Hogyan lehet legyőzni az elhagyástól való félelmet?

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől

Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan lehet legyőzni azt.

Sokan hoztuk magunkkal gyermekkorunkból. Első pillantásra meglepő, mert bizony nem mindenki élte át a legrosszabbat, amikor elhagyták a szülei. Sok minden okozhat ilyen félelmet, például az, hogy gyermekotthonba kerültél, egy szeretett személy halála, vagy az, hogy a szüleid elváltak, amikor gyerek voltál.

A kevésbé látható okok sokkal gyakoribbak. Túl magas igények, kondicionáló szerelem a következő stílusban: "Ha nem hordsz 1-eseket, nem fogunk tetszeni!" stb. A szülők vagy szeretteik folyamatosan gúnyolódtak és megaláztak. Senki sem ismerte el igazán az érdemeidet, és meg kellett küzdened a figyelemért. Ezek az okai annak is, hogy miért félsz az elhagyástól. A következetlen szeretet azonban félelmet válthat ki a gyermekben az elhagyástól. Hogyan lehet legyőzni?

Nevezd meg a félelmedet

A félelemtől való megszabadulás egyetlen módja, ha tudod, mitől szeretnél megszabadulni. Ettől függetlenül attól, amit nem tudsz, annál jobban megijeszt. Kérdezd meg magadtól, hogy mit érzel az elutasítással kapcsolatban. Mi a legrosszabb benne? Mitől tart, hogy megtörténhet? Kövesd a gondolataidat, és nézd meg, hová visznek. Megbízható módja annak, hogy feltárjon más érzéseket, amelyek a partnere távozásának gondolatára ugranak fel, és hogy milyen konkrét események vagy mondatok váltják ki félelmét. Ha ráérsz a lényegre, és rájössz, hogy pontosan mi ijeszt meg, elkezdhetsz dolgozni rajta.

Hagyd abba az általánosítást

A félelem futásra késztet minket, ez ismert tény. Tehát ne feltételezd, hogy minden kapcsolat elveszett. Vannak, akik még az összes kapcsolatukat szabotálják, attól tartva, hogy a szerelmük elhagyja őket. Ha az első lépést "megtaláltad", akkor már pontosan tudod, mitől félsz. Így sokkal könnyebben elkerülheted. Hogy az új szerelmed ugyanazt mondta vagy tette, mint az előző partner? De ez nem jelenti automatikusan azt, hogy téged is elhagynak. Beszélgessetek egymással, bízzatok egymásban. Változtassa félelmeit szavakká, majd pozitív megerősítésekké.

Alakítsa ki önbecsülését

Azok, akik az elhagyástól való félelemtől szenvednek, általában szintén alacsony önértékeléstől szenvednek. Nem tartják őket elég jónak ahhoz, hogy sokáig szeressék. Úgy érzik, hogy valaki csak rövid időre tudja elfogadni őket, egészen addig, amíg igazán meg nem ismerik őket. Ez csak egy dolgot jelent - az önbecsülésed a külsőtől, vagyis a többi embertől függ.

Mindenki fontos, mindenkinek van olyan képessége és tehetsége, amivel senki más nem rendelkezik. Milyen tehetséged tölt el büszkeséggel? Milyen képességek jönnek ki magától értetődően? Mit imádnak benned a barátaid? Válaszold meg ezeket a kérdéseket. Biztosan megtudod, mi tesz téged különlegessé. Az önbizalom felé vezető út kicsit hosszabb lehet, de az eredmény megéri. Dolgozz tehát magadon!

Élvezd a kapcsolataidat

Élj a pillanatban, a jelenben. Élvezze a boldogság és a szeretet érzését, értékelje a párját és önmagadat. Szeretlek. Ha arra alapozod kapcsolataidat, hogy egy napon véget érnek, akkor már a kezdetektől fogva aggodalommal kínozod magad a jövő miatt, ami talán soha nem fog megtörténni. Megérdemled a szerelmet. Engedd meg magadnak és kedvesednek, hogy megtapasztalják szépségét, és ne stresszelj feleslegesen olyasmi miatt, amiről nem is tudod, hogy valóban elvárod-e.


Hasonló cikkek

Volt egy szomorú szakítás, és még mindig nem tudod túltenni magad rajta? Talán azért, mert még mindig ragaszkodsz az exedhez. Ellenőrizze, hogy igaz-e vagy sem.

Hogy boldogulsz a kapcsolatodban? Elégedett vagy, vagy úgy érzed, hogy ez nem az igazi? Tudod, hogy a megfelelővel (a megfelelővel) élsz együtt, és maximálisan élvezed az életet, vagy kételkedsz abban, hogy keress jobbat?

Elköltöztél a szüleidtől, és úgy döntöttél, hogy élvezed a szingli életet és az üres lakást? Vagy viszont végre összeköltöztetek a párotokkal, hogy együtt éljetek és nem dicsekedhettek azzal, hogy mindenre ketten vagytok? Mindkét életnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ráadásul mindenki mást szeret. Hogy vagy?

Nem szabad egy nőt a koráról kérdezni, és nem szabad kritizálnia a súlyát. Ezt mindenki tudja. De még az uraknak is megvannak a maguk érzékeny helyei, amelyeket nagyon óvatosan kell megközelíteni. Bár próbálják titkolni, még a férfiakat is bánthatja egy érzéketlen szó. Miről van szó?

Minden együtt töltött pillanatot közzétesz a Facebook-faladon, fotókat teszel fel a vacsoráidról az Instagramon, vagy a Twitter tele van boldog üzenetekkel? A brit tudósok egy olyan elmélettel álltak elő, amely szerint azzal, hogy megosztod kapcsolatod minden intimitását, bizonyos mértékig tönkreteszed a kapcsolatodat! Hogyan lehetséges ez?

Nem könnyű megtalálni a megfelelőt vagy a megfelelőt az életúthoz, még ha többször is ígéretesnek tűnt? Vagy inkább attól tart, hogy már régen találkozott vele, de elszalasztotta az egyedülálló lehetőséget? Ne aggódj! Megmondjuk, hogyan lehet felismerni az igaz szerelmet!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.