Szerelem, szerelem, megszállottság. Meg tudod mondani a különbséget?

A szerelem definíciója "a szeretet intenzív érzése". A pszichológusok szerint ez egy erős vágy egy másik személlyel való érzelmi kapcsolatra. A költők valami sokkal magasztosabbat mondanának. Mindannyiunk számára a szerelem mást jelent, és senki sem fog teljesen egyetérteni a másikkal. A veszély abban rejlik, hogy valaki egy gyönyörű szerelmi érzést megszállottsággal téveszt össze. Vagy a beteges féltékenység "szerelmét" mondják. Tudod, mit érzel most?

Szexuális vágy, vágy

Kezdjük az alapokkal. A szexuális vágy lehetővé teszi, hogy megtalálja az ideális genetikai partnert. Az, akivel nagy valószínűséggel egészséges gyermekei születnek. A legtöbben nem törődnek vele, ami jó. A vágy nem garantálja, hogy közösen neveli fel a feltételezett gyermekeit. Másrészt valószínűleg ő az egyetlen, akinek nem kell közvetlenül kapcsolódnia egy másik emberhez. A szexuális vágyat még filmnézés, sportolás közben is érezheti, akár egy teljesen csendes helyen a természetben, ahol messze földön nincsenek emberek. Ezért még egy hosszú távú kapcsolatban se szégyellje magát, ha erotikus álmai vagy képzelgései vannak valaki másról. A szexuális vágyad mindig megpróbál párba hozni téged bárkivel, aki biológiailag "szagol".

Imádás

Lehet, hogy ez nem tetszik, de a rajongás ugyanúgy működik, mint a megszállottság. Célja, hogy egy adott személyhez kötődjön. Elnyomja a szexuális vágyat, ami arra késztet, hogy alapvetően bárkire összpontosíts, aki arra sétál.

A szerelem minden fajtája közül a rajongás a legerősebb érzés. Hirtelen megvakulsz, süket leszel, és csak a szerelmed tárgya érdekel – vagyis egy új barát vagy barátnő. Bizonyára már észrevetted, hogy az első hónapokban, amikor még nem is randevúzsz, mindent megtesz. Ebben az időben mindennek hatalmas jelentése van, minden apró gesztusnak. És légy óvatos, akár rosszul is. Mindig azon gondolkozol, hogyan tehetsz kedvesednek választottadnak. Innen származnak azok a filmes nagy gesztusok. Ez azért van, mert a szerelemhez erősen kapcsolódik a motiváció. Ez az életed értelme, a legnagyobb cél.

Társi szerelem

A lelkek egyesülése néhány hónapnyi szerelem után következik be (általában 24), és csak akkor, ha „kezelték” a szerelembe esés összes buktatóját. A szenvedély és az éhes vágy csökkenti az intenzitást. Hasonlóképpen, már nem kell annyira motiváltnak lenned. Sok pár rossz dologként értelmezi a motiváció csökkenését. Hogy a szerelem eltűnik a kapcsolatodból? Hogy nem törődik veled annyira, mint korábban? De ez nem így van, inkább fordítva!

Még maga a szex természete is megváltozott. Ez már nem "csak szex", hanem szeretkezel. Az intimitás erősíti a lélekkapcsolatot, azt a mindennapi partnerséget. Ezért érzed a különbséget, amikor szeretkezel élettársaddal, és amikor még mindig élvezted a szexet egy véletlenszerű ismerősöddel.

Megszállottság

Sajnos a szerelembe esni fordulhat. könnyen megszállottsággá válik. Ez akkor fordul elő, ha a kapcsolatodból nem szerelem alakul ki, hanem egy helyben ragadsz. Könnyen össze is téveszthető, mert bár a megszállott bántja a társát, nem szándékosan teszi!

A megszállottság egy személy iránt azt jelenti, hogy az illetőt egyedül akarod tartani. Akárcsak a szerelemben, mindig rá gondolsz, de megszállottan. Nem azon gondolkodsz, hogyan tedd boldoggá a kiválasztottat, hanem mindenekelőtt azon, hogyan szerezheted meg őket magadnak. Szeretnéd, ha mindig veled legyenek, bárhol is vagy? Még akkor is, ha munkában vagy iskolában vannak, gondol arra, hogy mit csinálnak ott, kivel beszélgetnek, kikkel találkoznak hazafelé, és mennyi időbe telik, amíg odaérnek? Azt is rosszul viseled, hogy a kötelességek miatt autóznak, hogy mással kommunikálnak, mint te. A barátok tabu neked és partnerednek. A megszállottság egyszerűen önző. Szeretnéd, ha a hasonmásod teljesen egyedül maradna? Akkor megszállottja vagy neki!


Hasonló cikkek

Nagyon gyakoriak a viták a családtagok között, különösen két egyesült család között. Nehéz jó társat találni, ráadásul barátságos anyósra vagy apósra. Ha a nézeteltérései az elején vannak, még mindig meg lehet menteni a kapcsolatot. Tanácsot adunk, hogyan kell ezt megtenni.

A házassági fogadalom tartalmazza a „jóban vagy rosszban” részt. De nem kell azonnal megházasodnod a "rossz" miatt, hogy próbára tegye a kapcsolat erejét. Vannak helyzetek, amelyek segítenek ebben, még mielőtt a házasság mellett döntenél. Mi az igazi stressztesztje minden partnerségnek?

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. Évszázadok során azonban kikristályosodtak a tanácsaink, amelyek ilyen vagy olyan formában mindig működnek. Nézz meg 7 garantált tippet a boldog kapcsolat megőrzéséhez.

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Minden elutasítás fáj, és mindig meg kell küzdeni vele.

Úgy érzi, hogy partnere figyelmen kívül hagy, vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyja? Nem számít, mit csinálsz, mindig rossz? Mindenben alá kell vetned magad a párodnak? Ha ezekre a kérdésekre többször is igennel válaszolt, gondolja át, hogy érdemes-e egyáltalán ilyen partnerrel együtt élni.

Talán hallottad már korábban: „Túl okos vagy a saját érdekedben. Egyetlen férfi sem bírja el Stakovát." Ez így tűnhet azokkal az éretlen férfiakkal, igaz. De ne becsülje alá őket. Az okos nők gyakran követik el saját hibáikat egy kapcsolatban. Melyek azok?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.