Közvetlenül az esküvő előtt a tudomány szemével

A házasságkötés hatalmas lépés. Egy kicsit félni természetes emberi reakció. És ez még minden tanács, leckék és ijesztő történetek nélkül is olyan barátoktól, akik már tettek hasonló lépést. Utánajártunk, mit gondolnak erről a tudósok. Nézzen be hozzánk.

A nászút egy évig tart

Minden év elején van a szerelembe esés szakasza, amikor rózsaszín szemüveget viselsz és idealizálod a párodat. kapcsolat. Hasonló helyzet a házasság után is előfordul. A pár állapotának változása olyan izgalmas, hogy az első évben általában minden úgy megy, mint a karikacsapás. Ezen idő után a kapcsolat kezd visszatérni a „normális kerékvágásba”. Egyik nap jó, másik nap minden rossz. Egyszerű dolgot jelent. Újra kell kezdenie, és aktívan gondoskodnia kell a kapcsolatról.

Ne házasodjon fiatalon

A válások aránya továbbra is rendkívül magas. A tudósok szerint csökkentheti ezt a kockázatot, ha 23 éves vagy annál idősebb házasságot köt. Az érettség egyszerűen valami, ami az életkorral jön. Ha pedig a pár ezen időpont után IGEN-t mond, akár felére csökken a válás kockázata.

Ünnepelje meg az évfordulókat, születésnapokat és sikereket

A tapasztalatok megosztása erősíti a kapcsolatokat. A születésnapokat és az évfordulókat közösen viselitek. Megosztod az örömöt és az elégedettséget, és végül is a sikert. Már a munkahelyi sikerek elismerése vagy az egyéni célok elérése is megérdemli az ünneplést. Közös örömkötelék, erre van bizonyítékunk. Ünnepelje meg őket!

A házimunka megosztása

Akár tetszik, akár nem, a nő-háztartó és férfi-kenyérkereső modell már nem működik. Ha mindketten munkába jártok, ossza meg a háztartási feladatokat úgy, hogy egyikőtök se érezze magát elnyomva. A felosztás Önön múlik, minden olyan modell működik, amelyik mindkettővel egyetért. Hetente váltjátok egymást, mindenki azt csinál, amit szeretne, vagy mindent együtt csináltok? Az egyik mos, a másik lóg, egyikőtök mosogat, a másik meg törli? Ha mindkettőtöknek működik, akkor mindent jól csinálsz!


Hasonló cikkek

Az elmúlt másfél évben sokan próbálkoztak távkapcsolatokkal. Akár ezek valamelyikében vagy, akár csak a karantén idején találkoztál, kérdezd meg magadtól, hogy a kapcsolatod kibír-e a távolságot!

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Tehát mit ne várj el automatikusan másoktól?

Kezd el csókolózni, de a párod eltávolodott tőled? Megemelkedik a pulzusa és izgatottnak érzi magát, míg a partnere nem? Valami elromlott? Lehet, hogy nem vagy jó csókos. Hogyan lehet felismerni, hogy az elvonás hátterében a csókolózás hiánya vagy egyéb probléma áll?

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel a kapcsolatot. Csak tegye meg az apró dolgokat, hogy feldobja partnere napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

Elmondja kedvesének a tiszta igazságot, vagy időnként módosítja az igazságot? Vannak nők, akik el sem tudják képzelni, hogy a partnerük arcába hazudjanak. Más nők gyakran használják a módosított igazságot. És hogy vagy? Minden körülmények között jobban szereti az igazságot, vagy úgy gondolja, hogy jobb, ha kissé megváltoztatja az igazságot, és bizonyos esetekben hazudik?

Nem érti, miért volt hűtlen hozzád a partnere? Az urak soha nem csalják meg másod ok nélkül. Megmondjuk, miért teszik ezt.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.