Partneri kommunikáció szabályai

Mindannyian tudjuk, hogy a minőségi partnerkommunikáció minden jól működő kapcsolat alapja. Hogyan nézzen ki a megfelelő kommunikáció, hogy elkerüljük a felesleges nézeteltéréseket, vitákat, félreértéseket, és egyben partnerünk pontosan tudja, mit vár el tőle? Csak bizonyos kommunikációs szabályok betartásával. Hiszen közületek kevesen olyan tisztánlátók, akik pontosan tudják, mit akar a másik. Ha világossá teszed párod előtt, hogy mit vársz el tőle, mit szeretsz és mit nem, sokkal elégedettebb lesz az életed.

Beszélgessetek egymással mindenről

Nem csak a jóról kell beszélned a pároddal, hanem az életedben történt rosszról is. Próbálj meg tehát minden nap legalább egy kis időre leülni együtt, és beszélni arról, hogy mit éltél át aznap, mi tett boldoggá, vagy mi okozott ráncokat a homlokodon. Ne feledje, hogy a kommunikáció fenntartja az egészséges partnerkapcsolatot, és partnerként is összehoz. Ha tudod, mi jár most a párod fejében, tudod, mitől boldog vagy miért szomorú, akkor azt is tudod, hogyan kell vele bánni abban a pillanatban. Legyen szó örülni neki, segítsen neki megoldani egy problémát, vagy hagyja békén egy időre, hogy egyedül tudjon megbirkózni a gondjaival.

Precízen fejezze ki magát

Ha a párod kérdez, válaszolj egyértelműen a kérdéseire. A válasznak mindig tükröznie kell az Ön véleményét az üggyel kapcsolatban. Tehát vagy igen, vagy nem. Ne hagyjon teret partnerének, hogy homályos válaszát a maga módján értelmezze. Ha azt válaszolja, hogy „talán”, azonnal félreértés alakulhat ki köztetek. Tudni fogod, hogy a „talán” azt jelenti, hogy „alapvetően nem”, de a partnered inkább „igen”-ként értelmezheti a „talán”-t. És egy kellemetlen meglepetés várhat rád és partneredre egy felesleges csalódás.

Gondold át alaposan, mit szeretnél mondani

Hányszor mondasz mást, mint ami valójában? azt akartam mondani, biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja. Főleg, ha gyorsabban beszél, mint gondolná. Ha fontos döntésről vagy helyzetről van szó, ami igazán számít számodra, alaposan gondold át, mit szeretnél mondani. Soha ne cselekedjen impulzus alapján. Mondhat olyan dolgokat, amelyeket később megbánhat. Jobb először lehűteni, majd kivenni az ortelt. Meg fogod tapasztalni, hogy nyugodt fejjel teljesen másképp (és a legtöbb esetben sokkal jobban) fogsz reagálni, mint amikor dühtől tombolsz. Az egyszer kimondott szavakat nem lehet visszavenni, és néha még a jó szándékú bocsánatkérés sem képes helyrehozni a helyzetet.

A negatív kommunikáció korlátozása

Vigyázzon, nehogy túl sok negativitást használjon kommunikáció közben. Korlátozza a hibáztatást, hibáztatást, parancsokat, tiltásokat, parancsokat. Ne használjon túl gyakran iróniát, próbálja meg lebeszélni partnerét, megfélemlíteni, vagy folyamatosan előadásokat tartani. Mindig mindent teljesen másképp lehet megoldani. Csak tegyen egy kis erőfeszítést a megfelelő szavak kiválasztásához. Hiszen a jól megválasztott szavak ellentétes hatást válthatnak ki a fent említett negatív kommunikációs formákkal.

Ha kritizálsz, akkor dicsérned is kell

Ha kritizálni akarod partneredet valamiért legyen tudatában annak, hogy ezt neked is meg kell dicsérned. Mindennek egyensúlyban kell lennie. Ha a kritika uralkodik a kapcsolatában, akkor előfordulhat, hogy partnere azt a benyomást fogja kelteni, hogy nem elég jó neked, és elhagy téged. Tehát ha tudod, hogy párodnak valami sikerült, valamivel boldoggá tett vagy valamiben segített, dicsérd meg. Nem olyan nehéz kimondani egy-két mondatot, amitől úgy érzi, hogy értékeled őt. Néha elég kimondani a "hétköznapi" szót is, hogy "köszönöm", és az illető azonnal tudja, hogy örülsz annak, amit érted tesz.


Hasonló cikkek

Azt hitted, hogy a párod mindent elmond? Ha igen, akkor tévedsz. A nők beszédesek lehetnek, de vannak dolgok, amelyekről nem akarnak beszélni a férfiukkal. Mik azok?

Viszonylag rövid ideig volt szingli, és kezdi érezni a csípést? A házasságkötés nagy lépés. Százszor is elmondhatod egymásnak, hogy "ez csak papír", de a szimbolika még mindig olyan nagy, hogy a kapcsolat általában megváltozik a házasság után. Ez valós tény. Sok minden jobbá válhat, sajnos a legtöbb esetben a dolgok romlanak. Félsz, hogy ez a te eseted is? Szabadulj meg ezektől a rossz szokásoktól, és a házasságod tartós lesz!

A házassága úgy süllyed, mint a Titanic? Cselekedj, mielőtt túl késő lenne. Tudjuk, hogyan állítsuk vissza eredeti állapotába. Olvassa el figyelmesen!

Mindenki mást szeretne az életben. De nem kell mindig a nulláról kezdeni. Vannak sajátos női tulajdonságok és szokások, amelyek erős mágnesként vonzzák a férfiakat. A férfiak vonzódnak hozzájuk, és ha egyszer szerelmesek lesznek, soha nem hagynak el egy ilyen nőt. Mely női tulajdonságok ezek?

Egyrészt a férjeddel élsz, másrészt van egy szeretőd. Egyáltalán lehetséges, hogy mindkét férfi iránt érzelmeket táplálsz? Mi a teendő, ha úgy érzi, mindketten szeretitek egymást? Melyiket válassza?

Webhelyünkről már tudja, mit várnak el a nők egy párkapcsolattól. De mit várnak az élettől két férfiban? A férfiak igényei ugyanazok, mint a nők, vagy teljesen mások? Olvassa el és megtudja.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.