Miért féltékeny rád?

A féltékenység gyakoribb a fiatal párok körében. Inkább azzal a "klasszikus típusú féltékenységgel". A fiatalok egy kicsit erősebben élik meg érzéseiket. Ezért gyakran még a másik féltékenység is úgy néz ki, mint a filmekben. Érvek, vádaskodások, mobiltelefonos leskelődés és a régi jó kitiltás. De valójában mi okozza a féltékenységi jeleneteket?

Nem bíztok egymásban

A bizalmat még ki kell építeni egy kapcsolatban. Végül is kevesen randevúznak több éves barátság után. Legtöbbször gyakorlatilag idegenek vagytok egy kapcsolat elején. Egy kapcsolat elején az a szép, hogy megismerjük egymást. Néha sajnos a rosszabb oldal is hozzá lehet férni. És ilyenkor a kedvesednek rossz tapasztalatai vannak egy korábbi kapcsolatából, látja, hogy mindenki csal körülötte, vagy túl sok filmet látott boldogtalan kapcsolatokkal. Az ő szemében ilyenkor "gyanúsan" viselkedhetsz, még akkor is, ha egyáltalán nem így gondolod. Beszélgessetek egymással, és higgadtan magyarázzanak el mindent.

A kommunikáció hiánya

Ha már ezekről a beszélgetésekről beszélünk... Ha a partnerek keveset beszélnek, nem csoda, hogy valamelyikük kifejlődik féltékenység. Ha nem vagy túl "megbízható" típus, győződjön meg róla, hogy kedvese tudja ezt. És még így sem zárkózik el a partnerétől. Ne kezelje leskelődésként az arra vonatkozó kérdéseket, hogy hogyan járt, hol volt, és mit csinált. A másik fél egyszerűen érdeklődik irántad. Ha kitérően válaszol, és megpróbálja elterelni a beszélgetést, mit fog gondolni? Beszélgessetek együtt. Bízz magadban. Ossza meg tapasztalatait. Egy kapcsolat pontosan erről szól.

"Végül is megvédelek!"

Sajnos a kapcsolatokba is kezd beszivárogni az "az Ön biztonsága érdekében" kifejezés. . A különbség az, hogy kedvence nem tudja, milyen ellentmondásról van szó. A féltékenység származhat a másik feled természetéből is. Hajlamos mindent birtokolni, "biztonságban" tartani. Ekkor elkezd kisajátítani, megtiltja, hogy ezt vagy azt tegyél, és mérges, ha nem akarsz neki alárendelni. Ez nem igazán a féltékenységről szól. Nemcsak a többi udvarlótól akar megvédeni, hanem az egész világtól. Légy nagyon türelmes, és ne felejtsd el megnyugtatni kedvesedet, hogy csak őt szereted. Azonban tartsa kordában a megszállottságukat. Mindenkinek szüksége van a személyes térre. Te is! Ne feledje.

Hazud

Mielőtt teljesen elvetné ezt a lehetőséget, gondolja át kétszer. Tényleg soha nem hazudtál a szerelmednek? Elmentél valamelyikhez a barátaiddal, de hogy elkerüld a vitát, a késői érkezésedért egy csúnya főnököt és a rengeteg munkát okoltad? A barátnőid elvittek egy bárba, és a szinglik azonnal elkezdték pakolni a jelenlévő férfiakat? De azt állítottad a barátodnak, hogy egy barátodnál voltál kávézni. Első pillantásra könnyűnek tűnik. De vigyázz, nehogy ez szokássá váljon. Előbb-utóbb legalább az egyik hazugság felrobban, és a kedvese ekkor elkezd elképzelni dolgokat. És ha hazudunk egymásnak, általában a legrosszabb lehetőséget választják. Hidd el, te is ezt tennéd. Légy őszinte magadhoz, és ha kell, minimálisra csökkentsd a hazugságok számát.


Hasonló cikkek

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

Úgy tűnik Önnek, hogy partnere az utóbbi időben meglehetősen manipulatívan viselkedik? Lehet, hogy egy érzelmi manipulátorral élsz együtt, csak még nem tudod. Viselkedésében több jelről is felismerhető. Olvasson róluk.

Mindannyian határozottan harmonikus kapcsolatot szeretnének, felesleges viták nélkül. Ha nem akarod, hogy a kapcsolatod válságba kerüljön, akkor teljes mértékben kézben kell tartanod azt. Mit kell tehát tenni, hogy minden úgy működjön, ahogy kell?

Valószínűleg minden pár előbb-utóbb elkezd foglalkozni azzal a helyzettel, hogy összeköltözzenek-e vagy sem. A kiköltözés természetes lépésnek tűnik, de az utóbbi években gyakran volt az a tendencia, hogy két szerelmes ember randevúznak, de a saját otthonukban maradnak. Van néhány tagadhatatlan előnye. Tudod melyik?

Senki sem tökéletes, még a kapcsolataid sem. De néhány pár közel kerülhet az ideális párhoz. Hogy vagy? Mi van, ha te vagy a tökéletes pár? Hogyan lehet megmondani, kérdezed?

Tudja, hogy a féltékenység árt a kapcsolatának? Mégsem tudod megvédeni magad ellene? Mindig a legvédtelenebb pillanatban lopakodik hozzád, és te csak sikoltozol és sikoltozol? Mit tegyen másként, hogy ne kelljen megbánnia tetteit? Van-e egyáltalán valami védekezés a felesleges féltékenység ellen? Igen! És tudjuk mit.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.