5 tipp, hogy ne legyél féltékeny

Tudja, hogy a féltékenység árt a kapcsolatának? Mégsem tudod megvédeni magad ellene? Mindig a legvédtelenebb pillanatban lopakodik hozzád, és te csak sikoltozol és sikoltozol? Mit tegyen másként, hogy ne kelljen megbánnia tetteit? Van-e egyáltalán valami védekezés a felesleges féltékenység ellen? Igen! És tudjuk, mit.

1. Összpontosítsa a figyelmét valami másra.

Amint újra féltékenységi hullámot érz, irányítsa a figyelmét a környezetére. Azonnal nézz körül, és gondolatban írd le, amit látsz. Utcai lámpa, közlekedési lámpa, egyedi bútorok az irodában... Teljesen mindegy, mi az. Attól függ, hol van abban a pillanatban, amikor féltékenység ér rá. Ha bármi másra gondol, lecsillapítja a "zúgó vérét", és rövid időn belül újra nyugodtan fog gondolkodni.

2. Birkák számolása

Ez a technika csak elalvásra jó? De valahol. Válsághelyzetben összpontosítson az előzetesen kiválasztott mechanikus számításokra. Válaszd ki most, hogy száztól nulláig visszafelé számolsz-e, csak páros számokat nevezel-e meg, vagy egymillióval kezdesz, és kivonsz hétből. Bármilyen automatikus számlálás, amely működik az Ön számára, percek alatt lecsillapítja féltékeny elméjét.

3. Stopper technika

Válasszon ki legalább öt olyan képet, amely megnyugtat, vagy kellemes érzéseket vált ki belőled. Tengerparti nyaralás, erdei séta, forró fürdő egy pohár bor mellett... Amint ismét féltékeny leszel, mondd meg magadnak, hogy STOP! Jusson eszébe megnyugtató gondolata, és maradjon vele, ameddig csak szüksége van rá.

4. Az abszurditásig tartó túlzás

Ez már a fejlettebb féltékeny emberek technikája. Egyedül ülsz otthon, és a korábbi technikák egyike sem bírta sokáig? Próbáld meg az ellenkezőjét! Add át magad a képzeletednek. Csak adjunk hozzájuk katasztrofális forgatókönyveket. Milyen? Például olyan, hogy a párod hűtlensége tönkreteszi a kapcsolatodat, elveszted miatta a barátaidat, hogy kétségbeesésből felgyújtasz egy házat, elveszik tőle a várost, és az egész cselekményt terroristaként értelmezik. támadást, ami okozza... Furcsán hangzik, de ha ilyen abszurditásokra feszíti a képzeletét, már a gondolata is nevetségesnek tűnik partnere „hűtlenségére”.

5. Ismétlés, ismétlés és ismétlés

Egy másik technika, amely jobban megfelel a haladó felhasználóknak. Még egyszer: ne állj ellen a féltékeny gondolatoknak, hagyd, hogy szabadon áramoljanak a fejedben. De ehhez kattints, csikorogj, tarts egy deszkát... Egyszerűen végezz minden olyan gyakorlatot, amit személy szerint utálsz. Hidd el, hogy a kényszeres gondolatok, hogy mit, hol és kivel csinál a partnered, egy idő után eltűnnek a fejedből egy ilyen fizikai tevékenység után.


Hasonló cikkek

Mivel egyikünk sem tökéletes, a kapcsolatokban gyakoriak a nézeteltérések. De nincs benne semmi különös. Viták és ütések cseréje nélkül nincs kapcsolat. De mit tehetsz azért, hogy párod boldog legyen az életben, és hogy az életed elsősorban pozitív pillanatokkal legyen tele?

Szerelmes vagy, ez működik neked... de nagyon távol vagytok egymástól. Ráadásul a bezárások és egyéb intézkedések idején az együttlét még nehezebb. Keresi a módját, hogy újra boldog legyen egy távkapcsolatban? A cikkből megtudhatja, mit tehet.

Határtalanul megbízik partnere minden szavában? Szóval ne csináld. A férfiak nagy hazugok lehetnek, bármilyen okból. Megmutatjuk, mi az, amiben a férfiak leggyakrabban szándékosan nem mondanak igazat partnerüknek.

Évekig tartó kapcsolat után bizonyos szokások és rituálék kezdődnek, amelyeket csak ketten értenek meg egy párban. Legyen szó viccekről, amit a körülötted lévők nem érthetnek, vagy hülyeségek miatt veszekednek. De egy hosszú távú kapcsolat még mindig meglehetősen törékeny, és néhány jól irányzott lövéssel tönkreteheti. És ehhez elég néhány egyszerű szó! Amit soha nem szabad kihagyni az ember szájából, és nem váltani tettekre?

A féltékenység az emberek szakításának gyakori oka. A mobiltelefon ellenőrzése, a profilok figyelése a közösségi oldalakon vagy a féltékenységi jelenetek azonban nem puszta féltékenység megnyilvánulása. Más dolgokat is jelenthetnek, például a partnertől való káros függőséget. Mikor van a legnagyobb veszélyben?

Sokunk álma egy szeretetteljes kapcsolat, amelyben biztonságban érzi magát. Ugyanakkor kevesen tudják, hogyan lehet ilyen kapcsolatot létrehozni. Mindenekelőtt kulcsfontosságú a közted és párod közötti légkör. Ennek köszönhetően könnyedén túljuthat az élet krízisén, mint például a munkahely elvesztése vagy a felnőtt gyermekek otthonról való távozása. Mit szólsz hozzá?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.