5 veszélyes mítosz a partnerségről

A barátok szeretnek segíteni barátaik kapcsolataiban. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha esetleg jóhiszeműen nem terjesztenének veszélyes pletykákat a soha nem működő partnerkapcsolatokról. Nem akarod tönkretenni a kapcsolatodat? Tehát ne kövesd ezt a kívánatos tanácsot!

1. A szerelem elég

A mesék és a romantikus filmek tele vannak ezzel a hazugsággal. Amíg szeretitek egymást, minden rendben lesz. A másik ember szeretete mindenképpen fontos, de túl sok olyan dolog zavarja a kapcsolatot, ami némi teret igényel. És még maga a szerelem is több tényezőből áll. Dolgozzon a kapcsolaton, és programozottan tartsa fenn a romantikát, a megértést a szexben, érezzétek jól magatokat együtt, és keressetek új dolgokat a kaland folytatása érdekében.

2. Lelkitársaknak kell lenniük

Egy embernek lehet életszeretete és lelki társa, és nem kell, hogy ugyanaz a személy legyen! A lélektárs az, aki teljesen megért téged mindenben, mert gyakorlatilag ugyanaz. Még az is életed szerelmévé válhat, aki a teljes ellentéted – ebben az esetben kiegészítitek egymást, új utakat mutattok egymásnak, és új ötleteket adtok egymásnak, amin gondolkodhattok. Ezért óvatosabban kell ápolnia a kommunikációt. Mint mindenben, egy kapcsolatnak is ápolásra van szüksége. Az a tény, hogy nem vagytok lelki társak, és néha olyanon kell dolgoznotok, ami automatikusnak tűnik, még nem jelenti azt, hogy nem kellene együtt lenni. Küzdj a kapcsolatodért, szánd rá magad.

3. A házasság túlélés

Figyelmen kívül hagyjuk ennek az uniónak minden gazdasági és jogi hasznát. Tehát csak arról van szó, hogy megtagadhatják, hogy házasság nélkül átadják neked a saját gyerekedet, pusztán azért, mert más a vezetékneved. Számos tanulmány szerint a házasok általában boldogabbak, kevesebben követnek el öngyilkosságot és sokkal kevésbé halnak meg szívbetegségben. A házas szülőkkel rendelkező gyerekek nyugodtabbak, okosabbak és kevésbé hajlamosak az alkoholra és a drogokra. Említsünk meg egy kis közgazdaságtant: a házasok anyagilag is gazdagabbak. És még a válás utániakat is!

4. Nem érdemes régi sérelmeket felhozni

Egy lényeges különbség van itt. Ha felhozod a múltbeli sérelmeket és konfliktusokat, az hiábavaló. Ha az a benyomásod, hogy a másik fél bántott téged a múltban, és soha nem beszéltél róla igazán, higgye el, hogy egy ilyen probléma felzaklatja és megmérgezi kapcsolatát. Nehéz felhozni egy több éves konfliktust, és értelmetlennek tűnhet kedvese számára. Tehát készülj fel, szánj rá elég időt, és magán a probléma mellett magyarázd el azt is, hogy miért jöttél rá ennyi idő után. Csak mondd, hogy felemészt, és szükséged van egy kis bezárásra. Röviden: újra fel kell nyitnia a régi, kezeletlen sebet, és megfelelően meg kell tisztítani.

5. Minden nézeteltérés kompromisszumokkal megoldható

A kompromisszum művészete nagyon fontos a házasságban. De vannak olyan problémák, amiket nem lehet úgy felosztani, hogy "kicsit elintézünk szerinted és egy kicsit szerintem". A kompromisszum azt jelentené, hogy minden csak félig van megoldva. Ha határozottan ellenzi, hogy meggondolja magát, vagy partnere egy centit sem hajlandó megmozdulni, próbálja megérteni egymást. Értsd meg a másik oldalt, miért olyan a te vagy az övék véleménye? Ne feledje, hogy nem minden érvnek kell végső kompromisszumhoz vezetnie.


Hasonló cikkek

Időnként átesünk egy olyan időszakon, amikor egyáltalán nem nevetünk és rugdosunk magunk körül. A férfiakat leginkább a harmincas éveikben érintik a hangulatingadozások, míg a hölgyek harmincas éveik után szoktak hangulatosak lenni. Nyilvánvaló, hogy a kettő hangulatának egyesítése néha meglehetősen nehéz lehet. Ha az egyik pillanatban hűvös, a másikban dühös vagy, akkor tudjuk, hogyan tudjuk kordában tartani ezeket a hangulatokat!

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

Egy kapcsolat nagyon bonyolult dolog, és senki sem tudja tökéletesen kezelni. Néha túl fáradt vagy ahhoz, hogy meleg vacsorát főzz partnerednek, tölts egy pohár bort, és győződj meg arról, hogy a futballcsapata nyer. Szerencsére nem kell. Olvasd el ezt az 5 apróságot, ami nem kerül sokba, és ő a karján visz értük.

Felfedezte, hogy partnere megcsal? Valószínűleg nagy sokk vár rád. Azonban ne rohanjon. Először alaposan gondolkozz, és csak azután cselekedj. Tanácsot adunk, hogyan viselkedjen ilyen helyzetben.

Pszichológus, terapeuta, házassági tanácsadó. A nyilvánvalón kívül ezekben a szakmákban még egy közös vonás van, és ez az, ahogyan nézzük őket. Még mindig él benned a régi elképzelés, hogy csak egy igazán őrültnek van szüksége pszichológus segítségére? Vagy csak olyan "furcsa" menjen el házassági tanácsadásra, aki nem tud segíteni? De szeretnéd megtanulni, hogyan működik ez valójában ezekben a tanácsadó központokban? Olvass tovább!

Néha meglehetősen nehéz kitalálni, hogy ti ketten valóban egy pár vagytok-e. Tartani fog? Nem csak átmeneti varázslat? Abbahagyhatod az aggódást. Olvasd el a következő jeleket, és derítsd ki, hogy PÁR vagy-e. Nem kell minden pontot teljesítenie. De ha legalább háromban találod magad, a szerelmed nagy valószínűséggel kitart.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.