Milyen kapcsolatokért van értelme küzdeni?

Ti egy álompárnak tűntetek, de az utóbbi időben elkezdtek recsegni köztetek a dolgok? Vagy éppen ellenkezőleg, állandóan "olasz háztartása" van, de azzal, hogy minden vita után kibékül? Talán néhányszor gondolkoztál már azon, hogy nem lenne-e jobb szakítani. De honnan tudod, melyik kapcsolatért érdemes még küzdeni, és melyik nem?

Van valami közös bennetek?

Különösen a kapcsolatokban vonzzák az ellentétek. Nem kell azonnal probléma, ha egyikőtök igazi sportoló, a másik pedig csak sétálni megy. De ha abszolút mindenben teljesen más vagy, soha nem tudsz egyetérteni. A kapcsolat megmentéséért folytatott küzdelemnek akkor van értelme, ha mindketten képesek kompromisszumot kötni. Ha szeretsz vitatkozni, és hajlandó vagy más véleményt is elfogadni, mint a tiéd, akkor minden rendben van. De ha örökké csak veszekszel, akkor nincs miért veszekedni. Jobb, ha szakítasz.

Egyenrangúak vagytok?

Bár a partnere néha nem ért egyet veled, biztosan nem tart téged alsóbbrendűnek. Vagy talán igen? Ha valamiben kudarcot vall, az mindig kellemetlen emlékeztetőnek hangzik: "Megmondtam."? Vagy mindig téged hibáztat valamiért? Folyamatosan emlékezteti Önt arra, hogy mit csinált rosszul, és folyamatosan emlékezteti Önt az elkövetett hibákra. Röviden: tudnia kell, hogy egyenrangú partnerként él-e vagy sem. Ha valóban egyenlőek vagytok, érdemes küzdeni a kapcsolatért. Ha éppen ellenkezőleg, úgy érzed, hogy a partnered jobbnak tartja magát, mint te, akkor jobb, ha hagyod, hogy ússzon, és keress valakit, aki tisztelni fog.

Van időd magad?

Ha együtt éltek, nem csak egymás mellett, akkor a kapcsolatotok mindenképpen megéri. Ha tudod, hogy a párod teljes odafigyeléssel foglalkozik, akkor tudsz időt szakítani magadra, amikor szükséged van és kedved van hozzá, valamint tudod, hogy mindig magadért vagy az első helyen, akkor egy ilyen kapcsolatért mindenképpen érdemes küzdeni.

Elfogad olyannak, amilyen vagy?

A hibáiddal együtt is elfogad? Nem hibáztatja őket? Nem próbálnak újjá varázsolni? Ebben az esetben megér egy kis harcot. Egy ilyen partner nem hagy el "rossz időkben". A megfelelő partner rámutat a hibáidra, de nem követeli meg, hogy változtass a személyiségeden. Harcolj valakiért, aki nem próbál meg újra elkészíteni. Nem kell olyan emberért küzdened, aki mást akar tőled!


Hasonló cikkek

Talált már új partnert, de azon tűnődik, van-e jövője a kapcsolatának? Megértünk téged! Nem könnyű felismerni. A következő tanácsok azonban segítenek ebben, ezért olvass tovább.

Néha egyszerűen úgy érzi, hogy a kapcsolata már nem olyan, mint volt. Lehet, hogy a kapcsolatodból a kezdetektől hiányzott ez a szenvedély és a pillangók a gyomrodban. Érzed a párodban, hogy ő is ugyanúgy érez, mint te, de nem akar szakítani? Ez csak egy pillanatnyi probléma, vagy egyszerűen nem tud kosarat adni? Nézd meg, hogy néz ki egy értéktelen kapcsolat, de egy férfi nem tudja befejezni!

A férfiak feleannyi bókot sem kapnak a nőktől. Miért? Mert a legtöbb nő úgy gondolja, hogy egy férfi szépségének dicsérete csak egy "nárciszt" tehet boldoggá. Azonban ne felejtsd el, hogy a bókok nemcsak a férfi önbecsülését emelhetik, hanem arra is késztethetik, hogy jobban bánjon veled, és több időt akarjon veled tölteni. Hogyan lehet tehát hízelegni egy férfinak, hogy királynak érezze magát melletted?

A szeretet művészete nem könnyű. Mielőtt szeretni tudnád a párodat, először meg kell tanulnod szeretni magad. Csak akkor leszel kész arra, hogy igaz szeretetet adj és fogadj el a párodnak. Miért? Olvass és tanulj meg mindent!

A partnere hisztérikusan viselkedik? Mindenből fölösleges jeleneteket csinál? Miért van ez így? Az ilyen nők érzelmileg kiegyensúlyozatlanok, vagy mindig van okuk a hisztire?

Nem működik a házassága? Komolyan a váláson gondolkodsz? De ne feledje, hogy a válás hatalmas lépés az életben. Talán ebben a pillanatban úgy tűnik számodra, hogy most pontosan erre van szükséged. Mielőtt azonban beadná a válókeresetet, vegye figyelembe a következő fontos dolgokat.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.