5 veszélyes mítosz a partnerségről

A barátok szeretnek segíteni barátaik kapcsolataiban. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha esetleg jóhiszeműen nem terjesztenének veszélyes pletykákat a soha nem működő partnerkapcsolatokról. Nem akarod tönkretenni a kapcsolatodat? Tehát ne kövesd ezt a kívánatos tanácsot!

1. A szerelem elég

A mesék és a romantikus filmek tele vannak ezzel a hazugsággal. Amíg szeretitek egymást, minden rendben lesz. A másik ember szeretete mindenképpen fontos, de túl sok olyan dolog zavarja a kapcsolatot, ami némi teret igényel. És még maga a szerelem is több tényezőből áll. Dolgozzon a kapcsolaton, és programozottan tartsa fenn a romantikát, a megértést a szexben, érezzétek jól magatokat együtt, és keressetek új dolgokat a kaland folytatása érdekében.

2. Lelkitársaknak kell lenniük

Egy embernek lehet életszeretete és lelki társa, és nem kell, hogy ugyanaz a személy legyen! A lélektárs az, aki teljesen megért téged mindenben, mert gyakorlatilag ugyanaz. Még az is életed szerelmévé válhat, aki a teljes ellentéted – ebben az esetben kiegészítitek egymást, új utakat mutattok egymásnak, és új ötleteket adtok egymásnak, amin gondolkodhattok. Ezért óvatosabban kell ápolnia a kommunikációt. Mint mindenben, egy kapcsolatnak is ápolásra van szüksége. Az a tény, hogy nem vagytok lelki társak, és néha olyanon kell dolgoznotok, ami automatikusnak tűnik, még nem jelenti azt, hogy nem kellene együtt lenni. Küzdj a kapcsolatodért, szánd rá magad.

3. A házasság túlélés

Figyelmen kívül hagyjuk ennek az uniónak minden gazdasági és jogi hasznát. Tehát csak arról van szó, hogy megtagadhatják, hogy házasság nélkül átadják neked a saját gyerekedet, pusztán azért, mert más a vezetékneved. Számos tanulmány szerint a házasok általában boldogabbak, kevesebben követnek el öngyilkosságot és sokkal kevésbé halnak meg szívbetegségben. A házas szülőkkel rendelkező gyerekek nyugodtabbak, okosabbak és kevésbé hajlamosak az alkoholra és a drogokra. Említsünk meg egy kis közgazdaságtant: a házasok anyagilag is gazdagabbak. És még a válás utániakat is!

4. Nem érdemes régi sérelmeket felhozni

Egy lényeges különbség van itt. Ha felhozod a múltbeli sérelmeket és konfliktusokat, az hiábavaló. Ha az a benyomásod, hogy a másik fél bántott téged a múltban, és soha nem beszéltél róla igazán, higgye el, hogy egy ilyen probléma felzaklatja és megmérgezi kapcsolatát. Nehéz felhozni egy több éves konfliktust, és értelmetlennek tűnhet kedvese számára. Tehát készülj fel, szánj rá elég időt, és magán a probléma mellett magyarázd el azt is, hogy miért jöttél rá ennyi idő után. Csak mondd, hogy felemészt, és szükséged van egy kis bezárásra. Röviden: újra fel kell nyitnia a régi, kezeletlen sebet, és megfelelően meg kell tisztítani.

5. Minden nézeteltérés kompromisszumokkal megoldható

A kompromisszum művészete nagyon fontos a házasságban. De vannak olyan problémák, amiket nem lehet úgy felosztani, hogy "kicsit elintézünk szerinted és egy kicsit szerintem". A kompromisszum azt jelentené, hogy minden csak félig van megoldva. Ha határozottan ellenzi, hogy meggondolja magát, vagy partnere egy centit sem hajlandó megmozdulni, próbálja megérteni egymást. Értsd meg a másik oldalt, miért olyan a te vagy az övék véleménye? Ne feledje, hogy nem minden érvnek kell végső kompromisszumhoz vezetnie.


Hasonló cikkek

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

Biztos benne, hogy ez a megfelelő? Úgy döntöttél, hogy megkéred őt, és valami eredetibbet akarsz kitalálni, mint egy meghívó vacsorára és egy pohár bor melletti vallomás? Olyan helyzeteket hozunk neked, amelyekben jobb, ha a gyűrűt még egy ideig a zsebedben hagyod.

Ideális kapcsolatot teremthetsz a kompromisszum művészetével, mindkettőtök szabadságával és bizonyos dolgok elkerülésével. Lehet, hogy nehéz elhinni, de van néhány dolog egy kapcsolatban, amit jobb elkerülni. Az egyik ilyen például a tiltott kérdések. Soha ne kérdezd meg tőlük, hogy nyugodt és kényelmes kapcsolatot szeretnél-e. Hogy nem tudod, mik a kérdések? Mi igen!

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

Munka közben találkozott a partnerével? Volt már lehetősége, hogy ugyanazon a munkahelyen dolgozzon? Vállalkozást szeretnél indítani egy partnerrel? Akár már régóta dolgoztok együtt, akár csak most készülök együtt dolgozni, figyeljen! Jó ötlet, vagy a mondás, hogy mindkét partnernek ugyanaz a munkája = kapcsolatgyilkos?

Amikor két ember megígéri, hogy élete végéig hűségesek lesznek egymáshoz, azt várják, hogy kapcsolatuk tele legyen szeretettel, megértéssel és segítőkészséggel. Tanúk előtt megígérik, hogy hűségesen együtt élnek jóban és rosszban, egészségben és betegségben, boldogságban és boldogtalanságban, gazdagságban és szegénységben, amíg a halál el nem választja őket. De miért végződik néhány házasság válással néhány hónappal az esküvő után?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.