Készen állsz egy kapcsolatra?

Próbálsz partnert találni egy állandó kapcsolathoz, de mindig találkozol valakivel, aki csak flörtölni vagy alkalmi szexet keres? Akkor valamit rosszul csinálsz, vagy még nem állsz készen egy komoly kapcsolatra.

Szingli élet vs. páros élet

Először is rá kell jönnöd, hogy valóban élettársat keresel, vagy teljesen elégedett vagy a jelenlegi egyedülálló életeddel. Próbálj meg tehát válaszolni a kérdésekre: Valóban társat akarsz? Mennyi időt tölt a munkahelyén? Mennyi időd marad magadra és a hobbidra? Egyáltalán otthon vagy hétvégén, vagy mindig elmész valahova valakivel? Mi lesz az estékkel? Nem költöd véletlenül továbbtanulásra? Gondold át tehát, hogy egy partner „beillene”-e az elfoglaltságodba, vagy jobban érzed magad az eddigi életedben.

Húzz vastag vonalat a múlt mögé

Ha tudja, hogy nem akar többé egyedül élni, győződjön meg arról, hogy minden korábbi kapcsolatát véget vetett. Ha bármilyen múltbeli sérelmet vagy csalódást visz magával, még nem áll készen egy új kapcsolatra. Így szükségtelenül bonyolíthatja új kapcsolatát, ha megoldja múltbeli problémáit egy partnerrel, ami egyáltalán nem releváns.

Túlzott követelményeket támaszt a partnerével szemben?

Ha vár. egy intelligens, sikeres, gazdag, szép, kedves, társaságkedvelő, szingli, gyermektelen, ... olyan társnak, aki fehér lovon jön érted, akkor nem csoda, hogy még mindig egyedül vagy. Ugyanígy, ha egy gyönyörű, intelligens, abszolút hibátlan partnerre vársz, valószínűleg nem kapod meg. Nem nézhetsz így a párodra. Az emberek aszerint változnak, hogy milyen helyzeteket hoz nekik az élet. Néha lent vannak, néha fent. Tehát ha talál egy sikeres gazdag partnert, az nem jelenti azt, hogy néhány év múlva gazdag lesz. Ugyanígy egy szép karcsú nő több nőnek is lehet szép duci. A gazdagság, a szépség, a siker stb. mind átmeneti tulajdonságok. Szóval gondold át, hogy nem kellene-e kicsit más igényeket támasztani a pároddal szemben, mint eddig.

Hajlandó vagy engedményeket tenni a kapcsolatodban?

Ha belekóstoltál a szingli életbe? , nagyon jól tudod, mit jelent a szabadság. Senki nem vár otthon, így bármikor hazamehetsz, amikor csak akarsz. Hasonlóképpen senki sem kérdezi meg, hol vagy kivel voltál. Senkit nem érdekel, hogy mikor jössz haza, vagy miért mész el újra. Ha talál egy társat, akivel együtt élhet, a szabadsága némileg korlátozott lesz. Ezzel számolnod kell. Egy kapcsolatban alkalmazkodnod kell a partnered szükségleteihez, meg kell tanulnod kompromisszumot kötni stb. És ez nem mindenkinek tetszik.

Készen állsz, hogy valóban önmagad legyél?

Mert ha le akarsz nyűgözni valakit, próbálj jobb lenni, mint amilyen valójában vagy. Teljesen normális dolog szeretni valakit. Mielőtt azonban eldöntené, hogy együtt akar élni valakivel, győződjön meg arról, hogy partnere tudja, kivel él valójában. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen ismer téged minden oldalról, nem csak arról, akiről szeretnéd, hogy ismerjen.

Melyik életstílust válasszad?

Mindegy, hogy szingli maradsz-e vagy egy állandó kapcsolatban, fontolja meg az összes előnyét és hátrányát, amely ezekkel a különböző életmódokkal jár. Ha továbbra is szeretné élvezni a szabadságot, maradjon egyedülálló. Ha már nem akarsz egyedül lenni, legyél aktív és kezdj el élettársat keresni. Végre felcserélitek a magányt egy közös életre!


Hasonló cikkek

Nem akarjuk lekicsinyelni a hűtlenség következményeit. Vannak azonban más negatív tények is egy kapcsolatban, amik sokkal jobban fájnak, mint ha megcsal a "szerelmed". Melyek ezek?

A boldog partnerélethez minden tanács megismétli az alfát és az omegát: vagyis a kommunikációt. De mi van akkor, ha olyan állapotban van, amikor egyszerűen nem tud beszélni? Mert bármit mondasz, a párod azonnal támadásnak értékeli? A legjobb szándék ekkor vitába torkollik. Ebben az esetben a kommunikáció nem igazán segít.

A triviális kérdések folytatják a beszélgetést, de csak a személyes és az igazán érdeklődő kérdések teremtenek közelséget. Hagyd abba a felszínes közösségi vizeken való vacakolást, és már az elején ismerd meg velünk, hogy kivel üzensz, és hogy ki fogsz-e jönni

A nagymamád azt is mondta neked, hogy nem tudod megtartani a férfit meleg vacsora nélkül, vagy hogy egy nő számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen hallja, mennyire szereted? És szerinted ez kivétel nélkül érvényes? Nem! Sok mítosz kering a kapcsolatokról, amelyek csak azért igazak, mert az emberek még mindig hisznek bennük. Négy mítoszt mutatunk be, amelyeket jobb lenne, ha kitörölnél a tökéletes kapcsolat bevált képleteiből!

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit tartalmaz egy ilyen szerződés.

A szakítás mindig fájdalmas. Ha ti is együtt éltek, akkor ebben a pillanatban nem sok ideje marad a szívfájdalmat. A szakítás után el kell kezdenie a gyakorlati ügyekkel foglalkozni. Egyeseknek segít a szakításnál, másoknak még jobban fáj. Ha tehát mielőbb el kell költöznie párjától, tanácsot adunk, mire gondoljon!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.