Hogyan lehet megszabadulni a féltékenységtől egy párkapcsolatban?

E-mailek, szöveges üzenetek és személyes tárgyak ellenőrzése. Párt hűtlenséggel vádolni. Pontosan így néz ki a morbid féltékenység. Ha szenved tőle, mielőbb szabaduljon meg tőle. Könnyen tönkretehet egy viszonylag jól működő kapcsolatot. Tanácsot adunk, hogyan verd ki a fejedből a beteges féltékenységet.

Keresd meg féltékenységed okát.

Gondolkodj és próbáld meg kideríteni, miért féltékeny partneredre. Félsz, hogy elhagy? Félsz attól, hogy a párod talál valakit, aki jobb vagy fiatalabb nálad? A féltékenységnek mindig van oka, és azt ki kell irtani. Tudat alatt te magad hoztad létre a féltékenység okát, és csak te tudsz vele foglalkozni.

Dolgozz a féltékenységed okán

Ha megtalálod a féltékenység okát, dolgozz vele. . Vedd észre, hogy egyáltalán nem kell gyanakodnod a partneredre, mert a probléma valójában te vagy. Féltékeny vagy, mert félsz. Beszélje meg az ügyet partnerével. Segíthet felismerni a problémát.

Szeresd magad

A féltékeny emberek gyakran alacsonyabbrendűnek érzik magukat egy kapcsolatban. Attól tartanak, hogy nem elég jók egy partnernek. Megnyugtatásra van szükségük partnerüktől, hogy szeretik őket. Előfordulhat azonban, hogy a partner egy idő után már nem élvezi ezt a megnyugvást. Az emberek nem akarnak alacsony önértékelésű partnereket. Ezért szükséges, hogy folyamatosan dolgozz az önbizalmadon. Utána megkedveled magad, és más szemmel nézed a világot. Soha nem szabad teljesen a párodtól függeni. Ez a függőség tönkreteheti kapcsolatát.

Ne találjon ki értelmetlen forgatókönyveket

Hagyd abba a képzelgést. Ne gondolj arra, mit csinál most a párod. Ne találjon ki saját forgatókönyvet arról, hogy miért jött haza későn. Ezek a kitalációk gyakran csak a képzelet szüleményei, és általában távol állnak az igazságtól. Irányítsd a gondolataidat. Amint azon kapod magad, hogy újra gondolkodsz valamin, gondolj a jó időkre, amelyeket azzal a partnerrel éltél át. Gondold át, miért szereted őt. Elképzelhető, hogy a párod elhiszi magát, hogy miért jött haza későn.

Vigyázz magadra is

A párod nem az életed középpontjában áll. Csak te vagy az. Szóval vigyázzatok magatokra is. Kövesd a hobbidat. Tedd azt, amit élvezel. Hívd meg barátaidat egy sörre vagy egy kávéra. Járj gyakran társaságba. Ha magadra koncentrálsz, abbahagyod a párodtól való függést. Kölcsönös kapcsolata csak akkor virágzik.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.