Mondások a szerelemről

Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. Találkozunk vele a szó jó értelmében, de negatív értelemben is. A szerelem lehet szép, de nagyon is tud fájni. Nem hiába a szerelem az, amiről sokat beszélnek. Melyek a leggyakoribb mondások a szerelemről?


Az élet szerelem nélkül nem ugyanaz, mint amikor fülig beleszerettél valakibe. Azok az emberek, akik találkoztak az igazival, tudják, miről beszélnek. Kellemes csapkodás az alhasban, szeretett várva, ölelkezni, szeretkezni. A szerelem csak erről szól.

A szerelemnek számos formája van. Lehet titkos, lehet szép, lehet lélegzetelállító, lehet bonyolult, lehet fájdalmas. Sokat beszélnek és írnak a szerelemről. Ezek közül melyik igaz és melyik hamis?

A szerelem hegyeket tud mozgatni

Talán ez a leghíresebb mondás, amelyet a szerelemről ismerünk. Egyrészt igaz, másrészt nem. Attól függ, milyen problémát old meg. Vannak problémák, amelyeket a szerelem segít könnyen megoldani. Az az érzés, hogy a második probléma előtt állsz, erőt ad a küzdelemhez. De vannak olyan helyzetek is, amikor a legnagyobb szerelem is rövid. Milyenek? Egészség, anyagi gondok, természeti katasztrófák... A szerelem nagyon erős tud lenni, de nem mindig úgy, hogy az életben felmerülő összes problémát megoldja. Azonban ha ketten vagytok, hidd el, sokkal könnyebb megbirkózni vele, mintha egyedül mennél végig az életen.

A szerelem vak

Amikor két ember szerelmesek, csak magukat látják, semmi mást. Nem érzékelik az őket körülvevő világot. De azt sem veszik észre, hogy a másik milyen negatív tulajdonságaival rendelkezik. Rózsa színű szemüveg van rajtuk, és sokkal szebb velük a világ. De itt a kezdeti rajongásról beszélünk. Nem a szerelemről. A szerelem maga nem vak. Ha szereted a szóban forgó személyt, akkor nem csak a pozitív tulajdonságairól tudsz, hanem a másik személy betegségeiről is. És a szerelem erről szól. Vedd olyannak a párodat, aki valójában!

Pénzért nem lehet szerelmet vásárolni

Ez a mondás igaz. Igaz szerelmet sehol nem vásárolhatsz. Mert a szerelmet sehol sem árulják. Mégis vannak közöttünk olyanok, akiket a pénz, a vagyon és a vagyon hatalma képes „szerelmessé” tenni valakibe. Ez fordítva is van. Csak a szeretetből nem élhetsz meg. Ha mindennél jobban szeretitek egymást a világon, de anyagi problémái vannak, nem fogtok sokáig kitartani egy ilyen kapcsolatban. A szerelem nem táplál téged. Egy ilyen kapcsolat nem fog sokáig tartani. A viták, a félelem, az idegesség, a bizonytalanság idővel mind tönkreteszik a szerelmedet.

A szerelem fáj

Az igaz szerelem nem fáj. Amikor két ember szereti egymást, csodálatos pillanatokat élveznek. Örömet, boldogságot, biztonságérzetet és egyfajta bizonyosságot tapasztalnak. A párban való élet sokkal boldogabb és könnyebb, mint az egyedülálló. Ha a partnerek megbíznak egymásban, nem kell féltékenynek lenni egymásra. A féltékenység fáj, és elég kínzó tud lenni. De főleg azok féltékenyek, akik nem bíznak a partnerükben. A szeretett személytől való félelem is fájhat. Ha nem tudod, hol van a szerelmed, vagy mi történik, mert nem hív, ideges és néha nagyon fájdalmas pillanatokat élhet át. De ami igazán fáj, az a szerelem, amely elbukott, viszonzatlan szerelem, boldogtalan szerelem. Ebben az esetben jobb nem szeretni, vagy találni valakit, aki annyi szeretetet ad neked, mint te neki.


Hasonló cikkek

Egy brit tanulmány szerint manapság felgyorsulnak az események. Még egy klasszikus partnerségi válság is. Nem hét év, hanem három év múlva jelenik meg. És mivel arra tanítanak bennünket, hogy mindent a lehető legkönnyebbé tegyünk, sok kapcsolat nem éli túl az első igazi válságot.

Talált már olyan helyzetbe, hogy partnerének csípője van? És nem akármilyen? Alapvetően két életet él? Akkor úgynevezett párhuzamos kapcsolatban élsz. A párhuzamos kapcsolat nem klasszikus hűtlenség, sőt annyira el is tér tőle, hogy saját nevet kapott. Vannak, akik egyszerre két partnerrel élnek, sőt két családjuk is van. Gyanítja vagy biztosan tudja, hogy ilyesmiben találta magát? Tanácsot adunk a helyzet megoldásához.

Több mint valószínű, hogy a szenvedély minden kapcsolatban előbb-utóbb elhalványul. Semmi sem tart örökké, és ez így van a szerelemmel is. Ha el akarod kerülni a partnerelidegenedést, és egészséges párkapcsolatra vágysz, akkor ebbe kell befektetned. Mit tehetsz tehát annak érdekében, hogy újra fellángoljon a szenvedély a kapcsolatodban, vagy ami még jobb, hogy soha ne hagyd meghalni?

Minden partnerkapcsolat előbb-utóbb egy sztereotípiába esik. Ha nem kezdesz el időben valamit, megtörténhet, hogy nagy szerelmed jó esetben párkapcsolati válságba, rosszabb esetben szakításba is vezet. Próbálja meg megelőzni ezt a helyzetet, és vegyen be mindennapi életébe olyan tevékenységeket, amelyekre együtt számíthattok.

A problémák megosztása segíthet más szemszögből látni őket. A hölgyek általában megbíznak a barátaikban. Sajnos az urak gyakran hallgatnak a problémáikról. Bár a legtöbb kapcsolati probléma gyakori, ezeknek is megvannak a maguk sajátosságai. Melyek a férfi szemszögéből a boldog házasság legnagyobb gyilkosai?

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismeri magát valamelyikben?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.