Életet egy kutyakönyvnek?

Húsz évvel ezelőtt feleannyi pár házasodott össze. A mai trend inkább a rakáson vagy a szabad házasságban való életet diktálja. Főleg a nagyvárosokban. A falvakban ma is gyakoriak az esküvők. Miért van ez így? És milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat egy ilyen élet a nem házas pároknak?

Ami a tiéd, az nem az enyém

A kutyakönyvből való megélés leggyakoribb oka a pénz. Tekintettel arra, hogy szinte minden második házasság válással végződik, manapság a fiatalok nem igazán hiszik el, hogy szerelmük egy életen át fog tartani. Egy másik ok, hogy válás esetén elveszítenék vagyonuk felét. A probléma nem csak a tulajdonnal van, hanem az adósságokkal is. A házastársak közös vagyonába beletartoznak mindenféle tartozások, követelések, hátralékok stb. A nem házaspárok nem rendelkeznek hasonló vagyonnal. Szakítás esetén nem maradnak a párjuk problémái.

Gyermekek kötik egymást

Egyre több cseh választja inkább a karriert, mint a családi életet. Ezenkívül a fiataloknak a házasság által kínált lehetőségeken kívül számos lehetőségük van. Külföldi tanulmányok, világutazási lehetőség vagy gyakorlatilag bármilyen munka választásának lehetősége. A növekvő emancipáció mellett a nők is sokkal nagyobb valószínűséggel részesítik előnyben a karriert a gyerekekkel szemben. A családot tervezők leggyakrabban éppen a gyerekek kedvéért házasodnak össze.

Magasabb adók

A pénz forog a világban, így még a halomban élő pároknak is vannak bizonyos hátrányai. Nem fenyegeti őket az a veszély, hogy ki kell fizetniük partnerük tartozásait. Másrészt nincs joguk anyagi könnyítéshez. Például a házastársak adójóváírást kaphatnak egy nem dolgozó partner után. Ezt különösen a párok használják, amikor egyikük szülési szabadságon van. Vagy olyan párok, akik megegyeznek abban, hogy egyikük otthon marad. Az együtt élő párok ezt ritkán engedhetik meg maguknak.

Nincs joguk az információhoz

Még ha több éve élnek is együtt egy háztartásban, az állam nem ismeri el élettársi kapcsolatként. Így a partnereknek nagyon kevés esélyük van arra, hogy információt szerezzenek szerelmükről. Például autóbaleset esetén a partnernek nincs joga jelentést készíteni a kedvese egészségi állapotáról. Még az is gondot okozhat, hogy megtudja, melyik kórházban van. Az egyik partner halála esetén felmerül az öröklés kérdése. A házastársak automatikusan örökölnek elhunyt élettársuktól, a hosszú távú élettársak sajnos nem.

Válaszd a neked legmegfelelőbb kapcsolatot!


Hasonló cikkek

Lélektársak vagytok a kedvesével? Azonban időről időre tesz valamit, ami nagyon feldühít? Mindig újra megcsinálja, bár azt mondod neki, hogy nem bánod? Kérdezd meg tőle (ha már régóta nem tudod), hogy melyik jegy alatt született. Meglepődhetsz, hogy egy jel mennyire hatással lehet nem csak a partneredre, hanem rád is.

A kezdeti szerelem gyakran vak. Egy kapcsolat elején nehéz felismerni, hogy kompatibilisek vagytok-e vagy sem. Nem szabad figyelmen kívül hagynod azokat a jeleket, amelyek azt jelzik, hogy nem vagytok egymásnak valók. Minél előbb felismered ezt és szakítasz, annál kevésbé fog fájni. Olvassa el figyelmesen a négy jelet, amely azt sugallja, hogy nem vagytok igazán alkalmasak egymásnak.

A családon belüli erőszak nemcsak a fizikai, hanem a lelki terrort is magában foglalja. Verbális támadások, a személyiség egyéniségének megalázása vagy lerombolása. Vannak, akik ezt nem tekintik erőszaknak, ezért nem hajlandók semmit tenni ezekkel a helyzetekkel. Megmutatjuk, milyen típusú családon belüli erőszak létezik. Ha észreveszi őket szerettei otthonában, vagy akár a sajátjában, tegyen lépéseket.

Javítsunk kapcsolatunkon

Minden jól működik a kapcsolatotokban?  Teljesen elégedett vagy a partner kapcsolatban? Ha nem, olvass el néhány tippet hogy magasabb szintre juss! És ha igen, akkor nézd meg, hogy be e tartod a következő dolgokat. Nagyon sok gondot megtakaríthatsz vele.

Még a meleg tavasszal és nyáron is, egyes esték tökéletesek egy filmnézéshez. Ha rossz idő van, tegyél fel otthon egy jó filmet!

Az emberi agy egy csodálatos dolog, amely a technológiai fejlődés csúcsára vitt minket, és a legszebb műalkotásokat hozta létre. De ugyanakkor egy olyan eszköz is, amely szép hullámot tud adni szerelmi életünkkel. Minden, legalább átlagos intelligenciával rendelkező ember képes legyen alávetni magát elemzésnek vagy kritizálni, ha valamit rosszul csinálunk. DE - nem minden gondolat előnyös. Egyesek tönkretehetik a kapcsolatotokat! Melyiket dobjuk ki azonnal a fejünkből?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.