Hogyan lehet fenntartani a párkapcsolatot a gyerekek után is?

Csodálatos kapcsolatod volt? Minden működött? De aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időd magadra? Elhidegült, és gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, hogy még mindig házas és szerelmesek vagytok, vagy csak szülők? Hogyan lehet leküzdeni a klasszikus forgatókönyvet, és továbbra is elsősorban partnerek maradni még egy bővülő családban is?

Szánj rá időt gyermek nélkül

Kisgyermekekről napi szinten kell gondoskodnod. Ráadásul gyakorlatilag az egész ébrenléti idő alatt. Könnyen beleesel egy olyan rutinba, ahol csak a gyerekekkel foglalkozol, semmi mással. És pontosan ez az út minden partnerség tönkretételéhez. Tervezz be egy időpontot, amikor a nagymama figyeli a gyerekeket, te pedig randevúzhatsz. Mint azokban az időkben, amikor csak kettesben voltatok. Ha nincs nagymamád, nem szégyen találkozni egy baráttal, vagy bébiszittert bérelni egy napra vagy hétvégére.

Menj egyedül

Amellett, hogy szánsz időt a ketten és a kapcsolatod, akkor is kell, hogy legyen időd csak magadra. Menj el egy buliba a barátaiddal, sétálj egyet a természetben, vagy menj el edzőterembe, és ott veszítsd el magad. Tedd azt, ami boldoggá tesz. Röviden: felejtsd el a kötelezettségeket, és csak élvezd magad. Feltöltöd az energiáidat, amivel sokkal könnyebben és gyorsabban tudsz majd megbirkózni a többi kakilt pelenkával és a falakon szétszórt maradékkal.

Vedd humorral a dolgokat

Néha ez egyszerűen túl sok. Csak veszekedtél? Az iskolásfia ötöst hozott? A gyerkőcöd firkált a faladra? Van egy csúszdája a munkahelyén, és mindennek a közepén sikerült elégetnie a vacsorát? Próbáld megőrizni a hidegvéred, és humorosan fogadd a helyzetet. A viccelődés ellazít, és ami a legfontosabb, egyben kielégít is. A vacsora banalitás, mindenkivel előfordul. Pizzát rendelni. Az egy ötös sem jelent semmit, és a zsírkréták sem bántják a falat. Semmi sem megoldhatatlan tragédia. Fogadjon a vígjátékra, és mindannyian jobban járnak!

Tisztelje magát

Még ha gyerekei is vannak, soha ne felejtsen el egy dolgot. Ti partnerek vagytok. Jóval a baba születése előtt együtt éltek. Tehát ne add fel a kapcsolat fejlesztését, önmagadat, saját és közös vágyaidat. Tiszteletben tartottátok egymás eltérő véleményét, tegyétek ezt még gyermekeitek születése után is. Csak egy dologban kell egyetérteni, ez pedig a nevelés módszere. Hajrá!


Hasonló cikkek

A házasságkötés hatalmas lépés. Egy kicsit félni természetes emberi reakció. És ez még minden tanács, leckék és ijesztő történetek nélkül is olyan barátoktól, akik már tettek hasonló lépést. Utánajártunk, mit gondolnak erről a tudósok. Nézzen be velünk.

Ganja, hogy a barátnőjének rossz szándékai vannak? Gondolod, hogy meg akar csalni? Tanácsot adunk, hogyan derítheti ki, hogy ez igaz.

A nemek közötti állandó veszekedések oka elsősorban az, hogy a partnerek nem értik meg egymást. Sok minden hasonló, csak kissé eltolt! nem hiszed? Olvassa el a következő titkokat a férfiak világából. Ha megérti partnereit, nemcsak a róluk alkotott képét javítja, hanem a kapcsolatát is.

Minden úgy alakul a kapcsolatodban, ahogy kell? Teljesen elégedett a partnerségével? Ha nem, olvassa el néhány tippet, hogyan léphet a következő szintre! És ha igen, nézze meg, hogy természetesen követi-e a következőket. Sok lehetséges gondtól megkímélhetik.

Akkor mindenki otthon van bezárva, valószínűleg nem megy sok romantikus sétára. De akár otthon is robbanhatsz a romantikától, vagy felejthetetlen élményt készíthetsz párodnak. Készítettünk néhány tippet az Ön számára.

Szereted a párodat, és ha szakítasz vele, az a legnagyobb rémálmod lenne? Kerülje el egy kapcsolat szükségtelen végét, ha követi azokat a jeleket, amelyek gyakran a kapcsolat végéhez vezetnek. Tanácsot adunk, hogy milyen jelek hirdetik egy kapcsolat végét, és hogyan kezeld őket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.