Félsz a szerelemtől?

Mi akadályoz meg leggyakrabban abban, hogy megtalálja és megtartsa a szerelmet az életében? Meglepő módon te és a félelmed beengedheted a szerelmet az életedbe.

Sajnos a szerelemmel kapcsolatos legnagyobb kérdés éppoly halhatatlan, mint ő maga. Miért nem sikerült a kapcsolatod? Vagyis miért nem volt elég erős az én/mi/ az övé, az ő szerelme? A választ megtalálod magadban. Félsz a szerelemtől. Félsz az elköteleződésektől. Nézze meg, melyek a leggyakoribb okok, amelyek miatt félünk a szerelemtől.

Az igaz szerelem sebezhetővé tesz bennünket

A szerelembe esni kockázatvállalást jelent. Nagyon bízol egy másik emberben, egy (eddig) idegenben. Gyakrabban, mint gondolnád, amikor új szerelemről van szó, az ősi ösztönök eluralkodnak, és ezt kiáltják: „Vigyázz! Egyáltalán nem ismered azt a személyt!” Egy bimbózó kapcsolat végül is feltérképezetlen terület. És félni kell az ismeretlentől. Ezért ösztöneink gyakran figyelmeztetnek, hogy minél jobban törődünk és törődünk, annál jobban megsérülhetünk.

Egy új partnerkapcsolat megszakíthatja a családdal való kapcsolatunkat

A kapcsolatok érzelmi szimbólumok a felnövésről. Nem fogják megszakítani a kapcsolatunkat a családdal szó szerint vagy abban az értelemben, hogy soha többé nem látjuk őket. De a saját kapcsolatunk azt jelenti, hogy egy személy független és egyedi emberré válik. Fiatalon jól hangzik, de még mindig nagy felelősséget ró a vállunkra. Ráadásul az első kapcsolatok általában rövid távúak, „próbálók”. Még felnőttkorban is megmaradhat az elszakadás érzése valamitől, amit ismerünk és szeretünk.

A szerelem az egzisztenciális félelmeket hozza napvilágra

Minél több van, annál többet veszíthetünk. A szerelem sok szépet hoz az életbe. Nemcsak magát a kapcsolatot, hanem a szeretett személyt, a közös otthont, a gyerekeket, a jövőt is. Ha van szeretetünk, sokkal jobban tudatában vagyunk a jövőnek és a saját halandóságunknak. Mindettől tartva időnként apró problémákra koncentrálunk. Főleg azért, hogy meggyőzzük magunkat arról, hogy a másik ember nem szeret minket annyira / hogy nem jelent olyan sokat nekünk. Ez értelmetlennek tűnik számodra? És miről szólt az utolsó vitád? Ne aggódj, nem vagy egyedül. Nagyon kevesen tudják azonosítani az egzisztenciális félelmeket. Egyszerűen csak a jó dolgokra koncentráljon, és minden veszekedés vagy probléma után nézze meg közelebbről a kapcsolatot. Mindenképpen megéri ezt a néhány egyedi apróságot.

A szerelem egyenetlen

Sokan aggódnak amiatt, hogy amikor beleszeretnek valakibe, nem ugyanúgy szerelmesek. Vagy a saját szerelmük nem alakul ki, így a párjuk "zavarja" őket azzal, hogy túlzottan érdeklődik. Vagy fordítva, hogy a másik fél nem fogja őket eléggé szeretni. De a valóságban ez az egyensúly folyamatosan változik egyik oldalról a másikra, egyik alkalommal jobban szereted, máskor a párod. Ez függ az aktuális hangulatodtól, a kapcsolaton belüli és azon kívüli problémáktól, még attól is, hogy hogyan aludtál. De ezek a változások nem akadályozzák meg, hogy boldog légy.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.