Jellemzők, amelyek a válást okozhatják

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismered magad ezek közül valamelyikben?

Mindent katasztrofális méretekre rúgsz

A szúnyogból tevét csinálni egy mondás, amely tökéletesen illik ehhez a tulajdonsághoz. Ön vagy kedvese hajlamos mindent katasztrófának tekinteni? Nincs számodra skála a kicsi és a valódi probléma között? Ez a funkció nem csak Önnek, hanem kedvencének is hátrányos. Az ilyen túlzás elmélyíti a már meglévő stresszt és depressziót. Nem beszélve mindkettőtök egészségéről. Már régóta bebizonyosodott, hogy az idegeskedés egészségtelen a szív számára. Ne feledje azt is, hogy a stressz átkerül a partnerére. A kapcsolat ekkor kétszeresen megsínyli.

Túlzott törődés

Kérdezd magadtól, hogy mi a baj azzal, ha gondoskodsz a szerelmedről? Mint mindenben, itt is a szélsőség ártalmas. A gondoskodó partner elkerülheti kedvencét. Mert kisgyereknek érezheti magát, ez pedig frusztrációhoz, későbbi elidegenedéshez vezethet. A túlzott aggódás tudatalatti vágyat is jelez a kapcsolat irányítására. A túlzott ajándékok éppen azért teremtenek távolságot, mert a párban a másik fogoly lesz. "Annyi mindent adtam már neked, és most nem fogsz találkozni velem?"

Csak támogass, ne tegyél kritikát

Persze, a dicséret jól esik. De ha valaki nem hajlandó meghallgatni ezt a kritikát sem, akkor az is váláshoz vezethet. Az, hogy nem hajlandó hallgatni az egyszerű sértésekre és meggyógyítani valaki más egóját, éppen ellenkezőleg, az egészséges önbizalom demonstrációja. De ha nem vagy hajlandó meghallgatni a nyugodt, megalapozott érveket, amelyeket akár csak észrevételként és javaslatként is felsorakoztatnak, akkor valószínűleg teljesen önbizalomhiányos vagy. Folyamatosan dicsérni, odafigyelni minden szavára és félni, ha kedvesednek nem fog tetszeni egy-egy gesztusod, ez csak egy újabb és újabb lépés a válás felé.

A hibáztatás a másikra

h2 >

Nem számít, hogy mi romlik el, mindig a másik a hibás. Az önző emberek vagy a nárcisztikusok nem látnak tovább önmaguknál. Csak ők vannak ilyen kapcsolatban, és a másiknak alkalmazkodnia kell, különben járhatják a saját útjukat. Sajnos ezt mindketten így látják. De az egyik partner egóján alapuló kapcsolat nem maradhat fenn. Sajnálatos módon. Amikor az egyik partner csak a saját szükségleteit elégíti ki, szeretője lényegében feleslegessé válik. Ráadásul egyértelműen ők határozzák meg a szabályokat, akkor miért nem felelsz meg nekik? Ha te vagy az "extra", akkor biztosan láthatod. Ha nem érted, hogy a kedvesed miért rángatózik, szegi meg a szabályokat és kérdez "hülyeségeket", valószínűleg soha nem fogod megtudni, miért hagytak el végül.


Hasonló cikkek

Minden barátodnak van már gyereke, de neked nincs? Tényleg elégedett vagy? Mindketten szeretnétek gyereket, de van-e olyan enyhe félelem, hogy a gyermek születése után már nem élvezitek az élet szépségeit? Szerinted a gyermek születése egy kapcsolat végét jelenti? Kihozzuk az oma

ból

A világ tele van nagyszerű nőkkel. Szerinted ez rossz vicc? Nem! Nincs más dolgod, mint tágra nyitni a szemed és körülnézni. Lehet, hogy most egy ilyen nővel jársz, de még nem tudod, hogy tényleg nagyszerű. E sorok elolvasása után többé nem fog hiányozni egyetlen nagyszerű nő sem. Ezt garantáljuk.

Szereted őt, de egy és ugyanaz a "dolog" folyamatosan idegesít? Nem számít, mit mondasz neki, akkor is megteszi? Van néhány dolog, amit nem tudsz megváltoztatni a párodban, még akkor sem, ha ezt minden nap ismételgeted neki? Ne aggódj. Mindenkinek van valamije. És hidd el, nem vagy ezzel egyedül. Mi az, amit általában soha nem változtat meg a férfiakon?

Vágyod arra, hogy a kapcsolatod harmonikus legyen, és hogy tökéletesen élvezd a pároddal? Nem akarsz vitatkozni, megoldani semmilyen felesleges problémát, vagy bármit, ami veszélyeztetheti a kapcsolatodat? Ezután rendszeresen gondoskodnia kell a párkapcsolatáról. Csak így kerülheti el a potenciális válságot, amely előbb-utóbb minden kapcsolatot elér. Próbálj meg ihletet meríteni tippjeinkből, talán újra fellendül a kapcsolatod!

A partnere éppen most kezdett dührohamot hányni? Ha nem akar megsérülni, jobb, ha elkerüli az alábbi néhány dolgot. Azokkal otthon is meg lehet főzni.

Bármilyen egyenlő is a társadalmunk, bizonyos dolgok nem mindig maradnak fenn benne. Köztük az is, hogy az aranyásók túlnyomó többsége nő. Manapság azonban nem ismeri fel őket olyan könnyen, mint korábban. Nem csak arról van szó, hogy az aranyásók pénzt akarnak tőled, és ezért keményen dolgoznak a megjelenésükön. Néha csak a magas életet akarják élni, hogyan másként, mint a te pénzedből. Nézze meg, hogyan lehet felismerni egy ilyen aranyásót.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.