5 tipp, hogy ne legyél féltékeny

Tudja, hogy a féltékenység árt a kapcsolatának? Mégsem tudod megvédeni magad ellene? Mindig a legvédtelenebb pillanatban lopakodik hozzád, és te csak sikoltozol és sikoltozol? Mit tegyen másként, hogy ne kelljen megbánnia tetteit? Van-e egyáltalán valami védekezés a felesleges féltékenység ellen? Igen! És tudjuk, mit.

1. Összpontosítsa a figyelmét valami másra.

Amint újra féltékenységi hullámot érz, irányítsa a figyelmét a környezetére. Azonnal nézz körül, és gondolatban írd le, amit látsz. Utcai lámpa, közlekedési lámpa, egyedi bútorok az irodában... Teljesen mindegy, mi az. Attól függ, hol van abban a pillanatban, amikor féltékenység ér rá. Ha bármi másra gondol, lecsillapítja a "zúgó vérét", és rövid időn belül újra nyugodtan fog gondolkodni.

2. Birkák számolása

Ez a technika csak elalvásra jó? De valahol. Válsághelyzetben összpontosítson az előzetesen kiválasztott mechanikus számításokra. Válaszd ki most, hogy száztól nulláig visszafelé számolsz-e, csak páros számokat nevezel-e meg, vagy egymillióval kezdesz, és kivonsz hétből. Bármilyen automatikus számlálás, amely működik az Ön számára, percek alatt lecsillapítja féltékeny elméjét.

3. Stopper technika

Válasszon ki legalább öt olyan képet, amely megnyugtat, vagy kellemes érzéseket vált ki belőled. Tengerparti nyaralás, erdei séta, forró fürdő egy pohár bor mellett... Amint ismét féltékeny leszel, mondd meg magadnak, hogy STOP! Jusson eszébe megnyugtató gondolata, és maradjon vele, ameddig csak szüksége van rá.

4. Az abszurditásig tartó túlzás

Ez már a fejlettebb féltékeny emberek technikája. Egyedül ülsz otthon, és a korábbi technikák egyike sem bírta sokáig? Próbáld meg az ellenkezőjét! Add át magad a képzeletednek. Csak adjunk hozzájuk katasztrofális forgatókönyveket. Milyen? Például olyan, hogy a párod hűtlensége tönkreteszi a kapcsolatodat, elveszted miatta a barátaidat, hogy kétségbeesésből felgyújtasz egy házat, elveszik tőle a várost, és az egész cselekményt terroristaként értelmezik. támadást, ami okozza... Furcsán hangzik, de ha ilyen abszurditásokra feszíti a képzeletét, már a gondolata is nevetségesnek tűnik partnere „hűtlenségére”.

5. Ismétlés, ismétlés és ismétlés

Egy másik technika, amely jobban megfelel a haladó felhasználóknak. Még egyszer: ne állj ellen a féltékeny gondolatoknak, hagyd, hogy szabadon áramoljanak a fejedben. De ehhez kattints, csikorogj, tarts egy deszkát... Egyszerűen végezz minden olyan gyakorlatot, amit személy szerint utálsz. Hidd el, hogy a kényszeres gondolatok, hogy mit, hol és kivel csinál a partnered, egy idő után eltűnnek a fejedből egy ilyen fizikai tevékenység után.


Hasonló cikkek

Az időnkénti éles véleménycsere egyszerűen egy kapcsolat része. Jobb, ha időnként jól veszekedni, mint lábujjhegyen megkerülni a problémát, és hagyni, hogy az igazi megfulladást okozzon a kapcsolatban. Egy darabban vitatkozni még rosszabb. Hogyan lehet megakadályozni az örök vitákat és megőrizni a békét a kapcsolatban?

Boldog lehetsz egy kapcsolatban még több évtizedes együttélés után is? Igen tudsz. Csak tudnod kell, hogyan bánj egymással a partnereddel. Mely tényezők befolyásolják leginkább a boldogságot egy kapcsolatban? Olvassa el és megtudja.

Ön és a párja viszonylag boldog pár? De kételkedsz-e valaha abban, hogy tényleg annyira szeret-e, mint te őt? Ha a partnered megteszi az alábbi apróságok valamelyikét, higgye el, hogy igazán kedvel téged.

A kapcsolata már nem úgy működik, mint az elején? Valahogy újraéleszteni kell? Nézze meg a négy jelet, amelyek azt jelzik, hogy kapcsolatának azonnali változásra van szüksége.

Már egy ideje együtt vagytok, de az utóbbi időben az a benyomásod, hogy minden kedves eltűnik a kapcsolatodból? Nincs tudatában annak, hogy partnere elégedetlen lenne veled. Akkor miért? Kerüli, hogy a kapcsolatról beszéljen, és mi lehet a baj? Ne aggódj, nem kell olvasnod a gondolataiban, hogy rájöjj, mi zavarja a másikat. Csak figyelmesen figyelj. Mit kell tehát észrevenni?

Szereted a párodat, és ha szakítasz vele, az a legnagyobb rémálmod lenne? Kerülje el egy kapcsolat szükségtelen végét, ha követi azokat a jeleket, amelyek gyakran a kapcsolat végéhez vezetnek. Tanácsot adunk, hogy milyen jelek hirdetik egy kapcsolat végét, és hogyan kezeld őket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.