Életet egy kutyakönyvnek?

Húsz évvel ezelőtt feleannyi pár házasodott össze. A mai trend inkább a rakáson vagy a szabad házasságban való életet diktálja. Főleg a nagyvárosokban. A falvakban ma is gyakoriak az esküvők. Miért van ez így? És milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat egy ilyen élet a nem házas pároknak?

Ami a tiéd, az nem az enyém

A kutyakönyvből való megélés leggyakoribb oka a pénz. Tekintettel arra, hogy szinte minden második házasság válással végződik, manapság a fiatalok nem igazán hiszik el, hogy szerelmük egy életen át fog tartani. Egy másik ok, hogy válás esetén elveszítenék vagyonuk felét. A probléma nem csak a tulajdonnal van, hanem az adósságokkal is. A házastársak közös vagyonába beletartoznak mindenféle tartozások, követelések, hátralékok stb. A nem házaspárok nem rendelkeznek hasonló vagyonnal. Szakítás esetén nem maradnak a párjuk problémái.

Gyermekek kötik egymást

Egyre több cseh választja inkább a karriert, mint a családi életet. Ezenkívül a fiataloknak a házasság által kínált lehetőségeken kívül számos lehetőségük van. Külföldi tanulmányok, világutazási lehetőség vagy gyakorlatilag bármilyen munka választásának lehetősége. A növekvő emancipáció mellett a nők is sokkal nagyobb valószínűséggel részesítik előnyben a karriert a gyerekekkel szemben. A családot tervezők leggyakrabban éppen a gyerekek kedvéért házasodnak össze.

Magasabb adók

A pénz forog a világban, így még a halomban élő pároknak is vannak bizonyos hátrányai. Nem fenyegeti őket az a veszély, hogy ki kell fizetniük partnerük tartozásait. Másrészt nincs joguk anyagi könnyítéshez. Például a házastársak adójóváírást kaphatnak egy nem dolgozó partner után. Ezt különösen a párok használják, amikor egyikük szülési szabadságon van. Vagy olyan párok, akik megegyeznek abban, hogy egyikük otthon marad. Az együtt élő párok ezt ritkán engedhetik meg maguknak.

Nincs joguk az információhoz

Még ha több éve élnek is együtt egy háztartásban, az állam nem ismeri el élettársi kapcsolatként. Így a partnereknek nagyon kevés esélyük van arra, hogy információt szerezzenek szerelmükről. Például autóbaleset esetén a partnernek nincs joga jelentést készíteni a kedvese egészségi állapotáról. Még az is gondot okozhat, hogy megtudja, melyik kórházban van. Az egyik partner halála esetén felmerül az öröklés kérdése. A házastársak automatikusan örökölnek elhunyt élettársuktól, a hosszú távú élettársak sajnos nem.

Válaszd a neked legmegfelelőbb kapcsolatot!


Hasonló cikkek

Az interneten rengeteg cikket találhat féltékeny emberekről. Nemcsak azt tanulod meg, hogyan ismerd fel a féltékeny embert, mit mondj, hogy megnyugtasd, minek ne add fel soha. De mi van, ha te vagy az, aki féltékeny? Egészséges ez a féltékenység, vagy túlzásba viszed a féltékenységet? Tudjuk, hogyan ismerjük fel! Nézze meg, mikor viszi túlzásba a féltékenységet.

Az urak jellemzően infantilisak, és kevés férfi tér el ettől az állítástól. A hölgyeknek ezután sokat kell tenniük, hogy megértsék őket. A partner főzési készsége és csillapíthatatlan szexuális vágya közel sem olyan fontos, mint azt gyakran gondolod! Szeretné tudni a férfiak titkos kívánságait? Olyan kapcsolatra vágyik, amelyet néha még ők maguk sem tudnak megnevezni? Szóval itt vannak.

Javítsunk kapcsolatunkon

Minden jól működik a kapcsolatotokban?  Teljesen elégedett vagy a partner kapcsolatban? Ha nem, olvass el néhány tippet hogy magasabb szintre juss! És ha igen, akkor nézd meg, hogy be e tartod a következő dolgokat. Nagyon sok gondot megtakaríthatsz vele.

A kapcsolatok soha nem voltak, nem voltak és nem is lesznek könnyűek. Túl sok tényező lép rájuk. Beleértve a két kicsikét is! Aggódsz a kapcsolatod miatt? Tekintse meg a közelgő válás 3 jelét, és kerülje el a kitűzött utat.

A függő kapcsolat az, ahol a partnerek nem létezhetnek egymás nélkül. Szó szerint az identitásodat az egymáshoz fűződő kapcsolatodra és a másik fél viselkedésére alapozod. Ön is beleragadt egy hasonló körforgásba, ahol egyikőtök mindig több, mint a másik? Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, és tudd meg.

Gondja van azzal, hogy párjának (férjének) barátnői vannak? Mi van ezzel? Elviselni, elviselni vagy megtiltani? Nem csak azon múlik minden, hogy mennyire bízol a párodban, hanem azon is, hogyan bízol magadban. Nézzük meg ezt a kérdést részletesebben.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.