Házassági szerződés - mítoszok és valóság

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit takar egy ilyen szerződés.

"Házassági szerződést csak házasság előtt lehet megkötni"

Ez nem teljesen igaz. Házasság alatt is írhatsz vagyonszerződést! Csak „házassági”-nak fogják hívni, „házasság előttinek” nem. Nem igaz tehát, hogy Önnek van egyetlen lehetősége arra, hogy megvédje jövőbeni örökségét vagy magasabb jövedelmét, vagy éppen ellenkezőleg, hogy megvédje magát partnere adósságaitól. A házassági (elő)szerződés megkötésének leggyakoribb oka az egyik partner lényegesen magasabb jövedelme, valamint a kedvesét "feldaraboló" tartozás kifizetésére teljesen jogos biztosítás.

"Ez megalázó"

Amikor egy szép közös életre gondolunk, a „szövetség” szó keményen emlékeztet a valóságra. Ugyanakkor Csehszlovákia idején egy ilyen szerződés normális része volt a házasságnak! Röviden, a szerelem gyakorlati oldaláról van szó. Akit a szerelmesek általában figyelmen kívül hagynak. De a jövőben sok időt, pénzt és idegeket takaríthat meg (csak lehet, lehet, hogy soha nem fogja használni). Tekintsd úgy, mint egy hozománytárgyalást. Hiszen a mesékben is beszélnek róla, nem?

"A szerelmet nem lehet befűzni!"

Ez igaz. Nem lehet ráerőltetni a szerelmet, sem lejárati dátumot írni. Még maga a házasság is törvényes szerződés. Nem csak a kapcsolatodba vetett hited jelképe. Akár tetszik, akár nem, a házasság korábban elsősorban a nők jogi védelmét jelentette. A férj megígérte, hogy gondoskodik a feleségéről, és nem dobja ki a házból, amint talál egy fiatalabbat, vagy a házasság unni kezdi. Manapság a férfiak és a nők azonos helyzetben vannak, ezért a vagyonszerződések mindkét irányba mennek.

"Csak vagyont írhatsz"

A (elő)házassági szerződés főleg az anyagi javakkal foglalkozik. , ez igaz. De hogy milyen feltételeket szabsz meg, az teljesen rajtad múlik. Például a hűtlenséget kártérítéssel "büntetheti". Feleségként ráveheti a férjét, hogy minden héten hozzon egy virágot. És önök, uraim, kötelezik a feleségüket, hogy nem hízhat többet tíz kilónál. Gyerektartást is kezelhetsz, akár a maximálisan vállalható gyermekszámot, vagy hogy egyáltalán "engedhető-e"! Elég furcsa, de igaz.


Hasonló cikkek

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel. Például apró dolgokkal, amelyek jobbá teszik a párod napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

A halál az egyik nem túl népszerű téma. Egy szeretett ember halála a legrosszabb dolog, ami történhet veled az életben. Szóval hogyan birkózik meg egy partner halálával? Hogyan birkózol meg egy szeretett személy elvesztésével? Mit tegyünk, hogy új életet kezdjünk?

Több mint valószínű, hogy a szenvedély minden kapcsolatban előbb-utóbb elhalványul. Semmi sem tart örökké, és ez így van a szerelemmel is. Ha el akarod kerülni a partnerelidegenedést, és egészséges párkapcsolatra vágysz, akkor ebbe kell befektetned. Mit tehetsz tehát annak érdekében, hogy újra fellángoljon a szenvedély a kapcsolatodban, vagy ami még jobb, hogy soha ne hagyd meghalni?

A legtöbb férfi, aki elégedetlen a feleségével, szeretőt talál. Számukra ez a legegyszerűbb és legkellemesebb megoldás a feleségükkel kapcsolatos problémák elkerülésére. Ha feleség szerepében vagy, és veled is ugyanez történt, gondold át alaposan, hogy valóban a férjeddel akarsz-e maradni vagy sem. Ha igen, készülj fel egy hosszú és fárasztó csatára. Hiszen nem akarod megosztani a szeretőddel!

Gyanítod, hogy szerelmed örökre elmúlt, miközben folytatod valamiben, amit már nem nevezhetsz kapcsolatnak? Az érzelmeket táplálni kell, különben elsorvadnak. A szerelem megértésből, a másikért való harcra való hajlandóságból, barátságból és még sok másból áll. De mindkettőtöknek meg kell próbálnia. Félsz, hogy nincs több szerelem a kapcsolatodban? Nézze meg, hogyan állapíthatja meg.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.