Mi öli meg a kapcsolataitokat?

Fiatalon viszonylag könnyű beleszeretni. Mindent intenzíven és szenvedéllyel élsz meg. Ha valami történik, szakítasz, és szinte azonnal új kapcsolatra találsz, és újra átéled azt a hihetetlen szenvedélyt. De ahogy telik az idő, egyre jobban vágysz az igaz szerelemre. Neked is az az érzésed, hogy a szerelmek jönnek-mennek, és mindig keresel valakit? Lehet, hogy olyan "mérgeket" engedsz be a kapcsolatodba, amelyek fokozatosan megölik a kapcsolatodat! Melyek ezek?

Nem fejezi ki teljesen érzéseit

Minél idősebb és tapasztaltabb, annál inkább igyekszik védeni a szívét. Túl sok csalódást éltél át? De ha nem engeded meg magadnak, hogy teljes mértékben megtapasztald a szeretetet, honnan kellene a párodnak tudnia, hogy megvan neki? Nem kell az első találkozáskor kiabálnod, hogy tetszik neked az ember a másik oldalon, és nagyon szívesen kipróbálnád vele. De ne fojtsd el az érzelmeidet. Szerelem, öröm, beteljesülés érzése, sem félelem vagy harag. Ha ezeket nem tapasztalod, fokozatosan elzsibbadsz. A kedvese pedig inkább keres valakit, aki szeret jóízűen nevetni.

Megvizsgálja magát szex közben

Sétált-e már valaha egy lakótelepen, és hallott már nyögést vagy más testi megnyilvánulást szeretet? Nos, ez a pár jól csinálja! Gyakran félünk attól, hogy partnerünk kinevet rajtunk, ha szex közben hangosan felnyögünk, sikoltozunk örömünkben, vagy más módon kifejezzük magunkat. De a szex önmagában is szenvedély. Ha van időd ellenőrizni, hogy meghallják-e vagy sem, nem kényezteted sokat. Ha nagyon félénk vagy, hajtsatok együtt rendszeresen valahova, ahol messze földön egy élő lélek sincs. És ott, egyszerűen fogalmazva, megvadul.

Várja, mit fog tenni a társad

Ön veszekedett. És most azt várod, hogy kedvesed jöjjön kibékülni? Megvárod, amíg és ha egyáltalán jön hozzábújni? Várod, hogy jöjjön és elkezdje megoldani a problémáit? Bármi legyen is az, ami valamilyen módon befolyásolja a kapcsolatot vagy kettőtöket, úgy gondolja, hogy partnerének el kell kezdenie a megoldását. De a kapcsolat nem a passzivitásról szól. Mindkettőtöknek folyamatosan próbálkoznia kell, beszélnie, dolgoznia kell rajta. A passzivitásod egyre többet emészti fel társad erejét, míg végül el nem fogy. Ne hagyj mindent a másikra. Még akkor is, ha úgy érzed, hogy neked van igazad, és a másiknak kell kezdenie. Ha nem szereti, üljetek le egymással szemben és beszéljétek meg. Egyáltalán ne döntsd el, ki kezdi el a probléma megoldását! Nem számít.

Igyekszel megfelelni a partnerről és kapcsolatról alkotott elképzelésüknek

Gyerekként soha nem tettünk úgy, mintha. Csak idővel, ha a szüleink úgy neveltek minket, mint előttünk mindenkit: „Ha ezt csinálod, senki sem fog tetszeni.” „Ez nem egy hölgy/úr/jó gyerek viselkedése.” Sajnos ezzel a hozzáállással mi is azt tanították, hogy a szerelemnek megvannak a feltételei. De ez egyáltalán nem így van. Ne játssz olyannak, amilyennek nem vagy a párod előtt. Nem attól való félelemből, hogy elveszítjük őt. Valamit hamisítani minden szempontból kimerítő. Pontosan azért ismered meg az igaz szerelmet, mert nem kell semmit sem színlelned a kedvesed előtt.


Hasonló cikkek

A szakítás nem egyszerű dolog. Már nem egy embert térdre kényszerített. Azt tervezed, hogy elhagyod a szerelmedet, és nem tudod, hogyan tedd meg, hogy a szakításod zökkenőmentesen menjen? Tanácsot adunk, hogyan kell csinálni. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy minden egyénnél zökkenőmentesen fog menni (még a rendkívül érzékenyeknél is).

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Minden elutasítás fáj, és mindig meg kell küzdeni vele.

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Egyetlen párkapcsolat vagy házasság sem teljesen hibátlan. Minden kapcsolatban időről időre megrándul, és viharba fordul. Akkor már csak rajtad múlik, hogy hogyan közelíted meg a problémát, és milyen gyorsan térsz vissza a veszekedésekből a békés, partner életbe. Mit kell tehát tenni vagy mit nem tenni egy kapcsolatban/házasságban ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek legyünk?

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak... Biztosan mindenki ismeri ezt a kifejezést, igaz? Ön is úgy érzi néha, hogy egyszerűen egyáltalán nem érti a partnerét? Vagy ideges, és nyilvánvalóan arra vár, hogy bocsánatot kérj? De mi van, ha nem igazán tudod, mi történt? Öt olyan női mondatot hozunk nektek, amelyeket biztosan nem akartok hallani.

Egy kapcsolat sem teljes időnkénti vihar nélkül. A probléma azonban akkor jelentkezik, amikor minden semmisség miatt elindul. És amúgy is értelmetlen a vége. Szeretnéd tudni, hogy a párod miért jön néha utánad, mint egy piros rongy? Vannak olyan mondatok, amelyek igazán feldobják őt.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.