitek egymást, minden rendben lesz. A másik ember szeretete mindenképpen fontos, de túl sok olyan dolog zavarja a kapcsolatot, ami némi teret igényel. És még maga a szerelem is több tényezőből áll. Dolgozzon a kapcsolaton, és programozottan tartsa fenn a romantikát, a megértést a szexben, érezzétek jól magatokat együtt, és keressetek új dolgokat a kaland folytatása érdekében.

2. Lelkitársaknak kell lenniük

Egy embernek lehet életszeretete és lelki társa, és nem kell, hogy ugyanaz a személy legyen! A lélektárs az, aki teljesen megért téged mindenben, mert gyakorlatilag ugyanaz. Még az is életed szerelmévé válhat, aki a teljes ellentéted – ebben az esetben kiegészítitek egymást, új utakat mutattok egymásnak, és új ötleteket adtok egymásnak, amin gondolkodhattok. Ezért óvatosabban kell ápolnia a kommunikációt. Mint mindenben, egy kapcsolatnak is ápolásra van szüksége. Az a tény, hogy nem vagytok lelki társak, és néha olyanon kell dolgoznotok, ami automatikusnak tűnik, még nem jelenti azt, hogy nem kellene együtt lenni. Küzdj a kapcsolatodért, szánd rá magad.

3. A házasság túlélés

Figyelmen kívül hagyjuk ennek az uniónak minden gazdasági és jogi hasznát. Tehát csak arról van szó, hogy megtagadhatják, hogy házasság nélkül átadják neked a saját gyerekedet, pusztán azért, mert más a vezetékneved. Számos tanulmány szerint a házasok általában boldogabbak, kevesebben követnek el öngyilkosságot és sokkal kevésbé halnak meg szívbetegségben. A házas szülőkkel rendelkező gyerekek nyugodtabbak, okosabbak és kevésbé hajlamosak az alkoholra és a drogokra. Említsünk meg egy kis közgazdaságtant: a házasok anyagilag is gazdagabbak. És még a válás utániakat is!

4. Nem érdemes régi sérelmeket felhozni

Egy lényeges különbség van itt. Ha felhozod a múltbeli sérelmeket és konfliktusokat, az hiábavaló. Ha az a benyomásod, hogy a másik fél bántott téged a múltban, és soha nem beszéltél róla igazán, higgye el, hogy egy ilyen probléma felzaklatja és megmérgezi kapcsolatát. Nehéz felhozni egy több éves konfliktust, és értelmetlennek tűnhet kedvese számára. Tehát készülj fel, szánj rá elég időt, és magán a probléma mellett magyarázd el azt is, hogy miért jöttél rá ennyi idő után. Csak mondd, hogy felemészt, és szükséged van egy kis bezárásra. Röviden: újra fel kell nyitnia a régi, kezeletlen sebet, és megfelelően meg kell tisztítani.

5. Minden nézeteltérés kompromisszumokkal megoldható

A kompromisszum művészete nagyon fontos a házasságban. De vannak olyan problémák, amiket nem lehet úgy felosztani, hogy "kicsit elintézünk szerinted és egy kicsit szerintem". A kompromisszum azt jelentené, hogy minden csak félig van megoldva. Ha határozottan ellenzi, hogy meggondolja magát, vagy partnere egy centit sem hajlandó megmozdulni, próbálja megérteni egymást. Értsd meg a másik oldalt, miért olyan a te vagy az övék véleménye? Ne feledje, hogy nem minden érvnek kell végső kompromisszumhoz vezetnie.


Hasonló cikkek

A nagymamád azt is mondta neked, hogy nem tudod megtartani a férfit meleg vacsora nélkül, vagy hogy egy nő számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen hallja, mennyire szereted? És szerinted ez kivétel nélkül érvényes? Nem! Sok mítosz kering a kapcsolatokról, amelyek csak azért igazak, mert az emberek még mindig hisznek bennük. Négy mítoszt mutatunk be, amelyeket jobb lenne, ha kitörölnél a tökéletes kapcsolat bevált képleteiből!

Te is ismered azt az érzést, amikor nem vagy biztos benne, hogy a kapcsolatod tartós lesz? Féltékeny vagy a szerelmedre? Nem hiszel magadnak? Aggódsz a kapcsolat vége miatt? Összehasonlítod mindazokkal, akik csak pislognak a szerelmed körül? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj a kapcsolati bizonytalanságoktól.

Ez nem lehet olyan egyszerű, mint ahogy a címben írjuk? Ez igaz, de miért nem lépünk egy kicsit szembe az esélyekkel? Több száz pár, akik több mint 30 éve vannak együtt, kapcsolatukban öt közös jellemző van. Szeretné tudni, hogy melyek?

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

Szeretne valamivel megörvendeztetni a másik fontos személyét? Készítsen partnerének egy nagyszerű reggelit az ágyban. Nem érzi magát mesterszakácsnak? Nem számít. Tanácsot adunk, hogyan készíts gyorsan és viszonylag egyszerű reggeliket, amelyek garantáltan boldoggá teszik szerelmedet.

A bizalom az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban, és elvesztése súlyos csapás. Vannak azonban módszerek az újbóli helyreállításra. Akárhogy is, mindkettőtöknek el kell fogadnia a tényt, hogy a kapcsolat soha többé nem lesz a régi. Mint minden más fejlesztés után. Akár pozitív, akár negatív. Hogyan kezdjünk el újra hinni egymásban?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.