Kötődéselmélet: Tanulj meg dolgozni a típusoddal

Az érzelmi kötődés elmélete lebontja a kapcsolatok kezelését. Egyszerűen fogalmazva, a négy típus valamelyikének megfelelően tudni fogja, hogyan tekint a kapcsolatokra, és ezáltal hogyan bánik kedvesével és önmagával. Mindegyik típusnak megvannak a maga erősségei és gyengeségei is. Tudja meg, hogyan hozhatja ki a legtöbbet erősségeiből, és hogyan küzdheti le típusának gyengeségeit.

Ha még nem tudja, milyen kötődési típus vagy, nézze meg a érzelmi kötődés elmélete, és töltse ki a tesztet.

érdekel, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a típusodból a még jobb kapcsolatok érdekében?

Akkor olvass tovább!

1. Biztonságos típus

Nincs gond az érzelmek kimutatásával és önmagaddal. Tudod, hogyan kell kezelni az elutasítást, és félsz a legkevésbé a kapcsolat kudarcától. A megfelelő partnerek kiválasztását is a legegyszerűbbnek találja, mert tudja, mikor bánnak veled jól. Boldognak és kiteljesedettnek érzed magad a kapcsolatokban.

Könnyen megbízol másokban. Ügyeljen arra, hogy mások ne használják ki a bizalmát. Ha túl hamar és könnyen bízik, nem biztos, hogy kifizetődő. Legalább a legelején tartsa be a távolságot. Attól, hogy egy kevésbé boldog kapcsolatot is elviselsz (a szeretődnek sok minden történik, és nem igazán tud mit kezdeni magával), nem jelenti azt, hogy maradnod kell. Ne érezd magad rosszul attól, hogy olyan kapcsolatot szeretnél, ami boldoggá tesz. Nem vagy felelős mások problémáiért.

2. Kerülő típus

Gyakran mondod, hogy nem állsz készen egy kapcsolatra, de mégis írd be. Vagy kifogásokat keresel, miért nem a jelenlegi párod a megfelelő. Valószínűleg olyan emberekhez vonzódsz, akik elkötelezettek vagy elégedetlenek önmagukkal. Röviden, bárki, aki nem "szabad / alkalmas" egy kapcsolatra. Bárkivel, akivel nincs jövőd.

Vegye észre, amikor elkezd elhúzódni és ellenállni a „túl közeledésnek”. Abban a pillanatban nem érzed jól magad, valószínűleg a férfi vagy a nő kényszerít arra, hogy jobban megnyíljon, jobban beleélje magát a kapcsolatban. A kényelmetlenség olyan dolog, amit kontrollálni tudsz. Ne hagyd, hogy azonnali ösztöneid legyőzzenek (ilyen könnyen). Soha senki sem lesz tökéletes, kezdj el jobban azokra a dolgokra összpontosítani, amelyek csodálatossá teszik partneredet, és arra késztetnek, hogy vele maradj.

3. Elkötelezett típus

Dolgozz a kommunikáción, próbálj hatékonyabban kommunikálni a gondolataidat illetően. Nehéz annyira megbízni a partnerében, hogy minden gondolatát közvetlenül és igényesség nélkül bizalmasan adja meg. De elengedhetetlen, hogy párként jó legyen a kommunikáció. Ez csökkenti a stresszt, és segít hatékonyan kommunikálni a problémákkal és a bizonytalanságokkal.

Ugyanakkor irányítsa a szorongás érzését. Nagyon fontos a bizalom egy kapcsolatban, bízz a párodban. Az is hasznos, ha kidolgozunk egy technikát, amellyel megnyugtathatjuk magunkat, amikor elkezdünk „kiborulni”. Írj naplóba, rajzolj, hajtogass origamit. Készítsen egy dobozt a szeretet minden apró jelével, amelyet a felesége vagy a férje valaha adott neked, és szükség esetén hivatkozz rá.

4. Kerülő odaadó típus

A világ tökéletlen hely, és a benne élő emberek is. Dolgozz az önbizalmadon, és adj magadnak annyi időt, amennyire szüksége van. Ne félj szembenézni másokkal a számodra fontos dolgokkal kapcsolatban. Ne feledje, hogy egy igazán mély kapcsolat az idő múlásával épül fel, így nincs szükség arra, hogy a kezdetektől tárt karokkal ugorjon bele egy kapcsolatba.

Tökéletesítette a bizalom mottóját, de ellenőrizze. Tartsa ki, de ne vigye túlzásba. Legyen nyitott arra, hogy mérlegelje a szembenálló felek ésszerű érveit. Ez az egyetlen módja annak, hogy ne lassítsa le személyes fejlődését, és ne szűkítse túlságosan a világnézetét.


Hasonló cikkek

Kutatások szerint a jelenlegi partnerkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a mobiltelefon. Közvetlenül mögötte van egy számítógép/laptop. És mi van veled? Ön is veszélyben van?

A házasság nem csak egy darab papír. De határozottan ez sem egy teljes és teljes átalakulás. A kedvesed házasság után is az marad, akivel összeházasodtál. Ne várd, hogy szerelmed jobbra forduljon, amikor összeházasodsz. Ezekben az esetekben nagy valószínűséggel soha nem fogja látni a változást!

Ma már kevesen foglalkoznak vénlányokkal és öreglegényekkel. A mai idő más. Szinglinek lenni már nem olyan szégyen, mint régen. Sokan még egyedülálló életet is keresnek. Akkor miért szaporodnak manapság az úgynevezett „magányosok”?

Azáltal, hogy találkoztál a szerelmeddel, megismerted a szüleit is. És hogy jóban vagy rosszban kijössz velük, az a párod/házassági életedre is kihat. Mit tegyünk hát, hogy jók legyenek a kölcsönös kapcsolataink?

Ritka gyöngyszemet kell kinyernie rengeteg koszból és agyagból. És ez pontosan így van a kapcsolatokban. Meg kell találni az egyetlen szerelmet! De te magad teremtesz elégedett kapcsolatot. Ne felejtsd el. Nem ingatag szerencse. Szeretnéd megismerni a sikeres párok titkait? Pszichológusok kutatták a boldog kapcsolatok gyakori jeleit, és felfedezték ezeket a meglepő tényeket!

Az a tény, hogy a partnereknek őszintének kell lenniük egymással, nem minden tekintetben érvényes. Néha jobb, ha megtartod magadnak a véleményedet, hogy ne sértsd meg a barátnődet. Bizonyos esetekben valóban kifizetődő.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.