Szerelmes kapcsolat vagy ok?

Az ideális változat az, amikor két ember azért van együtt, mert szeretik egymást. Ha azonban hiányzik a szenvedély a kapcsolatodból, ne ess kétségbe. Még a pusztán észen alapuló szenvedély nélküli partnerség is remekül működhet. De melyik kapcsolatban boldogabbak az emberek? Értelemből vagy szerelemből fog tovább tartani egy kapcsolat? Nézzük meg együtt ezeknek a változatoknak az előnyeit és hátrányait.

Szerelmi kapcsolat

A szerelmi kapcsolatok többnyire rajongáson, nagy szerelemen és szenvedélyen alapulnak. Az emberek azért házasodnak össze, mert szeretik egymást, és azt hiszik, hogy boldogok lesznek együtt az életben. Legalábbis azoknál a fiataloknál, akik még mindig hisznek a boldog párkapcsolatban, ez így van.

Az értelem kapcsolata

Mi a helyzet az észszerű kapcsolatokkal? Miért fordulnak elő? Egyáltalán lehetséges, hogy két olyan ember házasodjon össze (vagy éljen együtt), akik nem szeretik egymást, és akik nem égnek a szenvedélytől? Igen, ez az. És ennek nagyon egyszerű oka van. A szerelem gyakran vak, és ennek köszönhetően az ember lényegében bármit képes feláldozni egy munkakapcsolatért. Ez nem így van a romantikus kapcsolatokban. A kapcsolatoknak általában megvan az oka annak, hogy az emberek miért akarnak együtt lenni. Például még nem sikerült találkozniuk valakivel, akibe fülig szerelmesek lettek volna, ezért elkezdtek járni barátjukkal, akivel hosszú évek óta jól kijönnek. Az érdekházasságok azért is jönnek létre, mert a nők szeretnének gyereket, és egyszerűen nincs idejük korukban fehér lovon ülő herceget keresni. A józan ész házasságának (kapcsolatainak) azonban más okai is lehetnek, mint a magánytól való megszabadulás és a családalapítás. Az emberek gyakran azért is élnek együtt, mert kettesben jobban mennek a dolgok, és kettesben elviselhetőbbek az együttélés költségei, mintha mindenki egyedül élne.

Az a tény, hogy ezek a kapcsolatok nem szenvedélyes szerelemen alapultak, nem számít. Éppen ellenkezőleg. Néha megtörténhet, hogy a szenvedélyen alapuló kapcsolatok rövid időn belül észszerű kapcsolatokká alakulnak vagy éppen azért érnek véget, mert a fizikai vonzalom már rég kiveszett a kapcsolatból. Ez is elég gyakori. Minden kapcsolatnak munkára van szüksége. Függetlenül attól, hogy szenvedélyes éjszakákat élt át az elején, vagy teljesen hétköznapi estéket a tévé előtt. Az érdekházasságok mindaddig kényelmesek lehetnek, amíg nem „csak összeszorítom a fogam, és kidugom” stílusban élünk.

Szóval mi a jobb két ember jövője szempontjából? Követi a szívét vagy a fejét?

Nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre. A szereteten alapuló kapcsolatok gyakran instabilok. Másrészt általában tele vannak szeretettel, érzéssel, gyengédséggel, de ugyanakkor elvárásokkal is. És ez a szép bennük. Kezdettől fogva minden úgy működik, ahogy kell. A partnerek fejjel lebegnek a felhőkben, minden tökéletesnek tűnik számukra, és nem látnak és nem hallanak, mert szerelmesek. De mit tegyünk, ha jön egy probléma, és a kapcsolata kezd szétesni? Mit tegyünk, ha a szerelem elhalványult, és másként látja a partnerét, mint korábban? Maradni ebben a kapcsolatban vagy elmenni? Ha eddig saját magának élt, viszonylag könnyű lehet a döntése. Ha azonban adósságból vett gyereket és közös lakást, akkor a távozás kérdése kicsit bonyolultabb. Ha csak azért maradsz kapcsolatban, mert teljes családot szeretnél megtartani, vagy mert nincs elég pénzed a függetlenséghez, akkor az már nem szerelmi kapcsolat lesz, hanem értelem kapcsolata.

< p>Na az értelem viszonyaival egyáltalán nincs baj. Ön nem megy bele ezekbe a kapcsolatokba túlzott elvárásokkal, így nem lesz olyan csalódott, amikor a kapcsolat véget ér. Az értelem kapcsolatai általában stabilabbak. Azonban hiányzik belőlük az, amit sokan keresnek. Igazi szenvedélyes szerelem!

Tehát melyik kapcsolatot válassza?

Ez elsősorban attól függ, hogy valójában mit vár el a partnerétől és a kapcsolatától. Legyen szó egzisztenciális problémák megoldásáról, magányról, családalapításról az utolsó pillanatban, vagy a szerelemből fakadó szerelemről és szenvedélyről.


Hasonló cikkek

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől. Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan győzheti le azt.

Amikor a világ leggazdagabb embere, az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos bejelentette, hogy válófélben van, azonnal megindult a találgatások lavina, hogyan osztják fel 137 milliárd dolláros vagyonát. A szakértők a történelem legdrágábbjának nevezték Jeff és felesége, MacKenzie válását. Ez vezeti az eddigi legdrágább válások listáját.

Szereted őt, de még mindig nem tudod kiverni a szádból azt a két szót, hogy "szeretlek"? Vagy néhány év házasság után elvesztette értelmét? További 5 módot ismerünk, hogy új hatással fejezd ki szeretetedet. Ezek után a másik fél 100%-ban elolvad!

Az igaz szerelmet megtalálni nem könnyű. Ráadásul az első randevú után sem tudod. Csak néhány hónapnyi kapcsolat vagy együttélés után fogod megtudni, hogy egymásnak szántak-e. Homályosan boldogtalan vagy, és nem tudod eldönteni, hogy ez csak egy átmeneti válság, vagy olyan valakivel ragadtál meg egy kapcsolatban, aki nem érdemel meg téged? Honnan tudhatod, hogy nem vagytok alkalmasak egymásnak?

Ez a pszichológiai elmélet sok mindent megmagyarázhat arról, hogyan alakítunk ki és kezelünk kapcsolatokat. Miért vonzódunk bizonyos emberekhez, miért sikerül vagy nem sikerül a kapcsolataink, és miért jelennek meg újra és újra hasonló problémaminták a kapcsolatainkban.

A Cseh Köztársaságban minden második házasság elvált. Az emberek nem rohannak bele a házasságba, mint régen. Ilyen válási arány mellett nincs min csodálkozni. Ennek köszönhetően egyre több pár dönt úgy, hogy az úgynevezett kutyakönyv szerint él. Férj és feleségként élnek együtt, csak nem házasok. De mi van akkor, ha gyerekek jönnek a kapcsolatba? És mi a helyzet ma a nem házas párok szemszögéből?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.