Hogyan lehet legyőzni az elhagyástól való félelmet?

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől

Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan lehet legyőzni azt.

Sokan hoztuk magunkkal gyermekkorunkból. Első pillantásra meglepő, mert bizony nem mindenki élte át a legrosszabbat, amikor elhagyták a szülei. Sok minden okozhat ilyen félelmet, például az, hogy gyermekotthonba kerültél, egy szeretett személy halála, vagy az, hogy a szüleid elváltak, amikor gyerek voltál.

A kevésbé látható okok sokkal gyakoribbak. Túl magas igények, kondicionáló szerelem a következő stílusban: "Ha nem hordsz 1-eseket, nem fogunk tetszeni!" stb. A szülők vagy szeretteik folyamatosan gúnyolódtak és megaláztak. Senki sem ismerte el igazán az érdemeidet, és meg kellett küzdened a figyelemért. Ezek az okai annak is, hogy miért félsz az elhagyástól. A következetlen szeretet azonban félelmet válthat ki a gyermekben az elhagyástól. Hogyan lehet legyőzni?

Nevezd meg a félelmedet

A félelemtől való megszabadulás egyetlen módja, ha tudod, mitől szeretnél megszabadulni. Ettől függetlenül attól, amit nem tudsz, annál jobban megijeszt. Kérdezd meg magadtól, hogy mit érzel az elutasítással kapcsolatban. Mi a legrosszabb benne? Mitől tart, hogy megtörténhet? Kövesd a gondolataidat, és nézd meg, hová visznek. Megbízható módja annak, hogy feltárjon más érzéseket, amelyek a partnere távozásának gondolatára ugranak fel, és hogy milyen konkrét események vagy mondatok váltják ki félelmét. Ha ráérsz a lényegre, és rájössz, hogy pontosan mi ijeszt meg, elkezdhetsz dolgozni rajta.

Hagyd abba az általánosítást

A félelem futásra késztet minket, ez ismert tény. Tehát ne feltételezd, hogy minden kapcsolat elveszett. Vannak, akik még az összes kapcsolatukat szabotálják, attól tartva, hogy a szerelmük elhagyja őket. Ha az első lépést "megtaláltad", akkor már pontosan tudod, mitől félsz. Így sokkal könnyebben elkerülheted. Hogy az új szerelmed ugyanazt mondta vagy tette, mint az előző partner? De ez nem jelenti automatikusan azt, hogy téged is elhagynak. Beszélgessetek egymással, bízzatok egymásban. Változtassa félelmeit szavakká, majd pozitív megerősítésekké.

Alakítsa ki önbecsülését

Azok, akik az elhagyástól való félelemtől szenvednek, általában szintén alacsony önértékeléstől szenvednek. Nem tartják őket elég jónak ahhoz, hogy sokáig szeressék. Úgy érzik, hogy valaki csak rövid időre tudja elfogadni őket, egészen addig, amíg igazán meg nem ismerik őket. Ez csak egy dolgot jelent - az önbecsülésed a külsőtől, vagyis a többi embertől függ.

Mindenki fontos, mindenkinek van olyan képessége és tehetsége, amivel senki más nem rendelkezik. Milyen tehetséged tölt el büszkeséggel? Milyen képességek jönnek ki magától értetődően? Mit imádnak benned a barátaid? Válaszold meg ezeket a kérdéseket. Biztosan megtudod, mi tesz téged különlegessé. Az önbizalom felé vezető út kicsit hosszabb lehet, de az eredmény megéri. Dolgozz tehát magadon!

Élvezd a kapcsolataidat

Élj a pillanatban, a jelenben. Élvezze a boldogság és a szeretet érzését, értékelje a párját és önmagadat. Szeretlek. Ha arra alapozod kapcsolataidat, hogy egy napon véget érnek, akkor már a kezdetektől fogva aggodalommal kínozod magad a jövő miatt, ami talán soha nem fog megtörténni. Megérdemled a szerelmet. Engedd meg magadnak és kedvesednek, hogy megtapasztalják szépségét, és ne stresszelj feleslegesen olyasmi miatt, amiről nem is tudod, hogy valóban elvárod-e.


Hasonló cikkek

Nem fogunk hazudni egymásnak, a kapcsolat a kompromisszumokról szól. Ha boldogan és boldogan akarsz együtt élni, akkor tudnod kell néha visszalépni. Nem számít, hogy "egyszer én, máskor te" típusú kompromisszumot követsz, vagy mindig a középutat keresed. De néha nagyon nehéz, és küszöbön áll a vita. Mindketten tudjátok, hogy amikor veszekedtek, nincs megoldás. Hogyan ne veszekedjünk és találjunk helyette kompromisszumot?

A mai modern technológia nagyon egyszerűvé teszi a randevúzást. Nem kell aggódnia a bárokban vagy az utcán, ha félénk vagy. Az online társkereső időt takarít meg. Már abból is képet kaphatsz potenciális partneredről, hogy mit tett fel a profiljába, vagy abból, hogyan fejezi ki magát az üzenetekben. És azonnal tudni fogja, hogy érdemes-e randizni egy ilyen emberrel vagy sem. Minden tökéletesnek tűnik, miért nem bírják sokáig a párok?

Pszichológus, terapeuta, házassági tanácsadó. A nyilvánvalón kívül ezekben a szakmákban még egy közös vonás van, és ez az, ahogyan nézzük őket. Még mindig él benned a régi elképzelés, hogy csak egy igazán őrültnek van szüksége pszichológus segítségére? Vagy csak olyan "furcsa" menjen el házassági tanácsadásra, aki nem tud segíteni? De szeretnéd megtanulni, hogyan működik ez valójában ezekben a tanácsadó központokban? Olvass tovább!

A szegények és a gazdagok ugyanabból a tésztából készülnek. Ugyanazt a nyelvet beszélik, és pontosan ugyanúgy születtek. Ezt követően azonban útjaik elváltak egymástól, és minden csoport más irányba indult el. Egészen más az életmódjuk. Még mindig jól megértik egymást?

A szakítás gyakran még a legmakacsabbakat is megrázza. Főleg, ha nem ők kezdeményezői a szakításnak. Neked sem kell kivételnek lenni. A legtöbb ember számára elképzelhetetlen egy új kapcsolat indítása közvetlenül a szakítás után. Tanácsot adunk a szakítás utáni gyors felépüléshez, hogy randevúzhasson valakivel.

Eleged van a "hallgass, beszélj, tiszteld egymást" tanácsokból? Mindezt már régóta csinálod. De néha még jobban szeretnél a felesége kedvében járni. Vagy mutasd meg neki egy kicsit másképp, hogy szereted. Több nem jut eszedbe? Négy tanácsot adunk, amelyeket lépésről lépésre kipróbálhatsz!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.