5 veszélyes mítosz a partnerségről

A barátok szeretnek segíteni barátaik kapcsolataiban. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha esetleg jóhiszeműen nem terjesztenének veszélyes pletykákat a soha nem működő partnerkapcsolatokról. Nem akarod tönkretenni a kapcsolatodat? Tehát ne kövesd ezt a kívánatos tanácsot!

1. A szerelem elég

A mesék és a romantikus filmek tele vannak ezzel a hazugsággal. Amíg szeretitek egymást, minden rendben lesz. A másik ember szeretete mindenképpen fontos, de túl sok olyan dolog zavarja a kapcsolatot, ami némi teret igényel. És még maga a szerelem is több tényezőből áll. Dolgozzon a kapcsolaton, és programozottan tartsa fenn a romantikát, a megértést a szexben, érezzétek jól magatokat együtt, és keressetek új dolgokat a kaland folytatása érdekében.

2. Lelkitársaknak kell lenniük

Egy embernek lehet életszeretete és lelki társa, és nem kell, hogy ugyanaz a személy legyen! A lélektárs az, aki teljesen megért téged mindenben, mert gyakorlatilag ugyanaz. Még az is életed szerelmévé válhat, aki a teljes ellentéted – ebben az esetben kiegészítitek egymást, új utakat mutattok egymásnak, és új ötleteket adtok egymásnak, amin gondolkodhattok. Ezért óvatosabban kell ápolnia a kommunikációt. Mint mindenben, egy kapcsolatnak is ápolásra van szüksége. Az a tény, hogy nem vagytok lelki társak, és néha olyanon kell dolgoznotok, ami automatikusnak tűnik, még nem jelenti azt, hogy nem kellene együtt lenni. Küzdj a kapcsolatodért, szánd rá magad.

3. A házasság túlélés

Figyelmen kívül hagyjuk ennek az uniónak minden gazdasági és jogi hasznát. Tehát csak arról van szó, hogy megtagadhatják, hogy házasság nélkül átadják neked a saját gyerekedet, pusztán azért, mert más a vezetékneved. Számos tanulmány szerint a házasok általában boldogabbak, kevesebben követnek el öngyilkosságot és sokkal kevésbé halnak meg szívbetegségben. A házas szülőkkel rendelkező gyerekek nyugodtabbak, okosabbak és kevésbé hajlamosak az alkoholra és a drogokra. Említsünk meg egy kis közgazdaságtant: a házasok anyagilag is gazdagabbak. És még a válás utániakat is!

4. Nem érdemes régi sérelmeket felhozni

Egy lényeges különbség van itt. Ha felhozod a múltbeli sérelmeket és konfliktusokat, az hiábavaló. Ha az a benyomásod, hogy a másik fél bántott téged a múltban, és soha nem beszéltél róla igazán, higgye el, hogy egy ilyen probléma felzaklatja és megmérgezi kapcsolatát. Nehéz felhozni egy több éves konfliktust, és értelmetlennek tűnhet kedvese számára. Tehát készülj fel, szánj rá elég időt, és magán a probléma mellett magyarázd el azt is, hogy miért jöttél rá ennyi idő után. Csak mondd, hogy felemészt, és szükséged van egy kis bezárásra. Röviden: újra fel kell nyitnia a régi, kezeletlen sebet, és megfelelően meg kell tisztítani.

5. Minden nézeteltérés kompromisszumokkal megoldható

A kompromisszum művészete nagyon fontos a házasságban. De vannak olyan problémák, amiket nem lehet úgy felosztani, hogy "kicsit elintézünk szerinted és egy kicsit szerintem". A kompromisszum azt jelentené, hogy minden csak félig van megoldva. Ha határozottan ellenzi, hogy meggondolja magát, vagy partnere egy centit sem hajlandó megmozdulni, próbálja megérteni egymást. Értsd meg a másik oldalt, miért olyan a te vagy az övék véleménye? Ne feledje, hogy nem minden érvnek kell végső kompromisszumhoz vezetnie.


Hasonló cikkek

Az igaz szerelmet megtalálni nem könnyű. Ráadásul az első randevú után sem tudod. Csak néhány hónapnyi kapcsolat vagy együttélés után fogod megtudni, hogy egymásnak szántak-e. Homályosan boldogtalan vagy, és nem tudod eldönteni, hogy ez csak egy átmeneti válság, vagy olyan valakivel ragadtál meg egy kapcsolatban, aki nem érdemel meg téged? Honnan tudhatod, hogy nem vagytok alkalmasak egymásnak?

Az a tény, hogy két olyan ember találkozik, akik 100%-ban megfelelnek egymásnak, meglehetősen ritka. Ha ilyen kapcsolat jön létre, az érintetteknek értékelniük kell kapcsolatukat. Ha azonban az érintettek harmóniája nem teljesen tökéletes, akkor folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton. És vagy sikerül, vagy szakítasz. Így megy ez az életben. Mely törvények befolyásolják leginkább a partnerkapcsolatokat?

A nagymamád azt is mondta neked, hogy nem tudod megtartani a férfit meleg vacsora nélkül, vagy hogy egy nő számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen hallja, mennyire szereted? És szerinted ez kivétel nélkül érvényes? Nem! Sok mítosz kering a kapcsolatokról, amelyek csak azért igazak, mert az emberek még mindig hisznek bennük. Négy mítoszt mutatunk be, amelyeket jobb lenne, ha kitörölnél a tökéletes kapcsolat bevált képleteiből!

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

Jó néhány éve együtt élsz a pároddal? Úgy érzed, hogy a szerelem kezdett eltűnni a kapcsolatodból? Már nem vagy olyan szerelmes, mint a kapcsolat elején? Ezután tekintse meg tippjeinket. Lehet, hogy ismét fülig szerelmes leszel a párodba.

Nincs új a nap alatt. A nők nagyobb valószínűséggel szerelmesek az idősebb férfiakba. Történelmileg ez magától értetődő. Valószínűbb, hogy el tudják látni Önt és utódait, érettek, és prioritásaik közelebb állnak a tiédhez. De hogyan lehet ezt megvalósítani, még egy tíz évvel idősebb férfival is? 5 egyszerű szabályt ismerünk.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.