Mobiltelefon – a mai kapcsolatok gyilkosaKutatások szerint a jelenlegi párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a mobiltelefon. Közvetlenül mögötte van egy számítógép/laptop. És mi van veled? Te is veszélyben vagy?

Akinek nincs manapság okos telefonja, az olyan, mintha nem is létezett volna. Szüksége van rá a mindennapi életben. Profi és privát. Így bár ezt nem lehet elkerülni, ugyanakkor egyre több házaspár okolja őket a válásért. Valóban arra vagyunk ítélve, hogy az okostelefonok miatt soha ne találjuk meg vagy élvezzük ki a szerelmet?

A technológia szétválaszt minket, ahelyett, hogy összehozna bennünket

A technológia olyan szilárdan beépült életünkbe, hogy nem tud nélküle élni a középkort idézi. Olyan rég nem volt itt! Talán ezért is van egyre több párnak gondja vele. A technológia nemcsak a kapcsolatokra, hanem az emberi viselkedésre gyakorolt hatásával foglalkozó tanulmányok szerint ez teljesen egyértelmű. Az okostelefonok annyira beépültek az életünkbe, hogy szívesebben kommunikálunk rajtuk keresztül. Otthon pedig elakadt a régi jó négyszemközti beszélgetés, ami az egészséges kapcsolathoz annyira szükséges!

Nyomd meg a "kikapcsolás" gombot

Kevesen fordulnak meg bárhol máshol, mint repülőn. És néha ott sem. Próbálja meg megnyomni ezt a varázsgombot valamikor este, vagy amint hazaér a munkából. Hirtelen azt tapasztalod, hogy sok időd van a szerelmednek szentelni, ahelyett, hogy a munkahelyi e-maileket, Instagram-státuszokat, Facebook-bejegyzéseket néznéd, vagy megtudnád, mi történik a világban. A kutatások ismét egyetértenek abban, hogy egyre több pár panaszkodik partnerük figyelmének hiányára. És ki veszi el ennyi idődet? Egy mobiltelefon, amelyen megnézed a rég elfeledett általános iskolai osztálytársak állapotát, ahelyett, hogy a melletted ülőre figyelnél.

A használat függőséget alakít ki

Az emberek túlnyomó többsége képes csak öt percet élni okostelefonja nélkül. Aztán ideges lesz. Észrevetted már, hogy ha hosszabb ideig nincs a látókörödben a telefon, akkor kezd nyugtalan lenni? Csak a kezedben lévő készülék és annak ellenőrzése, hogy küldött-e valaki sms-t/hívott, nyugtat meg. A Kanadai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetem kutatói a közelmúltban meglehetősen meglepő módon rájöttek, hogy a mobiltelefonok olyanok, mint bármely más függőség. Minél többet használod a mobiltelefonodat, annál jobban függsz tőle. Az eszközhöz való pszichológiai kötődésed olyan erős lehet, hogy inkább emberként kezeled, mint gépként! És persze a párkapcsolatod is szenved emiatt. Ki szeretne versenyezni a telefonnal?

Minél gyakoribb a használat, annál kevesebb a szex

Végre valami főleg férfiaknak. Sokan szeretik ellenőrizni az e-mailjeit, megnézni egy vicces videót, vagy receptet keresni, hogy lefekvés előtt utoljára elkészíthessék a másnapi ebédet. És nem szabad megfeledkeznünk az ébresztőóráról sem. A mobiltelefon az utolsó dolog, amire jó éjszakát kíván, és reggel az első dolog, amit felvesz. Észrevettél valamit? Igen, nincs ablak egy kis simogatáshoz. Amikor elteszi a telefont, a partnere a kezében tartja. Vagy partner. Mikor néztek egymásra utoljára a kék fényen kívül? Tedd el a mobilod a kezed elől, és "érintsd meg" a melletted lévőt is az ágyban! A testi érintkezést semmi sem pótolja, higgyétek el!


Hasonló cikkek

Egy csodálatos nőt vettél feleségül több éves kapcsolat után? Vagy csak pár hete jársz? Bárhogy is legyen, határozottan szeretitek egymást, és szeretnétek ezt a jövőben is így tartani. De nem tudod, hogyan mutasd ki a szerelmedet a partnerednek? Felírtunk neked pár dolgot, aminek köszönhetően szavak nélkül is megteheted!

Határtalanul megbízik partnere minden szavában? Szóval ne csináld. A férfiak nagy hazugok lehetnek, bármilyen okból. Megmutatjuk, mi az, amiben a férfiak leggyakrabban szándékosan nem mondanak igazat partnerüknek.

Rájött, hogy nem igazán tudja, milyen személyiségű a partnere? Állandóan meglep valami újjal, és ez megijeszt? Tudja meg, hogy a kutyákat vagy a macskákat szereti-e jobban. Ennek megfelelően felfedhető olyan tulajdonságai, amelyekről korábban fogalma sem volt. Olvass tovább, és nagyon meglepődhetsz azon, hogy milyen is valójában a partnered!

Szeretnél kedveskedni a feleségednek? Szeretné meglepni őt valamivel, amitől izgatott lesz? Néhány tippet és trükköt adunk párjának ajándékba, amit biztosan nem fog megvetni.

Mint az életben lenni szokott, kedvencünk legtöbb tulajdonságát imádjuk, de van valami, amit egyszerűen nem tudunk elviselni. Mitől akarnak a férfiak sikoltozni és hajtépni?

Semmi sem mentő meg, és ha sokáig bántja a kapcsolatát, a legnagyobb bocsánatkérés sem menti meg. De könnyen elkerülheti a mindennapi apró halálos találatokat. Hogyan? Alakítsák ki maguk között a következő szokásokat. Nem fogod megbánni!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.