Ne kezdj bele egy kapcsolatba, amikor…

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?Az a döntés, hogy hosszú távú, komoly kapcsolatot akarsz kezdeni, abból a meggyőződésből kell származzon, hogy végre talált valakit, aki veled van, és megérti, akivel könnyen el tudja képzelni az életét, csak valakivel, akit a megfelelőnek tart.

Ha csak azért lépsz kapcsolatba, mert bosszút akarsz állni valakin, szeretnéd, ha valaki segítene megoldani egy nehéz élethelyzetet, vagy mert szexuálisan vonzódsz valakihez, akkor rosszul csinálod!

Egy kapcsolatot soha nem szabad jó üzletnek vagy valamilyen mentőcsomagnak tekinteni. Egy kapcsolatnak elsősorban szeretetből kell születnie. Természetesen sok érdekházasság is előfordul. Ezek a házasságok azonban nem mindig végződnek jól.

Milyen esetekben jobb, ha nem kezdek új kapcsolatot?

Már nem szeretem a szingli életet

Csak azért szeretne új kapcsolatot kezdeni, mert elege van az egyedüllétből, vagy mert unatkozik? Hajlandó vagy randevúzni az első személlyel, aki érdeklődik irántad, csak hogy végre legyen valakid? Akkor nagy hibát követsz el. Nem szabad alábecsülni az élettárs kiválasztását. Addig keresgélj, amíg nem találsz valakit, akivel igazán kijössz, és akiről biztos lehetsz, hogy támogatni fog téged azokban a pillanatokban, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Az elhamarkodott partnerkapcsolatok nem tartanak túl sokáig.

Bosszú egy korábbi partneren

Soha ne próbáljon meg olyan kapcsolatba lépni, mert bántani akar valakit. Ha szeretnéd megmutatni volt párodnak, hogy már van egy új szerelmed, és tudatni szeretné vele, hogy nem aggódik a szakítás miatt, ne úgy tegye, hogy új párjával lakást vásárol, összeköltözik, összeházasodik és gyermeket szülni. Így nem a volt szerelmedet, hanem mindenekelőtt magadat bántod. Ha megtudja, hogy Ön és új párja nem jönnek ki egymással, és csak rosszkedvűen vagy vele, akkor a különválás/válás, a váltakozó gondozás, vagyonmegosztás során felmerülő problémák egész sorával kell szembenézned, stb.

Szexuális és fizikai vonzalom

Szeretne kapcsolatot (házasságot) kezdeni egy olyan személlyel, aki fizikailag vonzó az Ön számára, és aki jól érzi magát az ágyban? Egyrészt ez a tény is nagyon fontos, másrészt nem csak szexuális vonzalmat kell érezni egymás iránt. Egy idő után ez kezd elhalványulni a kapcsolatból, és a kapcsolatod megőrzéséhez szükség lesz arra, hogy az élet más területein is megértsd egymást, mint a közös szeretkezésben. Hasonló érdeklődési körökkel kell rendelkeznie, kommunikálni kell egymással stb. Csak akkor lesz esélye a kapcsolatának a jövőre.

Megoldás egy nehéz élethelyzetre

Ha azzal számolsz, hogy amikor társat találsz, az megoldja összetett életproblémáidat, akkor nem. Lehet, hogy elégedettebb leszel azzal, hogy nem vagy mindenben egyedül. Az aggodalmaid azonban nem múlnak el egy új kapcsolattal. Ezeket sem oldja meg helyetted senki. Magával viszi őket az új kapcsolatba, és magának kell megküzdenie velük. Így jobb, ha előbb megoldod minden problémádat, és csak azután lépsz be a kapcsolatba tiszta „pajzssal”.

Kiköltözés a szüleidtől

A szüleidtől való elköltözés hamarabb vár, ill. később mindenki a tiédből. Előfordul azonban olyan helyzet, hogy a gyerekek igyekeznek minél hamarabb elszakadni egy rosszul működő családtól, és saját családot alapítani. A gyerekek ezután gyakran törvénytelen és éretlen partnerekkel kezdenek együtt élni, csak azért, hogy ne kelljen többé a szüleikkel élniük. Gyakran alapítanak családot, és nem tudnak elég jól kezelni az élet problémáit. Ha még nem érzi magát magányosnak a szüleitől, ne tegye. A saját külön háztartás nem az egyetlen szép dolog, ami egy kapcsolatban vár rád. Vannak még gondok, kötelezettségek, lakhatási és háztartási költségek stb.

Szeretnék feleségül venni egy színészt, egy orvost, egy ügyvédet, egy híres futballistát, egy politikust...

Ha úgy döntöttél, hogy párkapcsolatba lépsz csak azért, mert jó munkahelye vagy társadalmi státusza van, akkor valószínűleg nagy hibát követsz el. Néha teljesen mindegy, hogy orvoshoz vagy munkáshoz megy feleségül. Ez főleg azon múlik, hogy vannak-e közös érdeklődési körötök, van-e mondanivalótok, hasonló nézetetek van-e az életről stb. Mindig ne feledd, hogy nem a párod munkahelyi (élet)sikerét veszed, hanem az övét. És ha nem értitek meg egymást, még az ő pozíciója sem fogja megmenteni a rosszul működő kapcsolatotokat.


Hasonló cikkek

Egy kapcsolat sem teljes időnkénti vihar nélkül. A probléma azonban akkor jelentkezik, amikor minden semmisség miatt elindul. És amúgy is értelmetlen a vége. Szeretnéd tudni, hogy a párod miért jön néha utánad, mint egy piros rongy? Vannak olyan mondatok, amelyek igazán feldobják őt.

A statisztikák szerint Csehországban minden második házasság elválik. Amellett, hogy csalódottság érzed, hogy nem sikerült a kapcsolatod, minden bizonnyal a jövőtől és az új élettől való félelem, de a gyerekek nevelésével, a közös vagyon megosztásával kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozol. Az új Ptk. ezen a téren is hírt hozott. Melyek azok? Tanácsot adunk!

Mit jelent a szabadság egy kapcsolatban? Szeresd a párodat úgy, ahogy van! Ne korlátozd őt semmiben. Adj neki szabadságot tetteiben és döntéseiben. Ahhoz, hogy minden mindkét irányban működjön, a partnerednek hasonló hozzáállással kell rendelkeznie hozzád, mint te hozzá. Egy szép és egyben szabad kapcsolat felépítése egyáltalán nem egyszerű. És ez az oka annak, hogy a legtöbb pár nem éli át a házasság nélküli szerelmet.

Azáltal, hogy találkoztál a szerelmeddel, megismerted a szüleit is. És hogy jóban vagy rosszban kijössz velük, az a párod/házassági életedre is kihat. Mit tegyünk hát, hogy jók legyenek a kölcsönös kapcsolataink?

Ma már kevesen foglalkoznak vénlányokkal és öreglegényekkel. A mai idő más. Szinglinek lenni már nem olyan szégyen, mint régen. Sokan még egyedülálló életet is keresnek. Akkor miért szaporodnak manapság az úgynevezett „magányosok”?

A két ember közötti szerelem felemelő és sok örömet okoz. Ha azonban nem várod otthon a párodat, vagy állandóan rossz hangulatban vagy, előfordulhat, hogy egy rosszul működő kapcsolatban ragadsz. Ahelyett, hogy energizálna egy kapcsolatot, egy rosszul működő kapcsolat elszívja az energiát. És ez baj!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.