Szerelem, szerelem, megszállottság. Meg tudod mondani a különbséget?

A szerelem definíciója "a szeretet intenzív érzése". A pszichológusok szerint ez egy erős vágy egy másik személlyel való érzelmi kapcsolatra. A költők valami sokkal magasztosabbat mondanának. Mindannyiunk számára a szerelem mást jelent, és senki sem fog teljesen egyetérteni a másikkal. A veszély abban rejlik, hogy valaki egy gyönyörű szerelmi érzést megszállottsággal téveszt össze. Vagy a beteges féltékenység "szerelmét" mondják. Tudod, mit érzel most?

Szexuális vágy, vágy

Kezdjük az alapokkal. A szexuális vágy lehetővé teszi, hogy megtalálja az ideális genetikai partnert. Az, akivel nagy valószínűséggel egészséges gyermekei születnek. A legtöbben nem törődnek vele, ami jó. A vágy nem garantálja, hogy közösen neveli fel a feltételezett gyermekeit. Másrészt valószínűleg ő az egyetlen, akinek nem kell közvetlenül kapcsolódnia egy másik emberhez. A szexuális vágyat még filmnézés, sportolás közben is érezheti, akár egy teljesen csendes helyen a természetben, ahol messze földön nincsenek emberek. Ezért még egy hosszú távú kapcsolatban se szégyellje magát, ha erotikus álmai vagy képzelgései vannak valaki másról. A szexuális vágyad mindig megpróbál párba hozni téged bárkivel, aki biológiailag "szagol".

Imádás

Lehet, hogy ez nem tetszik, de a rajongás ugyanúgy működik, mint a megszállottság. Célja, hogy egy adott személyhez kötődjön. Elnyomja a szexuális vágyat, ami arra késztet, hogy alapvetően bárkire összpontosíts, aki arra sétál.

A szerelem minden fajtája közül a rajongás a legerősebb érzés. Hirtelen megvakulsz, süket leszel, és csak a szerelmed tárgya érdekel – vagyis egy új barát vagy barátnő. Bizonyára már észrevetted, hogy az első hónapokban, amikor még nem is randevúzsz, mindent megtesz. Ebben az időben mindennek hatalmas jelentése van, minden apró gesztusnak. És légy óvatos, akár rosszul is. Mindig azon gondolkozol, hogyan tehetsz kedvesednek választottadnak. Innen származnak azok a filmes nagy gesztusok. Ez azért van, mert a szerelemhez erősen kapcsolódik a motiváció. Ez az életed értelme, a legnagyobb cél.

Társi szerelem

A lelkek egyesülése néhány hónapnyi szerelem után következik be (általában 24), és csak akkor, ha „kezelték” a szerelembe esés összes buktatóját. A szenvedély és az éhes vágy csökkenti az intenzitást. Hasonlóképpen, már nem kell annyira motiváltnak lenned. Sok pár rossz dologként értelmezi a motiváció csökkenését. Hogy a szerelem eltűnik a kapcsolatodból? Hogy nem törődik veled annyira, mint korábban? De ez nem így van, inkább fordítva!

Még maga a szex természete is megváltozott. Ez már nem "csak szex", hanem szeretkezel. Az intimitás erősíti a lélekkapcsolatot, azt a mindennapi partnerséget. Ezért érzed a különbséget, amikor szeretkezel élettársaddal, és amikor még mindig élvezted a szexet egy véletlenszerű ismerősöddel.

Megszállottság

Sajnos a szerelembe esni fordulhat. könnyen megszállottsággá válik. Ez akkor fordul elő, ha a kapcsolatodból nem szerelem alakul ki, hanem egy helyben ragadsz. Könnyen össze is téveszthető, mert bár a megszállott bántja a társát, nem szándékosan teszi!

A megszállottság egy személy iránt azt jelenti, hogy az illetőt egyedül akarod tartani. Akárcsak a szerelemben, mindig rá gondolsz, de megszállottan. Nem azon gondolkodsz, hogyan tedd boldoggá a kiválasztottat, hanem mindenekelőtt azon, hogyan szerezheted meg őket magadnak. Szeretnéd, ha mindig veled legyenek, bárhol is vagy? Még akkor is, ha munkában vagy iskolában vannak, gondol arra, hogy mit csinálnak ott, kivel beszélgetnek, kikkel találkoznak hazafelé, és mennyi időbe telik, amíg odaérnek? Azt is rosszul viseled, hogy a kötelességek miatt autóznak, hogy mással kommunikálnak, mint te. A barátok tabu neked és partnerednek. A megszállottság egyszerűen önző. Szeretnéd, ha a hasonmásod teljesen egyedül maradna? Akkor megszállottja vagy neki!


Hasonló cikkek

Szerelembe esni gyönyörű dolog. Néha azonban rózsaszín szemüveget tesz a szemünk elé, és nem látjuk azt, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Felismeri, hogy partnere nem tisztel, nem tart egyenrangúnak, vagy egyszerűen csak kihasznál? Vannak jelek, amelyek elárulják ezt. Olvassa el, mit.

A szellemkép modern szó egy régi kellemetlenségre. Valaki az életedben hirtelen abbahagyja az írást, a hívást, a telefonálást. Mi van ezzel?

A romantikus filmek hatására a nők gyakran azt feltételezik, hogy a kapcsolatok pontosan így működnek a valóságban. Még az egyébként logikusan gondolkodó, rendkívül intelligens nők is ezt teszik. Sajnos ezek a feltételezések tudat alatt működnek. Te is "szenvedsz" tőlük?

Örülsz a kapcsolatodban, de hirtelen vitáid támadnak? A kedvesed elhagyott? Talán még most is úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és a kapcsolatod kezd recsegni! Négy hibát ismerünk, ami miatt mindig ágat vágsz magad alatt.

A nők gyakran ingerlékenyek, állandóan változtatják a hangulatot és mindent túlreagálnak? A hisztéria már régen kikerült az orvosi könyvekből, mint betegség. Ennek ellenére sok nőt hisztérikusnak bélyegeznek. De mi történik, ha egy "hisztériás roham" hatalmába kerít egy srácot?

Egy olyan partnerrel élsz együtt, aki folyamatosan arról beszél, hogy minden tekintetben tökéletes? Egy reménytelenül önelégült emberrel? Olyan emberrel, aki állandó dicséretet és csodálatot vár tőled? Mire kell figyelni egy ilyen kapcsolatban?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.