A partnertől való függőség tönkreteheti kapcsolatát

A féltékenység az emberek szakításának gyakori oka. A mobiltelefon ellenőrzése, a profilok figyelése a közösségi oldalakon vagy a féltékenységi jelenetek azonban nem puszta féltékenység megnyilvánulása. Más dolgokat is jelenthetnek, például a partnertől való káros függőséget. Mikor van a legnagyobb veszélyben?

Tényleg függő?

A függőség nem függőség. A pszichológiai függőség nagyon közel áll a féltékenységhez. Ezért olyan hasonlóak a megnyilvánulásai. Jellemző rá, hogy titokban ránéz egy mobiltelefonra, laptopra, vagy próbál manipulálni valami ilyesmit: "Ha szakítanál velem / szakítanál velem, nem élném túl / nem élném túl"... .

Pénzügyi függőség

A függőség azonban valódi is lehet. Ha az egyik partner nem dolgozik, vagy lényegesen kevesebbet keres, akkor léte a másiktól függ. Félelmének tehát van egy racionális alapja, amelyet a sikeresebb felhasználhat.

A nők korábban kerülnek veszélybe

A pszichológiai függőség feltűnően fellép. A féltékenységhez képest azonban mélyebb gyökerei vannak. Főleg olyan párokban fordul elő, ahol mindketten elmúltak harmincöt évesek. Már régóta együtt vannak, de a házasság és a gyerekek még mindig nincsenek a láthatáron. Főleg a nőknél fog ilyenkor ketyegni a biológiai óra. Olyan kérdések, mint "Mi van, ha nem akar házasságot vagy gyerekeket, de nem találok senkit, aki velem egykorú?", "Mi van, ha nem gondol velem komolyan?"...

Óvakodj a vad fantáziától

A férfiakat leggyakrabban az ötvenes éveik felé közeledve fenyegeti a függőség. Főleg, ha a partner lényegesen fiatalabb, vagy ha egy szinte tökéletes nő van otthon. Mossi, főz, vasalja az ingeiket és gondoskodik a gyerekeikről. Mi történne, ha hirtelen elhagyná őket? Bármi legyen is a függőség oka, megnyilvánulásai túlságosan könnyen tönkretehetik a legjobb kapcsolatot. Ne ragadjon el vad képzelőereje, és ne beszéljen a problémákról. Együtt, barátokkal, terapeutával. Mindenekelőtt ne hagyja, hogy elűzzenek.


Hasonló cikkek

Most vigyázzatok, hölgyeim. Ha tehetnéd, szívesen látnál a férfiak fejében? Mit gondolnak, mit szeretnek és mit nem? Ötletekkel sajnos nem tudunk tanácsot adni, mindenkinek más ötletei vannak. De ami a kedveléseket/nem tetszik, jó helyen jársz! Olvassa el, mit utálnak a férfiak a nőkben.

Nem minden partnerség működik mindig. Ha nem értitek meg egymást, természetes, hogy szakítanak, és máshol keresik a boldogságot. De mi van akkor, ha a párod azzal fenyeget, hogy bántani fog téged vagy önmagát, ha szakítasz? Hogyan lehet megoldani a helyzetet?

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Szeretnél egy élettársat? Ezután folyamatosan dolgoznia kell a kapcsolatán. Ha követed tanácsainkat, biztosan meg tudod csinálni!

Mindig nagyszerű feldobni valakinek a hangulatát pusztán szavakkal. Nyűgözd le az általad kedvelt hölgyet vagy urat. Csak néhány szóban fejezze ki szeretetét kedvese iránt. De néha nem találod a megfelelő szavakat, vagy csak cikiket találsz ki. Vagy őszintébbnek akarsz hangzani, és eleged van a hétköznapi bókokból. Bármi legyen is az oka, a pozitivitás terjesztése soha nem rossz. Merítsen ihletet nagyszerű bókjainkból.

Ideális esetben 5 emberre van szükségünk az életünkben. Mindkét szülő, legjobb barát, életszeretet és lelki társ. A legtöbben azt hiszik, hogy az utolsó kettő csak egy személy. De ennek nem kell így lennie! És a kapcsolatod mindkét esetben ugyanolyan csodálatos lesz. Meg tudod mondani, hogy van-e lelki társad a kedvesedben, vagy még mindig meg kell találnod ezt a személyt? Gyere és nézd meg, hogyan tudod megmondani.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.