Az egészséges kapcsolat 5 jele

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

1. Meg tudsz bocsátani magadnak?

Szeretetted elfelejtett egy fontos évfordulót vagy akár a születésnapodat? Mondottatok nagyon csúnya dolgokat egymásnak egy vitában? Nem volt hajlandó megszabadulni attól az őrült cipőtől, amit szégyellsz, miközben szereti őket? Amikor ilyesmi történik, az érett partnerek tudják, hogyan kell megbocsátani egymásnak. Anélkül, hogy cserébe kedvességet, rosszindulatot vagy haragot követelne. Hogy vagy? Képes vagy megbocsátani magadnak, vagy inkább veszekedni kezdesz, majd a hibákat hibáztatod?

2. Tiszteletben tartod a másságodat?

Még az egypetéjű ikrek sem mindenben egyformák. Tehát nem számíthatsz rá, hogy két eredetileg idegenként meg fogod tenni. Az egymással ideális kapcsolatban álló párok éppen ezt a különbséget ismerik fel. Néha nem értesz egyet, és ez így van rendjén. Nem kell mindig és mindenben beleegyezés. Még csak nem is kell azonos véleményt alkotni, sem a filmről, sem az oktatásról. Még azt is elismeritek, hogy mindegyikőtök egy kicsit másképp szeret. És egyikőtök sem rosszabb/jobb. Ha ezt bírod, az nagyon jó!

3. Érdekelnek a másik tervei és ambíciói?

Nem elég csak a hobbiról kérdezni és a karrierben bátorítani. Az számít, hogy valóban azt akarjátok-e, hogy egymás sikerrel járjanak. Ha féltékenyek vagytok egymás sikereire, akkor nem jutottatok el elég messzire. Az érett kapcsolat kívánatos alapja a személyes céloknak és azok elérésének is.

4. Ugyanazokat az eszméket osztják?

Mindketten külön személyiségek vagytok, és helyes, hogy mindketten különbözőek vagytok. De ugyanakkor meg kell egyezni az élet nagy kérdéseiben. Hol fogsz élni? Hogyan fogsz közös háztartást vezetni? Hány közös gyereket szeretnél? Vélemény istenről és kozmikus kérdésekről… Kicsit nevetségesnek tűnhet, de egy hithű katolikus és egy wicca egyszerűen nem jön ki egymással. Ön lehet az az egy a millióból, akiknek sikerül. De biztonságosabb ugyanazt az életszemléletet osztani.

5. Bíztok egymásban?

Kölcsönös bizalom és tisztelet nélkül nincs kapcsolat. Az érett partnerek nem csak anyagilag bíznak egymásban, vagy abban, hogy a másik személy nem költözik egyik napról a másikra valaki máshoz. A bizalom a bizalmaskodás és a segítségkérés képességére is utal. Nem félsz attól, hogy a másik kinevet? Vagy hogy alábecsüli a problémáidat? A bizalom azt jelenti, hogy mindenben számíthattok egymásra.

Hogy sikerült? 4-szer vagy akár többször is igennel válaszoltál, és meggyőzted magad arról, hogy a kapcsolatod szinte tökéletes/tökéletes? Vagy már tudod, hogy még sok munka vár a kapcsolatodra?


Hasonló cikkek

A párkapcsolati problémák egyidősek, mint maguk a kapcsolatok. És nem csak a férfi-nő párokban, hanem ott is, ahol két úr vagy két hölgy él együtt. Emberként különbözőek vagyunk, így minden kapcsolatnak megvannak a maga problémái. De amiben a kapcsolati tanácsadók egyetértenek, az az alábbiakban felsorolt hibák. A férfiak pedig elkövetik ezeket a hibákat.

Szeretné tudni, hogy a nők és a férfiak hogyan választják meg partnereiket? Érthető, hogy minden nemnek kicsit eltérően vannak meghatározva a prioritásai. Elmondjuk, hogyan választják ki a férfiak és a nők partnereiket.

Maga a boldogság meghatározása gyakorlatilag lehetetlen. Mindenkinek mást jelent. Valaki békés együttélésre vágyik, másik a párkapcsolatban a szórakozást, egy másik kalandot keres. Hogy mit keres, az az Ön szükségleteitől, elvárásaitól, szükségleteitől és vágyaitól függ. És bármikor változhatnak. Tehát használja a következő öt kulcsot, hogy feltárja az utat egy boldogabb, teljesebb kapcsolat felé.

Amikor elkezdtél randevúzni, minden alkalommal, amikor találkoztál, meg akartad szerezni a másik örömét valamivel. Egy csokor vagy egy palack kedvenc borodból, amit együtt ittál, minden randevúd része volt. De idővel ezek a kis figyelmek elhalványulnak, és üres teret hagynak benned. Tehát milyen gesztusokat érdemes újra elfogadnod, hogy helyreállítsd boldog párkapcsolatodat?

Évente többször dönti el, hogy mit vesz férjének, fiának, apjának, nagybátyjának vagy más férfinak? Volt már olyan kétségbeesett, mert a legjobb ajándékokat nem lehet becsomagolni? Ráadásul mit vegyenek, ha már mindenük megvan, amire szükségük van? Ne ess kétségbe! Csak egy kis türelem kell hozzá, és biztosan kitalál valamit. Egy kis útmutatót hozunk, amely segít kiválasztani a legjobb ajándékot a férfinak.

Nyáron nem is volt ideje rendesen felmelegedni, és megint hideg van? Élvezd ki minden pillanatod. Az élet olyan gyorsan telik. Építsd az életet a kis dolgokra. Mosolyt fognak csalni az arcodra. Elárulunk néhány dolgot, amitől boldogabb leszel, mint amilyen most vagy.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.