Szerelem első látásra?

Könnyen beleszeretsz első látásra? Vagy még soha nem fordult elő veled? A romantikus filmeknek és könyveknek köszönhetően sokan úgy gondolják, hogy a szerelem első látásra a létező legjobb szerelem. Úgy gondolják, hogy nagyobb eséllyel bírják, és a pár jobban szereti egymást. Valóban így van?

A férfiak a szemükkel keresnek...

Az első látásra való szerelem a másik személyről alkotott első benyomáson alapul. És elsősorban az érzékszervek vezérlik. A férfiak elsősorban a látásra és a tapintásra támaszkodnak. Emlékszel azokra a széles szoknyákra, amelyeket régebben különféle változatokban hordtak? Ez a divat pontosan azért alakult ki, mert a férfiak tudat alatt széles csípőt keresnek a nőkben.

... a nők pedig az orrukat követik

A nők a szaglásukra hagyatkoznak. Röviden: bizonyos illatok több nőt vonzanak, mások kevésbé. Mindkét nem tudat alatt arra összpontosít, ami egészségesebb utódokat ígér. Ez romantikusan hangzik? Sajnos az. A nők széles csípője azt jelenti, hogy könnyebben fognak szülni. A férfi illata pedig az immunrendszerének megfelelően változik. A nők azt keresik, amelyik a legtávolabb van a sajátjuktól, mert nagyobb eséllyel születnek egészséges utódok.

Az első benyomásnak megvannak a buktatói

Gyakran az első benyomás a leghelyesebb. De ne becsüld túl! Vannak, akik nagyon jól tudják, hogyan kell elrejteni hibáikat. És csak több találkozás után fedezheti fel őket. Ezért az első találkozókat nyilvános helyen tervezze meg. Legalább addig, amíg jobban meg nem ismered a másikat, ne válassz privát találkozókat. Továbbá ne csak a partneredre koncentrálj. Figyelje meg azt is, hogyan bánik a körülötte lévőkkel.

A kapcsolatról szól, nem arról, ahogyan megismerkedtetek

A szerelem első látásra gyönyörű kifejezés. Sok könyv és film is épül rá. A ketten találkoznak, és a kedvezőtlen körülmények ellenére legyőzik sorsukat, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. De ugyanennyien vannak olyanok is, akik "eleinte nem is érezték magukat". Nem hiszed, hogy egy ilyen kapcsolat tartós lesz? Hidd el! Ugyanannyi esélye van, mint első pillantásra! De a kapcsolatával kapcsolatos döntéseket annak működése alapján hozza meg.


Hasonló cikkek

Kétségtelenül kellemes dolog megosztani valakivel az életét. Van kihez visszatérned, kivel megoszthatod örömeidet és bánataidat, kivel beszélhetsz. De magán a szerelemen kívül a kapcsolat az egészségedre is előnyös! Melyek a párkapcsolat legjelentősebb hatásai az egészségedre?

Ön és a párja viszonylag boldog pár? De kételkedsz-e valaha abban, hogy tényleg annyira szeret-e, mint te őt? Ha a partnered megteszi az alábbi apróságok valamelyikét, higgye el, hogy igazán kedvel téged.

Egyetlen párkapcsolat vagy házasság sem teljesen hibátlan. Minden kapcsolatban időről időre megrándul, és viharba fordul. Akkor már csak rajtad múlik, hogy hogyan közelíted meg a problémát, és milyen gyorsan térsz vissza a veszekedésekből a békés, partner életbe. Mit kell tehát tenni vagy mit nem tenni egy kapcsolatban/házasságban ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek legyünk?

A kor előrehaladása egyre új kihívásokat hoz, és ez alól a kapcsolatok területe sem kivétel. A főként a teljesítményre és az egyéniségre orientált korszakban egyre gyakrabban panaszkodnak a partnerek az elidegenedésre. Ez a kapcsolat bármely szakaszában megtörténhet, és számos oka lehet. Még ha úgy tűnik, hogy mindened megvan, ígéretes karriered és szerető családod, akkor is magányosnak érezheted magad.

Sok ember kényelmetlenül érzi magát, amikor meg kell kérnie valakitől valamit. Bármi is legyen az – munkahelyi emelés, barátok segítségének kérése, vagy bármi más kapcsolatban. Négy egyszerű lépésben tanácsot adunk, hogyan mondd el, amit akarsz.

A férfiak és a nők világa más, ezt már mindenki tudja. A kommunikációban a leggyakoribb félreértések azon alapulnak, hogy partnere egyáltalán nem érti Önt. Mutatjuk a legveszélyesebb kifejezéseket. A férfiak és a nők teljesen másképp értik őket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.