Hogyan lehet fenntartani a párkapcsolatot a gyerekek után is?

Csodálatos kapcsolatod volt? Minden működött? De aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időd magadra? Elhidegült, és gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, hogy még mindig házas és szerelmesek vagytok, vagy csak szülők? Hogyan lehet leküzdeni a klasszikus forgatókönyvet, és továbbra is elsősorban partnerek maradni még egy bővülő családban is?

Szánj rá időt gyermek nélkül

Kisgyermekekről napi szinten kell gondoskodnod. Ráadásul gyakorlatilag az egész ébrenléti idő alatt. Könnyen beleesel egy olyan rutinba, ahol csak a gyerekekkel foglalkozol, semmi mással. És pontosan ez az út minden partnerség tönkretételéhez. Tervezz be egy időpontot, amikor a nagymama figyeli a gyerekeket, te pedig randevúzhatsz. Mint azokban az időkben, amikor csak kettesben voltatok. Ha nincs nagymamád, nem szégyen találkozni egy baráttal, vagy bébiszittert bérelni egy napra vagy hétvégére.

Menj egyedül

Amellett, hogy szánsz időt a ketten és a kapcsolatod, akkor is kell, hogy legyen időd csak magadra. Menj el egy buliba a barátaiddal, sétálj egyet a természetben, vagy menj el edzőterembe, és ott veszítsd el magad. Tedd azt, ami boldoggá tesz. Röviden: felejtsd el a kötelezettségeket, és csak élvezd magad. Feltöltöd az energiáidat, amivel sokkal könnyebben és gyorsabban tudsz majd megbirkózni a többi kakilt pelenkával és a falakon szétszórt maradékkal.

Vedd humorral a dolgokat

Néha ez egyszerűen túl sok. Csak veszekedtél? Az iskolásfia ötöst hozott? A gyerkőcöd firkált a faladra? Van egy csúszdája a munkahelyén, és mindennek a közepén sikerült elégetnie a vacsorát? Próbáld megőrizni a hidegvéred, és humorosan fogadd a helyzetet. A viccelődés ellazít, és ami a legfontosabb, egyben kielégít is. A vacsora banalitás, mindenkivel előfordul. Pizzát rendelni. Az egy ötös sem jelent semmit, és a zsírkréták sem bántják a falat. Semmi sem megoldhatatlan tragédia. Fogadjon a vígjátékra, és mindannyian jobban járnak!

Tisztelje magát

Még ha gyerekei is vannak, soha ne felejtsen el egy dolgot. Ti partnerek vagytok. Jóval a baba születése előtt együtt éltek. Tehát ne add fel a kapcsolat fejlesztését, önmagadat, saját és közös vágyaidat. Tiszteletben tartottátok egymás eltérő véleményét, tegyétek ezt még gyermekeitek születése után is. Csak egy dologban kell egyetérteni, ez pedig a nevelés módszere. Hajrá!


Hasonló cikkek

A hűtlenség életünk normális része. Szinte minden második házaspárt érint. Egyes nők határozott lépéseket tesznek, és szakítanak párjukkal. Mások még egy esélyt adnak emberüknek. De vannak olyan nők is, akik némán figyelik párjuk hűtlenségét. Azt kérdezed, hogy miért?

Ritka gyöngyszemet kell kinyernie rengeteg koszból és agyagból. És ez pontosan így van a kapcsolatokban. Meg kell találni az egyetlen szerelmet! De te magad teremtesz elégedett kapcsolatot. Ne felejtsd el. Nem ingatag szerencse. Szeretnéd megismerni a sikeres párok titkait? Pszichológusok kutatták a boldog kapcsolatok gyakori jeleit, és felfedezték ezeket a meglepő tényeket!

Bizonyára sokszor találkozik majd az elutasítással az életében. Ez nem csak egy kapcsolatban való elutasítás kell, hogy legyen, hanem a barátaiddal, családoddal, munkáddal vagy bármi mással kapcsolatos elutasítás is. De hogyan lehet megbirkózni egy váratlan elutasítással? Mit tehetsz, hogy ez a csalódás ne okozzon ellenszenvet a hasonló élményeknek? Hogyan lehet a legjobbat kihozni az elutasításból?

Már megint késő éjszakáig kell dolgoznia a partnerének? Édesanyjának van-e más betegsége, ezért szükséges a látogatása? Van a legjobb barátjának olyan problémája, amelyet azonnal meg kell oldani? Úgy érzed, hogy a szerelmed nem őszinte hozzád? Lehet, hogy ez csak egy hülye érzés, és nem történik semmi. Lehet, hogy megvan a megfelelő ösztönöd, de még mindig nem tudod, hogyan kezeld teljesen. Tanácsot adunk, hogyan lehet megkülönböztetni a hazug embert a becsületes embertől!

Ma már kevesen foglalkoznak vénlányokkal és öreglegényekkel. A mai idő más. Szinglinek lenni már nem olyan szégyen, mint régen. Sokan még egyedülálló életet is keresnek. Akkor miért szaporodnak manapság az úgynevezett „magányosok”?

A szeretet művészete nem könnyű. Mielőtt szeretni tudnád a párodat, először meg kell tanulnod szeretni magad. Csak akkor leszel kész arra, hogy igaz szeretetet adj és fogadj el a párodnak. Miért? Olvass és tanulj meg mindent!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.