Amikor a partner nem bírja a szakítást

Nem minden partnerség működik mindig. Ha nem értitek meg egymást, természetes, hogy szakítanak, és máshol keresik a boldogságot. De mi van akkor, ha a párod azzal fenyeget, hogy bántani fog téged vagy önmagát, ha szakítasz? Hogyan kezeljük a helyzetet?

"Bárt fogok okozni magamnak / neked!"

Még ha a partnered eddig teljesen nyugodt volt, hirtelen elkezdhet fenyegetőzni. Akár magadnak, akár neked. De gyakrabban magamnak. Felesleges magát hibáztatni azért, hogy ezt kezdettől fogva tudnia kellett volna, és egyáltalán nem kell kapcsolatba lépnie. Ezt nem tudhattad. Az egyébként teljesen egészséges egyének is fenyegetőzhetnek, akik korábban nem álmodtak volna ilyesmiről.

Gyakori fenyegetés

A szakítás nagyon traumatikus esemény. Főleg, ha az egyik partner még mindig szereti a másikat, és nem lát okot a szakításra. A saját sérüléssel való fenyegetés meglehetősen gyakori módja annak, hogy megtartsd partneredet. Természetesen nem akarod, hogy a másik tegyen valamit önmagával, ezért továbbra is megmaradsz a kapcsolatban, mert félted az életét. És ez nem helyes.

Ne hagyja magát zsarolni

Fontos felismerni, hogy jelenlegi partnere valóban komolyan gondolja-e ezt. Ha ez csak egy technika a közelben tartására, ne habozzon. Beszélgessetek ismét alaposan egymással. Magyarázd el neki a szakítás minden okát, és hangsúlyozd, hogy a csak tehetetlenségen alapuló kapcsolat nem vezet sehova. Ha partnere még akkor sem érti meg, védekezzen a további fenyegetések ellen, és ragaszkodjon a szakításhoz.

A megoldás a terápia

Ha attól fél, hogy a másik valóban megtenne valamit. javasoljon más megoldásokat. Menjetek el együtt terapeutához. Előre egyeztethet egy jó terapeutával, hogy eljátssza a párkapcsolati tanácsadó szerepét. Segít a szakításban, és utána a párodról is gondoskodik. Segít neki legyőzni a depressziót, és szakítás után visszatérni a normális életbe. Ha maga nem tudja kezelni a helyzetet, ne féljen szakértő segítségét kérni.


Hasonló cikkek

Szereted a párodat, és ő is szeret téged? Van azonban egy nagy DE? Megint csikorognak a dolgok köztetek? Úgy érzed, hamarosan újra szakítani fogsz? És akkor mi van? Ezúttal végleges lesz a válásod, vagy egy idő után újra összejönnek?

Most találkoztál, és azon tűnődsz, hogyan viselkedj? Hogyan növelheted az esélyeidet, amennyire csak lehet? Szeretné elsajátítani a búcsúzási fázist? Olvass el néhány tippet, hogyan viselkedj egy kapcsolat elején!

Annyi biztos tanács létezik a partnerkapcsolatokkal kapcsolatban, hogy kevesen tudják, hogyan javítsák ki. És ez jó dolog, mert sokan tévednek. Nem szándékosan hamisak, felülmúltak vagy egyszerűen nem kérdőjelezhetők meg. És ennek a "bölcs tanácsnak" nagy része egyenesen káros lehet.

A harmincadik év után az urak fokozatosan "megnyugszanak". Negyven után már semmit sem kell bizonyítaniuk, ötven után pedig általában a libidójuk csökkenését észlelik. A férfiak néha attól tartanak, hogy elveszítik „férfiasságukat”. Hogy fizikailag már nem bírod? Kezd aggódni?

Most ment keresztül egy különváláson/váláson, vagy komolyan fontolgatja? Ha nem megy közted és a párod között, akkor nem kell attól tartanod, hogy elválsz. Számos pozitívumot hoz magával, amelyeket a saját javára fordíthat.

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.