Az egészséges kapcsolat 5 jele

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

1. Meg tudsz bocsátani magadnak?

Szeretetted elfelejtett egy fontos évfordulót vagy akár a születésnapodat? Mondottatok nagyon csúnya dolgokat egymásnak egy vitában? Nem volt hajlandó megszabadulni attól az őrült cipőtől, amit szégyellsz, miközben szereti őket? Amikor ilyesmi történik, az érett partnerek tudják, hogyan kell megbocsátani egymásnak. Anélkül, hogy cserébe kedvességet, rosszindulatot vagy haragot követelne. Hogy vagy? Képes vagy megbocsátani magadnak, vagy inkább veszekedni kezdesz, majd a hibákat hibáztatod?

2. Tiszteletben tartod a másságodat?

Még az egypetéjű ikrek sem mindenben egyformák. Tehát nem számíthatsz rá, hogy két eredetileg idegenként meg fogod tenni. Az egymással ideális kapcsolatban álló párok éppen ezt a különbséget ismerik fel. Néha nem értesz egyet, és ez így van rendjén. Nem kell mindig és mindenben beleegyezés. Még csak nem is kell azonos véleményt alkotni, sem a filmről, sem az oktatásról. Még azt is elismeritek, hogy mindegyikőtök egy kicsit másképp szeret. És egyikőtök sem rosszabb/jobb. Ha ezt bírod, az nagyon jó!

3. Érdekelnek a másik tervei és ambíciói?

Nem elég csak a hobbiról kérdezni és a karrierben bátorítani. Az számít, hogy valóban azt akarjátok-e, hogy egymás sikerrel járjanak. Ha féltékenyek vagytok egymás sikereire, akkor nem jutottatok el elég messzire. Az érett kapcsolat kívánatos alapja a személyes céloknak és azok elérésének is.

4. Ugyanazokat az eszméket osztják?

Mindketten külön személyiségek vagytok, és helyes, hogy mindketten különbözőek vagytok. De ugyanakkor meg kell egyezni az élet nagy kérdéseiben. Hol fogsz élni? Hogyan fogsz közös háztartást vezetni? Hány közös gyereket szeretnél? Vélemény istenről és kozmikus kérdésekről… Kicsit nevetségesnek tűnhet, de egy hithű katolikus és egy wicca egyszerűen nem jön ki egymással. Ön lehet az az egy a millióból, akiknek sikerül. De biztonságosabb ugyanazt az életszemléletet osztani.

5. Bíztok egymásban?

Kölcsönös bizalom és tisztelet nélkül nincs kapcsolat. Az érett partnerek nem csak anyagilag bíznak egymásban, vagy abban, hogy a másik személy nem költözik egyik napról a másikra valaki máshoz. A bizalom a bizalmaskodás és a segítségkérés képességére is utal. Nem félsz attól, hogy a másik kinevet? Vagy hogy alábecsüli a problémáidat? A bizalom azt jelenti, hogy mindenben számíthattok egymásra.

Hogy sikerült? 4-szer vagy akár többször is igennel válaszoltál, és meggyőzted magad arról, hogy a kapcsolatod szinte tökéletes/tökéletes? Vagy már tudod, hogy még sok munka vár a kapcsolatodra?


Hasonló cikkek

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Tehát mit ne várj el automatikusan másoktól?

A megjelenésére vagy személyiségére összpontosító bók minden nő szívét melengeti. A partnereknek rendszeresen meg kell dicsérniük barátnőiket. A nők ilyenkor szeretve és elkényeztetve érzik magukat. Uraim, ha így bánnak a feleségükkel, akkor bizonyosan meg fog fizetni valami kedves módon. Kezdje a bókokkal ma, és semmiképpen ne fukarkodjon velük.

Tudta, hogy az elvált családokból származó gyerekeknek is feleannyi az esélye, hogy elválnak? Igen? És mi van akkor, ha ez a veszély minden válással nő a családban? A gyermekkorodban körülötted lévő kapcsolati minták erősen befolyásolnak téged. Tudatosan kell azonosítania őket, hogy megszabaduljon tőlük. Közülük az 5 leggyakoribbat mutatjuk be!

Elhaladt már valaki mellett az utcán, és hetekig nem tudta kiverni a fejéből? Vagy emlékszel még egy barátodra az óvodából? Hogyan tud egyesek ilyen könnyen emlékezni rájuk? A karizma, a megjelenés és a karakter sok mindenre képes, de nem mindenre. Ennek az öt tulajdonságnak van a legnagyobb érdeme.

Mindegyikünk szeretné, ha szerelme örökké tartana. Sajnos szomorú tény, hogy a házasságok több mint fele nem tartós. Te is köztük vagy? Sokat írtak már a különválásról és a válásról, és ezek leküzdéséről. De mi a helyzet a dolgok gyakorlati oldalával?

A nőknek néha nehéz dolguk van a férfiakkal, de ez fordítva is igaz. Néhány hölgy néha nem bánik túl jól partnerével. Tanácsot adunk, hogyan ismerd fel, hogy lassan elviselhetetlen barátnővé válsz.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.