Egy nő és egy férfi nézete a családról

A legújabb kutatások szerint a nők gyakrabban nyújtanak be válókeresetet. Többek között azért is, mert a családi jólétről alkotott véleményük alapvetően eltér a férfiakétól. Hogyan látják a férfiak és a nők a családot? Leírtuk neked a legnagyobb különbségeket.

Pihennie kell otthon

A legtöbb háztartásban továbbra is az a modell érvényesül, ahol a nő főz, mos, takarít, gondoskodik a gyerekek otthon, és gyakran tervez vasárnapi kirándulásokat. A férfiak viszont hazajönnek és "kikapcsolnak". Otthon pihen. A nők örülnek, hogy párjuk végre visszatért a munkából, így estére általában leterhelik a háztartásban elvégzendő feladatokkal. A férfi nem érti, miért ad neki másik munkát, miután éppen az egyikből jött. A nő pedig a változatosság kedvéért nem érti, miért tart neki olyan sokáig a csöpögő csap megjavítása.

Csend vs. nyüzsgés

A nőknek beszélniük kell az érzéseikről. Megértésre van szükségük. Az urak inkább csendben maradnak. Emiatt a beállítás miatt a nők a csendet annak a jelének tekintik, hogy valami nincs rendben. Az urak éppen ellenkezőleg, annak jeleként veszik, hogy minden tökéletes. Szavak nélkül is megértitek egymást. Vagy nem?

A kapcsolat megoldása vs. semmi sem működik!

Néha sajnos olyan helyzet adódik, amikor mindketten úgy érzik, hogy valami nem stimmel. A csend beállításának és az otthon pihenőhelyként való felfogásának köszönhetően az urak nem akarják rontani a helyzeten. A téma felvetése után minden bizonnyal felmerülő elkerülhetetlen érveket kudarcnak és egy működő modell szükségtelen megzavarásának tekintenék. Ám a nők ezt partnerük tudatlanságaként érzékelik. Szerintük lusta bármit is megoldani, mert egyáltalán nem érdekli a kapcsolatuk/családjuk.

Kép

A legtöbb nő életének fő értelme a családja. . Hogy a gyerekek és a férfi jól legyenek, minden úgy működjön, ahogy kell és mindenki boldog legyen. A férfiak elsődleges célja a karrier. Arra törekednek, hogy minden tökéletesen működjön nekik, különösen a munkahelyen. A családot önigazgatási egységként fogják fel, amely az ő részvételük nélkül is működik (és működnie kell). De a nő ismét úgy érzékeli, hogy partnere el nem kötelezi magát, mint az iránta és a gyerekek iránti érdeklődés hiányát.

Ne feltételezze, hogy a másik személy ugyanúgy gondolkodik, mint te. Beszéljétek meg egymással az érzéseiteket, és állapodjanak meg néhány kompromisszumban, amelyek hasznosak lesznek a családja számára!


Hasonló cikkek

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

Minden együtt töltött pillanatot közzétesz a Facebook-faladon, fotókat teszel fel a vacsoráidról az Instagramon, vagy a Twitter tele van boldog üzenetekkel? A brit tudósok egy olyan elmélettel álltak elő, amely szerint azzal, hogy megosztod kapcsolatod minden intimitását, bizonyos mértékig tönkreteszed a kapcsolatodat! Hogyan lehetséges ez?

Tartós lesz a kapcsolatunk? A partner elkötelezettséget akar? Gyakran feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket, amikor kapcsolatunk jövőjére gondolunk. Matthew Hussey párkapcsolati edző szerint a szerelem önmagában nem elég ahhoz, hogy egy kapcsolatnak legyen jövője.

A halál az egyik nem túl népszerű téma. Egy szeretett ember halála a legrosszabb dolog, ami történhet veled az életben. Szóval hogyan birkózik meg egy partner halálával? Hogyan birkózol meg egy szeretett személy elvesztésével? Mit tegyünk, hogy új életet kezdjünk?

A házasság nem csak egy darab papír. De határozottan ez sem egy teljes és teljes átalakulás. A kedvesed házasság után is az marad, akivel összeházasodtál. Ne várd, hogy szerelmed jobbra forduljon, amikor összeházasodsz. Ezekben az esetekben nagy valószínűséggel soha nem fogja látni a változást!

Időnként hallasz egy új és garantált trükkről a párkapcsolat megerősítésére vagy legalább fenntartására. Garantált tanácsok, nagyi tippek, baráti ötletek és még sok más. Négy tippet mutatunk be maguktól a pszichológusoktól. Használja őket úgy, ahogy jónak látja.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.