Egy nő és egy férfi nézete a családról

A legújabb kutatások szerint a nők gyakrabban nyújtanak be válókeresetet. Többek között azért is, mert a családi jólétről alkotott véleményük alapvetően eltér a férfiakétól. Hogyan látják a férfiak és a nők a családot? Leírtuk neked a legnagyobb különbségeket.

Pihennie kell otthon

A legtöbb háztartásban továbbra is az a modell érvényesül, ahol a nő főz, mos, takarít, gondoskodik a gyerekek otthon, és gyakran tervez vasárnapi kirándulásokat. A férfiak viszont hazajönnek és "kikapcsolnak". Otthon pihen. A nők örülnek, hogy párjuk végre visszatért a munkából, így estére általában leterhelik a háztartásban elvégzendő feladatokkal. A férfi nem érti, miért ad neki másik munkát, miután éppen az egyikből jött. A nő pedig a változatosság kedvéért nem érti, miért tart neki olyan sokáig a csöpögő csap megjavítása.

Csend vs. nyüzsgés

A nőknek beszélniük kell az érzéseikről. Megértésre van szükségük. Az urak inkább csendben maradnak. Emiatt a beállítás miatt a nők a csendet annak a jelének tekintik, hogy valami nincs rendben. Az urak éppen ellenkezőleg, annak jeleként veszik, hogy minden tökéletes. Szavak nélkül is megértitek egymást. Vagy nem?

A kapcsolat megoldása vs. semmi sem működik!

Néha sajnos olyan helyzet adódik, amikor mindketten úgy érzik, hogy valami nem stimmel. A csend beállításának és az otthon pihenőhelyként való felfogásának köszönhetően az urak nem akarják rontani a helyzeten. A téma felvetése után minden bizonnyal felmerülő elkerülhetetlen érveket kudarcnak és egy működő modell szükségtelen megzavarásának tekintenék. Ám a nők ezt partnerük tudatlanságaként érzékelik. Szerintük lusta bármit is megoldani, mert egyáltalán nem érdekli a kapcsolatuk/családjuk.

Kép

A legtöbb nő életének fő értelme a családja. . Hogy a gyerekek és a férfi jól legyenek, minden úgy működjön, ahogy kell és mindenki boldog legyen. A férfiak elsődleges célja a karrier. Arra törekednek, hogy minden tökéletesen működjön nekik, különösen a munkahelyen. A családot önigazgatási egységként fogják fel, amely az ő részvételük nélkül is működik (és működnie kell). De a nő ismét úgy érzékeli, hogy partnere el nem kötelezi magát, mint az iránta és a gyerekek iránti érdeklődés hiányát.

Ne feltételezze, hogy a másik személy ugyanúgy gondolkodik, mint te. Beszéljétek meg egymással az érzéseiteket, és állapodjanak meg néhány kompromisszumban, amelyek hasznosak lesznek a családja számára!


Hasonló cikkek

Időnként átesünk egy olyan időszakon, amikor egyáltalán nem nevetünk és rugdosunk magunk körül. A férfiakat leginkább a harmincas éveikben érintik a hangulatingadozások, míg a hölgyek harmincas éveik után szoktak hangulatosak lenni. Nyilvánvaló, hogy a kettő hangulatának egyesítése néha meglehetősen nehéz lehet. Ha az egyik pillanatban hűvös, a másikban dühös vagy, akkor tudjuk, hogyan tudjuk kordában tartani ezeket a hangulatokat!

Mindenkinek vannak rossz szokásai, amelyektől nem tud és nem is akar megszabadulni. De ha a kapcsolatra vonatkoznak, elkezdhetik zavarni a partnert. Elmondjuk, milyen rossz szokások miatt küldhet vízre párod.

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Akár azt is mondhatnánk, hogy a válságok szükségesek egy működő kapcsolathoz. Csak akkor fogod fel, hogy milyen boldog vagy valójában! De mi van akkor, ha a viták és a nézeteltérések napirenden vannak? Vagy egyszerűen boldogtalannak érzed magad a kapcsolatodban? Nézze meg, ez csak egy újabb válság, vagy a kapcsolata már alig tartja össze.

A szerelmi kapcsolatnak nincsenek szabályai! Ez igaz, de amint összeköltözöl, a szerelmi életed mellett a szobatársak életét kezded élni. A szerelem ekkor kezd eltűnni mosatlan edények vagy a fürdőszobában szétszórt kifestőkönyvek formájában. Hogyan lehet küzdeni az ilyen kellemetlenségek ellen? Tanulj le az üzlet világából, és írj egy „szerződést”.

Meg vagy győződve arról, hogy a kapcsolatod valóban életre szóló? Annyi közös van bennetek, és annyi szép évet töltöttetek együtt! Jobban ismered a másik embert, mint a saját cipődet, és tudod, hogy soha nem szakítana veled. Vagy nálad nem ez a helyzet? Mutatunk 5 jelet, amit soha ne becsülj alá egy kapcsolatban.

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.