Kötődéselmélet: Tanulj meg dolgozni a típusoddal

Az érzelmi kötődés elmélete lebontja a kapcsolatok kezelését. Egyszerűen fogalmazva, a négy típus valamelyikének megfelelően tudni fogja, hogyan tekint a kapcsolatokra, és ezáltal hogyan bánik kedvesével és önmagával. Mindegyik típusnak megvannak a maga erősségei és gyengeségei is. Tudja meg, hogyan hozhatja ki a legtöbbet erősségeiből, és hogyan küzdheti le típusának gyengeségeit.

Ha még nem tudja, milyen kötődési típus vagy, nézze meg a érzelmi kötődés elmélete, és töltse ki a tesztet.

érdekel, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a típusodból a még jobb kapcsolatok érdekében?

Akkor olvass tovább!

1. Biztonságos típus

Nincs gond az érzelmek kimutatásával és önmagaddal. Tudod, hogyan kell kezelni az elutasítást, és félsz a legkevésbé a kapcsolat kudarcától. A megfelelő partnerek kiválasztását is a legegyszerűbbnek találja, mert tudja, mikor bánnak veled jól. Boldognak és kiteljesedettnek érzed magad a kapcsolatokban.

Könnyen megbízol másokban. Ügyeljen arra, hogy mások ne használják ki a bizalmát. Ha túl hamar és könnyen bízik, nem biztos, hogy kifizetődő. Legalább a legelején tartsa be a távolságot. Attól, hogy egy kevésbé boldog kapcsolatot is elviselsz (a szeretődnek sok minden történik, és nem igazán tud mit kezdeni magával), nem jelenti azt, hogy maradnod kell. Ne érezd magad rosszul attól, hogy olyan kapcsolatot szeretnél, ami boldoggá tesz. Nem vagy felelős mások problémáiért.

2. Kerülő típus

Gyakran mondod, hogy nem állsz készen egy kapcsolatra, de mégis írd be. Vagy kifogásokat keresel, miért nem a jelenlegi párod a megfelelő. Valószínűleg olyan emberekhez vonzódsz, akik elkötelezettek vagy elégedetlenek önmagukkal. Röviden, bárki, aki nem "szabad / alkalmas" egy kapcsolatra. Bárkivel, akivel nincs jövőd.

Vegye észre, amikor elkezd elhúzódni és ellenállni a „túl közeledésnek”. Abban a pillanatban nem érzed jól magad, valószínűleg a férfi vagy a nő kényszerít arra, hogy jobban megnyíljon, jobban beleélje magát a kapcsolatban. A kényelmetlenség olyan dolog, amit kontrollálni tudsz. Ne hagyd, hogy azonnali ösztöneid legyőzzenek (ilyen könnyen). Soha senki sem lesz tökéletes, kezdj el jobban azokra a dolgokra összpontosítani, amelyek csodálatossá teszik partneredet, és arra késztetnek, hogy vele maradj.

3. Elkötelezett típus

Dolgozz a kommunikáción, próbálj hatékonyabban kommunikálni a gondolataidat illetően. Nehéz annyira megbízni a partnerében, hogy minden gondolatát közvetlenül és igényesség nélkül bizalmasan adja meg. De elengedhetetlen, hogy párként jó legyen a kommunikáció. Ez csökkenti a stresszt, és segít hatékonyan kommunikálni a problémákkal és a bizonytalanságokkal.

Ugyanakkor irányítsa a szorongás érzését. Nagyon fontos a bizalom egy kapcsolatban, bízz a párodban. Az is hasznos, ha kidolgozunk egy technikát, amellyel megnyugtathatjuk magunkat, amikor elkezdünk „kiborulni”. Írj naplóba, rajzolj, hajtogass origamit. Készítsen egy dobozt a szeretet minden apró jelével, amelyet a felesége vagy a férje valaha adott neked, és szükség esetén hivatkozz rá.

4. Kerülő odaadó típus

A világ tökéletlen hely, és a benne élő emberek is. Dolgozz az önbizalmadon, és adj magadnak annyi időt, amennyire szüksége van. Ne félj szembenézni másokkal a számodra fontos dolgokkal kapcsolatban. Ne feledje, hogy egy igazán mély kapcsolat az idő múlásával épül fel, így nincs szükség arra, hogy a kezdetektől tárt karokkal ugorjon bele egy kapcsolatba.

Tökéletesítette a bizalom mottóját, de ellenőrizze. Tartsa ki, de ne vigye túlzásba. Legyen nyitott arra, hogy mérlegelje a szembenálló felek ésszerű érveit. Ez az egyetlen módja annak, hogy ne lassítsa le személyes fejlődését, és ne szűkítse túlságosan a világnézetét.


Hasonló cikkek

Egy szakításnak, különösen egy váratlannak vagy sok évnyi együttélés után, ugyanolyan ereje van, mint egy tanknak. És szó szerint. A test mindig ugyanúgy mutatja a fájdalmat. Nem számít, hogy lelki vagy testi fájdalomról van szó. Mindig érezni fogod. Egy szakítás még a legerősebb egyéniséget is megtörheti. Hogyan lehet kilábalni belőle?

Szerelembe esni gyönyörű dolog. Néha azonban rózsaszín szemüveget tesz a szemünk elé, és nem látjuk azt, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Felismeri, hogy partnere nem tisztel, nem tart egyenrangúnak, vagy egyszerűen csak kihasznál? Vannak jelek, amelyek elárulják ezt. Olvassa el, mit.

A szerelemben és a háborúban nincsenek szabályok. Legalábbis ezt mondják. De az igazság az, hogy minden véglet káros. A túl sok szabály elfojtja a szerelmet, amíg teljesen el nem fojtja. De a teljes hiányuk is pusztító. Milyen szabályokra van szükség ahhoz, hogy kapcsolata hosszú és boldog legyen?

Partnered szereti a klasszikus romantikus gesztusokat, például a gyertyafényes vacsorát vagy egy csokor rózsát? Éppen ellenkezőleg, a romantika semmit sem jelent számodra? Szeretnél még a párod kedvében járni? De nem tudod, hogyan teremtsd meg a megfelelő légkört? Olvassa el ötleteinket, és merítsen ihletet!

Mindig nagyszerű feldobni valakinek a hangulatát pusztán szavakkal. Nyűgözd le az általad kedvelt hölgyet vagy urat. Csak néhány szóban fejezze ki szeretetét kedvese iránt. De néha nem találod a megfelelő szavakat, vagy csak cikiket találsz ki. Vagy őszintébbnek akarsz hangzani, és eleged van a hétköznapi bókokból. Bármi legyen is az oka, a pozitivitás terjesztése soha nem rossz. Merítsen ihletet nagyszerű bókjainkból.

Amint azt mindenki régóta tudja, a férfiak és a nők sok tekintetben nagyon különböznek egymástól. De néha megfeledkezel róla, aztán azon tűnődsz, hogy a feleséged vagy a barátnőd miért haragszik rád. Vagy elégedetlenül elfordul. Szeretnéd tudni, mit ne tegyél soha a párod előtt? Olvasson tovább.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.