Közvetlenül az esküvő előtt a tudomány szemével

A házasságkötés hatalmas lépés. Egy kicsit félni természetes emberi reakció. És ez még minden tanács, leckék és ijesztő történetek nélkül is olyan barátoktól, akik már tettek hasonló lépést. Utánajártunk, mit gondolnak erről a tudósok. Nézzen be hozzánk.

A nászút egy évig tart

Minden év elején van a szerelembe esés szakasza, amikor rózsaszín szemüveget viselsz és idealizálod a párodat. kapcsolat. Hasonló helyzet a házasság után is előfordul. A pár állapotának változása olyan izgalmas, hogy az első évben általában minden úgy megy, mint a karikacsapás. Ezen idő után a kapcsolat kezd visszatérni a „normális kerékvágásba”. Egyik nap jó, másik nap minden rossz. Egyszerű dolgot jelent. Újra kell kezdenie, és aktívan gondoskodnia kell a kapcsolatról.

Ne házasodjon fiatalon

A válások aránya továbbra is rendkívül magas. A tudósok szerint csökkentheti ezt a kockázatot, ha 23 éves vagy annál idősebb házasságot köt. Az érettség egyszerűen valami, ami az életkorral jön. Ha pedig a pár ezen időpont után IGEN-t mond, akár felére csökken a válás kockázata.

Ünnepelje meg az évfordulókat, születésnapokat és sikereket

A tapasztalatok megosztása erősíti a kapcsolatokat. A születésnapokat és az évfordulókat közösen viselitek. Megosztod az örömöt és az elégedettséget, és végül is a sikert. Már a munkahelyi sikerek elismerése vagy az egyéni célok elérése is megérdemli az ünneplést. Közös örömkötelék, erre van bizonyítékunk. Ünnepelje meg őket!

A házimunka megosztása

Akár tetszik, akár nem, a nő-háztartó és férfi-kenyérkereső modell már nem működik. Ha mindketten munkába jártok, ossza meg a háztartási feladatokat úgy, hogy egyikőtök se érezze magát elnyomva. A felosztás Önön múlik, minden olyan modell működik, amelyik mindkettővel egyetért. Hetente váltjátok egymást, mindenki azt csinál, amit szeretne, vagy mindent együtt csináltok? Az egyik mos, a másik lóg, egyikőtök mosogat, a másik meg törli? Ha mindkettőtöknek működik, akkor mindent jól csinálsz!


Hasonló cikkek

Nem igazán szeret hazajönni egy ideje? Nem tudod miért, de valami zavar a jelenlegi kapcsolatodban? Nem akarsz szakítani, mert még mindig szereted a párodat? Szóval mi van ezzel? Ne ess kétségbe! Útmutatást adunk a párkapcsolat leggyakoribb problémáinak egyszerű megoldásához.

Gondja van azzal, hogy párjának (férjének) barátnői vannak? Mi van ezzel? Elviselni, elviselni vagy megtiltani? Nem csak azon múlik minden, hogy mennyire bízol a párodban, hanem azon is, hogyan bízol magadban. Nézzük meg ezt a kérdést részletesebben.

A nők szeretik az apró dolgokat, különösen, ha a partnerük csinálja azokat. Nagyon fontosak számukra. Mit szeretnének a hölgyek, ha a férfiak megtennének értük?

Számtalan garantált recept létezik a boldog partnerség kialakítására. Azonban kevés a tisztán praktikus és egyszerű. Beszélj, ne bújj el, oldd meg a dolgokat. Mindez hosszú távú tanács. És ehhez nem mindenkinek van türelme! Négy gyakorlati tippet hozunk tehát, amelyeket azonnal elkezdhet gyakorolni.

Elkezdett inni, talált-e szeretőt, vagy túl gyakran szokott kiabálni és káromkodni? Egyrészt eleged van belőle, másrészt viszont tudod, hogy még mindig szereted a másikat és nem akarod csak úgy a vízbe küldeni? Ebben az esetben ideje kimondani, hogy „elég”, és elkezdeni cselekedni. Ne aggódjon, ez egyszerű.

Eleged van abból, hogy minden alkalommal ugyanazt az évfordulót ünnepeld? Olvassa el tippjeinket, és élvezze együtt az ünneplést!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.