Egy nő és egy férfi nézete a családról

A legújabb kutatások szerint a nők gyakrabban nyújtanak be válókeresetet. Többek között azért is, mert a családi jólétről alkotott véleményük alapvetően eltér a férfiakétól. Hogyan látják a férfiak és a nők a családot? Leírtuk neked a legnagyobb különbségeket.

Pihennie kell otthon

A legtöbb háztartásban továbbra is az a modell érvényesül, ahol a nő főz, mos, takarít, gondoskodik a gyerekek otthon, és gyakran tervez vasárnapi kirándulásokat. A férfiak viszont hazajönnek és "kikapcsolnak". Otthon pihen. A nők örülnek, hogy párjuk végre visszatért a munkából, így estére általában leterhelik a háztartásban elvégzendő feladatokkal. A férfi nem érti, miért ad neki másik munkát, miután éppen az egyikből jött. A nő pedig a változatosság kedvéért nem érti, miért tart neki olyan sokáig a csöpögő csap megjavítása.

Csend vs. nyüzsgés

A nőknek beszélniük kell az érzéseikről. Megértésre van szükségük. Az urak inkább csendben maradnak. Emiatt a beállítás miatt a nők a csendet annak a jelének tekintik, hogy valami nincs rendben. Az urak éppen ellenkezőleg, annak jeleként veszik, hogy minden tökéletes. Szavak nélkül is megértitek egymást. Vagy nem?

A kapcsolat megoldása vs. semmi sem működik!

Néha sajnos olyan helyzet adódik, amikor mindketten úgy érzik, hogy valami nem stimmel. A csend beállításának és az otthon pihenőhelyként való felfogásának köszönhetően az urak nem akarják rontani a helyzeten. A téma felvetése után minden bizonnyal felmerülő elkerülhetetlen érveket kudarcnak és egy működő modell szükségtelen megzavarásának tekintenék. Ám a nők ezt partnerük tudatlanságaként érzékelik. Szerintük lusta bármit is megoldani, mert egyáltalán nem érdekli a kapcsolatuk/családjuk.

Kép

A legtöbb nő életének fő értelme a családja. . Hogy a gyerekek és a férfi jól legyenek, minden úgy működjön, ahogy kell és mindenki boldog legyen. A férfiak elsődleges célja a karrier. Arra törekednek, hogy minden tökéletesen működjön nekik, különösen a munkahelyen. A családot önigazgatási egységként fogják fel, amely az ő részvételük nélkül is működik (és működnie kell). De a nő ismét úgy érzékeli, hogy partnere el nem kötelezi magát, mint az iránta és a gyerekek iránti érdeklődés hiányát.

Ne feltételezze, hogy a másik személy ugyanúgy gondolkodik, mint te. Beszéljétek meg egymással az érzéseiteket, és állapodjanak meg néhány kompromisszumban, amelyek hasznosak lesznek a családja számára!


Hasonló cikkek

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

A „Szeretlek” sor az egyik legszebb, amit életében hallhat. Sajnos az is lehet, hogy titkon megkívánod, mert a párod "nem tudja" kiejteni! De ne ess kétségbe. A szeretetet sokféleképpen lehet kifejezni. Honnan tudod szavak nélkül, hogy a másik szeret téged?

A viták és a heves viták ugyanolyan fontosak egy kapcsolatban, mint a pénzről való beszélgetés. Senki sem szereti őket, de szükségesek, és tisztább a levegő utánuk.

Nem tud hosszú távú kapcsolatot kialakítani? Még mindig nem találta meg a megfelelőt vagy a megfelelőt? Két emberrel együtt élni kimerítő lehet. Ha azonban megszabadulsz az alábbi rossz szokásoktól, hirtelen minden megváltozhat.

Mindenki követ el hibákat az életben. Nők és férfiak. Ők szerves részét képezik nekünk. És ezek az aranyos hibák és tökéletlenségek azok, amelyek miatt szeretjük egymást. De a férfiak olyan gyakran követnek el hibákat egy kapcsolatban, hogy már nem is tudnak róluk. Mit kell tehát kerülni, hogy a kapcsolat úgy működjön, ahogy kell?

Mindenki olyasmivel foglalkozik, amit nem szeret magában. Legyen szó megjelenésről vagy jellemvonásról. A nőkről gyakran azt mondják, hogy megszállottjai a megjelenésüknek, és minden pattanás vagy ránc katasztrófát okoz számukra. A férfiakat viszont állítólag csak a pénisz mérete érdekli. De hol az igazság? Milyen problémák foglalkoztatják őket valójában?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.