Jellemzők, amelyek a válást okozhatják

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismered magad ezek közül valamelyikben?

Mindent katasztrofális méretekre rúgsz

A szúnyogból tevét csinálni egy mondás, amely tökéletesen illik ehhez a tulajdonsághoz. Ön vagy kedvese hajlamos mindent katasztrófának tekinteni? Nincs számodra skála a kicsi és a valódi probléma között? Ez a funkció nem csak Önnek, hanem kedvencének is hátrányos. Az ilyen túlzás elmélyíti a már meglévő stresszt és depressziót. Nem beszélve mindkettőtök egészségéről. Már régóta bebizonyosodott, hogy az idegeskedés egészségtelen a szív számára. Ne feledje azt is, hogy a stressz átkerül a partnerére. A kapcsolat ekkor kétszeresen megsínyli.

Túlzott törődés

Kérdezd magadtól, hogy mi a baj azzal, ha gondoskodsz a szerelmedről? Mint mindenben, itt is a szélsőség ártalmas. A gondoskodó partner elkerülheti kedvencét. Mert kisgyereknek érezheti magát, ez pedig frusztrációhoz, későbbi elidegenedéshez vezethet. A túlzott aggódás tudatalatti vágyat is jelez a kapcsolat irányítására. A túlzott ajándékok éppen azért teremtenek távolságot, mert a párban a másik fogoly lesz. "Annyi mindent adtam már neked, és most nem fogsz találkozni velem?"

Csak támogass, ne tegyél kritikát

Persze, a dicséret jól esik. De ha valaki nem hajlandó meghallgatni ezt a kritikát sem, akkor az is váláshoz vezethet. Az, hogy nem hajlandó hallgatni az egyszerű sértésekre és meggyógyítani valaki más egóját, éppen ellenkezőleg, az egészséges önbizalom demonstrációja. De ha nem vagy hajlandó meghallgatni a nyugodt, megalapozott érveket, amelyeket akár csak észrevételként és javaslatként is felsorakoztatnak, akkor valószínűleg teljesen önbizalomhiányos vagy. Folyamatosan dicsérni, odafigyelni minden szavára és félni, ha kedvesednek nem fog tetszeni egy-egy gesztusod, ez csak egy újabb és újabb lépés a válás felé.

A hibáztatás a másikra

h2 >

Nem számít, hogy mi romlik el, mindig a másik a hibás. Az önző emberek vagy a nárcisztikusok nem látnak tovább önmaguknál. Csak ők vannak ilyen kapcsolatban, és a másiknak alkalmazkodnia kell, különben járhatják a saját útjukat. Sajnos ezt mindketten így látják. De az egyik partner egóján alapuló kapcsolat nem maradhat fenn. Sajnálatos módon. Amikor az egyik partner csak a saját szükségleteit elégíti ki, szeretője lényegében feleslegessé válik. Ráadásul egyértelműen ők határozzák meg a szabályokat, akkor miért nem felelsz meg nekik? Ha te vagy az "extra", akkor biztosan láthatod. Ha nem érted, hogy a kedvesed miért rángatózik, szegi meg a szabályokat és kérdez "hülyeségeket", valószínűleg soha nem fogod megtudni, miért hagytak el végül.


Hasonló cikkek

Amikor két ember megígéri, hogy élete végéig hűségesek lesznek egymáshoz, azt várják, hogy kapcsolatuk tele legyen szeretettel, megértéssel és segítőkészséggel. Tanúk előtt megígérik, hogy hűségesen együtt élnek jóban és rosszban, egészségben és betegségben, boldogságban és boldogtalanságban, gazdagságban és szegénységben, amíg a halál el nem választja őket. De miért végződik néhány házasság válással néhány hónappal az esküvő után?

Sokan úgy érzik, hogy újra és újra ugyanazt a partnert választják. Vagyis a rosszat. Gondolod, hogy bármi is legyen, mindig ugyanazzal az embertípussal fogsz végezni? Talán az a hibás, ahogy szakítottál az első partnereddel. Olvassa el, hogyan befolyásolhatja negatívan egy szakítás a jövőjét.

A szerelem a lehető legerősebb érzés. Különféle formákban létezik. Mindannyian keressük, mindannyian megtapasztaljuk. De nagyon kevesen tudnak úgy dolgozni vele, hogy ne fogyasztja el. A szerelem alapvetően irányíthatatlan. Tanuljon meg dolgozni ezzel a legerősebb erővel.

Minden nap lehetőségünk van sok új dolgot megtanulni. Lehetőségünk van arra is, hogy egy sor érdekes emberrel találkozzunk. Az pedig, hogy az adott helyzetből mit veszünk ki, rajtunk múlik. Azok, akik egész életükben negatívan gondolkodnak, valószínűleg soha nem lesznek boldogok. Aki a rosszban is talál valami jót, az biztosan meg fogja tapasztalni az igazi boldogságot. Programozd be az életed egy pozitív hullámra!

Mindenki követ el hibákat az életben. Nők és férfiak. Ők szerves részét képezik nekünk. És ezek az aranyos hibák és tökéletlenségek azok, amelyek miatt szeretjük egymást. De a férfiak olyan gyakran követnek el hibákat egy kapcsolatban, hogy már nem is tudnak róluk. Mit kell tehát kerülni, hogy a kapcsolat úgy működjön, ahogy kell?

A boldog partnerélethez minden tanács megismétli az alfát és az omegát: vagyis a kommunikációt. De mi van akkor, ha olyan állapotban van, amikor egyszerűen nem tud beszélni? Mert bármit mondasz, a párod azonnal támadásnak értékeli? A legjobb szándék ekkor vitába torkollik. Ebben az esetben a kommunikáció nem igazán segít.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.