Életet egy kutyakönyvnek?

Húsz évvel ezelőtt feleannyi pár házasodott össze. A mai trend inkább a rakáson vagy a szabad házasságban való életet diktálja. Főleg a nagyvárosokban. A falvakban ma is gyakoriak az esküvők. Miért van ez így? És milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat egy ilyen élet a nem házas pároknak?

Ami a tiéd, az nem az enyém

A kutyakönyvből való megélés leggyakoribb oka a pénz. Tekintettel arra, hogy szinte minden második házasság válással végződik, manapság a fiatalok nem igazán hiszik el, hogy szerelmük egy életen át fog tartani. Egy másik ok, hogy válás esetén elveszítenék vagyonuk felét. A probléma nem csak a tulajdonnal van, hanem az adósságokkal is. A házastársak közös vagyonába beletartoznak mindenféle tartozások, követelések, hátralékok stb. A nem házaspárok nem rendelkeznek hasonló vagyonnal. Szakítás esetén nem maradnak a párjuk problémái.

Gyermekek kötik egymást

Egyre több cseh választja inkább a karriert, mint a családi életet. Ezenkívül a fiataloknak a házasság által kínált lehetőségeken kívül számos lehetőségük van. Külföldi tanulmányok, világutazási lehetőség vagy gyakorlatilag bármilyen munka választásának lehetősége. A növekvő emancipáció mellett a nők is sokkal nagyobb valószínűséggel részesítik előnyben a karriert a gyerekekkel szemben. A családot tervezők leggyakrabban éppen a gyerekek kedvéért házasodnak össze.

Magasabb adók

A pénz forog a világban, így még a halomban élő pároknak is vannak bizonyos hátrányai. Nem fenyegeti őket az a veszély, hogy ki kell fizetniük partnerük tartozásait. Másrészt nincs joguk anyagi könnyítéshez. Például a házastársak adójóváírást kaphatnak egy nem dolgozó partner után. Ezt különösen a párok használják, amikor egyikük szülési szabadságon van. Vagy olyan párok, akik megegyeznek abban, hogy egyikük otthon marad. Az együtt élő párok ezt ritkán engedhetik meg maguknak.

Nincs joguk az információhoz

Még ha több éve élnek is együtt egy háztartásban, az állam nem ismeri el élettársi kapcsolatként. Így a partnereknek nagyon kevés esélyük van arra, hogy információt szerezzenek szerelmükről. Például autóbaleset esetén a partnernek nincs joga jelentést készíteni a kedvese egészségi állapotáról. Még az is gondot okozhat, hogy megtudja, melyik kórházban van. Az egyik partner halála esetén felmerül az öröklés kérdése. A házastársak automatikusan örökölnek elhunyt élettársuktól, a hosszú távú élettársak sajnos nem.

Válaszd a neked legmegfelelőbb kapcsolatot!


Hasonló cikkek

A szerelem minden férfi és nő életében az egyik legfontosabb dolog. Ráadásul az esküvő egyfajta pecsétje annak, vagy hivatalos megerősítése annak, hogy valóban szeretitek egymást. De nem mindenki alkalmas a férj vagy feleség szerepére. Tényleg megéri a házasság? Olvassa el az 5 kötelező dolgot mindenkinek, akinek azt szeretné mondani, hogy „én”.

Egy teljesen ártatlan utazásról jöttél vissza, és a párod szinte kitört a féltékenységtől? Annak ellenére, hogy az érzés férfiaknál és nőknél ugyanaz, gyakran teljesen más okok miatt jön létre. Férfiakat kérdeztünk, mire a legjobban féltékenyek a barátnőikben. Mi volt a leggyakoribb ok?

Ha a dolgok lefelé süllyednek egy partnerséggel, mindig mindkét fél a hibás. Tehát ne mindig a másikat hibáztasd. Általában mindketten okolhatók a kapcsolat hibáiért. Elmondjuk azokat a dolgokat, amiket gyakran rosszul csinálsz, és amelyekkel garantáltan tönkreteszed a kapcsolatodat.

Az a tény, hogy két olyan ember találkozik, akik 100%-ban megfelelnek egymásnak, meglehetősen ritka. Ha ilyen kapcsolat jön létre, az érintetteknek értékelniük kell kapcsolatukat. Ha azonban az érintettek harmóniája nem teljesen tökéletes, akkor folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton. És vagy sikerül, vagy szakítasz. Így megy ez az életben. Mely törvények befolyásolják leginkább a partnerkapcsolatokat?

A szakítások nagyon fájdalmasak. De mindenki máshogy éli meg őket. Játszhatsz keményen, vagy sírhatsz napokig. Azonban ki kell gyógyulnia belőle. Természetesen senkit sem kell emlékeztetnünk erre. Hogyan lehet a lehető leghatékonyabban kilépni a szakításból? Tanácsot adunk.

Ideális esetben 5 emberre van szükségünk az életünkben. Mindkét szülő, legjobb barát, életszeretet és lelki társ. A legtöbben azt hiszik, hogy az utolsó kettő csak egy személy. De ennek nem kell így lennie! És a kapcsolatod mindkét esetben ugyanolyan csodálatos lesz. Meg tudod mondani, hogy van-e lelki társad a kedvesedben, vagy még mindig meg kell találnod ezt a személyt? Gyere és nézd meg, hogyan tudod megmondani.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.