Életet egy kutyakönyvnek?

Húsz évvel ezelőtt feleannyi pár házasodott össze. A mai trend inkább a rakáson vagy a szabad házasságban való életet diktálja. Főleg a nagyvárosokban. A falvakban ma is gyakoriak az esküvők. Miért van ez így? És milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat egy ilyen élet a nem házas pároknak?

Ami a tiéd, az nem az enyém

A kutyakönyvből való megélés leggyakoribb oka a pénz. Tekintettel arra, hogy szinte minden második házasság válással végződik, manapság a fiatalok nem igazán hiszik el, hogy szerelmük egy életen át fog tartani. Egy másik ok, hogy válás esetén elveszítenék vagyonuk felét. A probléma nem csak a tulajdonnal van, hanem az adósságokkal is. A házastársak közös vagyonába beletartoznak mindenféle tartozások, követelések, hátralékok stb. A nem házaspárok nem rendelkeznek hasonló vagyonnal. Szakítás esetén nem maradnak a párjuk problémái.

Gyermekek kötik egymást

Egyre több cseh választja inkább a karriert, mint a családi életet. Ezenkívül a fiataloknak a házasság által kínált lehetőségeken kívül számos lehetőségük van. Külföldi tanulmányok, világutazási lehetőség vagy gyakorlatilag bármilyen munka választásának lehetősége. A növekvő emancipáció mellett a nők is sokkal nagyobb valószínűséggel részesítik előnyben a karriert a gyerekekkel szemben. A családot tervezők leggyakrabban éppen a gyerekek kedvéért házasodnak össze.

Magasabb adók

A pénz forog a világban, így még a halomban élő pároknak is vannak bizonyos hátrányai. Nem fenyegeti őket az a veszély, hogy ki kell fizetniük partnerük tartozásait. Másrészt nincs joguk anyagi könnyítéshez. Például a házastársak adójóváírást kaphatnak egy nem dolgozó partner után. Ezt különösen a párok használják, amikor egyikük szülési szabadságon van. Vagy olyan párok, akik megegyeznek abban, hogy egyikük otthon marad. Az együtt élő párok ezt ritkán engedhetik meg maguknak.

Nincs joguk az információhoz

Még ha több éve élnek is együtt egy háztartásban, az állam nem ismeri el élettársi kapcsolatként. Így a partnereknek nagyon kevés esélyük van arra, hogy információt szerezzenek szerelmükről. Például autóbaleset esetén a partnernek nincs joga jelentést készíteni a kedvese egészségi állapotáról. Még az is gondot okozhat, hogy megtudja, melyik kórházban van. Az egyik partner halála esetén felmerül az öröklés kérdése. A házastársak automatikusan örökölnek elhunyt élettársuktól, a hosszú távú élettársak sajnos nem.

Válaszd a neked legmegfelelőbb kapcsolatot!


Hasonló cikkek

Éveknyi kapcsolat után általában már nem ír szerelmi szövegeket, hogy dolgozzon. Elvesztitek egymás iránti érdeklődését, és valójában nagyon boldogok vagytok, ha egyikőtök üzleti útra vagy egy hétvégére megy szüleitekhez. Miért kezded így hanyagolni a kapcsolatodat? Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle!

Sokat írtak már a szerelemről. Az emberek valószínűleg mindig is szeretni fogják a romantikus filmeket és történeteket. De honnan tudod, hogy te is megtaláltad a szerelmet az életre? Tekintse meg a már meglévő öt jelet.

A férfiaknak nagyon világos elképzeléseik vannak arról, mit tegyenek a nők a háztartásért, a gyerekekért és önmagukért. Ha megfelel a cikkben alább található pontoknak, akkor Ön a tökéletes feleség (társ) az urak számára.

Talált már olyan helyzetbe, hogy partnerének csípője van? És nem akármilyen? Alapvetően két életet él? Akkor úgynevezett párhuzamos kapcsolatban élsz. A párhuzamos kapcsolat nem klasszikus hűtlenség, sőt annyira el is tér tőle, hogy saját nevet kapott. Vannak, akik egyszerre két partnerrel élnek, sőt két családjuk is van. Gyanítja vagy biztosan tudja, hogy ilyesmiben találta magát? Tanácsot adunk a helyzet megoldásához.

Gondja van azzal, hogy párjának (férjének) barátnői vannak? Mi van ezzel? Elviselni, elviselni vagy megtiltani? Nem csak azon múlik minden, hogy mennyire bízol a párodban, hanem azon is, hogyan bízol magadban. Nézzük meg ezt a kérdést részletesebben.

Minden kapcsolat egyedi. Ennek ellenére a szakértők és laikusok világszerte nyomon követtek bizonyos viselkedési mintákat a kapcsolatokban, amelyek gyakrabban működnek, mint mások. Te is ismered őket? Nézze meg, milyen típusú kapcsolat tart majd egy életen át.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.