5 tipp, hogy ne legyél féltékeny

Tudja, hogy a féltékenység árt a kapcsolatának? Mégsem tudod megvédeni magad ellene? Mindig a legvédtelenebb pillanatban lopakodik hozzád, és te csak sikoltozol és sikoltozol? Mit tegyen másként, hogy ne kelljen megbánnia tetteit? Van-e egyáltalán valami védekezés a felesleges féltékenység ellen? Igen! És tudjuk, mit.

1. Összpontosítsa a figyelmét valami másra.

Amint újra féltékenységi hullámot érz, irányítsa a figyelmét a környezetére. Azonnal nézz körül, és gondolatban írd le, amit látsz. Utcai lámpa, közlekedési lámpa, egyedi bútorok az irodában... Teljesen mindegy, mi az. Attól függ, hol van abban a pillanatban, amikor féltékenység ér rá. Ha bármi másra gondol, lecsillapítja a "zúgó vérét", és rövid időn belül újra nyugodtan fog gondolkodni.

2. Birkák számolása

Ez a technika csak elalvásra jó? De valahol. Válsághelyzetben összpontosítson az előzetesen kiválasztott mechanikus számításokra. Válaszd ki most, hogy száztól nulláig visszafelé számolsz-e, csak páros számokat nevezel-e meg, vagy egymillióval kezdesz, és kivonsz hétből. Bármilyen automatikus számlálás, amely működik az Ön számára, percek alatt lecsillapítja féltékeny elméjét.

3. Stopper technika

Válasszon ki legalább öt olyan képet, amely megnyugtat, vagy kellemes érzéseket vált ki belőled. Tengerparti nyaralás, erdei séta, forró fürdő egy pohár bor mellett... Amint ismét féltékeny leszel, mondd meg magadnak, hogy STOP! Jusson eszébe megnyugtató gondolata, és maradjon vele, ameddig csak szüksége van rá.

4. Az abszurditásig tartó túlzás

Ez már a fejlettebb féltékeny emberek technikája. Egyedül ülsz otthon, és a korábbi technikák egyike sem bírta sokáig? Próbáld meg az ellenkezőjét! Add át magad a képzeletednek. Csak adjunk hozzájuk katasztrofális forgatókönyveket. Milyen? Például olyan, hogy a párod hűtlensége tönkreteszi a kapcsolatodat, elveszted miatta a barátaidat, hogy kétségbeesésből felgyújtasz egy házat, elveszik tőle a várost, és az egész cselekményt terroristaként értelmezik. támadást, ami okozza... Furcsán hangzik, de ha ilyen abszurditásokra feszíti a képzeletét, már a gondolata is nevetségesnek tűnik partnere „hűtlenségére”.

5. Ismétlés, ismétlés és ismétlés

Egy másik technika, amely jobban megfelel a haladó felhasználóknak. Még egyszer: ne állj ellen a féltékeny gondolatoknak, hagyd, hogy szabadon áramoljanak a fejedben. De ehhez kattints, csikorogj, tarts egy deszkát... Egyszerűen végezz minden olyan gyakorlatot, amit személy szerint utálsz. Hidd el, hogy a kényszeres gondolatok, hogy mit, hol és kivel csinál a partnered, egy idő után eltűnnek a fejedből egy ilyen fizikai tevékenység után.


Hasonló cikkek

A nők gyakran ingerlékenyek, állandóan változtatják a hangulatot és mindent túlreagálnak? A hisztéria már régen kikerült az orvosi könyvekből, mint betegség. Ennek ellenére sok nőt hisztérikusnak bélyegeznek. De mi történik, ha egy "hisztériás roham" hatalmába kerít egy srácot?

Talán ez már „megtörtént” veled, vagy legalább ismersz valakit, aki megtörtént. Szerették egymást, szakítottak. Ennek ellenére egy idő után visszatértek egymáshoz. Miért mennek vissza az emberek a volt partnereikhez szakításuk után? Egyes okok meglepőek, mások nem. Olvassa el a leggyakoribbakat.

Semmi sem mentő meg, és ha sokáig bántja a kapcsolatát, a legnagyobb bocsánatkérés sem menti meg. De könnyen elkerülheti a mindennapi apró halálos találatokat. Hogyan? Alakítsák ki maguk között a következő szokásokat. Nem fogod megbánni!

Egy ideje együtt vagytok, és hiányzik az első néhány hét izgalma és bizonytalansága? Sajnos a szerelem maximum 2 évig tart, utána a szenvedélyes érzések állandó és kevésbé intenzívekké válnak. Ezt már mindannyian tudjuk, és tapasztalatból tudjuk. De mit tegyünk, ha a kapcsolat az ellenkező irányba megy, pedig még mindig szeretitek egymást? Próbálja ki a következő módszereket. Talán mégis sikerül felélesztenie egy haldokló kapcsolatát!

Nem megy neked, de nem akarsz szakítani. Megmenthető-e egyáltalán egy rosszul működő kapcsolat? Lehet és elég könnyen. De meg kell felelnie néhány feltételnek. Sajnos nem elég, ha több erőfeszítést teszünk. Csináljuk meg.

Gyanítod, hogy szerelmed örökre elmúlt, miközben folytatod valamiben, amit már nem nevezhetsz kapcsolatnak? Az érzelmeket táplálni kell, különben elsorvadnak. A szerelem megértésből, a másikért való harcra való hajlandóságból, barátságból és még sok másból áll. De mindkettőtöknek meg kell próbálnia. Félsz, hogy nincs több szerelem a kapcsolatodban? Nézze meg, hogyan állapíthatja meg.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.