Az ifjú házasok leggyakoribb hibái

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Lehetetlen ígéretek

Két gyermeked lesz, egyenlően osztod el a pénzügyeket és minden kedden együtt vacsoráztok? Az emberek változnak. A terveik is ilyenek. Természetesen dolgozza fel a jövőre vonatkozó szándékait. De minél több hosszú távú tervet készítesz, annál valószínűbb, hogy azok megváltoznak. Ne ragaszkodj ahhoz, amit a szenvedély hevében megígértél magadnak. Legyen toleráns, és fokozatosan építse kapcsolatát.

Sztereotip szerepek

Lehet, hogy a feladatokat „férfi” és „női” szerepekre osztja, hogy megőrizze a nyugalmát. Nem csoda, hogy az ember előbb-utóbb fellázad ellene. Jóval az esküvő előtt beszéljétek meg egymásról alkotott elképzeléseiteket és azt, hogy hogyan szeretnétek közös háztartást vezetni. Ossza meg elfoglaltságait, ossza meg erősségeit és gyengeségeit. Oszd meg a felelősséget a személyiséged szerint, és aszerint, hogy mit élvezel és mit tudsz csinálni. Nem aszerint, hogy mi a "szokás" és mit gondol a társadalom "helyesnek".

Tökéletesen ismeritek egymást

Bármilyen sokáig szeretnél együtt lenni, soha ne feltételezd, hogy a másik személy tökéletesen tudod Ne beszélj helyettük, amíg a másik személy nem kér rá. Előfordulhat, hogy a saját elképzeléseid arról, hogy milyen a másik személy, egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak. A párkapcsolatban az a csodálatos, hogy egy életre megismeri a másik embert. Ne áltassa magát azzal, hogy úgy ismeri a másik személyt, mint a tenyerét.

Adósságok

Végül egy prózai probléma. Természetesen a fiatal pároknak nincs meg az anyagi forrása ahhoz, hogy csak a saját helyükre költözzenek. Főleg manapság. De ne feledje, hogy minél jobban eladósodik, annál valószínűbb, hogy bajba kerül. Jobb, ha megbocsátasz magadnak egy vadonatúj mosógépet, és mindig azt vedd el, amit valamelyikőtök szülei kidobnak. Hiszen ezek azok a dolgok, amelyekre egy napon szeretettel és humorral fogsz emlékezni!


Hasonló cikkek

Egyébként az édesanyád vagy a barátaid elmagyarázták neked, hogy milyen pasik ők garantáltan, és mire kell vigyáznod? Sajnos (vagy inkább szerencsére) ezen információk nagy része egyáltalán nem igaz. De a probléma az, hogy a nők hisznek ezekben a mítoszokban, és soha nem esnek megkérdőjelezni ezeket a "garantált igazságokat". Milyen hazugságokat mondasz magadnak gyakran a férfiakról?

Az őszinteség nagyon fontos egy kapcsolatban. Enélkül nem tudna olyan szilárd alapokra épülő kapcsolatot építeni, amely még egy partnerválság idején sem omlik meg. De még mindig van néhány dolog, amit mindig meg kell tartanod magadban. Melyek azok?

Nem akarjuk lekicsinyelni a hűtlenség következményeit. Vannak azonban más negatív tények is egy kapcsolatban, amik sokkal jobban fájnak, mint ha megcsal a "szerelmed". Melyek ezek?

Bizonyára ismered azt az érzést, amikor korlátlanul szereted a párodat, és bármit hajlandó vagy megtenni érte. Minden szabadidejét csak vele akarja tölteni. Együtt tervezitek a jövőt. Alapvetően minden a szerelmed körül forog. Másrészt viszont azt is érzed, hogy jobban szereted a párodat, mint ő téged. Hogyan néznek ki az ilyen egyenlőtlen kapcsolatok, és mennyi esélyük van a „túlélésre”?

A férfiak gyakran hűtlenek feleségükhöz/partnerükhöz. Többnyire otthon van valami probléma, vagy valami hiányzik a feleségükkel való kapcsolatukból. Miért olyan vonzóak a szeretők és a hozzá kapcsolódó hűtlenség a férfiak számára?

Kutatások szerint a jelenlegi partnerkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a mobiltelefon. Közvetlenül mögötte van egy számítógép/laptop. És mi van veled? Ön is veszélyben van?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.