Mobiltelefon – a mai kapcsolatok gyilkosaKutatások szerint a jelenlegi párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a mobiltelefon. Közvetlenül mögötte van egy számítógép/laptop. És mi van veled? Te is veszélyben vagy?

Akinek nincs manapság okos telefonja, az olyan, mintha nem is létezett volna. Szüksége van rá a mindennapi életben. Profi és privát. Így bár ezt nem lehet elkerülni, ugyanakkor egyre több házaspár okolja őket a válásért. Valóban arra vagyunk ítélve, hogy az okostelefonok miatt soha ne találjuk meg vagy élvezzük ki a szerelmet?

A technológia szétválaszt minket, ahelyett, hogy összehozna bennünket

A technológia olyan szilárdan beépült életünkbe, hogy nem tud nélküle élni a középkort idézi. Olyan rég nem volt itt! Talán ezért is van egyre több párnak gondja vele. A technológia nemcsak a kapcsolatokra, hanem az emberi viselkedésre gyakorolt hatásával foglalkozó tanulmányok szerint ez teljesen egyértelmű. Az okostelefonok annyira beépültek az életünkbe, hogy szívesebben kommunikálunk rajtuk keresztül. Otthon pedig elakadt a régi jó négyszemközti beszélgetés, ami az egészséges kapcsolathoz annyira szükséges!

Nyomd meg a "kikapcsolás" gombot

Kevesen fordulnak meg bárhol máshol, mint repülőn. És néha ott sem. Próbálja meg megnyomni ezt a varázsgombot valamikor este, vagy amint hazaér a munkából. Hirtelen azt tapasztalod, hogy sok időd van a szerelmednek szentelni, ahelyett, hogy a munkahelyi e-maileket, Instagram-státuszokat, Facebook-bejegyzéseket néznéd, vagy megtudnád, mi történik a világban. A kutatások ismét egyetértenek abban, hogy egyre több pár panaszkodik partnerük figyelmének hiányára. És ki veszi el ennyi idődet? Egy mobiltelefon, amelyen megnézed a rég elfeledett általános iskolai osztálytársak állapotát, ahelyett, hogy a melletted ülőre figyelnél.

A használat függőséget alakít ki

Az emberek túlnyomó többsége képes csak öt percet élni okostelefonja nélkül. Aztán ideges lesz. Észrevetted már, hogy ha hosszabb ideig nincs a látókörödben a telefon, akkor kezd nyugtalan lenni? Csak a kezedben lévő készülék és annak ellenőrzése, hogy küldött-e valaki sms-t/hívott, nyugtat meg. A Kanadai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetem kutatói a közelmúltban meglehetősen meglepő módon rájöttek, hogy a mobiltelefonok olyanok, mint bármely más függőség. Minél többet használod a mobiltelefonodat, annál jobban függsz tőle. Az eszközhöz való pszichológiai kötődésed olyan erős lehet, hogy inkább emberként kezeled, mint gépként! És persze a párkapcsolatod is szenved emiatt. Ki szeretne versenyezni a telefonnal?

Minél gyakoribb a használat, annál kevesebb a szex

Végre valami főleg férfiaknak. Sokan szeretik ellenőrizni az e-mailjeit, megnézni egy vicces videót, vagy receptet keresni, hogy lefekvés előtt utoljára elkészíthessék a másnapi ebédet. És nem szabad megfeledkeznünk az ébresztőóráról sem. A mobiltelefon az utolsó dolog, amire jó éjszakát kíván, és reggel az első dolog, amit felvesz. Észrevettél valamit? Igen, nincs ablak egy kis simogatáshoz. Amikor elteszi a telefont, a partnere a kezében tartja. Vagy partner. Mikor néztek egymásra utoljára a kék fényen kívül? Tedd el a mobilod a kezed elől, és "érintsd meg" a melletted lévőt is az ágyban! A testi érintkezést semmi sem pótolja, higgyétek el!


Hasonló cikkek

Csókolózáskor az emberi szervezetben oxitocin, az úgynevezett szerelemhormon szabadul fel. Öröm és élvezet érzésével tölti el az embert. A csókok növelik a vágyat, hogy két embert egy testben egyesítsenek. Nem csoda, ha egy szerelmes pár csókolózás közben még jobban vonzódik egymáshoz. A csókok pozitívan erősítik minden pár kapcsolatát. Szóval ne habozzon, és azonnal ugorjon bele a csókolózásba.

Tudod: találkozol, beleszeretsz, és azt gondolod, hogy ez egy életre szóló szerelem. De néha megesik, hogy még ha állandóan szeretitek is egymást, a kapcsolatban magában a dolgok kicsit csikorognak. Ez a te eseted is? Van egy egyszerű útmutatónk a partnerválság kezeléséhez!

A férfija szeret nőkkel szórakozni? Arra gyanakszik, hogy még randizik is? Lehet, hogy van otthon nőcsábász, és még nem is tudsz róla. Tehát derítsd ki, miben állsz!

Amikor a „rendszeresen ismétlődő tevékenység” szót hallod, a legtöbb embernek az unalom jut eszébe. De van különbség a sztereotípia és a rituálé között, és ma ezt mutatjuk be nektek. A rituálé olyasvalami, ami megszilárdítja a szeretetedet. A rituálék fix pontot adnak az egyébként folyamatosan változó életben. Egyszóval minden szempontból egészségesek. Lásd a konkrét példákat.

Minden kapcsolat különböző időszakokon megy keresztül, beleértve a válságos időszakokat is. Ezek leggyakrabban az együttélés második, majd hetedik évében fordulnak elő. Ha valaki azt mondja neked, hogy még soha nem élt át válságot egy kapcsolatban, akkor nem csak neked hazudik, hanem saját magának is. Ha vigyázol a kapcsolatodra, a nézeteltérések könnyen megállíthatók. De mik a legnagyobb félelmek a kapcsolatban?

Akár tetszik, akár nem, az erőszak nem kerüli el a kapcsolatokat. Gondolod, hogy soha nem fogsz belejönni ilyesmibe, mert az első arc után azonnal kilépnél a kapcsolatból? De a kapcsolat egy bántalmazóval soha nem egy egyszerű pofonnal kezdődik. Hogyan történik tehát, hogy egy bántalmazott személy az első konfliktus után is hasonló együttélésben marad?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.