Házassági szerződés - mítoszok és valóság

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit takar egy ilyen szerződés.

"Házassági szerződést csak házasság előtt lehet megkötni"

Ez nem teljesen igaz. Házasság alatt is írhatsz vagyonszerződést! Csak „házassági”-nak fogják hívni, „házasság előttinek” nem. Nem igaz tehát, hogy Önnek van egyetlen lehetősége arra, hogy megvédje jövőbeni örökségét vagy magasabb jövedelmét, vagy éppen ellenkezőleg, hogy megvédje magát partnere adósságaitól. A házassági (elő)szerződés megkötésének leggyakoribb oka az egyik partner lényegesen magasabb jövedelme, valamint a kedvesét "feldaraboló" tartozás kifizetésére teljesen jogos biztosítás.

"Ez megalázó"

Amikor egy szép közös életre gondolunk, a „szövetség” szó keményen emlékeztet a valóságra. Ugyanakkor Csehszlovákia idején egy ilyen szerződés normális része volt a házasságnak! Röviden, a szerelem gyakorlati oldaláról van szó. Akit a szerelmesek általában figyelmen kívül hagynak. De a jövőben sok időt, pénzt és idegeket takaríthat meg (csak lehet, lehet, hogy soha nem fogja használni). Tekintsd úgy, mint egy hozománytárgyalást. Hiszen a mesékben is beszélnek róla, nem?

"A szerelmet nem lehet befűzni!"

Ez igaz. Nem lehet ráerőltetni a szerelmet, sem lejárati dátumot írni. Még maga a házasság is törvényes szerződés. Nem csak a kapcsolatodba vetett hited jelképe. Akár tetszik, akár nem, a házasság korábban elsősorban a nők jogi védelmét jelentette. A férj megígérte, hogy gondoskodik a feleségéről, és nem dobja ki a házból, amint talál egy fiatalabbat, vagy a házasság unni kezdi. Manapság a férfiak és a nők azonos helyzetben vannak, ezért a vagyonszerződések mindkét irányba mennek.

"Csak vagyont írhatsz"

A (elő)házassági szerződés főleg az anyagi javakkal foglalkozik. , ez igaz. De hogy milyen feltételeket szabsz meg, az teljesen rajtad múlik. Például a hűtlenséget kártérítéssel "büntetheti". Feleségként ráveheti a férjét, hogy minden héten hozzon egy virágot. És önök, uraim, kötelezik a feleségüket, hogy nem hízhat többet tíz kilónál. Gyerektartást is kezelhetsz, akár a maximálisan vállalható gyermekszámot, vagy hogy egyáltalán "engedhető-e"! Elég furcsa, de igaz.


Hasonló cikkek

Az életben szeretünk álmodozni, és különféle módokat keresünk annak megkönnyítésére. Hogyan gazdagodj meg gyorsan, hogyan találd meg álmaid párját, hogyan élj pontosan az álmaid szerint. Sajnos semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az életben a legtöbb dologért meg kell küzdenünk. Mi az az 5 nagyon kellemetlen igazság a kapcsolatokról, amelyek ellen néha foggal-körömmel küzdünk?

Egyetlen kapcsolat sem ideális. Minden partnerség állandó munkát igényel. Ha kisebb válság van, próbálja meg leküzdeni. Ha a válságok megismétlődnek, gondoljátok át, hogy jó párjatok vagytok-e egymásnak. Hogyan ne oldjunk meg soha egy partnerválságot? És milyen helyzetekkel egyáltalán nem szabad foglalkozni?

Amikor a világ leggazdagabb embere, az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos bejelentette, hogy válófélben van, azonnal megindult a találgatások lavina, hogyan osztják fel 137 milliárd dolláros vagyonát. A szakértők a történelem legdrágábbjának nevezték Jeff és felesége, MacKenzie válását. Ez vezeti az eddigi legdrágább válások listáját.

Szakított a párjával? Nem tudja, hogyan lehet túllépni egy ilyen helyzeten? Tanácsot adunk, mit tegyen, hogy ne szenvedjen túl sokat.

Kutatások szerint a jelenlegi partnerkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a mobiltelefon. Közvetlenül mögötte van egy számítógép/laptop. És mi van veled? Ön is veszélyben van?

Lehet, hogy már régóta együtt vagytok, és beleestetek egy kapcsolati rutinba. Vagy talán csak nehéz időszakon megy keresztül. Viták, félreértések, feszültség köztetek. De hogyan lehet visszahozni azt a csodálatos érzést, amikor együtt indultatok? Egészen egyszerűen! Mindössze a következő 5 lépést kell tennie.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.