Hogyan lehet fenntartani a párkapcsolatot a gyerekek után is?

Csodálatos kapcsolatod volt? Minden működött? De aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időd magadra? Elhidegült, és gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, hogy még mindig házas és szerelmesek vagytok, vagy csak szülők? Hogyan lehet leküzdeni a klasszikus forgatókönyvet, és továbbra is elsősorban partnerek maradni még egy bővülő családban is?

Szánj rá időt gyermek nélkül

Kisgyermekekről napi szinten kell gondoskodnod. Ráadásul gyakorlatilag az egész ébrenléti idő alatt. Könnyen beleesel egy olyan rutinba, ahol csak a gyerekekkel foglalkozol, semmi mással. És pontosan ez az út minden partnerség tönkretételéhez. Tervezz be egy időpontot, amikor a nagymama figyeli a gyerekeket, te pedig randevúzhatsz. Mint azokban az időkben, amikor csak kettesben voltatok. Ha nincs nagymamád, nem szégyen találkozni egy baráttal, vagy bébiszittert bérelni egy napra vagy hétvégére.

Menj egyedül

Amellett, hogy szánsz időt a ketten és a kapcsolatod, akkor is kell, hogy legyen időd csak magadra. Menj el egy buliba a barátaiddal, sétálj egyet a természetben, vagy menj el edzőterembe, és ott veszítsd el magad. Tedd azt, ami boldoggá tesz. Röviden: felejtsd el a kötelezettségeket, és csak élvezd magad. Feltöltöd az energiáidat, amivel sokkal könnyebben és gyorsabban tudsz majd megbirkózni a többi kakilt pelenkával és a falakon szétszórt maradékkal.

Vedd humorral a dolgokat

Néha ez egyszerűen túl sok. Csak veszekedtél? Az iskolásfia ötöst hozott? A gyerkőcöd firkált a faladra? Van egy csúszdája a munkahelyén, és mindennek a közepén sikerült elégetnie a vacsorát? Próbáld megőrizni a hidegvéred, és humorosan fogadd a helyzetet. A viccelődés ellazít, és ami a legfontosabb, egyben kielégít is. A vacsora banalitás, mindenkivel előfordul. Pizzát rendelni. Az egy ötös sem jelent semmit, és a zsírkréták sem bántják a falat. Semmi sem megoldhatatlan tragédia. Fogadjon a vígjátékra, és mindannyian jobban járnak!

Tisztelje magát

Még ha gyerekei is vannak, soha ne felejtsen el egy dolgot. Ti partnerek vagytok. Jóval a baba születése előtt együtt éltek. Tehát ne add fel a kapcsolat fejlesztését, önmagadat, saját és közös vágyaidat. Tiszteletben tartottátok egymás eltérő véleményét, tegyétek ezt még gyermekeitek születése után is. Csak egy dologban kell egyetérteni, ez pedig a nevelés módszere. Hajrá!


Hasonló cikkek

Minden barátodnak van már gyereke, de neked nincs? Tényleg elégedett vagy? Mindketten szeretnétek gyereket, de van-e olyan enyhe félelem, hogy a gyermek születése után már nem élvezitek az élet szépségeit? Szerinted a gyermek születése egy kapcsolat végét jelenti? Kihozzuk az oma

ból

Bár szeretitek egymást, és meglehetősen jól működnek, valami hiányzik a kapcsolatodból. Vagy fordítva, mindened megvan, de nem vagytok elégedettek egymással. A környezeted meggyőzi, milyen szerencsés vagy. Ön azonban nem osztja a véleményüket. Felírtuk neked azokat a mutatókat, amelyek alapján tudni fogod, hogy ez nem "igaz szerelem".

Ugye ez mostanában a hálószobában? Vagy csak szeretnéd meglepni párodat? Készíts neki egy finom vacsorát! Sok élelmiszer természetes afrodiziákumként működik. Nem kell azonnal drága kaviárt venni. Még a cseh konyhánkban is az afrodiziákumok egész sorát találja. Olvass tovább, és készülj az izgalmas pillanatokra!

A szerelem mindenható. Sok szerelmes kísértést érez, hogy gyakorlatilag mindent feláldozzon érte. Melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket a partnerek elkövetnek? Olvass tovább. Tanácsot adunk, mit ne tegyél soha életed szerelméért!

A szegények és a gazdagok ugyanabból a tésztából készülnek. Ugyanazt a nyelvet beszélik, és pontosan ugyanúgy születtek. Ezt követően azonban útjaik elváltak egymástól, és minden csoport más irányba indult el. Egészen más az életmódjuk. Még mindig jól megértik egymást?

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.