Ki tudod fejezni az egyet nem értésedet egy kapcsolatban?

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd az álláspontodat?

Egyik vagy másik?

Sokan változtatnak pozíciót, ha szükséges. Például, ha fáradt, inkább beleegyezik. Egyszerűen nincs már erőd vitatkozni. Ellenkezőleg, ha valóban kiállsz valami mellett, akkor elég nehéz megváltoztatni a véleményedet. A probléma akkor jelentkezik, amikor automatikusan teljesen mindennel egyetértesz, vagy csak elvből nem értesz egyet.

Krónikus bólogatás...

A bólogatók valószínűleg soha nem kezdenek vitába. Még ha valaki szemrehányást tesz is nekik, hogy túlságosan befolyásolhatóak, a bólogató visszabólintott. De a béke ára, legyen szó családról, párkapcsolatról vagy munkahelyről, túl magas. Ha képtelen vagy nem egyetérteni, soha nem leszel elégedett magaddal. Akkor is csak azt fogod csinálni, amit mások akarnak, hogy tegyél. És általában a párod sem bírja sokáig veled. Ki akarna együtt élni valakivel, aki csak "megrendeléseket" vesz fel? Valaki, akinek soha nincs véleménye?

...vagy lázadó ok nélkül?

Nem ért egyet semmivel, mindig harcol valami ellen, és mindig kész vitatkozni. Nem rossz, ha küzdesz valamiért, és tudod, ki vagy. A probléma akkor jelentkezik, amikor valójában csak azért vívod ezt a harcot, hogy harcolj. Ha tévedsz, vagy a másik meggyőz, nem szégyen beismerni. Valójában erről szól az érettség: képesnek kell lennie beismerni a hibáját.

Elfogadni a kompromisszumokat

Egyáltalán nem jó, ha hagyja magát átrángatni az életen, és mindenben egyetért, de és nem is mindig és minden körülmények között érvényesíteni a véleményét . Minden ember más, és még ha korábban is igaza volt, most a második jobb megoldásnak bizonyulhat. Elégedett leszel azzal, ha meghallgatsz másokat, és átgondolod a véleményüket. Ugyanakkor ne féljen NEM-et mondani, és ezzel érvényesíteni saját véleményét és igényeit.


Hasonló cikkek

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.