Milyen kapcsolatokért van értelme küzdeni?

Ti egy álompárnak tűntetek, de az utóbbi időben elkezdtek recsegni köztetek a dolgok? Vagy éppen ellenkezőleg, állandóan "olasz háztartása" van, de azzal, hogy minden vita után kibékül? Talán néhányszor gondolkoztál már azon, hogy nem lenne-e jobb szakítani. De honnan tudod, melyik kapcsolatért érdemes még küzdeni, és melyik nem?

Van valami közös bennetek?

Különösen a kapcsolatokban vonzzák az ellentétek. Nem kell azonnal probléma, ha egyikőtök igazi sportoló, a másik pedig csak sétálni megy. De ha abszolút mindenben teljesen más vagy, soha nem tudsz egyetérteni. A kapcsolat megmentéséért folytatott küzdelemnek akkor van értelme, ha mindketten képesek kompromisszumot kötni. Ha szeretsz vitatkozni, és hajlandó vagy más véleményt is elfogadni, mint a tiéd, akkor minden rendben van. De ha örökké csak veszekszel, akkor nincs miért veszekedni. Jobb, ha szakítasz.

Egyenrangúak vagytok?

Bár a partnere néha nem ért egyet veled, biztosan nem tart téged alsóbbrendűnek. Vagy talán igen? Ha valamiben kudarcot vall, az mindig kellemetlen emlékeztetőnek hangzik: "Megmondtam."? Vagy mindig téged hibáztat valamiért? Folyamatosan emlékezteti Önt arra, hogy mit csinált rosszul, és folyamatosan emlékezteti Önt az elkövetett hibákra. Röviden: tudnia kell, hogy egyenrangú partnerként él-e vagy sem. Ha valóban egyenlőek vagytok, érdemes küzdeni a kapcsolatért. Ha éppen ellenkezőleg, úgy érzed, hogy a partnered jobbnak tartja magát, mint te, akkor jobb, ha hagyod, hogy ússzon, és keress valakit, aki tisztelni fog.

Van időd magad?

Ha együtt éltek, nem csak egymás mellett, akkor a kapcsolatotok mindenképpen megéri. Ha tudod, hogy a párod teljes odafigyeléssel foglalkozik, akkor tudsz időt szakítani magadra, amikor szükséged van és kedved van hozzá, valamint tudod, hogy mindig magadért vagy az első helyen, akkor egy ilyen kapcsolatért mindenképpen érdemes küzdeni.

Elfogad olyannak, amilyen vagy?

A hibáiddal együtt is elfogad? Nem hibáztatja őket? Nem próbálnak újjá varázsolni? Ebben az esetben megér egy kis harcot. Egy ilyen partner nem hagy el "rossz időkben". A megfelelő partner rámutat a hibáidra, de nem követeli meg, hogy változtass a személyiségeden. Harcolj valakiért, aki nem próbál meg újra elkészíteni. Nem kell olyan emberért küzdened, aki mást akar tőled!


Hasonló cikkek

Az emberek gyakran felsóhajtanak, hogy manapság a házasság nem olyan, mint régen. A házasságok csaknem fele válással végződik, és nem szokatlan, hogy valaki élete során háromszor házasodik vagy házasodik. Gyakran felmerül a kérdés, hogy ez miért van így. Mi volt a nagyszüleinknek, ami nekünk nincs? Sajnos (vagy szerencsére?) semmi romantikus. Nézze meg a választ.

Már a kezdetektől fogva érezted, hogy megérted egymást, közösek az érdeklődési köröd és a jövővel kapcsolatos elképzeléseid, és még a szex is a helyes dolog! A logikus lépés az volt, hogy egy fedél alá költözünk. De amióta együtt éltek, a kapcsolatotok nem olyan, mint régen. így van? Mi a teendő vele?

Gondolkozol azon, hogy együtt élj a pároddal? Hogy ez jó vagy rossz ötlet, azt csak akkor fogod megtudni, ha elkezdesz együtt élni. Vannak azonban olyan tények, amelyek legalább megmondhatják, hogy jó úton haladtok-e az együttélés felé, vagy sem. Olvasson tovább, hogy megtudja, mit!

Sok nő elégedetlen a testével. A legtöbbjüknek azonban ok nélkül esztelen dolgai vannak. Bebizonyítjuk neked, hogy nem igazán kell szégyellned a tested.

Szakított a párjával? Nem tudja, hogyan lehet túllépni egy ilyen helyzeten? Tanácsot adunk, mit tegyen, hogy ne szenvedjen túl sokat.

Csókolózáskor az emberi szervezetben oxitocin, az úgynevezett szerelemhormon szabadul fel. Öröm és élvezet érzésével tölti el az embert. A csókok növelik a vágyat, hogy két embert egy testben egyesítsenek. Nem csoda, ha egy szerelmes pár csókolózás közben még jobban vonzódik egymáshoz. A csókok pozitívan erősítik minden pár kapcsolatát. Szóval ne habozzon, és azonnal ugorjon bele a csókolózásba.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.