Miért féltékeny rád?

A féltékenység gyakoribb a fiatal párok körében. Inkább azzal a "klasszikus típusú féltékenységgel". A fiatalok egy kicsit erősebben élik meg érzéseiket. Ezért gyakran még a másik féltékenység is úgy néz ki, mint a filmekben. Érvek, vádaskodások, mobiltelefonos leskelődés és a régi jó kitiltás. De valójában mi okozza a féltékenységi jeleneteket?

Nem bíztok egymásban

A bizalmat még ki kell építeni egy kapcsolatban. Végül is kevesen randevúznak több éves barátság után. Legtöbbször gyakorlatilag idegenek vagytok egy kapcsolat elején. Egy kapcsolat elején az a szép, hogy megismerjük egymást. Néha sajnos a rosszabb oldal is hozzá lehet férni. És ilyenkor a kedvesednek rossz tapasztalatai vannak egy korábbi kapcsolatából, látja, hogy mindenki csal körülötte, vagy túl sok filmet látott boldogtalan kapcsolatokkal. Az ő szemében ilyenkor "gyanúsan" viselkedhetsz, még akkor is, ha egyáltalán nem így gondolod. Beszélgessetek egymással, és higgadtan magyarázzanak el mindent.

A kommunikáció hiánya

Ha már ezekről a beszélgetésekről beszélünk... Ha a partnerek keveset beszélnek, nem csoda, hogy valamelyikük kifejlődik féltékenység. Ha nem vagy túl "megbízható" típus, győződjön meg róla, hogy kedvese tudja ezt. És még így sem zárkózik el a partnerétől. Ne kezelje leskelődésként az arra vonatkozó kérdéseket, hogy hogyan járt, hol volt, és mit csinált. A másik fél egyszerűen érdeklődik irántad. Ha kitérően válaszol, és megpróbálja elterelni a beszélgetést, mit fog gondolni? Beszélgessetek együtt. Bízz magadban. Ossza meg tapasztalatait. Egy kapcsolat pontosan erről szól.

"Végül is megvédelek!"

Sajnos a kapcsolatokba is kezd beszivárogni az "az Ön biztonsága érdekében" kifejezés. . A különbség az, hogy kedvence nem tudja, milyen ellentmondásról van szó. A féltékenység származhat a másik feled természetéből is. Hajlamos mindent birtokolni, "biztonságban" tartani. Ekkor elkezd kisajátítani, megtiltja, hogy ezt vagy azt tegyél, és mérges, ha nem akarsz neki alárendelni. Ez nem igazán a féltékenységről szól. Nemcsak a többi udvarlótól akar megvédeni, hanem az egész világtól. Légy nagyon türelmes, és ne felejtsd el megnyugtatni kedvesedet, hogy csak őt szereted. Azonban tartsa kordában a megszállottságukat. Mindenkinek szüksége van a személyes térre. Te is! Ne feledje.

Hazud

Mielőtt teljesen elvetné ezt a lehetőséget, gondolja át kétszer. Tényleg soha nem hazudtál a szerelmednek? Elmentél valamelyikhez a barátaiddal, de hogy elkerüld a vitát, a késői érkezésedért egy csúnya főnököt és a rengeteg munkát okoltad? A barátnőid elvittek egy bárba, és a szinglik azonnal elkezdték pakolni a jelenlévő férfiakat? De azt állítottad a barátodnak, hogy egy barátodnál voltál kávézni. Első pillantásra könnyűnek tűnik. De vigyázz, nehogy ez szokássá váljon. Előbb-utóbb legalább az egyik hazugság felrobban, és a kedvese ekkor elkezd elképzelni dolgokat. És ha hazudunk egymásnak, általában a legrosszabb lehetőséget választják. Hidd el, te is ezt tennéd. Légy őszinte magadhoz, és ha kell, minimálisra csökkentsd a hazugságok számát.


Hasonló cikkek

Manapság folyamatosan szakítanak a párok. Az ezt követő hangulatváltozás, amikor szereted az exedet, és nem tudsz nélküle élni, felváltva olyan hangulatokkal, amikor utálod őt, nem szokatlan a kapcsolat ezen szakaszában. De mit tegyünk, hogy minél előbb kilépjünk ebből az ördögi körből, és újra éljünk?

Mit jelent valójában a párkapcsolati (házassági) háromszög? Hogyan kezeld azt a helyzetet, amelyben részese vagy? Olvass, és megtudod!

Mindennapi életében gyakrabban találkozik hisztériával? Az összes nőtársa viselkedett időnként hisztérikusan? Vagy csak túl érzékenyek voltak? Mindenkiben van valami, ami néha az őrületbe kergeti. Tudod, mik a leggyakoribb okai annak, hogy a nők hisztisek?

Minden jól működő kapcsolat alapja nem csak az, hogy szeretitek egymást, mint partnereket, hanem az, hogy mindannyian saját magatokat (önmagatokat) kedveljétek. Ha kedveled magad és van elég önbizalmad, sokkal jobban fog működni a kapcsolatod, mintha alábecsülnéd magad. Miért van ez így? Hogy állsz az önbizalmaddal?

Nagyanyáink és nagyapáink olyan kapcsolatban éltek/élnek, amely általában ötven évnél hosszabb. Manapság az emberek hálásak, hogy szerelmük legalább öt-tíz évig tart. Hogyan csinálják a nagyszülők? Van néhány tanácsunk, amit érdemes betartani, hogy a kapcsolatod is tartós legyen.

Az idők változásával az emberek életmódja, a barátokkal, családdal, de szeretteikkel szembeni viselkedése is megváltozik. Nemrég az is elterjedt volt, hogy két szerelmes ember összeházasodik, gyönyörű esküvőt rendeznek, együtt élnek és gyereket szültek. A mai idő azonban nem nagyon kedvez ennek a tendenciának. Hogyan néznek ki a párkapcsolatok jelenleg, és nagy valószínűséggel milyenek lesznek a jövőben?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.