A szerelem törvényei

Az a tény, hogy két olyan ember találkozik, akik 100%-ban megfelelnek egymásnak, meglehetősen ritka. Ha ilyen kapcsolat jön létre, az érintetteknek értékelniük kell kapcsolatukat. Ha azonban az érintettek harmóniája nem teljesen tökéletes, akkor folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton. És vagy sikerül, vagy szakítasz. Így megy ez az életben. Milyen törvényszerűségek befolyásolják leginkább a párkapcsolatokat?

Hasonlóság a gondolkodásban, viselkedésben, életszemléletben

Az első szabályszerűséget már a cikk elején említettük kicsit. Arról van szó, hogy mennyire hasonlóak a partnerek. Egyrészt azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást egy kapcsolatban, másrészt az is, hogy ha teljesen mások az emberek, akkor nem tudják megérteni egymást. A működő partnerkapcsolathoz tehát szükség van bizonyos hasonlóságra a gondolkodásban, viselkedésben, életszemléletben stb..

Szabadság

A szabadság nagyon fontos egy kapcsolatban. Miért? Mert nem lehetséges, hogy a nap 24 óráját, az év 365 napját a szerelmeddel töltsd. Mindannyiótoknak szüksége van a saját személyes térre, ha nem lenne, hamar az az érzése támadna, hogy egy csapdában él, ahonnan nem tud kiszabadulni. Egy kapcsolat csak akkor működik, ha jól érzed magad benne. És ez csak akkor fog megtörténni, ha úgy éled az életed, ahogy szeretnéd, nem pedig úgy, ahogyan más akarja. Természetesen, de figyelembe véve a partner igényeit és kívánságait. A kapcsolat többek között kompromisszum is.

Kommunikáció, őszinteség, nyitottság

Sokat írtak már arról, hogy a kommunikáció minden párkapcsolat alapvető építőköve. Ezért ne csak a fontos életkérdéseket beszéld meg pároddal, hanem olyan hétköznapi dolgokat is, mint például, hogy hogy állsz, mi aggaszt, mi tesz boldoggá. Fejezd ki érzéseidet. Mutasd ki háládat azért, hogy partnere meglepett vagy örömet szerzett valamivel. Mindig légy őszinte magaddal. A hazugság nem jelenhet meg egy kényelmes kapcsolatban. És ha egyáltalán, akkor csak azokat, amelyek feltétlenül szükségesek.

Érintések, ölelések, szeretet gyengéd megnyilvánulásai

Már tudod, hogy az érintés és az ölelés a szerelemhez tartozik. Az a tény azonban, hogy az érintéseknek gyógyító hatásai vannak, már nem biztos, hogy létezik. Ha rendszeresen öleli és simogatja partnerét, csökkenti a stresszhormon szintjét és az idegrendszeri feszültséget. Ezenkívül az érintések javítják a hangulatot és erősítik az immunitást. Azok, akik a legjobban élvezik partnerük érintését, általában kiegyensúlyozottabbak és elégedettebbek, mint azok, akiknek hiányzik ez a terület. Tényleg olyan kevés – megfogni szerelmed kezét, megsimogatni az arcát, megfogni a vállát vagy megölelni. Ez is erősítheti kapcsolatát!

Bizalom

A bizalom nélküli partnerkapcsolatok tele vannak negatív érzelmekkel. Ha nem bízol a párodban, akkor gyanakvó és nyugtalan vagy. A kapcsolatodat olyan féltékenységi jelenetek kísérik, mint - hol voltál már megint és kivel? Ha nem bízol a párodban, olyan történeteket találsz ki, amelyek nem igazak, és ezzel tudatlanul tönkreteszed a párkapcsolatodat. Ráadásul viselkedésével "utolérheti" a hűtlenség iránti szerelmét. Próbáld meg másképp csinálni. Ne gyanakodj, ne képzelj, higgy! Ha a szerelmed nem ad okot arra, hogy féltékeny legyél rá, ne légy. A féltékenység már számos korábban működő kapcsolatot megszakított, és a tiédet is megtörheti!Hasonló cikkek

Az asszonyról azt mondják, hogy ő a családi tűzhely őre. Azt is állítják, hogy biológiailag az a vágy, hogy csak egy állandó szexuális partner legyen. Az utóbbi években azonban a nők viselkedése gyakran eltér ettől az állítástól. A nők egyre hűtlenebbek. Mi készteti a szebbik nemet a hűtlenségre?

Olyan társkereső oldalt keresel, ahol életre szóló társat találhatsz? Eleged van az örökös flörtölésből, amiből végül semmi lesz? Ha elcsábított a könnyű online randevúzás lehetősége, és még nem sikerült találkoznia, akkor egy kicsit csalódott lehet. Még a választott társkereső oldal sem segített megtalálni a megfelelő partnert egy komoly kapcsolathoz? Egyáltalán a jobb oldalon áll?

Mindegyik kapcsolata megromlik egy bizonyos idő elteltével? Még ha te magad sem tudod, lehet, hogy elköveted azt a hibát, amely tönkreteszi az összes kapcsolatodat. És nem csak neked. Néhány tapasztalt viselkedési minta a mindennapi életben is problémákat okozhat. Egy véget nem érő spirálba veted magad, ahol egy csodálatos románc fullasztó kapcsolattá fejlődik. Milyen viselkedési mintákat kerüli szívesebben?

Tartós lesz a kapcsolatunk? A partner elkötelezettséget akar? Gyakran feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket, amikor kapcsolatunk jövőjére gondolunk. Matthew Hussey párkapcsolati edző szerint a szerelem önmagában nem elég ahhoz, hogy egy kapcsolatnak legyen jövője.

Munka közben találkozott a partnerével? Volt már lehetősége, hogy ugyanazon a munkahelyen dolgozzon? Vállalkozást szeretnél indítani egy partnerrel? Akár már régóta dolgoztok együtt, akár csak most készülök együtt dolgozni, figyeljen! Jó ötlet, vagy a mondás, hogy mindkét partnernek ugyanaz a munkája = kapcsolatgyilkos?

Két különböző ember együttélése mindig bonyolult. Még ha szeretitek is egymást, az együttélés nem mindig könnyű. Főleg azért, mert a partnered időnként egyértelműen dühös, és fogalmad sincs, miért. Máskor az ékesszóló nők gyakran hallgatnak, még akkor is, ha a magyarázat hasznos lenne. Ismerjük a leggyakoribb okokat, amelyek miatt a nők nem kedvelik a férfiakat.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.