Házassági szerződés - mítoszok és valóság

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit takar egy ilyen szerződés.

"Házassági szerződést csak házasság előtt lehet megkötni"

Ez nem teljesen igaz. Házasság alatt is írhatsz vagyonszerződést! Csak „házassági”-nak fogják hívni, „házasság előttinek” nem. Nem igaz tehát, hogy Önnek van egyetlen lehetősége arra, hogy megvédje jövőbeni örökségét vagy magasabb jövedelmét, vagy éppen ellenkezőleg, hogy megvédje magát partnere adósságaitól. A házassági (elő)szerződés megkötésének leggyakoribb oka az egyik partner lényegesen magasabb jövedelme, valamint a kedvesét "feldaraboló" tartozás kifizetésére teljesen jogos biztosítás.

"Ez megalázó"

Amikor egy szép közös életre gondolunk, a „szövetség” szó keményen emlékeztet a valóságra. Ugyanakkor Csehszlovákia idején egy ilyen szerződés normális része volt a házasságnak! Röviden, a szerelem gyakorlati oldaláról van szó. Akit a szerelmesek általában figyelmen kívül hagynak. De a jövőben sok időt, pénzt és idegeket takaríthat meg (csak lehet, lehet, hogy soha nem fogja használni). Tekintsd úgy, mint egy hozománytárgyalást. Hiszen a mesékben is beszélnek róla, nem?

"A szerelmet nem lehet befűzni!"

Ez igaz. Nem lehet ráerőltetni a szerelmet, sem lejárati dátumot írni. Még maga a házasság is törvényes szerződés. Nem csak a kapcsolatodba vetett hited jelképe. Akár tetszik, akár nem, a házasság korábban elsősorban a nők jogi védelmét jelentette. A férj megígérte, hogy gondoskodik a feleségéről, és nem dobja ki a házból, amint talál egy fiatalabbat, vagy a házasság unni kezdi. Manapság a férfiak és a nők azonos helyzetben vannak, ezért a vagyonszerződések mindkét irányba mennek.

"Csak vagyont írhatsz"

A (elő)házassági szerződés főleg az anyagi javakkal foglalkozik. , ez igaz. De hogy milyen feltételeket szabsz meg, az teljesen rajtad múlik. Például a hűtlenséget kártérítéssel "büntetheti". Feleségként ráveheti a férjét, hogy minden héten hozzon egy virágot. És önök, uraim, kötelezik a feleségüket, hogy nem hízhat többet tíz kilónál. Gyerektartást is kezelhetsz, akár a maximálisan vállalható gyermekszámot, vagy hogy egyáltalán "engedhető-e"! Elég furcsa, de igaz.


Hasonló cikkek

A szerelem mindenható. Sok szerelmes kísértést érez, hogy gyakorlatilag mindent feláldozzon érte. Melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket a partnerek elkövetnek? Olvass tovább. Tanácsot adunk, mit ne tegyél soha életed szerelméért!

Rájött, hogy nem igazán tudja, milyen személyiségű a partnere? Állandóan meglep valami újjal, és ez megijeszt? Tudja meg, hogy a kutyákat vagy a macskákat szereti-e jobban. Ennek megfelelően felfedhető olyan tulajdonságai, amelyekről korábban fogalma sem volt. Olvass tovább, és nagyon meglepődhetsz azon, hogy milyen is valójában a partnered!

A Milenának számos előnye van. Új, tapasztalatlan, határozottan szerető, és garantáltan soha nem tagadja meg a szexet. És ami a legfontosabb, a férfi bármikor elhagyhatja a jelenlétét. Így lehetetlennek tűnik legyőzni őt. De elkerülhetetlenül eljön az idő, amikor valami több akar lenni, mint a „második” a sorrendben. És itt van a tökéletes lehetőség, hogy visszaszerezze az emberét.

Számtalan garantált recept létezik a boldog partnerség kialakítására. Azonban kevés a tisztán praktikus és egyszerű. Beszélj, ne bújj el, oldd meg a dolgokat. Mindez hosszú távú tanács. És ehhez nem mindenkinek van türelme! Négy gyakorlati tippet hozunk tehát, amelyeket azonnal elkezdhet gyakorolni.

A hosszú távú kapcsolatok gyakran megrekednek egy ördögi körben. A partnerek inkább testvérként élnek egymás mellett, mint szeretőkként. A szenvedély és az érdeklődés elvesztése még azokkal is előfordulhat, akik még csak egy hónapja járnak együtt. A legelején kezdje azokkal az apró dolgokkal, amelyek garantálják a hosszú távú boldog kapcsolatot. Milyen apróságokra gondolunk?

Nincs új a nap alatt. A nők nagyobb valószínűséggel szerelmesek az idősebb férfiakba. Történelmileg ez magától értetődő. Valószínűbb, hogy el tudják látni Önt és utódait, érettek, és prioritásaik közelebb állnak a tiédhez. De hogyan lehet ezt megvalósítani, még egy tíz évvel idősebb férfival is? 5 egyszerű szabályt ismerünk.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.