Mondások a szerelemről

Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. Találkozunk vele a szó jó értelmében, de negatív értelemben is. A szerelem lehet szép, de nagyon is tud fájni. Nem hiába a szerelem az, amiről sokat beszélnek. Melyek a leggyakoribb mondások a szerelemről?


Az élet szerelem nélkül nem ugyanaz, mint amikor fülig beleszerettél valakibe. Azok az emberek, akik találkoztak az igazival, tudják, miről beszélnek. Kellemes csapkodás az alhasban, szeretett várva, ölelkezni, szeretkezni. A szerelem csak erről szól.

A szerelemnek számos formája van. Lehet titkos, lehet szép, lehet lélegzetelállító, lehet bonyolult, lehet fájdalmas. Sokat beszélnek és írnak a szerelemről. Ezek közül melyik igaz és melyik hamis?

A szerelem hegyeket tud mozgatni

Talán ez a leghíresebb mondás, amelyet a szerelemről ismerünk. Egyrészt igaz, másrészt nem. Attól függ, milyen problémát old meg. Vannak problémák, amelyeket a szerelem segít könnyen megoldani. Az az érzés, hogy a második probléma előtt állsz, erőt ad a küzdelemhez. De vannak olyan helyzetek is, amikor a legnagyobb szerelem is rövid. Milyenek? Egészség, anyagi gondok, természeti katasztrófák... A szerelem nagyon erős tud lenni, de nem mindig úgy, hogy az életben felmerülő összes problémát megoldja. Azonban ha ketten vagytok, hidd el, sokkal könnyebb megbirkózni vele, mintha egyedül mennél végig az életen.

A szerelem vak

Amikor két ember szerelmesek, csak magukat látják, semmi mást. Nem érzékelik az őket körülvevő világot. De azt sem veszik észre, hogy a másik milyen negatív tulajdonságaival rendelkezik. Rózsa színű szemüveg van rajtuk, és sokkal szebb velük a világ. De itt a kezdeti rajongásról beszélünk. Nem a szerelemről. A szerelem maga nem vak. Ha szereted a szóban forgó személyt, akkor nem csak a pozitív tulajdonságairól tudsz, hanem a másik személy betegségeiről is. És a szerelem erről szól. Vedd olyannak a párodat, aki valójában!

Pénzért nem lehet szerelmet vásárolni

Ez a mondás igaz. Igaz szerelmet sehol nem vásárolhatsz. Mert a szerelmet sehol sem árulják. Mégis vannak közöttünk olyanok, akiket a pénz, a vagyon és a vagyon hatalma képes „szerelmessé” tenni valakibe. Ez fordítva is van. Csak a szeretetből nem élhetsz meg. Ha mindennél jobban szeretitek egymást a világon, de anyagi problémái vannak, nem fogtok sokáig kitartani egy ilyen kapcsolatban. A szerelem nem táplál téged. Egy ilyen kapcsolat nem fog sokáig tartani. A viták, a félelem, az idegesség, a bizonytalanság idővel mind tönkreteszik a szerelmedet.

A szerelem fáj

Az igaz szerelem nem fáj. Amikor két ember szereti egymást, csodálatos pillanatokat élveznek. Örömet, boldogságot, biztonságérzetet és egyfajta bizonyosságot tapasztalnak. A párban való élet sokkal boldogabb és könnyebb, mint az egyedülálló. Ha a partnerek megbíznak egymásban, nem kell féltékenynek lenni egymásra. A féltékenység fáj, és elég kínzó tud lenni. De főleg azok féltékenyek, akik nem bíznak a partnerükben. A szeretett személytől való félelem is fájhat. Ha nem tudod, hol van a szerelmed, vagy mi történik, mert nem hív, ideges és néha nagyon fájdalmas pillanatokat élhet át. De ami igazán fáj, az a szerelem, amely elbukott, viszonzatlan szerelem, boldogtalan szerelem. Ebben az esetben jobb nem szeretni, vagy találni valakit, aki annyi szeretetet ad neked, mint te neki.


Hasonló cikkek

Amint az első szerelem elmúlt, sok pár kezdi észrevenni a másik személy hibáit a kapcsolatában. Különösen a hosszú távú kapcsolatok szenvednek gyakran attól, hogy a partnerek kissé hétköznapiakká váltak. És így egy egyszerűnek tűnő megoldás kínálkozik. Hűtlenség. De vajon ez a megfelelő megoldás?

Túlélte már könnyekkel és haraggal teli szakítást? Nem tudod túltenni magad az exeden? A legtöbb ember élete során legalább egyszer átéli ezeket a durva pillanatokat. Tanácsot adunk Önnek, hogyan felejtse el a múltat, és hogyan nézzen szembe az új jövővel.

Egy kis féltékenység egy kapcsolatban nem árt. Akár azt is mondhatjuk, hogy kellemes lehet. A partnered a féltékenységen keresztül mutatja meg, mennyire törődik veled. De ez a szép féltékenység az elpirulásra korlátozódik, olyan gesztusokra, mint a kézfogás vagy az "ellenség" oldalának bökdelése. A szeretőd rendszeresen jeleneteket készít veled, megtiltja, hogy kimenj a barátaiddal, és folyamatosan hív, ha nélküle vagy egy rendezvényen? Tanulja meg elsajátítani a következő lépéseket, és szabadítsa el a féltékenységet partnerétől!

Lehet, hogy már régóta együtt vagytok, és beleestetek egy kapcsolati rutinba. Vagy talán csak nehéz időszakon megy keresztül. Viták, félreértések, feszültség köztetek. De hogyan lehet visszahozni azt a csodálatos érzést, amikor együtt indultatok? Egészen egyszerűen! Mindössze a következő 5 lépést kell tennie.

Két különböző ember együttélése mindig bonyolult. Még ha szeretitek is egymást, az együttélés nem mindig könnyű. Főleg azért, mert a partnered időnként egyértelműen dühös, és fogalmad sincs, miért. Máskor az ékesszóló nők gyakran hallgatnak, még akkor is, ha a magyarázat hasznos lenne. Ismerjük a leggyakoribb okokat, amelyek miatt a nők nem kedvelik a férfiakat.

Mindenkinek van lelki társa a világon. Csak meg kell találnod. Mindannyian hallottuk már legalább egyszer, és mindannyian türelmesen keressük. A szerelem, mint egy férfi és nő közötti egyedi érzés fogalma azonban nem mindig volt érvényes. A tündérmesékben elhangzó szerelem valójában egészen fiatal. Ebben a formában alig kétszáz éve ismerjük. Ennek ellenére rengeteg olyan ötletet alkottunk már, amelyeket vitathatatlannak tartunk. Mi a három legnagyobb?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.