Ne kezdj bele egy kapcsolatba, amikor…

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?Az a döntés, hogy hosszú távú, komoly kapcsolatot akarsz kezdeni, abból a meggyőződésből kell származzon, hogy végre talált valakit, aki veled van, és megérti, akivel könnyen el tudja képzelni az életét, csak valakivel, akit a megfelelőnek tart.

Ha csak azért lépsz kapcsolatba, mert bosszút akarsz állni valakin, szeretnéd, ha valaki segítene megoldani egy nehéz élethelyzetet, vagy mert szexuálisan vonzódsz valakihez, akkor rosszul csinálod!

Egy kapcsolatot soha nem szabad jó üzletnek vagy valamilyen mentőcsomagnak tekinteni. Egy kapcsolatnak elsősorban szeretetből kell születnie. Természetesen sok érdekházasság is előfordul. Ezek a házasságok azonban nem mindig végződnek jól.

Milyen esetekben jobb, ha nem kezdek új kapcsolatot?

Már nem szeretem a szingli életet

Csak azért szeretne új kapcsolatot kezdeni, mert elege van az egyedüllétből, vagy mert unatkozik? Hajlandó vagy randevúzni az első személlyel, aki érdeklődik irántad, csak hogy végre legyen valakid? Akkor nagy hibát követsz el. Nem szabad alábecsülni az élettárs kiválasztását. Addig keresgélj, amíg nem találsz valakit, akivel igazán kijössz, és akiről biztos lehetsz, hogy támogatni fog téged azokban a pillanatokban, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Az elhamarkodott partnerkapcsolatok nem tartanak túl sokáig.

Bosszú egy korábbi partneren

Soha ne próbáljon meg olyan kapcsolatba lépni, mert bántani akar valakit. Ha szeretnéd megmutatni volt párodnak, hogy már van egy új szerelmed, és tudatni szeretné vele, hogy nem aggódik a szakítás miatt, ne úgy tegye, hogy új párjával lakást vásárol, összeköltözik, összeházasodik és gyermeket szülni. Így nem a volt szerelmedet, hanem mindenekelőtt magadat bántod. Ha megtudja, hogy Ön és új párja nem jönnek ki egymással, és csak rosszkedvűen vagy vele, akkor a különválás/válás, a váltakozó gondozás, vagyonmegosztás során felmerülő problémák egész sorával kell szembenézned, stb.

Szexuális és fizikai vonzalom

Szeretne kapcsolatot (házasságot) kezdeni egy olyan személlyel, aki fizikailag vonzó az Ön számára, és aki jól érzi magát az ágyban? Egyrészt ez a tény is nagyon fontos, másrészt nem csak szexuális vonzalmat kell érezni egymás iránt. Egy idő után ez kezd elhalványulni a kapcsolatból, és a kapcsolatod megőrzéséhez szükség lesz arra, hogy az élet más területein is megértsd egymást, mint a közös szeretkezésben. Hasonló érdeklődési körökkel kell rendelkeznie, kommunikálni kell egymással stb. Csak akkor lesz esélye a kapcsolatának a jövőre.

Megoldás egy nehéz élethelyzetre

Ha azzal számolsz, hogy amikor társat találsz, az megoldja összetett életproblémáidat, akkor nem. Lehet, hogy elégedettebb leszel azzal, hogy nem vagy mindenben egyedül. Az aggodalmaid azonban nem múlnak el egy új kapcsolattal. Ezeket sem oldja meg helyetted senki. Magával viszi őket az új kapcsolatba, és magának kell megküzdenie velük. Így jobb, ha előbb megoldod minden problémádat, és csak azután lépsz be a kapcsolatba tiszta „pajzssal”.

Kiköltözés a szüleidtől

A szüleidtől való elköltözés hamarabb vár, ill. később mindenki a tiédből. Előfordul azonban olyan helyzet, hogy a gyerekek igyekeznek minél hamarabb elszakadni egy rosszul működő családtól, és saját családot alapítani. A gyerekek ezután gyakran törvénytelen és éretlen partnerekkel kezdenek együtt élni, csak azért, hogy ne kelljen többé a szüleikkel élniük. Gyakran alapítanak családot, és nem tudnak elég jól kezelni az élet problémáit. Ha még nem érzi magát magányosnak a szüleitől, ne tegye. A saját külön háztartás nem az egyetlen szép dolog, ami egy kapcsolatban vár rád. Vannak még gondok, kötelezettségek, lakhatási és háztartási költségek stb.

Szeretnék feleségül venni egy színészt, egy orvost, egy ügyvédet, egy híres futballistát, egy politikust...

Ha úgy döntöttél, hogy párkapcsolatba lépsz csak azért, mert jó munkahelye vagy társadalmi státusza van, akkor valószínűleg nagy hibát követsz el. Néha teljesen mindegy, hogy orvoshoz vagy munkáshoz megy feleségül. Ez főleg azon múlik, hogy vannak-e közös érdeklődési körötök, van-e mondanivalótok, hasonló nézetetek van-e az életről stb. Mindig ne feledd, hogy nem a párod munkahelyi (élet)sikerét veszed, hanem az övét. És ha nem értitek meg egymást, még az ő pozíciója sem fogja megmenteni a rosszul működő kapcsolatotokat.


Hasonló cikkek

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

Viszonylag gyakran szakítanak a párok, pedig folyamatosan szeretik egymást. Talán Ön is emlékszik a nyaralási szerelmeire, amelyek nem tartottak sokáig a nyár vége után. A valósággal való ütközés néha túl kemény. Miért történik ez, és mik a leggyakoribb okai egy ilyen válságnak? Olvasson tovább, hogy megtudja!

A férfiak feleannyi bókot sem kapnak a nőktől. Miért? Mert a legtöbb nő úgy gondolja, hogy egy férfi szépségének dicsérete csak egy "nárciszt" tehet boldoggá. Azonban ne felejtsd el, hogy a bókok nemcsak a férfi önbecsülését emelhetik, hanem arra is késztethetik, hogy jobban bánjon veled, és több időt akarjon veled tölteni. Hogyan lehet tehát hízelegni egy férfinak, hogy királynak érezze magát melletted?

Határtalanul szereted a párodat? Hajlandó vagy bármit megtenni értük, amit a szemükben látsz? Nem számít, mit gondolsz, mindenben csak magadat és a szeretődet látod? Ez igaz? Hogyan kinek és hogyan mikor. A szerelem nem lehet börtön senki számára! A szerelemnek szabadságot kell adnia egy kapcsolatban. Ezt ne felejtsd el.

Maga a boldogság meghatározása gyakorlatilag lehetetlen. Mindenkinek mást jelent. Valaki békés együttélésre vágyik, másik a párkapcsolatban a szórakozást, egy másik kalandot keres. Hogy mit keres, az az Ön szükségleteitől, elvárásaitól, szükségleteitől és vágyaitól függ. És bármikor változhatnak. Tehát használja a következő öt kulcsot, hogy feltárja az utat egy boldogabb, teljesebb kapcsolat felé.

Rájött már, hogy az étel is nagy szerepet játszik egy kapcsolatban? Nos, nem. Az étkezés minden ember egyik alapvető szükséglete. Ha legalább részben nem követi az egészséges étrendet, az előbb-utóbb visszaüthet rád. És nem csak a testi problémák tekintetében. Az ilyen problémák gyakran negatív hatással vannak a kapcsolatokra is. Tanácsot adunk az ilyen problémák megelőzésére.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.