Hogyan lehet megszabadulni a féltékenységtől egy párkapcsolatban?

E-mailek, szöveges üzenetek és személyes tárgyak ellenőrzése. Párt hűtlenséggel vádolni. Pontosan így néz ki a morbid féltékenység. Ha szenved tőle, mielőbb szabaduljon meg tőle. Könnyen tönkretehet egy viszonylag jól működő kapcsolatot. Tanácsot adunk, hogyan verd ki a fejedből a beteges féltékenységet.

Keresd meg féltékenységed okát.

Gondolkodj és próbáld meg kideríteni, miért féltékeny partneredre. Félsz, hogy elhagy? Félsz attól, hogy a párod talál valakit, aki jobb vagy fiatalabb nálad? A féltékenységnek mindig van oka, és azt ki kell irtani. Tudat alatt te magad hoztad létre a féltékenység okát, és csak te tudsz vele foglalkozni.

Dolgozz a féltékenységed okán

Ha megtalálod a féltékenység okát, dolgozz vele. . Vedd észre, hogy egyáltalán nem kell gyanakodnod a partneredre, mert a probléma valójában te vagy. Féltékeny vagy, mert félsz. Beszélje meg az ügyet partnerével. Segíthet felismerni a problémát.

Szeresd magad

A féltékeny emberek gyakran alacsonyabbrendűnek érzik magukat egy kapcsolatban. Attól tartanak, hogy nem elég jók egy partnernek. Megnyugtatásra van szükségük partnerüktől, hogy szeretik őket. Előfordulhat azonban, hogy a partner egy idő után már nem élvezi ezt a megnyugvást. Az emberek nem akarnak alacsony önértékelésű partnereket. Ezért szükséges, hogy folyamatosan dolgozz az önbizalmadon. Utána megkedveled magad, és más szemmel nézed a világot. Soha nem szabad teljesen a párodtól függeni. Ez a függőség tönkreteheti kapcsolatát.

Ne találjon ki értelmetlen forgatókönyveket

Hagyd abba a képzelgést. Ne gondolj arra, mit csinál most a párod. Ne találjon ki saját forgatókönyvet arról, hogy miért jött haza későn. Ezek a kitalációk gyakran csak a képzelet szüleményei, és általában távol állnak az igazságtól. Irányítsd a gondolataidat. Amint azon kapod magad, hogy újra gondolkodsz valamin, gondolj a jó időkre, amelyeket azzal a partnerrel éltél át. Gondold át, miért szereted őt. Elképzelhető, hogy a párod elhiszi magát, hogy miért jött haza későn.

Vigyázz magadra is

A párod nem az életed középpontjában áll. Csak te vagy az. Szóval vigyázzatok magatokra is. Kövesd a hobbidat. Tedd azt, amit élvezel. Hívd meg barátaidat egy sörre vagy egy kávéra. Járj gyakran társaságba. Ha magadra koncentrálsz, abbahagyod a párodtól való függést. Kölcsönös kapcsolata csak akkor virágzik.


Hasonló cikkek

Számtalan tipp és tanács található a boldog párkapcsolathoz. De melyik a megfelelő? Azok, amelyekről bölcs könyvekben vagy az interneten olvasol? Vagy esetleg tanácsot a legjobb barátaitól és haverjaitól? Mi a helyzet a pszichológusok és más kapcsolati szakértők tanácsaival? Hogyan válasszuk ki a legjobbakat a rengeteg tanács és tipp közül? Megcsináltuk neked!

Van párod? Szóval boldognak kell lenned. De még mindig úgy érzi, hogy valami nem stimmel. Akár láthatatlanul sétálsz, akár nem emlékszel, mikor öleltél utoljára. Röviden: nem vagy olyan boldog, mint szeretnéd. Honnan tudhatod, hogy valaki jobbat érdemel?

Az évekig tartó együttélés némileg háttérbe szoríthatja a szerelmet. Elevenítse fel kapcsolatát, és szeressen újra párjába!

Szereted őt, de még mindig nem tudod kiverni a szádból azt a két szót, hogy "szeretlek"? Vagy néhány év házasság után elvesztette értelmét? További 5 módot ismerünk, hogy új hatással fejezd ki szeretetedet. Ezek után a másik fél 100%-ban elolvad!

A viták nem kerülhetők el semmilyen partnerségben. Néha vitának kell kitörnie köztetek. Ez "egészséges" és teljesen normális. Kitisztul majd a levegő köztetek, és utána lelkileg is jobban érzed majd magad. Valakit szidni egyszerűen kellemes dolognak adnak nekünk. De mit tegyünk, hogy az első vitánk ne az utolsó legyen? Mutatunk 5 dolgot, amit vita után kerülni kell!

A kapcsolat elején a párod figyelmes, vidám, vicces, egyszóval tökéletes volt? Mi történt vele hirtelen? Miért lett egy idegesítő idióta, aki nem kommunikál veled, és még mosolyogni sem tud több éves kapcsolat után? Mi a teendő most? Tanuljon meg együtt élni egy ilyen partnerrel, vagy keressen valaki mást?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.