Életet egy kutyakönyvnek?

Húsz évvel ezelőtt feleannyi pár házasodott össze. A mai trend inkább a rakáson vagy a szabad házasságban való életet diktálja. Főleg a nagyvárosokban. A falvakban ma is gyakoriak az esküvők. Miért van ez így? És milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat egy ilyen élet a nem házas pároknak?

Ami a tiéd, az nem az enyém

A kutyakönyvből való megélés leggyakoribb oka a pénz. Tekintettel arra, hogy szinte minden második házasság válással végződik, manapság a fiatalok nem igazán hiszik el, hogy szerelmük egy életen át fog tartani. Egy másik ok, hogy válás esetén elveszítenék vagyonuk felét. A probléma nem csak a tulajdonnal van, hanem az adósságokkal is. A házastársak közös vagyonába beletartoznak mindenféle tartozások, követelések, hátralékok stb. A nem házaspárok nem rendelkeznek hasonló vagyonnal. Szakítás esetén nem maradnak a párjuk problémái.

Gyermekek kötik egymást

Egyre több cseh választja inkább a karriert, mint a családi életet. Ezenkívül a fiataloknak a házasság által kínált lehetőségeken kívül számos lehetőségük van. Külföldi tanulmányok, világutazási lehetőség vagy gyakorlatilag bármilyen munka választásának lehetősége. A növekvő emancipáció mellett a nők is sokkal nagyobb valószínűséggel részesítik előnyben a karriert a gyerekekkel szemben. A családot tervezők leggyakrabban éppen a gyerekek kedvéért házasodnak össze.

Magasabb adók

A pénz forog a világban, így még a halomban élő pároknak is vannak bizonyos hátrányai. Nem fenyegeti őket az a veszély, hogy ki kell fizetniük partnerük tartozásait. Másrészt nincs joguk anyagi könnyítéshez. Például a házastársak adójóváírást kaphatnak egy nem dolgozó partner után. Ezt különösen a párok használják, amikor egyikük szülési szabadságon van. Vagy olyan párok, akik megegyeznek abban, hogy egyikük otthon marad. Az együtt élő párok ezt ritkán engedhetik meg maguknak.

Nincs joguk az információhoz

Még ha több éve élnek is együtt egy háztartásban, az állam nem ismeri el élettársi kapcsolatként. Így a partnereknek nagyon kevés esélyük van arra, hogy információt szerezzenek szerelmükről. Például autóbaleset esetén a partnernek nincs joga jelentést készíteni a kedvese egészségi állapotáról. Még az is gondot okozhat, hogy megtudja, melyik kórházban van. Az egyik partner halála esetén felmerül az öröklés kérdése. A házastársak automatikusan örökölnek elhunyt élettársuktól, a hosszú távú élettársak sajnos nem.

Válaszd a neked legmegfelelőbb kapcsolatot!


Hasonló cikkek

Bármilyen mélyre is szeretnénk tekinteni a történelembe, egy idősebb partnerrel való kapcsolat sem kivétel. Az utóbbi évek trendje a partnerek életkorának kiegyenlítése, és még az idősebb nő - fiatal férfi modell sem fog különösebben meglepni senkit. De mi az előnye, ha egy idősebb férfival randevúzunk?

Hányszor hallottad valakitől, hogy a kezdetektől fogva nem ugyanaz? Vagy ezt a mondatot maga mondta? Annak ellenére, hogy a szerelem kiszámíthatatlan lehet, néha már egy kapcsolat elején tudja, hogy valószínűleg nem fog véget érni a „Happily Ever After”. Egy kapcsolat mely kezdetei jelzik, hogy inkább szakítani kellene?

Az ember a kényelem teremtménye, és természetesen kerül mindent, ami munkával jár neki. Egy új kapcsolat keresése határozottan bonyolult. Sajnos gyakran maradunk olyan kapcsolatokban, amelyeknek már nincs jövője. Neked is van ilyen kapcsolatod? Nem biztos a szerelemben? Olvassa el, milyen jelek egyértelműen szakításra utasítanak.

A kapcsolatok kezdete tele van örömmel és szórakozással. Felfedezi, mit szeret a partnere, és fokozatosan többet tud meg róla. Hónapok vagy évek randevúzása után a szenvedély általában alábbhagy, és kapcsolata kihűlhet. Úgy érzed, mindent tudsz a párodról? Ezekkel a kérdésekkel újra felkavarja a vizet.

Tudod: találkozol, beleszeretsz, és azt gondolod, hogy ez egy életre szóló szerelem. De néha megesik, hogy még ha állandóan szeretitek is egymást, a kapcsolatban magában a dolgok kicsit csikorognak. Ez a te eseted is? Van egy egyszerű útmutatónk a partnerválság kezeléséhez!

A kiegyensúlyozott egyének nemcsak a karrierjükben, hanem a kapcsolataikban is sikeresebbek. Megpróbál racionálisan gondolkodni. Nem adnak könnyen érzelmeiknek. Jól tud uralkodni magán. Ez megakadályozza a felesleges vitákat a kapcsolatban. Szimpatikus hatással vannak a körülöttük lévőkre, könnyen teremtenek kapcsolatokat. Jöjjön el és olvassa el, mit nem csinálnak alapvetően erős egyének, és tanuljanak belőle.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.