Mi akadályoz meg abban, hogy új kapcsolatot kezdj?

Új kapcsolatra vágysz, de nem találsz élettársat? Összeállítottuk számodra a leggyakoribb okokat, amelyek miatt az emberek nem tudnak megnyílni az új szerelem felé. Próbálj elgondolkodni azon, hogy megtalálhatod-e valahol magadban a probléma okát!

Csekély önbizalom

Sokan elveszítik önbizalmukat a szakítás után. Azt hiszik, alkalmatlanok egy kapcsolatra. Akkor alig találnak valakit. Negatív lelki állapotukat nemcsak a családtagok, barátok érzik, hanem a potenciális partnerek is. Ha ez neked is igaz, maradj egy ideig szingli. Tedd "rendbe" magad, és csak ezután próbálj új kapcsolatot találni.

Barátság egy volt partnerrel

A volt partnerrel való barátság soha nem ígér jót. Ha az ember lelkileg és testileg sem válik el a korábbi partnertől, lehetetlen számára, hogy új kapcsolata legyen. Annak az egyénnek, akinek a fejében/szívében van a volt párja, mindig régi érzései lesznek, amelyek megakadályozzák abban, hogy valaki mást szeressen.

Énközpontúság

Az énközpontúság főleg megnyilvánul azoknál az embereknél, akik nem önszántukból szakítottak volt párjukkal. Azt hiszik szegények, mert szerették a párjukat, és hátba szúrta őket. Érthető, hogy senkinek sem könnyű megbirkózni a szakítással. De az önsajnálat soha senkinek nem segített. Éppen ellenkezőleg. A megbánás káros az emberi jellemre. Az emberek „buborékkelőkké” válnak, akik bármit legyőznek. És akár hiszi, akár nem, senki sem akar ilyen partnereket.

Elkötelezettségek

Ha valakinek gyerek formájában van kötelezettsége, nem könnyű új párt találni. De higgyétek el, hogy ez nem lehetetlen. A rozsba bárki dobhat kovakőt. De a saját lábadon állni és türelmesen várni, hogy jöjjön valaki, aki nemcsak téged, hanem a gyermekeidet is szeretni fogja, az csodálatra méltó. Sok embernek vannak elköteleződései, és olyan társat keresnek, mint te. Szóval ne ess kétségbe. Higgy egy szebb jövőben!

Fél az egyedülléttől

Sok ember fél az egyedülléttől, ezért inkább próbálnak tovább működni egy összeomló kapcsolatban, mintsem veszekedni egy szebb jövőért. Fél attól, hogy egy lépést tegyen saját szabadsága felé, és hogy szakítson párjával. A határokon belüli magány jót tesz az embernek. Az egyén lassan megismerheti önmagát, és ezt követően új partnert találhat. Mindenkinek át kell élnie a magányt egy viharos szakítás után, hogy tisztázza, mit vagy kit keres valójában.


Hasonló cikkek

Nincs elég ideje, hogy hosszú ideig megérintse partnerét a mindennapok nyüzsgése miatt? Időpocsékolásnak tűnik az ágyban fekvés vagy az összebújás? Íme néhány tény, amit tudnod kell a kölcsönös összebújásról. Meggondolja magát!

Lehet, hogy meglepő, de sok pár gyakorlatilag "tévedésből" esett hűtlenségbe. Egyáltalán nem vették észre, hogy az új tréner vagy kolléga a munkahelyükről többet jelent számukra, mint gondolnák. Miért is? Otthon már régen megvolt a szerelmük, ezért nem vettek észre semmilyen jelet a másik oldalról. Sajnos még a sajátjától sem. Tehát hogyan ismerd fel, hogy lassan, de biztosan hűtlenség

et vállalsz

Mint az életben lenni szokott, kedvencünk legtöbb tulajdonságát imádjuk, de van valami, amit egyszerűen nem tudunk elviselni. Mitől akarnak a férfiak sikoltozni és hajtépni?

Bár a munkája jól fizet, és régóta van saját lakása, ez még mindig nem jelenti azt, hogy mindketten készen állnak egy komoly partnerkapcsolatra. Egyre távolabb kerül az az idő, amikor a gyerekek önállóvá válnak, és magukra hagyják magukat. De egy kapcsolatban több van, mint a vásárlás és a főzés ismerete. Honnan tudhatod, hogy szerelmed eléggé megérett-e egy komoly kapcsolathoz?

Azáltal, hogy találkoztál a szerelmeddel, megismerted a szüleit is. És hogy jóban vagy rosszban kijössz velük, az a párod/házassági életedre is kihat. Mit tegyünk hát, hogy jók legyenek a kölcsönös kapcsolataink?

A nők idővel több tapasztalatot és önbizalmat szereznek az életben. Ez a kapcsolatukon is megmutatkozik. Olyan dolgokat tesznek, amelyek erősítik partnerségüket. Milyen?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.