Szerelem, szerelem, megszállottság. Meg tudod mondani a különbséget?

A szerelem definíciója "a szeretet intenzív érzése". A pszichológusok szerint ez egy erős vágy egy másik személlyel való érzelmi kapcsolatra. A költők valami sokkal magasztosabbat mondanának. Mindannyiunk számára a szerelem mást jelent, és senki sem fog teljesen egyetérteni a másikkal. A veszély abban rejlik, hogy valaki egy gyönyörű szerelmi érzést megszállottsággal téveszt össze. Vagy a beteges féltékenység "szerelmét" mondják. Tudod, mit érzel most?

Szexuális vágy, vágy

Kezdjük az alapokkal. A szexuális vágy lehetővé teszi, hogy megtalálja az ideális genetikai partnert. Az, akivel nagy valószínűséggel egészséges gyermekei születnek. A legtöbben nem törődnek vele, ami jó. A vágy nem garantálja, hogy közösen neveli fel a feltételezett gyermekeit. Másrészt valószínűleg ő az egyetlen, akinek nem kell közvetlenül kapcsolódnia egy másik emberhez. A szexuális vágyat még filmnézés, sportolás közben is érezheti, akár egy teljesen csendes helyen a természetben, ahol messze földön nincsenek emberek. Ezért még egy hosszú távú kapcsolatban se szégyellje magát, ha erotikus álmai vagy képzelgései vannak valaki másról. A szexuális vágyad mindig megpróbál párba hozni téged bárkivel, aki biológiailag "szagol".

Imádás

Lehet, hogy ez nem tetszik, de a rajongás ugyanúgy működik, mint a megszállottság. Célja, hogy egy adott személyhez kötődjön. Elnyomja a szexuális vágyat, ami arra késztet, hogy alapvetően bárkire összpontosíts, aki arra sétál.

A szerelem minden fajtája közül a rajongás a legerősebb érzés. Hirtelen megvakulsz, süket leszel, és csak a szerelmed tárgya érdekel – vagyis egy új barát vagy barátnő. Bizonyára már észrevetted, hogy az első hónapokban, amikor még nem is randevúzsz, mindent megtesz. Ebben az időben mindennek hatalmas jelentése van, minden apró gesztusnak. És légy óvatos, akár rosszul is. Mindig azon gondolkozol, hogyan tehetsz kedvesednek választottadnak. Innen származnak azok a filmes nagy gesztusok. Ez azért van, mert a szerelemhez erősen kapcsolódik a motiváció. Ez az életed értelme, a legnagyobb cél.

Társi szerelem

A lelkek egyesülése néhány hónapnyi szerelem után következik be (általában 24), és csak akkor, ha „kezelték” a szerelembe esés összes buktatóját. A szenvedély és az éhes vágy csökkenti az intenzitást. Hasonlóképpen, már nem kell annyira motiváltnak lenned. Sok pár rossz dologként értelmezi a motiváció csökkenését. Hogy a szerelem eltűnik a kapcsolatodból? Hogy nem törődik veled annyira, mint korábban? De ez nem így van, inkább fordítva!

Még maga a szex természete is megváltozott. Ez már nem "csak szex", hanem szeretkezel. Az intimitás erősíti a lélekkapcsolatot, azt a mindennapi partnerséget. Ezért érzed a különbséget, amikor szeretkezel élettársaddal, és amikor még mindig élvezted a szexet egy véletlenszerű ismerősöddel.

Megszállottság

Sajnos a szerelembe esni fordulhat. könnyen megszállottsággá válik. Ez akkor fordul elő, ha a kapcsolatodból nem szerelem alakul ki, hanem egy helyben ragadsz. Könnyen össze is téveszthető, mert bár a megszállott bántja a társát, nem szándékosan teszi!

A megszállottság egy személy iránt azt jelenti, hogy az illetőt egyedül akarod tartani. Akárcsak a szerelemben, mindig rá gondolsz, de megszállottan. Nem azon gondolkodsz, hogyan tedd boldoggá a kiválasztottat, hanem mindenekelőtt azon, hogyan szerezheted meg őket magadnak. Szeretnéd, ha mindig veled legyenek, bárhol is vagy? Még akkor is, ha munkában vagy iskolában vannak, gondol arra, hogy mit csinálnak ott, kivel beszélgetnek, kikkel találkoznak hazafelé, és mennyi időbe telik, amíg odaérnek? Azt is rosszul viseled, hogy a kötelességek miatt autóznak, hogy mással kommunikálnak, mint te. A barátok tabu neked és partnerednek. A megszállottság egyszerűen önző. Szeretnéd, ha a hasonmásod teljesen egyedül maradna? Akkor megszállottja vagy neki!


Hasonló cikkek

Nem tud új partnert megtartani? Ez nem véletlen. Valamit biztosan rosszul csinálsz. A hiba valószínűleg valahol a te végén lesz. Tudja meg, milyen probléma akadályozza meg abban, hogy megtalálja és megtartsa új kapcsolatát.

A halál az egyik nem túl népszerű téma. Egy szeretett ember halála a legrosszabb dolog, ami történhet veled az életben. Szóval hogyan birkózik meg egy partner halálával? Hogyan birkózol meg egy szeretett személy elvesztésével? Mit tegyünk, hogy új életet kezdjünk?

A szerelemnek számos formája van. Lehet titkos, lehet szép, lehet lélegzetelállító, lehet bonyolult, lehet fájdalmas. Sokat beszélnek és írnak a szerelemről. Ezek közül melyik igaz és melyik hamis?

A hosszú távú kapcsolat fenntartása a legtöbbünk számára igencsak meló. Munkakapcsolatot csak úgy tudsz fenntartani, ha nem hiányoznak belőle a szükséges dolgok. Kíváncsi vagy, mik ezek? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Egyetlen kapcsolat sem ideális. Minden partnerség állandó munkát igényel. Ha kisebb válság van, próbálja meg leküzdeni. Ha a válságok megismétlődnek, gondoljátok át, hogy jó párjatok vagytok-e egymásnak. Hogyan ne oldjunk meg soha egy partnerválságot? És milyen helyzetekkel egyáltalán nem szabad foglalkozni?

Rájött már, hogy az étel is nagy szerepet játszik egy kapcsolatban? Nos, nem. Az étkezés minden ember egyik alapvető szükséglete. Ha legalább részben nem követi az egészséges étrendet, az előbb-utóbb visszaüthet rád. És nem csak a testi problémák tekintetében. Az ilyen problémák gyakran negatív hatással vannak a kapcsolatokra is. Tanácsot adunk az ilyen problémák megelőzésére.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.