Válás előtt...

Egy olyan kapcsolatban élsz, amely nem elégíti ki jól magad, és tétovázol, hogyan kezeld a házasságodat? Válás vagy mégis megpróbálja megmenteni a kapcsolatát? Ha a párkapcsolatodban nem működnek a dolgok, ez a cikk neked szól!Még mielőtt beadnád a válókeresetet, vagy aláírnád a válási papírokat, amelyeket a partnered átad az asztalnál, gondolj még utoljára a kapcsolatodra. Ma szinte minden második házasság válással végződik. Akár hűtlenség, kapcsolati kommunikáció hiánya, gyakori viták vagy egyéb házassági problémák miatt. A válás viszonylag egyszerű és meglehetősen gyakori manapság. Az emberek sokkal könnyebben véget vetnek kapcsolatuknak válással, mint megpróbálni dolgozni a kapcsolaton és kompromisszumokat kötni.

Mielőtt döntene e lényeges és lényegében visszafordíthatatlan lépés mellett, győződjön meg arról, hogy Ön és házastársa hogyan boldogul. Gondolj a kapcsolatodra, beszélj az érzéseidről. Először a pároddal, és csak akkor, ha rájössz, hogy nincs több mondanivalótok egymásnak, a válóperes ügyvédjével.

Tetszik Önöknek? Még mindig vannak érzéseid egymás iránt?

Gondold el, milyenek a dolgok veled. Mivel a válást fontolgatja, valószínűleg néhány házastársi problémával küzd. Kérdezd meg magadtól: hosszú távúak a problémáid? Annyira nélkülözhetetlenek, hogy el kell válni miattuk? Nem talál közös megoldást? Próbálj meg emlékezni a pároddal együtt töltött évekre. Voltak jó idők, vagy a kapcsolatod kezdetétől voltak problémáid? El tudod képzelni, hogy továbbra is együtt élj, ha a jelenlegi problémád eltűnik az életedből? Ha emlékszel a szép időkre, és tudod, hogy valószínűleg még el tudod képzelni a közös életet, még ne adj be válókeresetet. Inkább próbáljon megállapodni a jelenlegi helyzet megoldásában, és állítson fel néhány szabályt a jövőbeli életére vonatkozóan.

Indok vagy érzelmi elégedetlenség miatti válás?

Azok a párok, akik egy ideje együtt vannak rövid időre, és a még gyermektelen párok általában azért válnak el, mert a jelenlegi kapcsolat nem nyújt számukra kellő érzelmi kielégülést. A válás másik gyakori oka az eltérő személyiségek, és az ebből fakadó eltérő vélemények a kapcsolat alapvető kérdéseiről. A partnerek ilyenkor inkább az érzéseik alapján cselekszenek, és odamennek valakihez, akivel jobbak.

Azok a házasságok, amelyekben már vannak gyerekek, és ahol a partnerek már valamilyen közös családi háttérrel rendelkeznek, általában racionálisan cselekszenek. Hiszen sokkal nehezebb kilépni egy házasságból kisgyerekekkel és házra felvett jelzáloggal, mint egy olyan házasságból, amelyben néhány hónapja IGEN-t mondtál, vagyis egy olyan házasságból, amely nem vállal kötelezettségeket.

Válás után jobb lesz?

Gondold végig, mit vársz a válástól. A válás nem oldja meg minden problémáját. Megszabadulhat egy hűtlen férjtől vagy egy hisztis feleségtől, de az egyedüllét nagy valószínűséggel még nagyobb bajba sodorja. Ha nem mész el másért, akkor meg kell küzdened a válás után hamarosan rád váró magányossággal. Ezután képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon az esetlegesen felmerülő pénzügyi problémákkal. Hiszen két külön lakásért jóval drágább, mint egy lakásért két fizetésből. Szóval ne számolj azzal, hogy válással új, problémamentes életet kezdesz. Egy új életet igen, de lehet, hogy még az sem csak örömet okoz.

Van még egy dolog a válással kapcsolatban. Idővel mindenképpen új társat szeretne találni. De hogyan biztosítsd, hogy jobban megismerkedj valakivel, vagyis valakivel, aki tisztelettel bánik veled, aki kommunikálni akar veled, aki hűséges lesz hozzád, aki nem iszik stb.? Mit tegyünk, hogy a jelenlegi kapcsolat problémái ne ismétlődjenek meg az új kapcsolatban? Próbáld meg kitalálni, hogy a házasságban miért fordult elő a probléma, és próbáld meg kiküszöbölni azt. Lehet, hogy benned van a hiba, és ezt eddig nem akartad beismerni. Lehet, hogy folyton ugyanolyan típusú partnereket keresel, és ezért a helyzet folyton ismétlődik. Próbálj meg a probléma mélyére jutni és megoldani. Csak így tudod megelőzni a visszatérő problémákat esetleges jövőbeli kapcsolatodban.

Tényleg komolyan gondolja a válást, vagy csak fenyegetőzik?

A házasságban gyakran előfordul, hogy az egyik a partnerek közül többször is válással fenyegetőzik. Ügyeljen azonban arra, hogy ne használja túl gyakran ezeket a fenyegetéseket. Ekkor elveszíthetik hatékonyságukat, és partnere nem vesz téged komolyan. Ha boldogtalannak érzed magad a kapcsolatban, beszélj vele, de ne fenyegetőzz azzal, hogy beadod a válókeresetet, amikor tényleg nem akarod. Így soha nem fogja a partnerét kordában tartani. Lehet, hogy megkönnyebbülsz, kiadhatod a dühödet és a kétségbeesésed, de ennyi. Hacsak nem akartok mindketten megváltozni, a kapcsolatotok nem fog magától jóra fordulni. Tehát csak akkor beszéljen a válásról, ha valóban komolyan gondolja!


Hasonló cikkek

A kettesben való együttélés főleg érzelmi szinten bonyolult. De számos apróság is van, ami pillanatok alatt magával ragadhatja a nőt. Sajnos, amikor közvetlenül megkérdezik, hogy mi történik, a válasz gyakran "Semmi". Szeretné tudni, mi zavarja a legjobban a nőket, ha fogalma sincs?

Ha azt mondod, hippik, mit képzelsz e kifejezés alatt? Valószínűleg ugyanaz, mint a legtöbben. Szerelem, béke, virágok a hajban, szabadság vagy szex és drogok. Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mi volt ennek a közösségnek a legjelentősebb jellemzője. Mindenki egyénileg érezte. Most azonban elsősorban a szerelemmel fogunk foglalkozni, ami több mint kötődik a randevúzáshoz és a kapcsolatokhoz.

Az urak jellemzően infantilisak, és kevés férfi tér el ettől az állítástól. A hölgyeknek ezután sokat kell tenniük, hogy megértsék őket. A partner főzési készsége és csillapíthatatlan szexuális vágya közel sem olyan fontos, mint azt gyakran gondolod! Szeretné tudni a férfiak titkos kívánságait? Olyan kapcsolatra vágyik, amelyet néha még ők maguk sem tudnak megnevezni? Szóval itt vannak.

Minden partnerség kezdete csodálatos. Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. A szerelem az egyetlen dolog, amivel a szerelmesek élnek a kapcsolat elején. De ahogy növekszik a pároddal eltöltött évek száma, a kapcsolatodban elhalványul a szerelem. Ezért, ha boldog akar lenni a partnerével, meg kell értenie, milyen szakaszokon megy keresztül a kapcsolata.

A férfiaknak nagyon világos elképzeléseik vannak arról, mit tegyenek a nők a háztartásért, a gyerekekért és önmagukért. Ha megfelel a cikkben alább található pontoknak, akkor Ön a tökéletes feleség (társ) az urak számára.

Egy kapcsolat elején minden tökéletesnek tűnik. Idővel kiderül, hogy ez nem biztos, hogy így van. Hogyan lehet mihamarabb kideríteni? Mire kell figyelni egy kapcsolatban? Olvassa el.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.