Jellemzők, amelyek a válást okozhatják

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismered magad ezek közül valamelyikben?

Mindent katasztrofális méretekre rúgsz

A szúnyogból tevét csinálni egy mondás, amely tökéletesen illik ehhez a tulajdonsághoz. Ön vagy kedvese hajlamos mindent katasztrófának tekinteni? Nincs számodra skála a kicsi és a valódi probléma között? Ez a funkció nem csak Önnek, hanem kedvencének is hátrányos. Az ilyen túlzás elmélyíti a már meglévő stresszt és depressziót. Nem beszélve mindkettőtök egészségéről. Már régóta bebizonyosodott, hogy az idegeskedés egészségtelen a szív számára. Ne feledje azt is, hogy a stressz átkerül a partnerére. A kapcsolat ekkor kétszeresen megsínyli.

Túlzott törődés

Kérdezd magadtól, hogy mi a baj azzal, ha gondoskodsz a szerelmedről? Mint mindenben, itt is a szélsőség ártalmas. A gondoskodó partner elkerülheti kedvencét. Mert kisgyereknek érezheti magát, ez pedig frusztrációhoz, későbbi elidegenedéshez vezethet. A túlzott aggódás tudatalatti vágyat is jelez a kapcsolat irányítására. A túlzott ajándékok éppen azért teremtenek távolságot, mert a párban a másik fogoly lesz. "Annyi mindent adtam már neked, és most nem fogsz találkozni velem?"

Csak támogass, ne tegyél kritikát

Persze, a dicséret jól esik. De ha valaki nem hajlandó meghallgatni ezt a kritikát sem, akkor az is váláshoz vezethet. Az, hogy nem hajlandó hallgatni az egyszerű sértésekre és meggyógyítani valaki más egóját, éppen ellenkezőleg, az egészséges önbizalom demonstrációja. De ha nem vagy hajlandó meghallgatni a nyugodt, megalapozott érveket, amelyeket akár csak észrevételként és javaslatként is felsorakoztatnak, akkor valószínűleg teljesen önbizalomhiányos vagy. Folyamatosan dicsérni, odafigyelni minden szavára és félni, ha kedvesednek nem fog tetszeni egy-egy gesztusod, ez csak egy újabb és újabb lépés a válás felé.

A hibáztatás a másikra

h2 >

Nem számít, hogy mi romlik el, mindig a másik a hibás. Az önző emberek vagy a nárcisztikusok nem látnak tovább önmaguknál. Csak ők vannak ilyen kapcsolatban, és a másiknak alkalmazkodnia kell, különben járhatják a saját útjukat. Sajnos ezt mindketten így látják. De az egyik partner egóján alapuló kapcsolat nem maradhat fenn. Sajnálatos módon. Amikor az egyik partner csak a saját szükségleteit elégíti ki, szeretője lényegében feleslegessé válik. Ráadásul egyértelműen ők határozzák meg a szabályokat, akkor miért nem felelsz meg nekik? Ha te vagy az "extra", akkor biztosan láthatod. Ha nem érted, hogy a kedvesed miért rángatózik, szegi meg a szabályokat és kérdez "hülyeségeket", valószínűleg soha nem fogod megtudni, miért hagytak el végül.


Hasonló cikkek

Amikor a világ leggazdagabb embere, az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos bejelentette, hogy válófélben van, azonnal megindult a találgatások lavina, hogyan osztják fel 137 milliárd dolláros vagyonát. A szakértők a történelem legdrágábbjának nevezték Jeff és felesége, MacKenzie válását. Ez vezeti az eddigi legdrágább válások listáját.

Hogy boldogulsz a kapcsolatodban? Elégedett vagy, vagy úgy érzed, hogy ez nem az igazi? Tudod, hogy a megfelelővel (a megfelelővel) élsz együtt, és maximálisan élvezed az életet, vagy kételkedsz abban, hogy keress jobbat?

Szeretné, ha a kapcsolata működne, és egyenrangú partnerként élne benne? Ezután jól kell ismernie a partnerét, és rendszeresen dolgoznia kell a kapcsolatán. Nem mindegy, hogy szerelmed elején jársz, vagy már pár éve együtt éltek. A partnerek kapcsolatában mindig van hova fejlődni.

Egy kapcsolat sem teljes időnkénti vihar nélkül. A probléma azonban akkor jelentkezik, amikor minden semmisség miatt elindul. És amúgy is értelmetlen a vége. Szeretnéd tudni, hogy a párod miért jön néha utánad, mint egy piros rongy? Vannak olyan mondatok, amelyek igazán feldobják őt.

Elmondja kedvesének a tiszta igazságot, vagy időnként módosítja az igazságot? Vannak nők, akik el sem tudják képzelni, hogy a partnerük arcába hazudjanak. Más nők gyakran használják a módosított igazságot. És hogy vagy? Minden körülmények között jobban szereti az igazságot, vagy úgy gondolja, hogy jobb, ha kissé megváltoztatja az igazságot, és bizonyos esetekben hazudik?

Mindannyian tudjuk, hogy a minőségi partnerkommunikáció minden jól működő kapcsolat alapja. Hogyan nézzen ki a megfelelő kommunikáció, hogy elkerüljük a felesleges nézeteltéréseket, vitákat, félreértéseket, és egyben partnerünk pontosan tudja, mit vár el tőle? Csak bizonyos kommunikációs szabályok betartásával. Hiszen közületek kevesen olyan tisztánlátók, akik pontosan tudják, mit akar a másik. Ha világossá teszed párod számára, hogy mit vársz el tőle, mit szeretsz és mit nem, sokkal elégedettebb lesz az életed.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.