Mondások a szerelemről

Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. Találkozunk vele a szó jó értelmében, de negatív értelemben is. A szerelem lehet szép, de nagyon is tud fájni. Nem hiába a szerelem az, amiről sokat beszélnek. Melyek a leggyakoribb mondások a szerelemről?


Az élet szerelem nélkül nem ugyanaz, mint amikor fülig beleszerettél valakibe. Azok az emberek, akik találkoztak az igazival, tudják, miről beszélnek. Kellemes csapkodás az alhasban, szeretett várva, ölelkezni, szeretkezni. A szerelem csak erről szól.

A szerelemnek számos formája van. Lehet titkos, lehet szép, lehet lélegzetelállító, lehet bonyolult, lehet fájdalmas. Sokat beszélnek és írnak a szerelemről. Ezek közül melyik igaz és melyik hamis?

A szerelem hegyeket tud mozgatni

Talán ez a leghíresebb mondás, amelyet a szerelemről ismerünk. Egyrészt igaz, másrészt nem. Attól függ, milyen problémát old meg. Vannak problémák, amelyeket a szerelem segít könnyen megoldani. Az az érzés, hogy a második probléma előtt állsz, erőt ad a küzdelemhez. De vannak olyan helyzetek is, amikor a legnagyobb szerelem is rövid. Milyenek? Egészség, anyagi gondok, természeti katasztrófák... A szerelem nagyon erős tud lenni, de nem mindig úgy, hogy az életben felmerülő összes problémát megoldja. Azonban ha ketten vagytok, hidd el, sokkal könnyebb megbirkózni vele, mintha egyedül mennél végig az életen.

A szerelem vak

Amikor két ember szerelmesek, csak magukat látják, semmi mást. Nem érzékelik az őket körülvevő világot. De azt sem veszik észre, hogy a másik milyen negatív tulajdonságaival rendelkezik. Rózsa színű szemüveg van rajtuk, és sokkal szebb velük a világ. De itt a kezdeti rajongásról beszélünk. Nem a szerelemről. A szerelem maga nem vak. Ha szereted a szóban forgó személyt, akkor nem csak a pozitív tulajdonságairól tudsz, hanem a másik személy betegségeiről is. És a szerelem erről szól. Vedd olyannak a párodat, aki valójában!

Pénzért nem lehet szerelmet vásárolni

Ez a mondás igaz. Igaz szerelmet sehol nem vásárolhatsz. Mert a szerelmet sehol sem árulják. Mégis vannak közöttünk olyanok, akiket a pénz, a vagyon és a vagyon hatalma képes „szerelmessé” tenni valakibe. Ez fordítva is van. Csak a szeretetből nem élhetsz meg. Ha mindennél jobban szeretitek egymást a világon, de anyagi problémái vannak, nem fogtok sokáig kitartani egy ilyen kapcsolatban. A szerelem nem táplál téged. Egy ilyen kapcsolat nem fog sokáig tartani. A viták, a félelem, az idegesség, a bizonytalanság idővel mind tönkreteszik a szerelmedet.

A szerelem fáj

Az igaz szerelem nem fáj. Amikor két ember szereti egymást, csodálatos pillanatokat élveznek. Örömet, boldogságot, biztonságérzetet és egyfajta bizonyosságot tapasztalnak. A párban való élet sokkal boldogabb és könnyebb, mint az egyedülálló. Ha a partnerek megbíznak egymásban, nem kell féltékenynek lenni egymásra. A féltékenység fáj, és elég kínzó tud lenni. De főleg azok féltékenyek, akik nem bíznak a partnerükben. A szeretett személytől való félelem is fájhat. Ha nem tudod, hol van a szerelmed, vagy mi történik, mert nem hív, ideges és néha nagyon fájdalmas pillanatokat élhet át. De ami igazán fáj, az a szerelem, amely elbukott, viszonzatlan szerelem, boldogtalan szerelem. Ebben az esetben jobb nem szeretni, vagy találni valakit, aki annyi szeretetet ad neked, mint te neki.


Hasonló cikkek

A partnerségek nagyon fontos szerepet játszanak az életben. Az, hogy a kapcsolatok hogyan működnek vagy nem, az élet más területein is tükröződik, mint az emberi psziché. A nem működő kapcsolat negatív hatással van egészségére, munkájára, és kihat a pénzügyeire is. Miért maradnak az emberek olyan gyakran rosszul működő kapcsolatokban? Mely kapcsolatokat érdemes azonnal elhagyni?

A nagymamád azt is mondta neked, hogy nem tudod megtartani a férfit meleg vacsora nélkül, vagy hogy egy nő számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen hallja, mennyire szereted? És szerinted ez kivétel nélkül érvényes? Nem! Sok mítosz kering a kapcsolatokról, amelyek csak azért igazak, mert az emberek még mindig hisznek bennük. Négy mítoszt mutatunk be, amelyeket jobb lenne, ha kitörölnél a tökéletes kapcsolat bevált képleteiből!

Ha a dolgok lefelé süllyednek egy partnerséggel, mindig mindkét fél a hibás. Tehát ne mindig a másikat hibáztasd. Általában mindketten okolhatók a kapcsolat hibáiért. Elmondjuk azokat a dolgokat, amiket gyakran rosszul csinálsz, és amelyekkel garantáltan tönkreteszed a kapcsolatodat.

Mindannyian határozottan harmonikus kapcsolatot szeretnének, felesleges viták nélkül. Ha nem akarod, hogy a kapcsolatod válságba kerüljön, akkor teljes mértékben kézben kell tartanod azt. Mit kell tehát tenni, hogy minden úgy működjön, ahogy kell?

Legalább egyszer tapasztaltad. Egy komolyan szép nő ártatlanul mondta el neked, milyen nagyszerű barát vagy. De nem akarsz barátok lenni. Ha beleszerettél ebbe a nőbe, egy ilyen "vallomás" fájdalmat okozhat. De minden rossz valamire jó. Szóval hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy nővel való barátságból?

Fiatalon könnyű szerelmes lenni, új kapcsolatokat kialakítani és elhagyni őket. A húszas éveik elején járó fiatalok nem félnek szakítani valakivel, akivel ez már nem megy, és új szerelmet keresnek. A huszonötök sztrájkjával azonban egyre jobban aggódunk, hogy többé nem fogunk találkozni senkivel, aki érdekes lenne, és így továbbra is árnyas kapcsolatokban maradunk. Nem tudja elhagyni jelenlegi partnerét, és nem tudja miért? Mitől félsz a legjobban?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.