Agresszió egy kapcsolatban

Ha találkozol valakivel, általában rózsaszín szemüveg van rajtad. Minden szépnek és tökéletesnek tűnik számodra, és nagyon élvezed az új kapcsolatodat. De bizonyos kapcsolatokban előfordul, hogy a partnerek nem akarják beismerni, hogy valami megváltozni kezd. Manapság nem ritka az agresszió egy kapcsolatban. Hogyan lehet felismerni az agresszió első jeleit?

A családon belüli erőszaknak, akár fizikai, akár pszichológiai formában, meg kell nyilvánulnia valahogy. Kezdetben ezek olyan megnyilvánulások lehetnek, amelyeket egy szerelmes ember könnyen figyelmen kívül hagy.

Azt kérdezed, hogy nézhet ki a pszichológiai erőszak ilyen megnyilvánulása?

Egyszerűen. A kérdéseidre való egyszerű visszavágástól a megaláztatásig, sértésig, személyes szabadságod korlátozásáig, problémáid lekicsinyléséig, haraggal, kiabálással, kolerikus viselkedéssel, parancsolgatással, tiltással letagadod, amit a párod ígért... Valószínűleg nem kell említenünk. a fizikai erőszak, biztosan el tudja képzelni, hogyan nyilvánul meg ott.

Vigyázat! Az agresszornak nem kell csak férfinak lennie. Sok olyan eset is előfordul, amikor a kapcsolat agresszora a nő.

Ne sírj, ne menekülj, ne kérj bocsánatot! Foglalkozz vele!

Ha a partnered az agresszió legkisebb jeleit is mutatja, kezdj el vele foglalkozni. És itt jön el a pillanat, amikor az agresszió első jeleire helyesen kell reagálnia. Kiszaladhat a szobából, sírhat, és aggódhat, hogy kedvese rakoncátlan. Csendes háztartást tarthat, bocsánatot kérhet és magyarázhat, megalázhatja magát, kiabálhat, kifogásokat kereshet... De ez a megoldás nem ideális.

Először előfordulhat, hogy az agresszió megnyilvánulásai nem érintik Önt és kapcsolat egyáltalán. Vigyázz erre. A partner eleinte csak agresszív lehet környezetével szemben. Tehát figyelje meg, hogyan bánik barátaival, családjával, munkahelyi kollégáival, éttermi pincéreivel. A partner még autóvezetés közben is agresszív lehet. Az agresszió megnyilvánulhat dolgok tönkretételében is, különösen, ha valaki/valami idegesíti, stb.

Mondj egyértelmű és határozott NEM-et!

Ilyen helyzetben világossá kell tenni. viselkedésének rosszallását. Tehát ha úgy gondolja, hogy a párja túl messzire ment, mondjon neki egyértelmű és határozott NEM-et, nem fog így bánni velem, én ezt nem tűröm. Ez az egyetlen módja annak, hogy partnere tegyen valamit a viselkedése ellen. Döntsd el, hogy a "szerelmed" nem bánhat így veled. Vedd észre, hogy egyenrangú partnerek vagytok, és nem lehetséges, hogy valaki szándékosan így "megsemmisítsen" benneteket.

Ha ezek valóban elszigetelt esetek, akkor elfogadhatja a bocsánatkérést. Nem mindenkinek van mindig jó napja. Időről időre mindannyian agresszív viselkedésbe csúszhatunk. Ha azonban a helyzetek megismétlődnek, ne befolyásolja magát az, hogy párod mindig ajándékot hoz neked bocsánatkérésképpen. Az agresszor nem tudja igazolni "burjánzó" viselkedését, majd gyakran megbánja tetteit. De még egy csokor, egy finom doboz csokoládé vagy egy megbékélési vacsora sem garancia arra, hogy agresszív viselkedése ne ismétlődjön meg.

A krónikus agresszorok esetében a pszichológiai vagy fizikai erőszak ismétlődően fordul elő, számíts rá, hogy . Ezért nagyon fontos, hogy rögtön az elején észlelje partnere agresszivitását, majd azonnal mérlegelje, hogy szeretne-e/nem akar-e ilyen kapcsolatot.


Hasonló cikkek

A kapcsolat egyik válságos pillanata a gyermek születése. Az ok általában az, hogy a nők csak a gyerekükre koncentrálnak, és hirtelen nem fordítanak annyi figyelmet partnerükre, mint korábban. A gyakori viták mellett az is előfordul, hogy egy nő önbizalma igencsak megviseli az anyaságot. Mit lehet tehát tenni annak érdekében, hogy a kapcsolat békés legyen, és a nők újra megbízzanak egymásban?

Régóta együtt éltek, de a kapcsolatodból még mindig hiányzik valami? Ha mindketten állatbarátok vagytok, akkor érdemes egy szőrös barátra gondolni. És ha párban éltek, akkor magától értetődő, hogy együtt akarjátok megvenni. Mielőtt azonban szőrös háziállatot szerezne, gondolja át, hogyan változtathatja meg kapcsolatát egy új családtag.

Az a tény, hogy két olyan ember találkozik, akik 100%-ban megfelelnek egymásnak, meglehetősen ritka. Ha ilyen kapcsolat jön létre, az érintetteknek értékelniük kell kapcsolatukat. Ha azonban az érintettek harmóniája nem teljesen tökéletes, akkor folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton. És vagy sikerül, vagy szakítasz. Így megy ez az életben. Mely törvények befolyásolják leginkább a partnerkapcsolatokat?

A harmonikus kapcsolatot fenntartani senkinek sem könnyű. Minden párnak keményen kell dolgoznia rajta. De vannak párok, akik bizonyos dolgokkal tönkreteszik a kapcsolatukat anélkül, hogy észrevennének. Elmondjuk, mire kell nagyon vigyázni, nehogy tönkremenjen a kapcsolatod!

Szeretsz nyaralni? Félsz, hogy pihenés helyett újra csak stresszt fogsz tapasztalni? Ne aggódj. Tanácsot adunk, mit tegyen, hogy ezúttal elkerülje a kellemetlen nyaralást.

A statisztikák szerint Csehországban minden második házasság elválik. Amellett, hogy csalódottság érzed, hogy nem sikerült a kapcsolatod, minden bizonnyal a jövőtől és az új élettől való félelem, de a gyerekek nevelésével, a közös vagyon megosztásával kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozol. Az új Ptk. ezen a téren is hírt hozott. Melyek azok? Tanácsot adunk!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.