A szerelem önmagában nem elég – mondja a párkapcsolati edző

Tartós lesz a kapcsolatunk? A partner elkötelezettséget akar? Gyakran feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket, amikor kapcsolatunk jövőjére gondolunk. Matthew Hussey párkapcsolati edző szerint ahhoz, hogy egy kapcsolatnak legyen jövője, a szerelem önmagában nem elég.

A mai kapcsolatok teljesen mások, mint évtizedekkel ezelőtt. Sokan úgymond nyitott kapcsolatokban élnek, vagy hosszú ideig csak véletlenül találkoznak valakivel. Vannak, akik évekig találkoznak anélkül, hogy meg tudnák válaszolni a "Kik vagyunk mi?" Komoly kapcsolatra valakit találni sok ember számára nagyon nehéz feladat.

"Az emberek manapság hosszú távú helyzetekben vannak olyan emberekkel, akikkel nincs igazi kapcsolatuk." Matthew Hussey

A kapcsolat 4 szakasza< /h2>

Csodálat

Matthew Hussey kapcsolati edző szerint a kapcsolatnak négy szakasza van. A kapcsolat elején a csodálat. Találkozunk valakivel, akit szeretünk, és elképzeljük, milyen lenne egy kapcsolat mint velük.

Kémia

Ha egy lépéssel tovább haladunk a kapcsolatban, akkor elérjük a kapcsolat második szakaszát - az úgynevezett kémiát. Ekkor érzünk pillangókat. gyomrunk, partnerünk szexuálisan vonzódik hozzánk, mi pedig élvezzük a társaságát, de az első két szakasz nem elég az igazi kapcsolathoz, és sok pár számára ez a végső állomás.

Építesz kastélyt. velem?

Ez a harmadik szakasz, amitől egy kapcsolat valódi kapcsolattá válik. Ez pedig az elköteleződés. Az elköteleződés az, amikor mi magunk és önként döntjük el, hogy ezzel a partnerrel akarunk lenni, nem pedig valakivel Ebben a pillanatban a jövőre gondolunk, amelyet közösen szeretnénk építeni. kényszeríthető, és senki sem gyakorolhat rád nyomást.

Kompatibilitás

A kapcsolat utolsó szakasza a kompatibilitás, vagyis az, hogy értékek, személyiségek alapján hogyan illeszkedünk egymáshoz a párunkkal , ötleteket az életről, a családról és a jövőről. A partnerrel való kompatibilitást elsősorban az idő és a közös élmények határozzák meg.


„Csak a szeretet nem elég. Szükséged van valakire, aki hajlandó várat építeni veled.” Matthew Hussey

Ne becsüld túl a kapcsolatot


Az edző szerint sok emberrel érzi a kémiát és a kapcsolatot, de csak kevesen osztják meg a „várépítési” hajlandóságot. Sokan azonban túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az imént említett kapcsolatnak és kémiának. Hosszú távú helyzetekben maradnak, amelyek nem valódi kapcsolatok és soha nem lesz.

„Sokan túlbecsülik a kapcsolatot és alábecsülik a „kastélyépítést” – mondja Matthew.

Ha a kapcsolatod jövőjén gondolkodsz, tedd fel magadnak ezt a kérdést:

A kapcsolatunk csak a kémiáról és a kapcsolatról szól, vagy a párom akar velem várat építeni? És ennek megfelelően döntse el, hogyan kezeli tovább a kapcsolatot.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.