Hogyan lehet túllépni a szakításon

A szakítások nagyon fájdalmasak. De mindenki máshogy éli meg őket. Játszhatsz keményen, vagy sírhatsz napokig. Azonban ki kell gyógyulnia belőle. Természetesen senkit sem kell emlékeztetnünk erre. Hogyan lehet a lehető leghatékonyabban kilépni a szakításból? Tanácsot adunk Önnek.

Szánjon rá időt

Töltötte élete egy részét volt partnerével? Ha igen, időre van szüksége, hogy felépüljön a szakítás után. Ne hibáztasd magad, amiért túl sokáig tart, hogy túllépj rajta. Ne hibáztasd az ellenkező helyzetet sem, hogy a szakítás után nagyon megkönnyebbültél és szinte azonnal túljutottál rajta. Semmi baj. Ne hagyd magadnak azt mondani, hogy már régen jól kellett volna lenni, vagy éppen ellenkezőleg, hogy ez egyáltalán nem zavar. Olyan gyorsan dolgozza fel a dolgokat, amennyire csak szüksége van.

Tanuljon

Tanulhatunk valamit mindabból, amit az élet sújt. Legyen óvatos, még csak nem is akarjuk azt sugallni, hogy a szakítás hibája egyedül a tiéd, és magadat kell hibáztatnod. Csak nézze meg kritikusan az egész szakítást, és gondolja át, mit tehet a következő alkalommal. Talán nem szabad figyelmen kívül hagynod a hatodik érzékedet, figyelmen kívül hagynod a figyelmeztető jeleket, vagy ne csinálj mindent egyedül otthon.

Kerüld az érintkezést

Kerülj mindent, ami csak egy kicsit is emlékeztet a volt párod. Saját lelki egészségének megőrzése érdekében. A közösségi média korában rendkívül könnyű (titokban) lesni az exedet. Általában azért, hogy lássák, olyan nyomorult-e, mint te. Ugyanakkor nem megoldás, ha azonnal letiltjuk őket minden beszélgetésben, és eltávolítjuk őket az ismerősöktől és követőktől. Kerülje el ezt a csapdát. Annak érdekében, hogy gyorsabban és egészségesebben felépüljön a szakításból, legalább az első napokban és hetekben korlátozza a közös érintkezést az abszolút minimumra.

Szánjon időt szeretteire

Válás gyakran az önvád, a bizonytalanság és az érzés, hogy szörnyű emberek vagyunk, spiráljába sodor bennünket. Az egyik trükk, hogy túllépj a szakításon, hogy a barátokhoz és a családhoz fordulj, olyan emberekhez, akik szeretnek téged. Még az introvertáltak is hasznosnak találják, ha olyan emberekkel töltenek el egy kis időt, akik felvidítanak, bátorítanak, és egyszerűen megmutatják, hogy még mindig szeretnek. Vannak emberek a világon, akik értékelik a veled töltött időt. Hagyja, hogy önbizalma újra megemelkedjen, és csaljon mosolyt az arcára.

Élőben

Biztos vagyok benne, hogy sok olyan dolog jut eszébe, amit meg akart tenni vagy kipróbálni, de nem volt rá ideje. Most már megvan, akkor miért nem utolér egy kicsit? Olvass, utazz, tölts időt a barátokkal, sportolj, próbálj ki tanfolyamokat....


Hasonló cikkek

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Nevetés, szomorúság, sírás, lép... Tudod? Ön is gyakori hangulatingadozást tapasztal? Egy ideig jókedvű vagy, élvezed az életet, a legteljesebb mértékben élvezed, és hirtelen úgy tűnik, mintha megszűnne, és ellazult hangulatát szomorúság, harag és rosszindulat váltja fel? Hogyan viselkedj úgy, hogy a hangulatod ne irányítson, és ne befolyásolja életed partnerként?

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel a kapcsolatot. Csak tegye meg az apró dolgokat, hogy feldobja partnere napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

Ha azt mondod, hippik, mit képzelsz e kifejezés alatt? Valószínűleg ugyanaz, mint a legtöbben. Szerelem, béke, virágok a hajban, szabadság vagy szex és drogok. Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mi volt ennek a közösségnek a legjelentősebb jellemzője. Mindenki egyénileg érezte. Most azonban elsősorban a szerelemmel fogunk foglalkozni, ami több mint kötődik a randevúzáshoz és a kapcsolatokhoz.

Egy csodálatos nőt vettél feleségül több éves kapcsolat után? Vagy csak pár hete jársz? Bárhogy is legyen, határozottan szeretitek egymást, és szeretnétek ezt a jövőben is így tartani. De nem tudod, hogyan mutasd ki a szerelmedet a partnerednek? Felírtunk neked pár dolgot, aminek köszönhetően szavak nélkül is megteheted!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.