Házassági szerződés - mítoszok és valóság

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit takar egy ilyen szerződés.

"Házassági szerződést csak házasság előtt lehet megkötni"

Ez nem teljesen igaz. Házasság alatt is írhatsz vagyonszerződést! Csak „házassági”-nak fogják hívni, „házasság előttinek” nem. Nem igaz tehát, hogy Önnek van egyetlen lehetősége arra, hogy megvédje jövőbeni örökségét vagy magasabb jövedelmét, vagy éppen ellenkezőleg, hogy megvédje magát partnere adósságaitól. A házassági (elő)szerződés megkötésének leggyakoribb oka az egyik partner lényegesen magasabb jövedelme, valamint a kedvesét "feldaraboló" tartozás kifizetésére teljesen jogos biztosítás.

"Ez megalázó"

Amikor egy szép közös életre gondolunk, a „szövetség” szó keményen emlékeztet a valóságra. Ugyanakkor Csehszlovákia idején egy ilyen szerződés normális része volt a házasságnak! Röviden, a szerelem gyakorlati oldaláról van szó. Akit a szerelmesek általában figyelmen kívül hagynak. De a jövőben sok időt, pénzt és idegeket takaríthat meg (csak lehet, lehet, hogy soha nem fogja használni). Tekintsd úgy, mint egy hozománytárgyalást. Hiszen a mesékben is beszélnek róla, nem?

"A szerelmet nem lehet befűzni!"

Ez igaz. Nem lehet ráerőltetni a szerelmet, sem lejárati dátumot írni. Még maga a házasság is törvényes szerződés. Nem csak a kapcsolatodba vetett hited jelképe. Akár tetszik, akár nem, a házasság korábban elsősorban a nők jogi védelmét jelentette. A férj megígérte, hogy gondoskodik a feleségéről, és nem dobja ki a házból, amint talál egy fiatalabbat, vagy a házasság unni kezdi. Manapság a férfiak és a nők azonos helyzetben vannak, ezért a vagyonszerződések mindkét irányba mennek.

"Csak vagyont írhatsz"

A (elő)házassági szerződés főleg az anyagi javakkal foglalkozik. , ez igaz. De hogy milyen feltételeket szabsz meg, az teljesen rajtad múlik. Például a hűtlenséget kártérítéssel "büntetheti". Feleségként ráveheti a férjét, hogy minden héten hozzon egy virágot. És önök, uraim, kötelezik a feleségüket, hogy nem hízhat többet tíz kilónál. Gyerektartást is kezelhetsz, akár a maximálisan vállalható gyermekszámot, vagy hogy egyáltalán "engedhető-e"! Elég furcsa, de igaz.


Hasonló cikkek

A hosszú távú kapcsolat fenntartása melós. A pár minden igyekezete ellenére a kapcsolat megromolhat. Elmondjuk a leggyakoribb okokat, amelyek miatt ez így van.

Kapcsolatod minden bizonnyal megélt hullámvölgyeket. Több válságon is túljutottatok együtt? Túljutottál egyáltalán a hűtlenségen, pedig sokáig tartott, míg megbocsátott szerelmednek? Vagy félsz tőle, mint a "pestistől", mert az a benyomásod, hogy egy kapcsolatban a hűtlenségnél rosszabb nem történhet veled? Sajnos vannak sokkal rosszabb dolgok egy kapcsolatban, mint ha a kedvesed megcsal.

Egy kissé rendhagyó cikket mutatunk be a férfiak kegyes hazugságairól, vagyis azokról a hazugságokról, amelyeket a nők hallani szeretnének! Egyáltalán nem akarjuk, hogy hazugsággal vádolja a barátját vagy a férjét. Meglehetősen gyakori, hogy a megfelelőt a megfelelő időben tudjuk kimondani. Uraim, tanácsot adunk, mit érdemes megtanulni egyenes arccal!

A férfiak gyakran hűtlenek feleségükhöz/partnerükhöz. Többnyire otthon van valami probléma, vagy valami hiányzik a feleségükkel való kapcsolatukból. Miért olyan vonzóak a szeretők és a hozzá kapcsolódó hűtlenség a férfiak számára?

Szeretné, ha a kapcsolata működne, és egyenrangú partnerként élne benne? Ezután jól kell ismernie a partnerét, és rendszeresen dolgoznia kell a kapcsolatán. Nem mindegy, hogy szerelmed elején jársz, vagy már pár éve együtt éltek. A partnerek kapcsolatában mindig van hova fejlődni.

A házassága úgy süllyed, mint a Titanic? Cselekedj, mielőtt túl késő lenne. Tudjuk, hogyan állítsuk vissza eredeti állapotába. Olvassa el figyelmesen!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.