Szakítsunk?

A szakítás soha nem könnyű. És még rosszabb, ha nem tudod, hogy a kapcsolatban van-e a probléma, vagy benned van. Hogyan lehet megtudni? A szakítás végleges. Tehát amíg nem vagy biztos benne, valószínűleg még mindig együtt vagytok. Hogyan rendezd el az érzéseidet, és hogyan mondd ki biztosan, hogy szakíts-e vagy sem? Útmutatónk van az Ön számára!

Szakítson, ha:

Unatkozik, vagy le van kötve

Az unalom nem unalmas. Ha még akkor is unatkozik, amikor kedvesével sziklára mászik, ejtőernyővel a hátadon ugrál, jelöletlen tájon síelsz le, vagy életedben először próbálsz ki mélytengeri búvárkodást, az inkább az unalomhoz hasonlít. Unatkozol a pároddal. Ez nem klasszikus unalom, abban az értelemben, hogy nem tudod, mit csinálj. A lekötöttség érzése erősebb, és akkor kezdődik, amikor nem csinálsz semmi érdekeset. Csak lógsz, mert "tartozik". Elképzeled, milyen klassz lenne, ha egyedül mennél el valahova? A tudatalattid már tudja, amit tudatosan még nem vallottál be – kapcsolatod végleg elment.

Gyakorlatilag soha nem akarsz szexet

Nemtől függetlenül. Ha a partnereddel való szex gondolata nem tetszik, az elég sokatmondó. Ha egyenesen taszít az ötlet, akkor valószínűleg már régóta tudod, hogy nem vagytok együtt. Csak hallania kell valakitől (vagy el kell olvasnia). Tehát: ha a gondolat, hogy szexeljen a partnerével, taszít, vagy haragot kelt benned, szakíts.

Szeretnéd, ha a partnered drámaian megváltozna

Szeretted egymást, különben nem kezdenek-e randevúzni. De mostanában sok tulajdonsága zavar, és kezdi úgy érezni, hogy változtatnia kell. Nem számít, ha "hirtelen" rájöttél, hogy ez vagy az a tulajdonság borzasztó, vagy a párod megváltozott, és ez nem tetszik neked. Röviden, azt szeretné, ha drámaian megváltoztatnák a személyiségüket és/vagy a szokásaikat. De abban reménykedni, hogy valaki ennyire megváltozik valakiért, az Godot-ra vár. Az érintett személynek jelentős személyiségváltozást kell akarnia. Egyelőre egy házzal arrébb költözöl.

Maradjatok együtt, ha:

hülyeségekről vitatkoztok

Hazatértek, a partner hangosabban tapos a padlón, és a tűz már a tetőn van. De a vita mindig hamar véget ér, és nem tudod, miért vitatkoztál valójában. Van valami, ami már régóta zavar, és valószínűleg nem tudsz ellene sokat tenni? Rengeteg munkád van az iskolában, a főnök túlzott elvárásai vannak, fontos vizsgák vagy tesztek várnak rád. Édesanyád tanított téged takarítani vagy öltözködni? Bárhogy is legyen, bármilyen okból kifolyólag nem tudja a tettesre hárítani a frusztrációt, ezért átadja azt a partnerének. Zavar valami, amire csak várnod kell, vagy ami ellen nem tudsz hatékonyan küzdeni? A tudatosság az első lépés. Várj, és addig is szerezz egy szezonbérletet a lőtérre.

Élvezed a közelséget, de nem akarod a szexet

Mindig a párodhoz fordulsz tanácsért, vigasztalásért, vagy csak örömet osztani. De nem akarsz szexet. Mielőtt elkezdené a csomagolást, gondolja át, miért. Ha továbbra is élvezitek egymás közelségét, a probléma valahol magában a szexben van, nem a kapcsolatában. Gyakorlatilag minden befolyásolja az intimitás hangulatát. Stressz, fáradtság, időigény... Ha nehéz időszak van a munkahelyeden, általában csak várnod kell. Más problémákra mindig van megoldás. Ha éppen nincs kedvetek, maradjatok együtt.


Hasonló cikkek

Viszonylag gyakran szakítanak a párok, pedig folyamatosan szeretik egymást. Talán Ön is emlékszik a nyaralási szerelmeire, amelyek nem tartottak sokáig a nyár vége után. A valósággal való ütközés néha túl kemény. Miért történik ez, és mik a leggyakoribb okai egy ilyen válságnak? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Annyi oka van a szakításnak, hogy szinte lehetetlen megszámolni őket. Nagytól kicsiig. Néha a "magasabb erők" is okolhatók, amit egyszerűen nem tudsz irányítani. Szerinted ez csak egy lépés vagy valami katasztrófa? Sajnálatos módon! Olyan dolgokat láthat, amelyekre nem számítana, hogy próbára tegye partnerségét.

Válás, szakítás és újra szakítás. Egy téma, amivel manapság szinte minden fordulóban találkozik. Az emberek folyamatosan szakítanak. És nem számít, hogy a szakítás téged vagy a barátaidat, kollégáit, kollégáit érinti. Mindenkinek meg kell küzdenie vele. Hogyan lehet tehát a lehető leggyorsabban túl lenni egy szakításon, hogy új, teljes értékű életet kezdhessen élni? Olvass, és megtudod!

Egy kapcsolatban mindig ketten vannak. Ne feledd! Párat alkottok együtt. Mindazonáltal mindegyikőtök behoz valamit a sajátjából a kapcsolatba, és gazdagítja közös életét. De mi van akkor, ha az egyik túlságosan alkalmazkodik a másikhoz? A kapcsolat ekkor elveszíti töltetét és tulajdonképpen az okát, amiért együtt vagytok. Mi van ezzel?

Kezd el csókolózni, de a párod eltávolodott tőled? Megemelkedik a pulzusa és izgatottnak érzi magát, míg a partnere nem? Valami elromlott? Lehet, hogy nem vagy jó csókos. Hogyan lehet felismerni, hogy az elvonás hátterében a csókolózás hiánya vagy egyéb probléma áll?

Azt gondolhatja, hogy a vitákat kerülnie kell, mert kudarcot vall, és a gyakoribb eszmecsere csak tönkreteszi a kapcsolatát. De ennek az ellenkezője igaz. Egy konstruktív vita kitisztítja köztetek a levegőt, és újra előre léphet a kapcsolatban. A probléma az, hogy az emberek nem tudnak rendesen vitatkozni. Szeretné tudni, hogyan zajlik egy konstruktív vita?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.