Közvetlenül az esküvő előtt a tudomány szemével

A házasságkötés hatalmas lépés. Egy kicsit félni természetes emberi reakció. És ez még minden tanács, leckék és ijesztő történetek nélkül is olyan barátoktól, akik már tettek hasonló lépést. Utánajártunk, mit gondolnak erről a tudósok. Nézzen be hozzánk.

A nászút egy évig tart

Minden év elején van a szerelembe esés szakasza, amikor rózsaszín szemüveget viselsz és idealizálod a párodat. kapcsolat. Hasonló helyzet a házasság után is előfordul. A pár állapotának változása olyan izgalmas, hogy az első évben általában minden úgy megy, mint a karikacsapás. Ezen idő után a kapcsolat kezd visszatérni a „normális kerékvágásba”. Egyik nap jó, másik nap minden rossz. Egyszerű dolgot jelent. Újra kell kezdenie, és aktívan gondoskodnia kell a kapcsolatról.

Ne házasodjon fiatalon

A válások aránya továbbra is rendkívül magas. A tudósok szerint csökkentheti ezt a kockázatot, ha 23 éves vagy annál idősebb házasságot köt. Az érettség egyszerűen valami, ami az életkorral jön. Ha pedig a pár ezen időpont után IGEN-t mond, akár felére csökken a válás kockázata.

Ünnepelje meg az évfordulókat, születésnapokat és sikereket

A tapasztalatok megosztása erősíti a kapcsolatokat. A születésnapokat és az évfordulókat közösen viselitek. Megosztod az örömöt és az elégedettséget, és végül is a sikert. Már a munkahelyi sikerek elismerése vagy az egyéni célok elérése is megérdemli az ünneplést. Közös örömkötelék, erre van bizonyítékunk. Ünnepelje meg őket!

A házimunka megosztása

Akár tetszik, akár nem, a nő-háztartó és férfi-kenyérkereső modell már nem működik. Ha mindketten munkába jártok, ossza meg a háztartási feladatokat úgy, hogy egyikőtök se érezze magát elnyomva. A felosztás Önön múlik, minden olyan modell működik, amelyik mindkettővel egyetért. Hetente váltjátok egymást, mindenki azt csinál, amit szeretne, vagy mindent együtt csináltok? Az egyik mos, a másik lóg, egyikőtök mosogat, a másik meg törli? Ha mindkettőtöknek működik, akkor mindent jól csinálsz!


Hasonló cikkek

Egy kapcsolatban mindig ketten vannak. Ne feledd! Párat alkottok együtt. Mindazonáltal mindegyikőtök behoz valamit a sajátjából a kapcsolatba, és gazdagítja közös életét. De mi van akkor, ha az egyik túlságosan alkalmazkodik a másikhoz? A kapcsolat ekkor elveszíti töltetét és tulajdonképpen az okát, amiért együtt vagytok. Mi van ezzel?

Mindenkinek vannak rossz szokásai, amelyektől nem tud és nem is akar megszabadulni. De ha a kapcsolatra vonatkoznak, elkezdhetik zavarni a partnert. Elmondjuk, milyen rossz szokások miatt küldhet vízre párod.

Feszült a kapcsolata? Nagyon kevés elég ahhoz, hogy vitát keltsen? Vagy éppen ellenkezőleg, nagyon elégedett vagy vele? A kapcsolatban uralkodó légkör jelentős hatással van arra, hogy összességében mennyire elégedett. Vannak, akik jól viselik az állandó feszültséget, de a legtöbben inkább szerető és támogató környezetben élnénk. Hogyan lehet elérni? Olvass, és megtudod!

Az életben szeretünk álmodozni, és különféle módokat keresünk annak megkönnyítésére. Hogyan gazdagodj meg gyorsan, hogyan találd meg álmaid párját, hogyan élj pontosan az álmaid szerint. Sajnos semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az életben a legtöbb dologért meg kell küzdenünk. Mi az az 5 nagyon kellemetlen igazság a kapcsolatokról, amelyek ellen néha foggal-körömmel küzdünk?

Eleged van abból, hogy minden alkalommal ugyanazt az évfordulót ünnepeld? Olvassa el tippjeinket, és élvezze együtt az ünneplést!

Hűtlenség. Piszkos szónak hangzik, amit mindenki fél kimondani? Mi lenne, ha ezzel meghívnák őt a kapcsolatukba? Végül is, ha egyszer a hűtlenség belép a kapcsolatodba, a megcsalt gyakran soha nem fog megszabadulni tőle. Olyan helyzeteket azonosítottunk számodra, amelyeket szinte biztosan hűtlenség követ. Szeretné tudni, mik ezek? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.