A partnertől való függőség tönkreteheti kapcsolatát

A féltékenység az emberek szakításának gyakori oka. A mobiltelefon ellenőrzése, a profilok figyelése a közösségi oldalakon vagy a féltékenységi jelenetek azonban nem puszta féltékenység megnyilvánulása. Más dolgokat is jelenthetnek, például a partnertől való káros függőséget. Mikor van a legnagyobb veszélyben?

Tényleg függő?

A függőség nem függőség. A pszichológiai függőség nagyon közel áll a féltékenységhez. Ezért olyan hasonlóak a megnyilvánulásai. Jellemző rá, hogy titokban ránéz egy mobiltelefonra, laptopra, vagy próbál manipulálni valami ilyesmit: "Ha szakítanál velem / szakítanál velem, nem élném túl / nem élném túl"... .

Pénzügyi függőség

A függőség azonban valódi is lehet. Ha az egyik partner nem dolgozik, vagy lényegesen kevesebbet keres, akkor léte a másiktól függ. Félelmének tehát van egy racionális alapja, amelyet a sikeresebb felhasználhat.

A nők korábban kerülnek veszélybe

A pszichológiai függőség feltűnően fellép. A féltékenységhez képest azonban mélyebb gyökerei vannak. Főleg olyan párokban fordul elő, ahol mindketten elmúltak harmincöt évesek. Már régóta együtt vannak, de a házasság és a gyerekek még mindig nincsenek a láthatáron. Főleg a nőknél fog ilyenkor ketyegni a biológiai óra. Olyan kérdések, mint "Mi van, ha nem akar házasságot vagy gyerekeket, de nem találok senkit, aki velem egykorú?", "Mi van, ha nem gondol velem komolyan?"...

Óvakodj a vad fantáziától

A férfiakat leggyakrabban az ötvenes éveik felé közeledve fenyegeti a függőség. Főleg, ha a partner lényegesen fiatalabb, vagy ha egy szinte tökéletes nő van otthon. Mossi, főz, vasalja az ingeiket és gondoskodik a gyerekeikről. Mi történne, ha hirtelen elhagyná őket? Bármi legyen is a függőség oka, megnyilvánulásai túlságosan könnyen tönkretehetik a legjobb kapcsolatot. Ne ragadjon el vad képzelőereje, és ne beszéljen a problémákról. Együtt, barátokkal, terapeutával. Mindenekelőtt ne hagyja, hogy elűzzenek.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.