Milyen kapcsolatokért van értelme küzdeni?

Ti egy álompárnak tűntetek, de az utóbbi időben elkezdtek recsegni köztetek a dolgok? Vagy éppen ellenkezőleg, állandóan "olasz háztartása" van, de azzal, hogy minden vita után kibékül? Talán néhányszor gondolkoztál már azon, hogy nem lenne-e jobb szakítani. De honnan tudod, melyik kapcsolatért érdemes még küzdeni, és melyik nem?

Van valami közös bennetek?

Különösen a kapcsolatokban vonzzák az ellentétek. Nem kell azonnal probléma, ha egyikőtök igazi sportoló, a másik pedig csak sétálni megy. De ha abszolút mindenben teljesen más vagy, soha nem tudsz egyetérteni. A kapcsolat megmentéséért folytatott küzdelemnek akkor van értelme, ha mindketten képesek kompromisszumot kötni. Ha szeretsz vitatkozni, és hajlandó vagy más véleményt is elfogadni, mint a tiéd, akkor minden rendben van. De ha örökké csak veszekszel, akkor nincs miért veszekedni. Jobb, ha szakítasz.

Egyenrangúak vagytok?

Bár a partnere néha nem ért egyet veled, biztosan nem tart téged alsóbbrendűnek. Vagy talán igen? Ha valamiben kudarcot vall, az mindig kellemetlen emlékeztetőnek hangzik: "Megmondtam."? Vagy mindig téged hibáztat valamiért? Folyamatosan emlékezteti Önt arra, hogy mit csinált rosszul, és folyamatosan emlékezteti Önt az elkövetett hibákra. Röviden: tudnia kell, hogy egyenrangú partnerként él-e vagy sem. Ha valóban egyenlőek vagytok, érdemes küzdeni a kapcsolatért. Ha éppen ellenkezőleg, úgy érzed, hogy a partnered jobbnak tartja magát, mint te, akkor jobb, ha hagyod, hogy ússzon, és keress valakit, aki tisztelni fog.

Van időd magad?

Ha együtt éltek, nem csak egymás mellett, akkor a kapcsolatotok mindenképpen megéri. Ha tudod, hogy a párod teljes odafigyeléssel foglalkozik, akkor tudsz időt szakítani magadra, amikor szükséged van és kedved van hozzá, valamint tudod, hogy mindig magadért vagy az első helyen, akkor egy ilyen kapcsolatért mindenképpen érdemes küzdeni.

Elfogad olyannak, amilyen vagy?

A hibáiddal együtt is elfogad? Nem hibáztatja őket? Nem próbálnak újjá varázsolni? Ebben az esetben megér egy kis harcot. Egy ilyen partner nem hagy el "rossz időkben". A megfelelő partner rámutat a hibáidra, de nem követeli meg, hogy változtass a személyiségeden. Harcolj valakiért, aki nem próbál meg újra elkészíteni. Nem kell olyan emberért küzdened, aki mást akar tőled!


Hasonló cikkek

A harmonikus kapcsolatot fenntartani senkinek sem könnyű. Minden párnak keményen kell dolgoznia rajta. De vannak párok, akik bizonyos dolgokkal tönkreteszik a kapcsolatukat anélkül, hogy észrevennének. Elmondjuk, mire kell nagyon vigyázni, nehogy tönkremenjen a kapcsolatod!

Szereted őt, de egy és ugyanaz a "dolog" folyamatosan idegesít? Nem számít, mit mondasz neki, akkor is megteszi? Van néhány dolog, amit nem tudsz megváltoztatni a párodban, még akkor sem, ha ezt minden nap ismételgeted neki? Ne aggódj. Mindenkinek van valamije. És hidd el, nem vagy ezzel egyedül. Mi az, amit általában soha nem változtat meg a férfiakon?

Amikor elkezdtél randevúzni, minden alkalommal, amikor találkoztál, meg akartad szerezni a másik örömét valamivel. Egy csokor vagy egy palack kedvenc borodból, amit együtt ittál, minden randevúd része volt. De idővel ezek a kis figyelmek elhalványulnak, és üres teret hagynak benned. Tehát milyen gesztusokat érdemes újra elfogadnod, hogy helyreállítsd boldog párkapcsolatodat?

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Ideális kapcsolatot teremthetsz a kompromisszum művészetével, mindkettőtök szabadságával és bizonyos dolgok elkerülésével. Lehet, hogy nehéz elhinni, de van néhány dolog egy kapcsolatban, amit jobb elkerülni. Az egyik ilyen például a tiltott kérdések. Soha ne kérdezd meg tőlük, hogy nyugodt és kényelmes kapcsolatot szeretnél-e. Hogy nem tudod, mik a kérdések? Mi igen!

A pénzügyek az egyik legnagyobb kihívást jelentő dolog, amellyel egy kapcsolatban meg kell küzdened. Lesz közös fiókotok, vagy mindegyiknek lesz saját fiókja? Kinek a pénzéből vásárol háztartási cikkeket? Milyen drága? Ezek és sok más kapcsolódó kérdés megmérgezheti a legjobb partnerséget. Hogyan lehet megoldani a kapcsolat gyakorlati oldalát úgy, hogy az ne zavarja a romantikus oldalát?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.