Hogyan lehet megszabadulni a féltékenységtől egy párkapcsolatban?

E-mailek, szöveges üzenetek és személyes tárgyak ellenőrzése. Párt hűtlenséggel vádolni. Pontosan így néz ki a morbid féltékenység. Ha szenved tőle, mielőbb szabaduljon meg tőle. Könnyen tönkretehet egy viszonylag jól működő kapcsolatot. Tanácsot adunk, hogyan verd ki a fejedből a beteges féltékenységet.

Keresd meg féltékenységed okát.

Gondolkodj és próbáld meg kideríteni, miért féltékeny partneredre. Félsz, hogy elhagy? Félsz attól, hogy a párod talál valakit, aki jobb vagy fiatalabb nálad? A féltékenységnek mindig van oka, és azt ki kell irtani. Tudat alatt te magad hoztad létre a féltékenység okát, és csak te tudsz vele foglalkozni.

Dolgozz a féltékenységed okán

Ha megtalálod a féltékenység okát, dolgozz vele. . Vedd észre, hogy egyáltalán nem kell gyanakodnod a partneredre, mert a probléma valójában te vagy. Féltékeny vagy, mert félsz. Beszélje meg az ügyet partnerével. Segíthet felismerni a problémát.

Szeresd magad

A féltékeny emberek gyakran alacsonyabbrendűnek érzik magukat egy kapcsolatban. Attól tartanak, hogy nem elég jók egy partnernek. Megnyugtatásra van szükségük partnerüktől, hogy szeretik őket. Előfordulhat azonban, hogy a partner egy idő után már nem élvezi ezt a megnyugvást. Az emberek nem akarnak alacsony önértékelésű partnereket. Ezért szükséges, hogy folyamatosan dolgozz az önbizalmadon. Utána megkedveled magad, és más szemmel nézed a világot. Soha nem szabad teljesen a párodtól függeni. Ez a függőség tönkreteheti kapcsolatát.

Ne találjon ki értelmetlen forgatókönyveket

Hagyd abba a képzelgést. Ne gondolj arra, mit csinál most a párod. Ne találjon ki saját forgatókönyvet arról, hogy miért jött haza későn. Ezek a kitalációk gyakran csak a képzelet szüleményei, és általában távol állnak az igazságtól. Irányítsd a gondolataidat. Amint azon kapod magad, hogy újra gondolkodsz valamin, gondolj a jó időkre, amelyeket azzal a partnerrel éltél át. Gondold át, miért szereted őt. Elképzelhető, hogy a párod elhiszi magát, hogy miért jött haza későn.

Vigyázz magadra is

A párod nem az életed középpontjában áll. Csak te vagy az. Szóval vigyázzatok magatokra is. Kövesd a hobbidat. Tedd azt, amit élvezel. Hívd meg barátaidat egy sörre vagy egy kávéra. Járj gyakran társaságba. Ha magadra koncentrálsz, abbahagyod a párodtól való függést. Kölcsönös kapcsolata csak akkor virágzik.


Hasonló cikkek

Az előző kapcsolatból származó gyerekek nem akadályozzák, hogy boldogok legyetek együtt. Ennek ellenére ez nagy változás a kapcsolatodban. Ha az új felfedezésnek gyermekei vannak, figyelembe kell vennie őket. Házi kedvencének szerves részét képezik. Először találkozott ezzel, és nem tudja, hogyan jöjjön ki párja gyermekeivel? Olvassa el, mire kell készülnie.

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

Már megint késő éjszakáig kell dolgoznia a partnerének? Édesanyjának van-e más betegsége, ezért szükséges a látogatása? Van a legjobb barátjának olyan problémája, amelyet azonnal meg kell oldani? Úgy érzed, hogy a szerelmed nem őszinte hozzád? Lehet, hogy ez csak egy hülye érzés, és nem történik semmi. Lehet, hogy megvan a megfelelő ösztönöd, de még mindig nem tudod, hogyan kezeld teljesen. Tanácsot adunk, hogyan lehet megkülönböztetni a hazug embert a becsületes embertől!

Talán minden nő arról álmodozott fiatalkorában, hogy hercege fehér lovon ül, akivel örökkön-örökké boldog lesz. Azonban minden nőnek megvan a maga ötlete. Némelyikben igazi lóval fog sikerülni, máshol csak olyannal, amelyik valamelyik elég drága autó motorházteteje alatt bújik meg. De néhány dologban minden nő egyetért. Szeretné tudni, hogy melyek?

Mint minden más a világon, a partnerkapcsolat is folyamatosan fejlődik. Bár szívesebben maradnánk a szerelemnek abban a csodálatos időszakában, ez nem lehetséges. Szerencsére a pszichológusoknak már sikerült feltárniuk, hogyan követik egymást a párkapcsolat egyes fázisai. Azt is kitalálták, merre és hogyan kell továbblépni a hosszú távú kapcsolat fenntartása érdekében.

Mindannyian tudjuk, hogy a minőségi partnerkommunikáció minden jól működő kapcsolat alapja. Hogyan nézzen ki a megfelelő kommunikáció, hogy elkerüljük a felesleges nézeteltéréseket, vitákat, félreértéseket, és egyben partnerünk pontosan tudja, mit vár el tőle? Csak bizonyos kommunikációs szabályok betartásával. Hiszen közületek kevesen olyan tisztánlátók, akik pontosan tudják, mit akar a másik. Ha világossá teszed párod számára, hogy mit vársz el tőle, mit szeretsz és mit nem, sokkal elégedettebb lesz az életed.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.