A szerelem önmagában nem elég – mondja a párkapcsolati edző

Tartós lesz a kapcsolatunk? A partner elkötelezettséget akar? Gyakran feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket, amikor kapcsolatunk jövőjére gondolunk. Matthew Hussey párkapcsolati edző szerint ahhoz, hogy egy kapcsolatnak legyen jövője, a szerelem önmagában nem elég.

A mai kapcsolatok teljesen mások, mint évtizedekkel ezelőtt. Sokan úgymond nyitott kapcsolatokban élnek, vagy hosszú ideig csak véletlenül találkoznak valakivel. Vannak, akik évekig találkoznak anélkül, hogy meg tudnák válaszolni a "Kik vagyunk mi?" Komoly kapcsolatra valakit találni sok ember számára nagyon nehéz feladat.

"Az emberek manapság hosszú távú helyzetekben vannak olyan emberekkel, akikkel nincs igazi kapcsolatuk." Matthew Hussey

A kapcsolat 4 szakasza< /h2>

Csodálat

Matthew Hussey kapcsolati edző szerint a kapcsolatnak négy szakasza van. A kapcsolat elején a csodálat. Találkozunk valakivel, akit szeretünk, és elképzeljük, milyen lenne egy kapcsolat mint velük.

Kémia

Ha egy lépéssel tovább haladunk a kapcsolatban, akkor elérjük a kapcsolat második szakaszát - az úgynevezett kémiát. Ekkor érzünk pillangókat. gyomrunk, partnerünk szexuálisan vonzódik hozzánk, mi pedig élvezzük a társaságát, de az első két szakasz nem elég az igazi kapcsolathoz, és sok pár számára ez a végső állomás.

Építesz kastélyt. velem?

Ez a harmadik szakasz, amitől egy kapcsolat valódi kapcsolattá válik. Ez pedig az elköteleződés. Az elköteleződés az, amikor mi magunk és önként döntjük el, hogy ezzel a partnerrel akarunk lenni, nem pedig valakivel Ebben a pillanatban a jövőre gondolunk, amelyet közösen szeretnénk építeni. kényszeríthető, és senki sem gyakorolhat rád nyomást.

Kompatibilitás

A kapcsolat utolsó szakasza a kompatibilitás, vagyis az, hogy értékek, személyiségek alapján hogyan illeszkedünk egymáshoz a párunkkal , ötleteket az életről, a családról és a jövőről. A partnerrel való kompatibilitást elsősorban az idő és a közös élmények határozzák meg.


„Csak a szeretet nem elég. Szükséged van valakire, aki hajlandó várat építeni veled.” Matthew Hussey

Ne becsüld túl a kapcsolatot


Az edző szerint sok emberrel érzi a kémiát és a kapcsolatot, de csak kevesen osztják meg a „várépítési” hajlandóságot. Sokan azonban túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az imént említett kapcsolatnak és kémiának. Hosszú távú helyzetekben maradnak, amelyek nem valódi kapcsolatok és soha nem lesz.

„Sokan túlbecsülik a kapcsolatot és alábecsülik a „kastélyépítést” – mondja Matthew.

Ha a kapcsolatod jövőjén gondolkodsz, tedd fel magadnak ezt a kérdést:

A kapcsolatunk csak a kémiáról és a kapcsolatról szól, vagy a párom akar velem várat építeni? És ennek megfelelően döntse el, hogyan kezeli tovább a kapcsolatot.


Hasonló cikkek

Minden jól működő kapcsolat alapja nem csak az, hogy szeretitek egymást, mint partnereket, hanem az, hogy mindannyian saját magatokat (önmagatokat) kedveljétek. Ha kedveled magad és van elég önbizalmad, sokkal jobban fog működni a kapcsolatod, mintha alábecsülnéd magad. Miért van ez így? Hogy állsz az önbizalmaddal?

A csók az egyik legintimebb fizikai érintés. A csókok könnyen megmondhatják, hogy egy személy mit érez a partnere iránt. Nézd meg, mit mond rólad a csók.

Időnként átesünk egy olyan időszakon, amikor egyáltalán nem nevetünk és rugdosunk magunk körül. A férfiakat leginkább a harmincas éveikben érintik a hangulatingadozások, míg a hölgyek harmincas éveik után szoktak hangulatosak lenni. Nyilvánvaló, hogy a kettő hangulatának egyesítése néha meglehetősen nehéz lehet. Ha az egyik pillanatban hűvös, a másikban dühös vagy, akkor tudjuk, hogyan tudjuk kordában tartani ezeket a hangulatokat!

Az a tény, hogy két olyan ember találkozik, akik 100%-ban megfelelnek egymásnak, meglehetősen ritka. Ha ilyen kapcsolat jön létre, az érintetteknek értékelniük kell kapcsolatukat. Ha azonban az érintettek harmóniája nem teljesen tökéletes, akkor folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton. És vagy sikerül, vagy szakítasz. Így megy ez az életben. Mely törvények befolyásolják leginkább a partnerkapcsolatokat?

Ha azt mondod, hippik, mit képzelsz e kifejezés alatt? Valószínűleg ugyanaz, mint a legtöbben. Szerelem, béke, virágok a hajban, szabadság vagy szex és drogok. Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mi volt ennek a közösségnek a legjelentősebb jellemzője. Mindenki egyénileg érezte. Most azonban elsősorban a szerelemmel fogunk foglalkozni, ami több mint kötődik a randevúzáshoz és a kapcsolatokhoz.

Ideális kapcsolatot teremthetsz a kompromisszum művészetével, mindkettőtök szabadságával és bizonyos dolgok elkerülésével. Lehet, hogy nehéz elhinni, de van néhány dolog egy kapcsolatban, amit jobb elkerülni. Az egyik ilyen például a tiltott kérdések. Soha ne kérdezd meg tőlük, hogy nyugodt és kényelmes kapcsolatot szeretnél-e. Hogy nem tudod, mik a kérdések? Mi igen!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.