Mi akadályoz meg abban, hogy új kapcsolatot kezdj?

Új kapcsolatra vágysz, de nem találsz élettársat? Összeállítottuk számodra a leggyakoribb okokat, amelyek miatt az emberek nem tudnak megnyílni az új szerelem felé. Próbálj elgondolkodni azon, hogy megtalálhatod-e valahol magadban a probléma okát!

Csekély önbizalom

Sokan elveszítik önbizalmukat a szakítás után. Azt hiszik, alkalmatlanok egy kapcsolatra. Akkor alig találnak valakit. Negatív lelki állapotukat nemcsak a családtagok, barátok érzik, hanem a potenciális partnerek is. Ha ez neked is igaz, maradj egy ideig szingli. Tedd "rendbe" magad, és csak ezután próbálj új kapcsolatot találni.

Barátság egy volt partnerrel

A volt partnerrel való barátság soha nem ígér jót. Ha az ember lelkileg és testileg sem válik el a korábbi partnertől, lehetetlen számára, hogy új kapcsolata legyen. Annak az egyénnek, akinek a fejében/szívében van a volt párja, mindig régi érzései lesznek, amelyek megakadályozzák abban, hogy valaki mást szeressen.

Énközpontúság

Az énközpontúság főleg megnyilvánul azoknál az embereknél, akik nem önszántukból szakítottak volt párjukkal. Azt hiszik szegények, mert szerették a párjukat, és hátba szúrta őket. Érthető, hogy senkinek sem könnyű megbirkózni a szakítással. De az önsajnálat soha senkinek nem segített. Éppen ellenkezőleg. A megbánás káros az emberi jellemre. Az emberek „buborékkelőkké” válnak, akik bármit legyőznek. És akár hiszi, akár nem, senki sem akar ilyen partnereket.

Elkötelezettségek

Ha valakinek gyerek formájában van kötelezettsége, nem könnyű új párt találni. De higgyétek el, hogy ez nem lehetetlen. A rozsba bárki dobhat kovakőt. De a saját lábadon állni és türelmesen várni, hogy jöjjön valaki, aki nemcsak téged, hanem a gyermekeidet is szeretni fogja, az csodálatra méltó. Sok embernek vannak elköteleződései, és olyan társat keresnek, mint te. Szóval ne ess kétségbe. Higgy egy szebb jövőben!

Fél az egyedülléttől

Sok ember fél az egyedülléttől, ezért inkább próbálnak tovább működni egy összeomló kapcsolatban, mintsem veszekedni egy szebb jövőért. Fél attól, hogy egy lépést tegyen saját szabadsága felé, és hogy szakítson párjával. A határokon belüli magány jót tesz az embernek. Az egyén lassan megismerheti önmagát, és ezt követően új partnert találhat. Mindenkinek át kell élnie a magányt egy viharos szakítás után, hogy tisztázza, mit vagy kit keres valójában.


Hasonló cikkek

Bizonyára mindannyian megismerték a hűtlenséget. Akár a megcsalt, akár a csaló szerepében. Valljuk be, nem valami kellemes dolog megtudni, hogy szerelme megcsal. Most azonban vessünk egy pillantást arra, hogy mi a helyzet a hűséggel egy kapcsolatban.

Vicces, jóképű, ugyanazokat a dolgokat szereted, és nem tudsz megállni, hogy ne gondolj rá. Az egyetlen hiba, hogy már van valakije.

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismeri magát valamelyikben?

A szakítás teljesen normális dolog. De még mindig sok olyan pár van, akik nem tudnak megbirkózni a kapcsolat végével. Különösen olyan helyzetekben adódnak nehéz idők, amikor a pár egyike megtudja, hogy hosszú idő telt el a kapcsolat vége felé. De honnan tudhatod, ha még mindig rajtad van a rózsaszín szemüveged, és nem tudsz semmi problémáról? Néha a szakítás megelőzhető. Máskor legalább érzelmileg készülj fel a szakításra. Szóval honnan tudod, hogy a párodnak nyúlagyú szándékai vannak?

Szinte soha nincs ideje rád. Miért? Nem vagyok kíváncsi rá? Mindig vele akarok lenni, de ő folyamatosan taszít. Tudod? Nem tudod mennyi időt kellene együtt töltened egy boldog kapcsolathoz? Tanácsot adunk.

Talán sajnos ezt már tudod. Kezdetben a házasságod olyan volt, mint valami tündérmese. Szerettétek egymást, együtt beszéltetek meg mindenről, együtt aludtatok el és ébredtetek. Most már gyakorlatilag csak reggelinél vagy este fogmosás közben látjátok egymást. Az a benyomásod, hogy csak egymás mellett éltek és nem együtt? Szeretnéd valahogy megmenteni a házasságodat, de nem tudod, hogy ez még lehetséges-e?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.