Hogyan lehet növelni az önbizalmat a szülési szabadság alatt (után)?

A kapcsolat egyik válságos pillanata a gyermek születése. Az ok általában az, hogy a nők csak a gyerekükre koncentrálnak, és hirtelen nem fordítanak annyi figyelmet partnerükre, mint korábban. A gyakori viták mellett az is előfordul, hogy egy nő önbizalma igencsak megviseli az anyaságot. Mit lehet tehát tenni annak érdekében, hogy a kapcsolat békés legyen, és a nők újra megbízhassanak egymásban?

Légy ne csak anya, hanem feleség és szerető is!

Egy ember születése A gyermek általában az egyik legszebb pillanat, amit családként együtt élhet át. Sajnos azonban a legigényesebbek között is. Eddig partnerként megszoktátok, hogy minden szabadidejét magatoknak szenteljétek. Egy gyermek érkezésével a családba hirtelen minden megváltozik. Példamutató feleségek és szeretők helyett a nők elsősorban anyákká válnak. A partnerek nehezen viselik ezt a tényt, és a legtöbb esetben olyan szeretőket keresnek, akikben otthon találják meg azt, ami hiányzik a házasságukból.

Vigyázzatok magatokra!

Szüléses nők hagyd, vigyázzanak magukra, nem érdekli őket annyira, mint amikor dolgozni mentek. Úgy érzik, otthon megboldogulnak melegítőnadrággal és lófarokba zárt hajjal. A reggeli sminkelésről nem is beszélve. És hogy vagy? Akárhogyan is? Akkor ne lepődj meg azon, hogy elveszted a vonzerejét a partnere számára.

A szülési szabadságon lévő nők másik problémája, hogy ha három-négy évig nem dolgoznak a szakterületükön, és semmilyen módon nem javítják a képzettségüket, attól tartanak, hogy többé nem lesznek érdekesek számukra. munkaadók a szülési szabadság után. Ez sem fog sokat hozzátenni az önbizalmukhoz. Hogyan lehet tehát növelni az önbizalmat a szülési szabadság alatt (után)?

Dolgozz magadon. Fejleszd magad, képezd magad, dolgozz otthonról...

Először is el kell kezdened dolgozni magadon, amint azt tapasztalod, hogy már nem hiszel magadban. Nem érdemes három-négy évet várni, hogy visszakerüljön a munkaerőpiacra. Azonnal kezdj el dolgozni magadon.

Úgy érzed, hogy nem teszel semmit magadért? Változtasd meg! Ha szeretné felfrissíteni angol vagy számítógépes ismereteit, vegyen részt egy tanfolyamon a szülési szabadság alatt. Akár fizetett, akár támogatott. Számtalan szervezet kínálja ezeket a tanfolyamokat a szülési szabadságon lévő anyáknak. Nagy előnyük, hogy az anyáknak bébiszittert biztosítanak gyermekeik számára a tanfolyam ideje alatt. Nem kell azzal mentegetőznie, hogy azért nem tud elmenni a tanfolyamra, mert nincs hova elhelyeznie gyermekét.

Amikor gyermeke alszik, van ideje tanulni bármit, amit élvez. Ha szereti a fotózást, iratkozzon fel egy fotós tanfolyamra. Ha szereted a zenét és szeretnél megtanulni zongorázni, semmi sem egyszerűbb, mint megszervezni a magánórákat. A szülési szabadságon bármit megtehetsz. Csak akarnod kell.

Ha nem szeretnél, hogy a munkaterületeden "sattán" maradjanak, beszéld meg munkáltatóddal, hogy lehetséges lenne-e az eredeti munkád egy részét otthonról végezni. Így érezni fogod, hogy mindig tájékozott vagy, ráadásul minden anyasági/szülői pótlékon felül megkeresett korona jól jön. Azt mondod, nincs időd otthonról dolgozni? De neked van! Gyermeke este lefekszik, este pedig könnyedén elbír egy-két órát a számítógép mellett. Ne feledje, hogy vannak nők, akik teljes, fél- vagy részmunkaidőben dolgoznak, és még mindig nagyszerű anyák!

Vigyázz a megjelenésedre!

Vigyázz a megjelenésedre is! . Nézze át a ruhatárát, és szabaduljon meg az évek óta nem hordott ruháitól. Vegyél magadnak valami újat. Próbálj meg ügyes lenni nemcsak otthon, hanem a társadalomban is. Nem számít, ha nem mész el semmilyen munkamegbeszélésre. Akkor is jól nézhet ki, ha babakocsival vagy gyerekkel a játszótéren sétálni megy. Meglátod, ha egy jóképű férfi ellened fordul, jót fog tenni neked. Ez nem csak a ruhatárra vonatkozik, hanem a frizurára és a sminkre is. Próbálj meg vonzó lenni nemcsak a körülötted lévők, hanem saját magad számára is.

Változtasd meg az anyasággal kapcsolatos nézőpontodat.

Egyértelmű, hogy nagy valószínűséggel mindig a gyermeked lesz az első. És ennek így kell lennie. Ne feledje azonban, hogy nem a gyermek az egyetlen személy, akivel együtt él a családban. Emlékezzen partnerére/házastársára is. Szenteld magad neki. Szánj néha egy kis időt magadra. Szervezzen meg bébiszittert, és menjen el valahova együtt egy hosszú hétvégére. A kapcsolatod folyamatos munkát igényel. Ha ezt nem teszi meg, megtörténhet, hogy a párja elhagy, és keres valaki mást.

Teljesítse álmait, kívánságait. Koncentrálj magadra!

Tűzz ki néhány reális célt, és próbáld meg elérni azokat. Meglátod, ha találsz időt magadra, nem csak a gyerekedre és a férjedre, elégedett leszel. Az Ön elégedettsége pedig az egész családja elégedettségének alapvető építőköve.

Szóval menj el időnként lógni a barátnőiddel, foglalkozz a hobbiddal. Menjen el masszázsra vagy kozmetikai kezelésre. Ülj nyugodtan kedvenc könyved mellé, és ne hagyd, hogy bármi vagy bárki megzavarjon. Mindig gondolj arra, hogy mindketten szülő vagy – te és a párod, és meg kell osztanod a szülői felelősséget! Mindegyikőtöknek minden nap szánnia kell egy pillanatot önmagára.


Hasonló cikkek

Akár tetszik, akár nem, az erőszak nem kerüli el a kapcsolatokat. Gondolod, hogy soha nem fogsz belejönni ilyesmibe, mert az első arc után azonnal kilépnél a kapcsolatból? De a kapcsolat egy bántalmazóval soha nem egy egyszerű pofonnal kezdődik. Hogyan történik tehát, hogy egy bántalmazott személy az első konfliktus után is hasonló együttélésben marad?

Minden partnerkapcsolat előbb-utóbb egy sztereotípiába esik. Ha nem kezdesz el időben valamit, megtörténhet, hogy nagy szerelmed jó esetben párkapcsolati válságba, rosszabb esetben szakításba is vezet. Próbálja meg megelőzni ezt a helyzetet, és vegyen be mindennapi életébe olyan tevékenységeket, amelyekre együtt számíthattok.

Szerettél egy bizonyos nőbe, de nem tudod, hogyan szerezd meg? Van néhány tanácsunk, amely szerint szinte mindenkinek a nyakába kell ugrania.

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

Boldog lehetsz egy kapcsolatban még több évtizedes együttélés után is? Igen tudsz. Csak tudnod kell, hogyan bánj egymással a partnereddel. Mely tényezők befolyásolják leginkább a boldogságot egy kapcsolatban? Olvassa el és megtudja.

A partnere hűtlen volt Önhöz? Megtudtad, hogy a feleségednek szeretője van? De mi a teendő, ha még mindig szereted? Ha meg akarsz neki bocsátani, készülj fel, hogy nem lesz könnyű. A házasságtörés megbocsátásához nagy önmegtagadásra van szükség. Tanácsot adunk Önnek, hogyan kezelje ezt a kellemetlen helyzetet a lehető legjobban.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.