Félsz a szerelemtől?

Mi akadályoz meg leggyakrabban abban, hogy megtalálja és megtartsa a szerelmet az életében? Meglepő módon te és a félelmed beengedheted a szerelmet az életedbe.

Sajnos a szerelemmel kapcsolatos legnagyobb kérdés éppoly halhatatlan, mint ő maga. Miért nem sikerült a kapcsolatod? Vagyis miért nem volt elég erős az én/mi/ az övé, az ő szerelme? A választ megtalálod magadban. Félsz a szerelemtől. Félsz az elköteleződésektől. Nézze meg, melyek a leggyakoribb okok, amelyek miatt félünk a szerelemtől.

Az igaz szerelem sebezhetővé tesz bennünket

A szerelembe esni kockázatvállalást jelent. Nagyon bízol egy másik emberben, egy (eddig) idegenben. Gyakrabban, mint gondolnád, amikor új szerelemről van szó, az ősi ösztönök eluralkodnak, és ezt kiáltják: „Vigyázz! Egyáltalán nem ismered azt a személyt!” Egy bimbózó kapcsolat végül is feltérképezetlen terület. És félni kell az ismeretlentől. Ezért ösztöneink gyakran figyelmeztetnek, hogy minél jobban törődünk és törődünk, annál jobban megsérülhetünk.

Egy új partnerkapcsolat megszakíthatja a családdal való kapcsolatunkat

A kapcsolatok érzelmi szimbólumok a felnövésről. Nem fogják megszakítani a kapcsolatunkat a családdal szó szerint vagy abban az értelemben, hogy soha többé nem látjuk őket. De a saját kapcsolatunk azt jelenti, hogy egy személy független és egyedi emberré válik. Fiatalon jól hangzik, de még mindig nagy felelősséget ró a vállunkra. Ráadásul az első kapcsolatok általában rövid távúak, „próbálók”. Még felnőttkorban is megmaradhat az elszakadás érzése valamitől, amit ismerünk és szeretünk.

A szerelem az egzisztenciális félelmeket hozza napvilágra

Minél több van, annál többet veszíthetünk. A szerelem sok szépet hoz az életbe. Nemcsak magát a kapcsolatot, hanem a szeretett személyt, a közös otthont, a gyerekeket, a jövőt is. Ha van szeretetünk, sokkal jobban tudatában vagyunk a jövőnek és a saját halandóságunknak. Mindettől tartva időnként apró problémákra koncentrálunk. Főleg azért, hogy meggyőzzük magunkat arról, hogy a másik ember nem szeret minket annyira / hogy nem jelent olyan sokat nekünk. Ez értelmetlennek tűnik számodra? És miről szólt az utolsó vitád? Ne aggódj, nem vagy egyedül. Nagyon kevesen tudják azonosítani az egzisztenciális félelmeket. Egyszerűen csak a jó dolgokra koncentráljon, és minden veszekedés vagy probléma után nézze meg közelebbről a kapcsolatot. Mindenképpen megéri ezt a néhány egyedi apróságot.

A szerelem egyenetlen

Sokan aggódnak amiatt, hogy amikor beleszeretnek valakibe, nem ugyanúgy szerelmesek. Vagy a saját szerelmük nem alakul ki, így a párjuk "zavarja" őket azzal, hogy túlzottan érdeklődik. Vagy fordítva, hogy a másik fél nem fogja őket eléggé szeretni. De a valóságban ez az egyensúly folyamatosan változik egyik oldalról a másikra, egyik alkalommal jobban szereted, máskor a párod. Ez függ az aktuális hangulatodtól, a kapcsolaton belüli és azon kívüli problémáktól, még attól is, hogy hogyan aludtál. De ezek a változások nem akadályozzák meg, hogy boldog légy.


Hasonló cikkek

Bár a nők szeretnek beszélgetni, bizonyos témákat inkább elkerülnek. Azt kérdezed, mire, azon kívül, hogy mennyit költött fodrászra, új ruhára vagy cipőre? Mit titkolnak még előtted kedves partnereid?

Minden nő életében legalább egyszer vágyott arra, hogy tökéletes útmutatót kapjon egy férfihoz. De a férfiak általában nem szívesen árulják el, hogy pontosan mi is vonatkozik rájuk. De mi tudjuk, kedves hölgyeim! Olvassa el és megtudja.

Szereted a párodat, és ő is szeret téged? Van azonban egy nagy DE? Megint csikorognak a dolgok köztetek? Úgy érzed, hamarosan újra szakítani fogsz? És akkor mi van? Ezúttal végleges lesz a válásod, vagy egy idő után újra összejönnek?

A tündérmesék tele vannak történetekkel arról, hogy a szerelem a világ legnagyobb ereje, és hogyan győz le minden veszélyt. Sajnos ezek csak mesék. Még a szerelem sem mindenható. Vannak dolgok, amiket nem fog átvinni. Melyek a leggyakoribb hiedelmek az életben, amelyek megakadályozzák, hogy kapcsolatban legyél?

A szex minden kapcsolat csúcspontja. Mielőtt azonban rátalálna, hosszú udvarlás és próbák várnak rá. A csók az egyik első olyan dolog, ami közeledik az intimitáshoz, amit partnereddel megtapasztalsz. Általában sokkal hosszabb időt töltesz csókolózással, mint magával a szexszel. Még mindig úgy gondolja, hogy a csók nem fontos? Akkor olvass tovább.

Az időnkénti éles véleménycsere egyszerűen egy kapcsolat része. Jobb, ha időnként jól veszekedni, mint lábujjhegyen megkerülni a problémát, és hagyni, hogy az igazi megfulladást okozzon a kapcsolatban. Egy darabban vitatkozni még rosszabb. Hogyan lehet megakadályozni az örök vitákat és megőrizni a békét a kapcsolatban?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.