Házassági szerződés - mítoszok és valóság

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit takar egy ilyen szerződés.

"Házassági szerződést csak házasság előtt lehet megkötni"

Ez nem teljesen igaz. Házasság alatt is írhatsz vagyonszerződést! Csak „házassági”-nak fogják hívni, „házasság előttinek” nem. Nem igaz tehát, hogy Önnek van egyetlen lehetősége arra, hogy megvédje jövőbeni örökségét vagy magasabb jövedelmét, vagy éppen ellenkezőleg, hogy megvédje magát partnere adósságaitól. A házassági (elő)szerződés megkötésének leggyakoribb oka az egyik partner lényegesen magasabb jövedelme, valamint a kedvesét "feldaraboló" tartozás kifizetésére teljesen jogos biztosítás.

"Ez megalázó"

Amikor egy szép közös életre gondolunk, a „szövetség” szó keményen emlékeztet a valóságra. Ugyanakkor Csehszlovákia idején egy ilyen szerződés normális része volt a házasságnak! Röviden, a szerelem gyakorlati oldaláról van szó. Akit a szerelmesek általában figyelmen kívül hagynak. De a jövőben sok időt, pénzt és idegeket takaríthat meg (csak lehet, lehet, hogy soha nem fogja használni). Tekintsd úgy, mint egy hozománytárgyalást. Hiszen a mesékben is beszélnek róla, nem?

"A szerelmet nem lehet befűzni!"

Ez igaz. Nem lehet ráerőltetni a szerelmet, sem lejárati dátumot írni. Még maga a házasság is törvényes szerződés. Nem csak a kapcsolatodba vetett hited jelképe. Akár tetszik, akár nem, a házasság korábban elsősorban a nők jogi védelmét jelentette. A férj megígérte, hogy gondoskodik a feleségéről, és nem dobja ki a házból, amint talál egy fiatalabbat, vagy a házasság unni kezdi. Manapság a férfiak és a nők azonos helyzetben vannak, ezért a vagyonszerződések mindkét irányba mennek.

"Csak vagyont írhatsz"

A (elő)házassági szerződés főleg az anyagi javakkal foglalkozik. , ez igaz. De hogy milyen feltételeket szabsz meg, az teljesen rajtad múlik. Például a hűtlenséget kártérítéssel "büntetheti". Feleségként ráveheti a férjét, hogy minden héten hozzon egy virágot. És önök, uraim, kötelezik a feleségüket, hogy nem hízhat többet tíz kilónál. Gyerektartást is kezelhetsz, akár a maximálisan vállalható gyermekszámot, vagy hogy egyáltalán "engedhető-e"! Elég furcsa, de igaz.


Hasonló cikkek

Szinte soha nincs ideje rád. Miért? Nem vagyok kíváncsi rá? Mindig vele akarok lenni, de ő folyamatosan taszít. Tudod? Nem tudod mennyi időt kellene együtt töltened egy boldog kapcsolathoz? Tanácsot adunk.

A barátod szakított veled? Fájdalmas élmény volt számodra? Ha igen, akkor tanácsot adunk, hogyan felejtheti el volt partnerét. Ez a legjobb módja annak, hogy a lehető leghamarabb megszabaduljon a szakítás fájdalmától.

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Tanácsot adunk Önnek!

Régóta együtt éltek, de a kapcsolatodból még mindig hiányzik valami? Ha mindketten állatbarátok vagytok, akkor érdemes egy szőrös barátra gondolni. És ha párban éltek, akkor magától értetődő, hogy együtt akarjátok megvenni. Mielőtt azonban szőrös háziállatot szerezne, gondolja át, hogyan változtathatja meg kapcsolatát egy új családtag.

Tisztességes karrierjük van, sok barátjuk van, nem szűkölködik a hobbijuk. Szépek, okosak, sikeresek. Mégis boldogtalanok. Kiről beszélünk? Beszéljen a sikeres nőkről, akiknek semmi hiánya. Csak egy dolog hiányzik belőlük. Szeretet. Miért van a sikeres nőknek olyan gyakran gondja élettárs keresésével?

A hosszú távú kapcsolatok gyakran megrekednek egy ördögi körben. A partnerek inkább testvérként élnek egymás mellett, mint szeretőkként. A szenvedély és az érdeklődés elvesztése még azokkal is előfordulhat, akik még csak egy hónapja járnak együtt. A legelején kezdje azokkal az apró dolgokkal, amelyek garantálják a hosszú távú boldog kapcsolatot. Milyen apróságokra gondolunk?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.