Szerelmes kapcsolat vagy ok?

Az ideális változat az, amikor két ember azért van együtt, mert szeretik egymást. Ha azonban hiányzik a szenvedély a kapcsolatodból, ne ess kétségbe. Még a pusztán észen alapuló szenvedély nélküli partnerség is remekül működhet. De melyik kapcsolatban boldogabbak az emberek? Értelemből vagy szerelemből fog tovább tartani egy kapcsolat? Nézzük meg együtt ezeknek a változatoknak az előnyeit és hátrányait.

Szerelmi kapcsolat

A szerelmi kapcsolatok többnyire rajongáson, nagy szerelemen és szenvedélyen alapulnak. Az emberek azért házasodnak össze, mert szeretik egymást, és azt hiszik, hogy boldogok lesznek együtt az életben. Legalábbis azoknál a fiataloknál, akik még mindig hisznek a boldog párkapcsolatban, ez így van.

Az értelem kapcsolata

Mi a helyzet az észszerű kapcsolatokkal? Miért fordulnak elő? Egyáltalán lehetséges, hogy két olyan ember házasodjon össze (vagy éljen együtt), akik nem szeretik egymást, és akik nem égnek a szenvedélytől? Igen, ez az. És ennek nagyon egyszerű oka van. A szerelem gyakran vak, és ennek köszönhetően az ember lényegében bármit képes feláldozni egy munkakapcsolatért. Ez nem így van a romantikus kapcsolatokban. A kapcsolatoknak általában megvan az oka annak, hogy az emberek miért akarnak együtt lenni. Például még nem sikerült találkozniuk valakivel, akibe fülig szerelmesek lettek volna, ezért elkezdtek járni barátjukkal, akivel hosszú évek óta jól kijönnek. Az érdekházasságok azért is jönnek létre, mert a nők szeretnének gyereket, és egyszerűen nincs idejük korukban fehér lovon ülő herceget keresni. A józan ész házasságának (kapcsolatainak) azonban más okai is lehetnek, mint a magánytól való megszabadulás és a családalapítás. Az emberek gyakran azért is élnek együtt, mert kettesben jobban mennek a dolgok, és kettesben elviselhetőbbek az együttélés költségei, mintha mindenki egyedül élne.

Az a tény, hogy ezek a kapcsolatok nem szenvedélyes szerelemen alapultak, nem számít. Éppen ellenkezőleg. Néha megtörténhet, hogy a szenvedélyen alapuló kapcsolatok rövid időn belül észszerű kapcsolatokká alakulnak vagy éppen azért érnek véget, mert a fizikai vonzalom már rég kiveszett a kapcsolatból. Ez is elég gyakori. Minden kapcsolatnak munkára van szüksége. Függetlenül attól, hogy szenvedélyes éjszakákat élt át az elején, vagy teljesen hétköznapi estéket a tévé előtt. Az érdekházasságok mindaddig kényelmesek lehetnek, amíg nem „csak összeszorítom a fogam, és kidugom” stílusban élünk.

Szóval mi a jobb két ember jövője szempontjából? Követi a szívét vagy a fejét?

Nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre. A szereteten alapuló kapcsolatok gyakran instabilok. Másrészt általában tele vannak szeretettel, érzéssel, gyengédséggel, de ugyanakkor elvárásokkal is. És ez a szép bennük. Kezdettől fogva minden úgy működik, ahogy kell. A partnerek fejjel lebegnek a felhőkben, minden tökéletesnek tűnik számukra, és nem látnak és nem hallanak, mert szerelmesek. De mit tegyünk, ha jön egy probléma, és a kapcsolata kezd szétesni? Mit tegyünk, ha a szerelem elhalványult, és másként látja a partnerét, mint korábban? Maradni ebben a kapcsolatban vagy elmenni? Ha eddig saját magának élt, viszonylag könnyű lehet a döntése. Ha azonban adósságból vett gyereket és közös lakást, akkor a távozás kérdése kicsit bonyolultabb. Ha csak azért maradsz kapcsolatban, mert teljes családot szeretnél megtartani, vagy mert nincs elég pénzed a függetlenséghez, akkor az már nem szerelmi kapcsolat lesz, hanem értelem kapcsolata.

< p>Na az értelem viszonyaival egyáltalán nincs baj. Ön nem megy bele ezekbe a kapcsolatokba túlzott elvárásokkal, így nem lesz olyan csalódott, amikor a kapcsolat véget ér. Az értelem kapcsolatai általában stabilabbak. Azonban hiányzik belőlük az, amit sokan keresnek. Igazi szenvedélyes szerelem!

Tehát melyik kapcsolatot válassza?

Ez elsősorban attól függ, hogy valójában mit vár el a partnerétől és a kapcsolatától. Legyen szó egzisztenciális problémák megoldásáról, magányról, családalapításról az utolsó pillanatban, vagy a szerelemből fakadó szerelemről és szenvedélyről.


Hasonló cikkek

Az uraknak egyszerű kívánságaik vannak. Nos, legalábbis időnként. Ha nőkről van szó, a legtöbben egyetértenek néhány dologban, amit "elvárnak" a nőktől. Miért szeret téged a kedvesed? Nézd!

Most találkoztál, és azon tűnődsz, hogyan viselkedj? Hogyan növelheted az esélyeidet, amennyire csak lehet? Szeretné elsajátítani a búcsúzási fázist? Olvass el néhány tippet, hogyan viselkedj egy kapcsolat elején!

Egy életre szóló társat keresel? Szerinted mi legyen? Milyen tulajdonságoknak kell érvényesülniük benne? Vonzó, karakter vagy inkább anyagilag mennyire biztonságos? És mi a helyzet a nőkkel? Inkább az a nyer, amilyenek belülről, hogy intelligensek, társaságkedvelőek, vagy hogy néznek ki? Tehát általában hogyan választjuk meg partnereinket?

Szeretnéd hallani a következő szavakat: szeretlek a párodtól, de még mindig semmi? Aggódsz amiatt, hogy nem szeret úgy, mint régen? Ne hajtsd le a fejed. A férfiak más módon mutatják ki a szeretetet, mint szavakkal. Azt kérdezed, hogyan?

A legtöbbször észrevétlenül jön. Ennek oka sokszor az az érzés, hogy máskor is el tudtok tölteni együtt időt, így elengeditek magatokat ide-oda kirándulni a barátokkal, a főnököd rábeszél a hétvégi munkára, vagy te magad tervezel valamit. Ráadásul egyszerűen modern. Azt kérdezed mit? Ne hagyd, hogy a családod „visszatartson”.

Úgy érzi, hogy nem vagy mestere a csókolózásnak? Szeretnél új csók technikákat tanulni? Olvassa el figyelmesen öt tippünket, amelyekkel garantáltan feldobja partnerét.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.