Nem lehet gyerek? Hogyan kezeljük?

Egyébként elképzelted az életed, hogy ha találkozol valakivel, aki megéri, akkor letelepedsz vele, közös lakást kapsz, majd szülsz? Nem minden a tervek szerint alakul? Már mindened megvan, de még mindig hiányzik a gyerek? Hosszú évek óta próbál teherbe esni, és hirtelen azt mondja az orvos, hogy nagy valószínűséggel csoda lesz a terhessége, vagy a legrosszabb esetben egyáltalán nem lehet gyereke? Mit kell tenni ilyen helyzetben? Hogyan kezeljük?

Nem tud teherbe esni?

A legtöbb pár abban reménykedik, hogy egyszer majd a kicsik körül foroghat. A nagycsaládosok általában két, három vagy akár több gyermeket szeretnének. De mit tegyünk olyan helyzetben, amikor nem tud teherbe esni?

Először is meg kell deríteni, hogy miért van ez így, melyik partnernek van problémája, és van-e esély arra, hogy Ön mivel egy pár leszármazottat foganni fog. Ha van rá lehetőség, ezt általában meddőségi kezelés, megszorítások sorozata, különféle termékenységet támogató gyakorlatok követik, stb. Egyszerűen megpróbálsz mindent megtenni, hogy megszülethessen a baba, akire annyira vágytál.

Asszisztált reprodukció (mesterséges megtermékenyítés)< /h2>

A saját utód megsegítésének egyik reménye az asszisztált reprodukció. Rajtad múlik, hogy ezt az utat választod-e, és hogy partnered vagy adományozott spermájával, saját vagy adományozott petesejtjével próbálsz-e teherbe esni. A mesterséges megtermékenyítés sikerességi aránya meglehetősen magas, így ha kezelőorvosa javasolta, hogy próbálja ki ezt a módszert, akkor még van reménye saját utódaira.

Az ítélet: "Nem lehet gyermeke"

h2>

Abban az esetben, ha az orvosod kíméletlen ítélete: "Sajnálom, de nem lehet gyereked", abban a pillanatban a legtöbb nő számára a tehetetlenség, a bűntudat, a kudarc időszaka következik. A legtöbb nő meddőségét óriási kudarcnak tekinti. Az ezzel a ténnyel kapcsolatos hatalmas fájdalom gyakran összekeveredik azzal a félelemmel, hogy a partner vagy a házastárs hogyan fog reagálni. Vajon tetszeni fog-e neki, ha nem tudsz neki gyereket adni, veled marad-e, vagy elmegy egy másik nőhöz, aki szép és egészséges gyerekeket ad neki. Ugyanez a probléma minden bizonnyal felmerül, ha partnerének termékenységi problémái vannak. Ha együtt vészelte át ezt a nehéz időszakot, és úgy dönt, hogy együtt marad, hirtelen eggyel kevesebb aggodalomra ad okot.

Örökbefogadás

A mesterséges megtermékenyítésen kívül még egy megoldás áll az Ön rendelkezésére. . Örökbefogadás. Ez azonban attól függ, hogy Ön és partnere hogyan viszonyul hozzá. Hajlandó-e befogadni egy idegen gyereket a családjába? Meg tudod adni neki ugyanazt a törődést és szeretetet, mint a saját gyermekednek?

Az örökbefogadás során be kell látnia, hogy ez egy nagyon összetett és hosszadalmas folyamat. A gyermek várakozási ideje néha egy, két vagy akár három év. A legtöbb pár kicsi, egészséges, fehér bőrű babát szeretne. Mivel szinte mindenki szeretne ilyen gyereket, az örökbefogadási folyamat nagyon sokáig tart. Ezenkívül számos űrlapot, kérdőívet, értékelést kell kitöltenie, és ismételten pszichológusi üléseken kell részt vennie. Az örökbefogadás általában nagyon nehéz, de ha olyan gyereket kapsz, aki boldoggá tesz, akkor mindenképpen megéri az évekig tartó erőfeszítést. Rosszabb helyzet áll elő, ha problémás gyermek kerül a családba. Ez is megtörténhet, és fel kell készülni erre a helyzetre.

Együtt maradni vagy külön / válni?

Ha Ön és partnere úgy dönt, hogy az örökbefogadás nem lehetséges, mert „ nem akarsz idegen gyereket”, van még két lehetőséged. Az első az, hogy különválsz/válsz, és mindannyian új párkapcsolatban próbálsz szerencsét, vagy rájössz, hogy ennek ellenére együtt szeretnél maradni, és megpróbálsz boldogan élni, még gyerekek nélkül is.

attól függ, hogy mennyire erős a kapcsolatod vagy a házasságod. Ha mindennél jobban szeretitek egymást a világon, akkor legtöbbször még egyik vagy mindkettőtök meddősége sem fenyegeti a kapcsolatotokat. Ilyenkor fontos megtanulni együtt élni azzal a tudattal, hogy nem háromban, négyben, ötben... hanem csak kettőben fogsz élni.

A legfontosabb, hogy megtaláljuk az előnyöket abban, hogy soha nem vállalunk gyereket. Eleinte valószínűleg nehéz lesz, de meglátod, hogy idővel megbékélsz vele. Ahelyett, hogy gyermekneveléssel töltenétek az időt, minden idejét egymásra fordítjátok. Azt a pénzt, amelyet egyébként a gyerekeibe fektetne, most saját magába fekteti. Hatalmas előnyben lesz része a gyermekes családokkal szemben. Teljes szabadság és függetlenség. Bármikor összeszedheti magát, és elmegy nyaralni, utazhat a világban, azt csinálhat, amit akar, másoktól függetlenül.

Ha valakiről gondoskodnia kell, vegyen például egy kutyát. Időnként eljátszhatod a jó nagynénit és a bácsit, és felügyelheted a barátaidat vagy a testvéreidet. Meglátod, ha megbékélsz azzal a gondolattal, hogy csak magadnak és a párodnak élsz, akkor ugyanolyan életminőséget fogsz tudni élvezni, mint egy gyermekes család.


Hasonló cikkek

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

Még a meleg tavasszal és nyáron is, egyes esték tökéletesek egy filmnézéshez. Ha rossz idő van, tegyél fel otthon egy jó filmet!

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

A boldog partnerélethez minden tanács megismétli az alfát és az omegát: vagyis a kommunikációt. De mi van akkor, ha olyan állapotban van, amikor egyszerűen nem tud beszélni? Mert bármit mondasz, a párod azonnal támadásnak értékeli? A legjobb szándék ekkor vitába torkollik. Ebben az esetben a kommunikáció nem igazán segít.

Szeretnél egy élettársat? Ezután folyamatosan dolgoznia kell a kapcsolatán. Ha követed tanácsainkat, biztosan meg tudod csinálni!

Ha azt mondod, hippik, mit képzelsz e kifejezés alatt? Valószínűleg ugyanaz, mint a legtöbben. Szerelem, béke, virágok a hajban, szabadság vagy szex és drogok. Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mi volt ennek a közösségnek a legjelentősebb jellemzője. Mindenki egyénileg érezte. Most azonban elsősorban a szerelemmel fogunk foglalkozni, ami több mint kötődik a randevúzáshoz és a kapcsolatokhoz.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.