Ne kezdj bele egy kapcsolatba, amikor…

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?Az a döntés, hogy hosszú távú, komoly kapcsolatot akarsz kezdeni, abból a meggyőződésből kell származzon, hogy végre talált valakit, aki veled van, és megérti, akivel könnyen el tudja képzelni az életét, csak valakivel, akit a megfelelőnek tart.

Ha csak azért lépsz kapcsolatba, mert bosszút akarsz állni valakin, szeretnéd, ha valaki segítene megoldani egy nehéz élethelyzetet, vagy mert szexuálisan vonzódsz valakihez, akkor rosszul csinálod!

Egy kapcsolatot soha nem szabad jó üzletnek vagy valamilyen mentőcsomagnak tekinteni. Egy kapcsolatnak elsősorban szeretetből kell születnie. Természetesen sok érdekházasság is előfordul. Ezek a házasságok azonban nem mindig végződnek jól.

Milyen esetekben jobb, ha nem kezdek új kapcsolatot?

Már nem szeretem a szingli életet

Csak azért szeretne új kapcsolatot kezdeni, mert elege van az egyedüllétből, vagy mert unatkozik? Hajlandó vagy randevúzni az első személlyel, aki érdeklődik irántad, csak hogy végre legyen valakid? Akkor nagy hibát követsz el. Nem szabad alábecsülni az élettárs kiválasztását. Addig keresgélj, amíg nem találsz valakit, akivel igazán kijössz, és akiről biztos lehetsz, hogy támogatni fog téged azokban a pillanatokban, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Az elhamarkodott partnerkapcsolatok nem tartanak túl sokáig.

Bosszú egy korábbi partneren

Soha ne próbáljon meg olyan kapcsolatba lépni, mert bántani akar valakit. Ha szeretnéd megmutatni volt párodnak, hogy már van egy új szerelmed, és tudatni szeretné vele, hogy nem aggódik a szakítás miatt, ne úgy tegye, hogy új párjával lakást vásárol, összeköltözik, összeházasodik és gyermeket szülni. Így nem a volt szerelmedet, hanem mindenekelőtt magadat bántod. Ha megtudja, hogy Ön és új párja nem jönnek ki egymással, és csak rosszkedvűen vagy vele, akkor a különválás/válás, a váltakozó gondozás, vagyonmegosztás során felmerülő problémák egész sorával kell szembenézned, stb.

Szexuális és fizikai vonzalom

Szeretne kapcsolatot (házasságot) kezdeni egy olyan személlyel, aki fizikailag vonzó az Ön számára, és aki jól érzi magát az ágyban? Egyrészt ez a tény is nagyon fontos, másrészt nem csak szexuális vonzalmat kell érezni egymás iránt. Egy idő után ez kezd elhalványulni a kapcsolatból, és a kapcsolatod megőrzéséhez szükség lesz arra, hogy az élet más területein is megértsd egymást, mint a közös szeretkezésben. Hasonló érdeklődési körökkel kell rendelkeznie, kommunikálni kell egymással stb. Csak akkor lesz esélye a kapcsolatának a jövőre.

Megoldás egy nehéz élethelyzetre

Ha azzal számolsz, hogy amikor társat találsz, az megoldja összetett életproblémáidat, akkor nem. Lehet, hogy elégedettebb leszel azzal, hogy nem vagy mindenben egyedül. Az aggodalmaid azonban nem múlnak el egy új kapcsolattal. Ezeket sem oldja meg helyetted senki. Magával viszi őket az új kapcsolatba, és magának kell megküzdenie velük. Így jobb, ha előbb megoldod minden problémádat, és csak azután lépsz be a kapcsolatba tiszta „pajzssal”.

Kiköltözés a szüleidtől

A szüleidtől való elköltözés hamarabb vár, ill. később mindenki a tiédből. Előfordul azonban olyan helyzet, hogy a gyerekek igyekeznek minél hamarabb elszakadni egy rosszul működő családtól, és saját családot alapítani. A gyerekek ezután gyakran törvénytelen és éretlen partnerekkel kezdenek együtt élni, csak azért, hogy ne kelljen többé a szüleikkel élniük. Gyakran alapítanak családot, és nem tudnak elég jól kezelni az élet problémáit. Ha még nem érzi magát magányosnak a szüleitől, ne tegye. A saját külön háztartás nem az egyetlen szép dolog, ami egy kapcsolatban vár rád. Vannak még gondok, kötelezettségek, lakhatási és háztartási költségek stb.

Szeretnék feleségül venni egy színészt, egy orvost, egy ügyvédet, egy híres futballistát, egy politikust...

Ha úgy döntöttél, hogy párkapcsolatba lépsz csak azért, mert jó munkahelye vagy társadalmi státusza van, akkor valószínűleg nagy hibát követsz el. Néha teljesen mindegy, hogy orvoshoz vagy munkáshoz megy feleségül. Ez főleg azon múlik, hogy vannak-e közös érdeklődési körötök, van-e mondanivalótok, hasonló nézetetek van-e az életről stb. Mindig ne feledd, hogy nem a párod munkahelyi (élet)sikerét veszed, hanem az övét. És ha nem értitek meg egymást, még az ő pozíciója sem fogja megmenteni a rosszul működő kapcsolatotokat.


Hasonló cikkek

Te is ismered azt az érzést, amikor nem vagy biztos benne, hogy a kapcsolatod tartós lesz? Féltékeny vagy a szerelmedre? Nem hiszel magadnak? Aggódsz a kapcsolat vége miatt? Összehasonlítod mindazokkal, akik csak pislognak a szerelmed körül? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj a kapcsolati bizonytalanságoktól.

A szerelmi kapcsolatnak nincsenek szabályai! Ez igaz, de amint összeköltözöl, a szerelmi életed mellett a szobatársak életét kezded élni. A szerelem ekkor kezd eltűnni mosatlan edények vagy a fürdőszobában szétszórt kifestőkönyvek formájában. Hogyan lehet küzdeni az ilyen kellemetlenségek ellen? Tanulj le az üzlet világából, és írj egy „szerződést”.

Álmaid lányát üldözted, mindent megteszel, hogy elnyerd a szívét, és még mindig a nem kívánt baráti zónában ragadtál? Mit jelent ez számodra? Miért van ez így? ezúttal mit csináltál rosszul? Tekintsük ezt a témát részletesebben.

Minden úgy alakul a kapcsolatodban, ahogy kell? Teljesen elégedett a partnerségével? Ha nem, olvassa el néhány tippet, hogyan léphet a következő szintre! És ha igen, nézze meg, hogy természetesen követi-e a következőket. Sok lehetséges gondtól megkímélhetik.

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak. Ezt mind tudjuk. Szerencsére már semmi sem lep meg minket. Olyan régóta foglalkozunk az ellenkező nem bolygójával, hogy sikerült megtanulnunk nyelvük alapjait. De a nőknek megvan az a titkos képességük, hogy néha egy kicsit megnehezítik a nyelvi akadályokat. Az urak ezután tanácstalanok maradnak. Érdekel, melyek a leggyakoribb fordítási hibák?

Akár tetszik, akár nem, az erőszak nem kerüli el a kapcsolatokat. Gondolod, hogy soha nem fogsz belejönni ilyesmibe, mert az első arc után azonnal kilépnél a kapcsolatból? De a kapcsolat egy bántalmazóval soha nem egy egyszerű pofonnal kezdődik. Hogyan történik tehát, hogy egy bántalmazott személy az első konfliktus után is hasonló együttélésben marad?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.